کاشتن بونسای | هنر بونسای

A A A
Avatar

مهمان لطفا ثبت نام کنید

sp_Registration عضویت (ثبت نام) sp_LogInOut ورود
جستجوی پیشرفته

— در محدوده انجمن —




— محاسبه —





— گزینه های انجمن —





حداقل طول کلمه جستجو 3 کارکتر - حداکثر طول کلمه جستجو 84 کارکتر

sp_Feed آر اس اس موضوع sp_Related موضوعات مرتبط sp_TopicIcon
کاشتن بونسای
۱۳ آبان, ۱۳۹۱
۱:۰۲ ق٫ظ
Avatar
مجتبی
کرمان

معاون انجمن
Members

معاون

Moderators
تعداد نوشته ها: 22934
تاریخ عضویت:

۳ خرداد, ۱۳۹۰
sp_UserOfflineSmall افلاین

کاشتن بونسای

برای تهیه یک بونسای می توان دو مرحله ی اصلی را در نظر گرفت:

تغییر شکل درختی طبیعی که از نواحی کوهستانی یا دشت آورده ایم به درختچه های کوتاه و تربیت بونسای که منظور تکامل بخشیدن به شکل ظاهری است.

استفاده از بذر برای ایجاد یک بونسای که روشی دشوار بوده و به مهارت بیشتری نیاز دارد و به همین دلیل راه ساده تر این است که کار را از یک درخت یا بوته ازقلمستان آغاز کنید پس از انتخاب گیاه آن را به گلدان منتقل کرده و سعی کنید آن را شکل دهید. این دوره ، به دوره " پیش از بونسای " و یا پرورش مقدماتی بونسای معروف است و ممکن است چندین سال طول بکشد و در صورت استفاده از روش های مناسب و نیز مراقبت دقیق همین بونسای ممکن است روزی تبدیل به یک شاهکار شود.

نکته : جمع آوری گیاه از طبیعت باید در زمانی صورت گیرد که گیاه در خواب است پس نمی توان از سالم بودن آن اطمینان حاصل کرد و عوامل ناشناخته زیادی در آن دخیل هستند. البته باید پایه گیاه مادر خیلی مقاوم باشد و در طول سال آن را مورد بازدید و بررسی قرار داد و در تقویت آن کوشید و مترصد رسیدن زمان مناسب برای انتقال آن به گلدان و هرس شدید آن بود. اگر درختی که انتخاب کرده اید در باغ و فضای آزاد رشد کرده پس از جدا کردن باید ابتدا در گلدان بزرگ قرار بگیرد و بعد از یک سال با هرس مجدد شاخه ها و ریشه به گلدان کوچک و مورد نظر بونسای منتقل شود.

 

۱)  مرحله ی اول :

نهال مورد انتخاب باید درعین کامل بودن باید کوچک ، کوتاه ، دارای ریشه های قوی و طول عمر دراز باشد . باید در نظر داشت که تفاوت اساسی یک بونسای و یک درخت در یک باغ کوچکی و بزرگی آنهاست وگرنه بونسای از نظر شکل ظاهری فرق دیگری با درخت طبیعی ندارد.

قبل از شروع بهار گیاهی با شرایط ذکر شده انتخاب و آن را طوری از خاک بیرون می آوریم که مقداری از ریشه های فرعی وصل به ریشه ی عمودی(اصلی) گیاه باشد و گیاه را همراه خاک اطراف ریشه با ملایمت بیرون آورده تا خاک اطراف ریشه نریزد. گیاه را در ظرف مورد نظر می کاریم. بعد از ۲۰ روز جوانه های کوچکی خواهد داشت. هنگامی که جوانه های تازه به ارتفاعی نزدیک ۵/۲ میلی متر رسید آن را فشار می دهیم یا کلا قطع می کنیم. حدود ۲ الی ۳ هفته بعد یک یا سه جوانه تازه در کنار جوانه ی قطع شده شروع به رشد می کنند. این بار جوانه های تازه هرگز خیلی بلند نخواهند شد. پس فاصله ی بین شاخه کوتاه شده و برگ هایی رشد می کنند که از حد طبیعی کوچک تر است.

