


۴:۲۲ ب٫ظ


ناظم انجمن
معاون
۲۸ بهمن, ۱۳۹۰

سلام…مطالب مربوط به این قسمت از چند سایت جمع آوری شده که انتها منابع رو مینویسم
ماهی موزامبیک یا تیلاپیا
این ماهی از خانواده بزرگ سیچلایدهاست.این ماهی در ۶ ماهگی به بلوغ کامل میرسد.برعکس بیشتر خانواده سیچلایدها این ماهی دارای پوست خیلی زیبایی نیست. یکی از پرجنب وجوش ترین ماهی ها محسوب میشود.از مشخصات بارز آنها آناتومی آنها میتوان به بزرگی سر ودهانشان نسبت به بدنشان اشاره کرد.بیشترین رنگهای موجود آن در بازار رنگهای نارنجی و خاکستری آنهاست.این ماهی تقریبا همه چیز خوار محسوب میشود و اصول تغذیه آنها همانند بقیه سیچلایدهاست.
تشخیص جنسیت
نر:
۱-دارای لبهای پهن تری نسبت به ماده است
۲-دارای رنگ تیره تری نسبت به ماده هاست
۳-دارای نوار قرمز رنگی در انتهای باله های پشتی و باله های شکمی هستند(در مورد همه صدق نمیکند)
۴-دارای لوله مخرج باریکتر و نوک تیزتر نسبت به ماده ها هستند
۵-دارای باله های پشتی بلندتر نسبت به ماده ها هستند
۶-شکل بدن نرها مستطیلی تر نسبت به ماده ها هستند ودارای لکه های قهوه ای متمایل به کرم هستند
ماده:
۱-دارای لبهای نازک تری هستند
۲-دارای رنگ روشن تری هستند
۳-دارای تخمی بزرگتر و گردی است
۴-دارای باله های پشتی کوچکتری است
۵-بدن آنها گردتر از بدن تقریبا مستطیلی نر است
آماده کردن برای تکثیر:
برای آماده کردن آنها دو روش رایج موجود است که به اختصار به آن میپردازیم:
۱-میتوان چندین ماهی رو در یک آکواریوم قرار داد وبعد چند مدت توجه ماهیان به هم جلب میشود به طوری که جفتهایی که همدیگر رو پذیرفتن با هم حرکت میکنند
۲-میتوان یک فت را درون تانک تکثیر گذاشت بعد گذشت مدت کمی بیشتر نسبت به روش بالا با هم جفت میخورند
شرایط تانک تکثیر:
پس از انتخاب جفت آنها ر به تانک تکثیر انقال میدهیم..دمای آب باید روی ۲۸ درجه ثابت باشد…در کف آن باید حتما ماسه ریخته شود معمولا ۵ سانتیمتر…(دوستان کامل کنن)
تکثیر:ماهی نر قبل از جفت گیری اقدام به حفر گودال در ماسه ها میکند..بهتر است ماسه ها بیشتر از ۵ سانتی متر نباشد چون ماهی نر اینقدر گودال را حفر میکند تا به یک سطح صاف برسد.اگر ماهی ماده تمایل به جفت گیری داشته باشد نر را در حفاری یاری میکند.در جاهای دیگر دیده شده یه کاسه کوچک را در ماسه ها قرار میدهند وبه این وسیله ماهی کاسه را با یه گودال اشتباه میگرد وشروع به تمیز کردن آن میکند.
سپس ماهی ماده وارد گودال شده ولوله مخرجی خود را روی سطح صاف میکشد وشروع به ریختن تخم میکند.بعد از ریختن مقداری تخم ماهی نر روی تخم ها اسپرم میپاشد وسپس ماهی ماده تخم ها را در دهان خود مک میزند وسپس دوباره تخم میریزد ودوباره نر اسپرم پخش میکند تا اینکه مراحل تخم ریزی تمام میشود و ماهی ماده تمام تخمها را در دهان خود جای میدهد..حال دیگر باید ماهی نر را از تانک تکثیر جدا کرد..در مدت تکثیر به ماهی ماده به هیچ عنوان غذا دهی نشود چون ماهی ماده درون دهانش تخم وجود دارد وطبیعتا نمیتواند غذا بخورد.بهد از گذشت چند روز تخم ها باز شده وشما توده ای از بچه ماهی در اطراف دهان ماهی ماده می بینید..آنها با کوچکترین استرسی به سمت دهان مادرشان فرار میکنند..پس یتوان نتیجه گرفت تمام مراحل تکامل تخم ها و پرورش اولیه نووزادان در دهان مادرشان است.نوزادان تا ۳ روز از کیسه زیر شکمشان تغذیه میکنند.برای تغذیه نوزادان ازآرتیما ومیگوی نمکی استفاده میشود..بعد از بزرگ شدن نوزادان دیگر مادر به آنها اجازه رفتن به دهانش را نمیدهد..
منابع:
۴:۴۱ ب٫ظ