با نزدیکی فصل پاییز باید احتیاط های لازم را انجام داد که گیاه خشک نشود ، یخ نزند و مرتب در معرض دید خورشید قرار گیرد. درخت را در ماه فروردین بعدی باید دوباره به همان طریق اولی نشا کرد. دفعات نشاندن گیاه در ظرف دیگر بستگی به نوع درخت و سن آن دارد.

▪ قرار دادن گیاه در ظرف دیگر دو فایده دارد :

درون ظرف پر از ریشه شده است و جای خالی برای رشد ریشه های تازه نیست. در هر انتقال حذف مقداری از ریشه ها و رویش ریشه های جدید باعث خواهد شد که مواد به مقدار لازم ( نه بیش از حد ) جذب کند و رشد نموده و از اندازه هایی که مورد نظر ماست بزرگتر نشود.

شاخ و برگ های زیادی را قطع می کنیم و این عمل موجب تعادل بین مواد جذب شده به وسیله ی ریشه ی گیاه و مقدار هوایی که توسط شاخ و برگ پس داده ( فتوسنتز ) می شود ، می گردد.

۲ الی ۳ هفته طول می کشد که گیاه در محل جدید ریشه های محکمی بگیرد. هنگامی که ریشه ها محکم شد ، جوانه ها شروع به رشد می کنند. بعد از دو ماه که درخت به ظرفش منتقل شد تمام برگ های آن در مرکز ساقه باید با قیچی قطع گردد. باقیمانده ی برگ های ساقه به زودی پژمرده شده و می افتند این حالت برگ ریزان مصنوعی پاییزی است. دو یا سه هفته بعد شاخه ها و برگ های جدید از جوانه های تازه بیرون خواهند آمد. این شاخه و برگ ها کوچک می شوند و نتیجتا به بونسای شکل باشکوهی می دهند.

۲) مرحله ی دوم ، تربیت بونسای :

به سه طریق می توان عمل کرد :

▪ هرس کردن شاخه و برگ ها که قبلا به آن اشاره شد.

▪ سیم بستن

▪ آویزان کردن شاخه

ـ سیم بستن :

برای این که شکل دلخواه خود را به درخت بدهیم از سیم مسی استفاده می کنیم به این ترتیب که شاخه یا تنه را با دست و انگشتان به حالتی که مورد نظر است نگه می داریم سیم را در جهت عقربه های ساعت به دور آن می پیچیم شاخه های کوچک را برای ۲ تا ۳ ماه و شاخه های بزرگتر را برای ۳ الی ۴ ماه می توان سیم بست.

ـ آویزان کردن شاخه :

به سادگی یک طناب یا نخ را به شاخه ی مورد نظر متصل و انتهای آن رابه جایی متصل می کنیم تا شاخه خمیدگی مورد نظر را پیدا کند.

ـ شرایط خاک :

تمیز باشد ، کود طبیعی نداشته باشد ، قابلیت نگهداری رطوبت را داشته باشد و پوک باشد.

ـ محل نگهداری :

در تمام سال آفتابی باشد ، در معرض هوا بوده ولی از بادهای شدید در امان باشد ، تمیز و دور از گرد و غبار باشد.

● ریشه ها :

ریشه های گیاه بنسای شده، در عین استحکام، سلامت و گستردگی، باید ظاهری کهن به درخت ببخشند. درروشهای متقارن، نامتقارن و اریب، ریشه ها در تمام جهات گسترده شده اند. اما در روشهای بادزده، صخره، رویشی و .... ریشه ها غالباً در جهت خلاف انحنای تنه گسترده شده اند. تا بدین ترتیب به گیاه ظاهری متقارن ببخشند. تعدادی ازریشه ها روی خاک قرار داده میشوند تا قدمت درخت را از نظر ظاهری افزایش دهند و تصور فرسایش خاک را در سالهای گذشته در ذهن القا کنند. برای تحقق این مهم، در زمان انتقال گیاه به گلدان بزرگتر، تعدادی از ریشه ها را روی خاک قرار می دهند و روی آنها را با خزه اسفاگنوم و مقدار کمی خاک می پوشانند. در طی آبیاری های مکرر، این پوشش نازک، از بین میرود و پوست ریشه در معرض نور خورشید، سخت میشود و بدین ترتیب هدف ما در القای تصور کهن بودن گیاه تحقق می آید.

برای تشکیل ریشه های جدید در جهت مناسب، می توان ریشه را تا لایه کامبیوم خراش داد و روی آن را با خاک و خزه پوشاند. بعد از چند هفته، در محل زخم ریشه های جدیدی ایجاد میشود.

● تنه :

گرچه همه قسمت های گیاه بونسای شده مهم است ، اما تنه گیاه اولین قسمتی است که توجه ناظر را به خود جلب میکند .تنه بونسای باید پوستی ضخیم ، یک پارچه و تودرتو داشته باشد . تنه باید به گونه ای باشد که هرچه به راس نزدیک میشود ضخامت آن کمتر شود. روی یک تنه خوب نباید آثار زخم ناشی از سیم پیچی دیده شود.

● شاخه ها :

گیاهان در طبیعت ممکن است شاخه های درهم پیچیده داشته باشند ولی در بونسای با سیم پیچی ، شاخه ها را به گونه ای تربیت می کنند که گیاه زیبا جلوه کند معمولاً شاخه ها از نظر قطر و طول تفاوت دارند شاخه های پایین تر ضخیم تر و بلندترهستند و بخوبی در همه جهات گسترده می شوند . شکل هر شاخه به تنهایی نیز مد نظر است در هنر بونسای بسیاری از شاخه های گیاه مطلوب به نظر نمی رسد از این رو این شاخه ها را قطع می کنند.

● برگها :

در یک بونسای خوب برگ ها سبز ، متراکم و کوچک است گیاهانی که برگهای بزرگ دارند یا تعداد برگ آنها کم است برای بونسای مناسب نیستند گیاهانی که برگ های کمی دارند درختی خزان کرده را تداعی می کنند برگ های بزرگ نیز نسبت به اندازه کلی درخت بونسای شده، نامتناسب به نظر می رسند، برای آن که اندازه برگها کوچک شود ، از روش بیبرگی یا هرس برگ استفاده می کنند. این روش در کاهش اندازه برگ موثر است ولی در تغییر اندازه گلها و میوه ها زیاد مورد توجه نیست.  

● راس ساقه :

تنه به تدریج باریک می شود ، تا در انتها به راس منتهی شود. هرگاه به ارتفا‎ع کمتری نیاز باشد، می توان راس آن را قطع کرد و شاخه پایینتر از راس را که در راستای تنه است یا زاویه کمی با راستای تنه دارد به عنوان راس انتخاب و با پیچیدن سیم آن را تربیت کرد. در هر حال درخت بونسای شده باید دارای راس باشد.

● پشت و روی یک بونسای :

بونسای را نباید به صورت یک گیاه طبیعی در گلدان رها کرد بلکه باید آن را طبق طرح مورد نظر کاشت و تربیت کرد. بونسای باید در نظر یک ناظر به خوبی جلوه گری کرده و قسمت جلو و پشت آن با هم فرق کند. کاملترین قسمت، قسمت جلو است برآمدگی تنه نباید در جلو قرار گیرد انتهای تنه باید قابل رویت بوده و تنه در یک طرف انحنا داشته باشد. نوک ساقه یا راس در قسمت جلو باید به طرف ناظر باشد در قسمت جلو نباید شاخه ها درهم پیچیده باشند. همچنین نباید به طرف جلو رشد کنند و باید تمام شاخه ها به وضوح قابل دید باشند. قسمت پشت ، عمق مشخص و دیدگاه سه بعدی به گیاه می دهد، لذا یک یا دو شاخه در این قسمت تعبیه می گردد.