ناظم انجمن
معاون
۲۸ بهمن, ۱۳۹۰

۹:۴۹ ب٫ظ


معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰

سلام
برای تکثیر اگه کف آکواریوم ماسه باشه خیلی بهتره ولی با شن های رودخانه ای به اندازه ای که ماهی ها بتونن اونها رو جابجا کنن هم تکثیر کردم و مشکلی نداره فقط باید اندازه شنها طوری باشه که نر و ماده بتونن گودال حفر کنن.
این ماهی شرایط بد آب رو هم تا حدودی تحمل میکنه مثل آب کهنه و سنگین اما بچه ها نه !!! بچه ماهی ها باید در آب تازه و مناسب نگهداری بشن.
در مورد جدا کردن نر هم بگم اگه در زمانیکه تخم ها و یا بچه ها داخل دهان ماده هستند نر مزاحمتی برای ماده ایجاد نکنه کنار هم باشند بهتره اما بعضی مواقع نرها مزاحمت درست می کنند که باید جداشون کنید مخصوصا در زمانیکه تخم ها تبدیل به بچه میشن.
ممنون از دوست عزیزم که این مطلب رو گذاشتن یه زمانی این ماهی محبوب من بود.
۱۰:۳۷ ب٫ظ


ناظم انجمن
معاون
۲۸ بهمن, ۱۳۹۰

۶:۰۰ ب٫ظ


ناظم انجمن
معاون
۲۸ بهمن, ۱۳۹۰

۹:۳۶ ب٫ظ


معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰

سلام
ماهی مقاومی هست و در کل زیاد مهاجم نیست و مثل بقیه سیچلایدها مثلا دماسونی و اوراتوس و ... نیست که همه رو بزنه فقط یه جایی برای تخم ریزی و جفت گیری داشته باشه دیگه مشکلی نداره از نظر خلق و خو تقریبا شبیه ماکرو هست من کنار سیلور دالر و پنگوسی معمولی و اسکار کوچکتر از خودش ازش نگهداری کردم موردی نداشت فقط مراقب باشید اسکارها بهش آسیب نزنن.
معمولا اگر جفت باشند دیگه وقت آزادی ندارن تا مزاحم بقیه بشن و همش کنار هم هستند و به هم ور می رن.
۰:۱۱ ق٫ظ

۲۶ اسفند, ۱۳۹۲

۰:۳۹ ق٫ظ


ناظر انجمن
۸ اردیبهشت, ۱۳۹۱

۱۱:۳۶ ق٫ظ


معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰

سلام
با آقا حنیف موافقم شما نام ماهی ها رو ببرید تا بشه درست راهمناییتون کنیم اما به صورت کلی این ماهی با ماکرو - دلفینی - دهان آتشی و ... سازگاری داره اما با ماهی های خشن تر مثل اوراتوس - دماسونی - تگزاس سازگاری نداره.
البته این ماهی رو با گوره خری هم نگهداری کردم که مشکلی با هم نداشتن و فقط بای دهر کدوم برای خودشون یک مخفیگاه داشته باشن.
بیشترین کاربران آنلاین:1031
افراد آنلاین کنونی: Pooryia
130 مهمان
مشاهده کنندگان کنونی این صفحه:
1 مهمان
برترین نویسندگان:
مجتبی : 22934
ΡARSA : 4190
alirezaj : 3752
H∀ⓂΞD20 : 3661
حسنHTB : 3111
(SINA) : 2809
آمار کاربران:
مهمان: 575
اعضا: 42316
مدیران انجمن: 15
مدیر کل: 1
آمار انجمن:
گروه ها: 7
انجمن ها: 240
موضوعات: 7842
نوشته ها: 168368
جدیدترین اعضاء:
nvHkkyUoK, kgUSssFl, Johnnyerava, DCqwLArGEjXipDW, nycGwVgvkxbg, ytzEzYiHمدیر کل: شهریار (onlypet.ir): 3015