● طرق مختلف پرورش بونسای

▪ پرورش نهالی

۱) مابوری یا پرورش نهالی که از طبیعت گرفته می شود.

۲) پرورش نهالی که از طریق خوابانیدن به وجود می آید.

۳) پرورش نهالی که از طریق جدا کردن به وجود می آید.

۴) پرورش نهالی که از قلمه زدن به وجود می آید.

۵) پرورش نهالی که از طریق پیوند زدن به وجود می آید.

۶) پرورش نهالی که از طریق کاشت بذر به وجود میآید.

۷) پرورش نشا که از یک خزانه فراهم شده است .

مشهورترین بونساهای ژاپنی به همین طریق پرورش یافته اند. نهالی که در طبیعت به دلیل شرایط نامناسب رشد، خود به خود کوتاه و کوچک مانده است ، برای مبدل شدن به یک بونسای زیبا تنها احتیاج به یک تربیت صحیح دارد گیاهانی نظیر کاج سیاه ژاپنی ، کاج قرمز ژاپنی ، کاج سوزنی ، عرعر و ... را میتوان از این طریق بونسای نمود.

مزیت این روش ، صرفه جویی در وقت است زیرا برای تهیه بونسای از طریق کشت بذر، حداقل به ۵ الی ۱۰ سال زمان نیاز داریم  در ژاپن گیاهانی را که با توجه به خصوصیات بونسای از طبیعت جمع آوری میکنند، «آراکی» می نامند. بسیاری از گیاهانی که در صخره ها و کوهستانهای مناطق گرمسیری و معتدل در شکاف صخره ها رشد کرده اند ، به علت شرایط خاص موجود در منطقه و محیط کشت، خود به خود بنسای و تبدیل به درختانی مسن، با ارتفاع کم شده اند.

● خصوصیات آراکی :

گیاهی که از طبیعت انتخاب وجمع آوری می شود می بایستی واجد خصوصیات زیر باشد :

- درعین کامل بودن به اندازه کافی کوچک باشد تا در گلدان کم عمق و کوچک جای گیرد.

- ریشه های قوی و گسترده داشته باشد.

- شاخه ها باید به نحو مطلوب ، بسته به شیوه بونسای مورد نظر، آراسته باشند.

- شاخه ها باید به نحو زیبا و دلپذیری در اطراف تنه اصلی پراکنده شده باشند البته اگر شیوه بونسای مورد نظر روش نردبانی باشد این خصوصیت مورد توجه قرار نمی گیرد.

- به اندازه کافی سرزنده ، شاداب ، سالم و قوی به نظر برسد ، تا نیاز به مراقبت و نگهداری ویژه نداشته باشد.

- ارتفاع زیادی نداشته باشد.

- گیاه انتخابی باید از نوع درختانی باشد که طول عمر زیادی دارند.

بعد از انتخاب آراکی دورتا دور گیاه را خالی کرده و گیاه را سالم و با رعایت نکات باغبانی از محل رویش خارج میکنند و با حصیر یا گونی دورتادور ریشه را میپوشانند  سپس با نخ و سیم، گونی یا حصیر را می بندند  قطع ریشه ها تا یک فاصله معینی از تنه، ضروری است. روش برش باید به صورت مورب باشد. گیاه را بعد از انتقال به گلخانه، در گلدانی می کارند. ته گلدان شن درشت، سپس یک لایه خاک و شن و پس از آن یک لایه ماسه و کود حیوانی و بعد شن شسته شده، ریخته میشود.

گیاه بعد از ترمیم، آماده بونسای و تربیت مخصوص شیوه مورد نظر است.

▪ چند تذکر در این مورد ضروری به نظر میرسد :

۱) نباید گیاه را در معرض باد قرار داد.

۲) خاک اطراف گیاه نباید خشک شود.

۳) در ۲ روز اول نباید گیاه در معرض نور مستقیم قرار گیرد، مگر آن که نور تنها به گلدان گیاه بتابد.

۴) به گیاهی که کاملا ریشه نگرفته نباید زیاد کود داد.

۵) در صورتی که گیاه جوانه های متعددی تولید کرد، با توجه به شیوه بونسای انتخابی، باید جوانه های مناسب را نگهداشته و از تولید شاخه توسط بقیه جوانه ها جلوگیری کرد.

۶) پس ازآن که گیاه کاملا شکل گرفت، میتوان آن را به گلدان زیباتری منتقل کرد این عمل باید در ماه فروردین و اردیبهشت صورت گیرد.

● پرورش به طریق خوابانیدن :

دومین روش آسان پرورش بونسای، روش خوابانیدن است. درختانی برای این روش مناسب هستند که بتوانند از طریق تنه یا شاخه، ریشه تولید کنند. برای نمونه میتوان از درختانی نظیر انار، افرا، نارون و یا صنوبر نام برد. درابتدا شاخهای را که جلوه مناسبی برای ایجاد یک بونسای دارد، انتخاب و قسمتی از شاخه را حلقه برداری میکنند. سپس آن را با اسفنج یا خزه اسفاگنوم می پوشانند. و اطراف آن را با پلاستیک مسدود میکنند و محل را مرطوب نگه می دارند بعد از یکی از دو سال میتوان ساقه را قطع کرد و قسمت مورد نظر را به گلدان منتقل کرد پس از آن روشهای تربیتی و سیم پیچی آغاز میشود.

● سایر روشها

برای بونسای کردن گیاه از روشهای دیگری مانند پیوند زدن نیز استفاده میشود. در این روش از گیاهانی که به شرایط محدود بونسای، مقاوم هستند، به عنوان پایه استفاده میشود. پیوند آن نیز از نوع زینتی است.

● شیوه های بونسای :

درختان در طبیعت در شرایط و موقعیت مختلفی رشد میکنند. بعضی از آنها عوامل رشد مناسب را در اختیار دارند در حالی که برخی از گیاهان در کوهستانها و مناطق شیبدار یا در کنار دریا و بادهای تند رشد میکنند. به همین دلیل مجبورند در برابر این عوامل نامساعد مقاومت کنند. این مبارزه، باعث تغییر شکل در گیاه میشود و شکلهای گوناگونی که غیرقابل شمارش هستند؛ پدید می آید. در یک بونسای خوب، سعی میشود که از اشکال اصلی که در طبیعت وجود دارد تقلید شود. برای انتخاب شیوه بونسای آگاهی از طبقه بندی آنها ضروری است.

بونسای هایی که زیر ۱۵ سانتیمتر ارتفاع دارند بونسای مینیاتوری نامیده میشود بونسای کوچک ۱۵ تا ۳۲ سانتیمتر ؛ بونسای متوسط ۳۲ تا ۶۰ سانتیمتر و بونسای بزرگ بیش از ۶۰ سانتیمتر ارتفاع دارند اندازه یک بونسای باید با اندازه یک درخت روییده شده در طبیعت متناسب باشد . برای مثال بوته هایی مانند رزهای پا کوتاه یا شاه پسند درختی ؛ وقتی به رشد کامل می رسند ۵/۰ تا ۲ متر ارتفاع دارند بنابراین برای بونساهای مینیاتوری یا کوچک متناسب هستند. درختانی که در طبیعت ارتفاع آنها به ۲ تا ۴ متر می رسد ؛ مثل ختمی درختی برای بونساهای متوسط مناسب هستند. درختانی که تا ارتفاع زیادی رشد می کنند مثل چنار ؛ کاج ها و .......... برای بونساهای بزرگ مناسب هستند.

● روش تربیت بونسای ساقه

▪ راست متقارن:

در این روش درخت در یک مسیر مستقیم رشد می کند. ریشه ها نیز در همه جهات عمود بر ساقه گسترده شده اند. در این روش ، درخت را به گونه ای تربیت می کنند که درختی رشد کرده در شرایط کاملاً مناسب و طبیعی ، در ذهن تداعی شود. برای ایجاد شکل ساقه راست متقارن ، باید پایین ترین شاخه را در حدود یک سوم ارتفاع تنه حفظ کرد و با سیم پیچی مانع حرکت آن به سمت جلو شود. آشفتگی شاخه ها باعث پنهان شدن قسمت عقبی و پشت درخت میشود. تعیین اولین شاخه مهم است زیرا موقعیت شاخه دوم با توجه به شاخه اول معین میشود. دومین شاخه بلند در قسمت دیگر وکمی بالاتر باشد. این شاخه باید کمی به قسمت پشت متمایل باشد و به گونه ای پرورش داده شود، که مقداری از قسمت زیر شاخه در دید ناظر قرار گیرد. این شاخه به تاج درخت عمق میبخشد. سومین شاخه در قسمت عقب و کمی بالاتر از دومین شاخه قرار میگیرد. چهارمین شاخه در راستای دومین شاخه است. شاخه های دیگر نیز به همین ترتیب و به صورت متناوب قرار خواهند گرفت. شاخه ها نباید در دید ناظر بالای سر یکدیگر قرار گیرند زیرا در این صورت به یک میزان از نور خورشید و جریان هوا، بهره مند نخواهند شد.

▪ روش ساقه راست نامتقارن :

در این روش، مانند روش متقارن، درخت رو به بالا رشد میکند ولی تنه دارای انحناهای بسیار زیبایی است انحناها بیشتر به صورت زیگزاگ است اما شاخه ها وضعیتی مشابه با روش متقارن دارند در این روش راس ساقه اندکی به یک طرف کج شده است.

▪ روش اریب :

این روش بسیار آسان است و برای افراد مبتدی در نظر گرفته میشود، در زمانی کوتاه نیز میتوان آن را ایجاد کرد. در این روش تنه درخت با انحنایی حدود ۴۵ درجه به طرف راست یا چپ متمایل میشود. بدین ترتیب تنه ابتدا به یک طرف مایل شده و دوباره بعد از طی فاصله کوتاه درمسیر اولی قرار میگیرد. اولین شاخه، قوی و نیرومند است و در مکانی که انحنای تنه شروع میشود، واقع شده است. این شاخه یا به صورت افقی گسترده میشود یا روبه بالا متمایل میگردد و بیشترین نور را دریافت میکند. روش تنه کج، درختی را درذهن القا میکند که در اثر نیروهای طبیعی، به این شکل درآمده است.

گستردگی ریشه بیشتر در خلاف انحنای تنه است این روش خلق یک بونسای و یک نمونه جالب را برای هنرمندان امکانپذیر می سازد.

▪ روش بادزده :

در روش بادزده، یک بونسای را باید آن گونه شکل داد که همانند یک درخت یا گروهی از درختان باشد که در یک مکان بادخیز یا در مجاور ساحل یا در نوک تپه رشد کرده اند.

در این روش تنه مستقیم است، ولی با زمین زاویه میسازد( عمود بر زمین نیست). زاویه خط تنه از راستای شاقولی حدود ۴۵ درجه است. راس ساقه نیز در مسیرخمیدگی است. شاخه ها باید همچنان به صورت افقی حفظ شوند. خمیدگی درخت و وضع شاخه ها، این تصور را درذهن ناظر القا میکند که درخت در پیکاری طولانی با بادهای شدید است.

▪ روش نردبانی :

این روش، که بسیار ساده است، برای بونسای کردن گیاهانی که از طریق خوابانیدن ریشه دار شده اند استفاده میشود. این گیاهان را به گونه ای تربیت میکنند که تمام شاخه های آنها در یک جهت قرار گیرند. سپس تنه گیاه را به صورت افقی، به طوری که شاخه ها رو به بالا قرار گیرند، دریک ظرف قرار میدهند و روی آن خاک می ریزند. برای تسریع ریشه زدایی، در زیر هر شاخه قسمتی از تنه را زخمی میکنند.

میتوان بین شاخه ها قطعات سنگ قرار داد تا بنسای نمای کوهستانی به خود بگیرد. بدین ترتیب سیمای یک جنگل در ذهن القا میشود.

 

چه نوع درختانی برای بونسای مناسب هستند؟

قبل از داشتن یک درخت بونسای , در مورد شرایط رویش و نگهداری آن درخت تحقیق کنید که به چه نوع خاک , روش های آبیاری , اصول رشد و نیازهای محیطی احتیاج دارد.

انتخاب گونه درخت : هنگام انتخاب گونه در خت توجه به موقعیت جغرافیای آن مهم می باشد. بعضی درختان در زمستان برگ های خود را ازدست می دهند و برای ریزش برگ به سرمای زیر صفر نیاز دارند به طوریکه بتوانند وارد حالت خواب شوند و برای بهار آماده گردند بعضی از درختان به آب زیاد در تابستان گرم نیاز دارند.

درختان و درختچه های مناسب برای درختان سنتی بونسای :

زردالو ,آزالیا , درختان راش , توس ,سدر ,سرو , هلو , کاج , آلو, انار , گیاهانی مانند گل یاس , سروکوهی , اقاقیا , بلوط ، نارون ،انجیر،چنار، پیراکان یا شیرخشت آتشین ،زیتون ، شمشاد وتعدای درختان دیگر می باشد.

همه گیاهان به یک اندازه به عنوان درختان بونسای موثر نیستد برای درختان بونسای به موارد ذیل توجه کنید.

۱- برگ های کوچک یا سوزنی

۲- میانگره های کوتاه یا فاصله بین برگ ها

۳- خواص شاخه دهی برای اشکال خوب شاخه ها

۴- داشت پوست یا ریشه جالب

همه اندام بونسای مطلوب – تنه –شاخه ها – سرشاخه ها – برگ ها – گل ها – میوه ها – جوانه ها – ریشه ها – باید در مقیاس کامل با اندازه درخت باشند گیاهان مورد استفاده برای درختان بونسای باید برگ های کوچک داشته باشند , یا برگ ها در شرایط رویش بونسای کوچک شوند.

منابع :

http://www.nasserpersianbonsai.com   

http://yeganehweb.blogfa.com   

کتاب : بونسای مهندس اسماعیل پیش بین

کتاب : بون سای تالیف امبرو کاتو کیمورا سج ترجمه مهندس سعید مفاخری

کاربران زیر از مجتبی برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:

حسنHTB
۵ اردیبهشت, ۱۳۹۲
۱۰:۴۸ ق٫ظ
Avatar
HAMID ESKANDARI
تربت جام

ناظم انجمن
Members

معاون
تعداد نوشته ها: 2608
تاریخ عضویت:

۲۸ بهمن, ۱۳۹۰
sp_UserOfflineSmall افلاین

سلام..اینجور که من تا حالا در تمام مطالب بونسای  متوجه شدم اینگونه بوده که بعضی از بونسای ها باید تو خونه و بعضی باید توی محیط باز باشن درسته دیگه؟؟؟؟؟؟؟؟ اگه میشه بگین چه انواعی توی خونه باشه و چه نوعی بیرون باشه

1412574206 تالار گفتگو1414336689 تالار گفتگو

۵ اردیبهشت, ۱۳۹۲
۲:۴۵ ب٫ظ
Avatar
مجتبی
کرمان

معاون انجمن
Members

معاون

Moderators
تعداد نوشته ها: 22934
تاریخ عضویت:

۳ خرداد, ۱۳۹۰
sp_UserOfflineSmall افلاین

سلام 

ببینید بستگی به نوع گیاه و همچنین محل نگهداری داره یک وقت شما از درخت انار توی باغچه یه قلمه میزنید و بونسای میکنید خب مشخصه این شاخه به نور زیاد و هوای آزاد نیاز داره و عادت کرده البته مثل اون درخت قبلی نمیشه زیر نور مستقیم خورشید قرارش داد مثلا روزی ۲ - ۳ ساعت آفتاب بخوره کافیه و نمیشه وسط حیاط اون رو گذاشت اما یه زمانی شما همین درخت انار رو توی گلخانه و یا با بذر و ... تکثیر میکنید که خب کار سختی هم هست اما دیگه این درخت تحمل همون ۲ - ۳ ساعت آفتاب رو هم نداره پس علاوه بر خصوصیات کلی گیاه شرایط کاشت و نهال کاری هم خیلی مهمه.

معمولا انواع بونسای درختان جنگلی رو میشه در فضای باز و یه جای سایه آفتاب قرار داد البته دقت کنید بونسای همانطوریکه کوچک شده مقاومت کمتری هم داره مثلا ببینید حجم خاک گلدان و ریشه گیاه و سطح برگ ها و ساقه ها خیلی کم شده و هم چنین میزان آب موجود در خاک و ... پس خیلی زودتر از محیط باغ و باغچه گیاه صدمه میبینه و دچار کمبود آب میشه .

سعی میکنم در مورد گیاهانی که تاپیک زدم بیشتر توضیح بدم البته اگه وقت کنم اما خیلی دوست دارم از دوستان یکی پیدا بشه تا تجربه بیشتری داشته باشه و مهندس کشاورزی هم باشه چون اون وقت بحث علمی میشه و از این وضعیت تجربی در میاد. ولی تا همینجا که دوستان استقبال کردن و خوششون اومده خیلی خوشحال شدم. اگر تجربه نگهداری از یه مدل گیاه رو دارید حتما به دیگران انتقال بدین. birddone

۵ اردیبهشت, ۱۳۹۲
۱۰:۲۶ ب٫ظ
Avatar
مجتبی
کرمان

معاون انجمن
Members

معاون

Moderators
تعداد نوشته ها: 22934
تاریخ عضویت:

۳ خرداد, ۱۳۹۰
sp_UserOfflineSmall افلاین

سلام 

اگر با تاپیک نور آفتاب رجوع کنید انواع بونسای رو در شرایط نگهداری مختلف معرفی کرده و بیان شده هر کدوم تقریبا به چه نوری نیاز دارن.

نور آفتاب

منطقه زمانی انجمن:Asia/Tehran

بیشترین کاربران آنلاین:1031

افراد آنلاین کنونی:
214 مهمان

مشاهده کنندگان کنونی این صفحه:
1 مهمان

برترین نویسندگان:

مجتبی : 22934

ΡARSA : 4189

alirezaj : 3749

H∀ⓂΞD20 : 3661

حسنHTB : 3111

HAMID ESKANDARI : 2608

آمار کاربران:

مهمان: 575

اعضا: 33807

مدیران انجمن: 15

مدیر کل: 1

آمار انجمن:

گروه ها: 7

انجمن ها: 239

موضوعات: 7666

نوشته ها: 163808

جدیدترین اعضاء:

....seyed, yosof 914, sina_237128, 09_sina, Mohammad.renjer, samanhoseyni

مدیر کل: شهریار (onlypet.ir): 3003

آخرین ارسال های انجمن

آخرین دیدگاه ها