ماهی انجل (فرشته ماهی)

ماهی آنجل یا فرشته ماهی تقریبا جزو زیباترینها و پرطرفدارترین گونه اب شیرین محسوب میشود و نگهداری از انها کنار ماهیان صلح جو امکانپذیر و لذت بخش است. در ایران قیمت نسبتا پایینی داشته و انواع انها به وفور یافت میشوند. کمی میتوان انها را حساس دانست و شاید نکته منفی در محبوبیت و نگهداری انها نیز همین مورد باشد. در ادامه متن اطلاعاتی در مورد ماهی انجل در اختیار علاقه مندان قرار میدهم

به ادامه متن توجه کنید

نام ماهیان: انجل(فرشته ماهی)

نام علمی: Pterophyllum altum (Pellegrin, 1903) , Pterophyllum leopoldi (Gosse, 1963), Pterophyllum scalare (Schultze, 1823)

نام خانواده : cichlidae

زیستگاه: امازون و انشعابات ان

حداکثر طول: ۱۵ سانتی متر

سازگاری: سازگار با  اکثر ماهیان صلح جو و گیاه خوار

دمای مناسب نگهداری: ۲۶ الی ۲۸ درجه سانتی گراد

پی اچ : خنثی ۷ الی ۷.۵

شناخت: انجل یکی از زیبا ترین ماهیها به حساب می آید و از طرفداران زیادی برخوردار است. زیستگاه فرشته ماهی مرکز آمازون و رودخانه های منشعب از آن است و به دلیل اینکه ماهی آنجل در منطقه زیستی وسیعی پخش بوده از فرمها و رنگهای متنوعی برخوردار میباشد.امروزه تمام آنجل های پرورشی در آکواریوم به نوع pterophyllum scalare تعلق دارند آنها به بلندی ۲۶ سانتیمتر و طول ۱۵ سانتیمتر میرسند.آنجل باله بلند چلگیس، آنجل نیم تنه مشکی، آنجل ببری، آنجل سفید، آنجل مشکی، آنجل باله بلند دودی، آنجل باله بلند نقره ای و … آنجل هایی هستند که در ایران تکثیر و پرورش یافته اند. در سالهای اخیر رنگها و فرمهای زیبایی از ماهی آنجل را تولید کرده اند که آنجل سیاه از طرفداران بیشتری برخوردار بوده ولی گفته میشود حساستر است. تنها تعداد کمی از نوزادان آنجل های سیاه به رنگ مشکی در آمده و بقیه رنگ اولیه خود را خواهند داشت. همین نتیجه در ماهی انجل اسکالار دم چادری سیاه نیز مشاهده شده است انواع اصیل تر آنجل ، مثل فرشته ماهی دم چادری معمولی یا ماهی انجل دودی از نظر وراثت پایدارتر هستند. دراین اواخر آنجل های قرمز رنگ نیز پرورش داده شده اند ، در آمریکا هم موفق به تکثیر و پرورش نوعی اسکالار طلائی شده اند و در تایلند هم به تازگی نوعی انجل فسفری که در شب از خود نور ساطح میکند تکثیر شده است به هر حال انجل ها همه جا هستند و در تنوع رنگی و زیبایی حد و اندازه ندارند

نگهداری:انجل ها ماهیان کم توقعی هستند ولی از طرفی نیز کمی حساس به نظر میرسند و نیاز به ابی کریستاله با نیتریت صفر و تغذیه مقوی دارند. حداقل تانک مورد نیاز برای یک جفت انجل ۶۰ لیتر میباشد ولی در صورتی که تانک بزرگتری در اختیار دارید از انها دریغ نکنید زیرا انجل ها در تانک های بزرگ هم رشد بهتری داشته و هم احساس امنیت بیشتری میکنند مخصوصا اگر تانک را به صورت گیاهی و صخره ای دکر بندی کنید که بسیار هم مورد علاقه انهاست. دمای مناسب نگهداری ۲۶ الی ۲۸ درجه سانتیگراد میباشد البته دماهای کمتر یا کمی بیشتر را نیز تحمل میکنند ولی بهترین دما همان  ۲۸ درجه است. پ هاش اکواریوم را میتوانید خنثی در نظر بگیرید. گرچه پرورش دهندگان این گونه ترجیح میدهند اب انها کمی اسیدی باشد. به هر حال پ-هاش خنثی چه برای انجل و چه برای اکثر ماهیان اب شیرین گزینه مناسبی است. بهتر است بگویم انجل ها همانند سایر ماهیان نسبتا حساس به شرایط پایدار نیازمندند تا پارامترهای دقیق و غیر پایدار. این ماهیان تقریبا با اکثر صلح جویان سازگارند، انها را  میتوانید با لوچ ها ، برخی شارک ها ، برخی تتراها و رنگین کمان ها و حتی دیسکس ها و بسیاری ماهیان صلح جو دیگر نگهداری کنید

ماهی انجل

تغذیه:خوراک فرشته ماهی لارو پشه ، کرم توبیفکس و بچه ماهی است ولی از دل گاو ، میگو ، آرتمیا، کرم خونی و …. نیز تغذیه میکنند. آنچه مهم میباشد تنوع غذایی برای ماهی آنجل یا فرشته ماهی است. در فروشگاه های اکواریومی انواع غذاهای بالانس شده برای این گونه زیبا و سیکلیده های کوچک موجود میباشد

تشخیص جنسیت و تکثیر: در مقاله ای مجزا در قسمت موضوعات سایت شرح داده شده است

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,852 دیدگاه در “ماهی انجل (فرشته ماهی)

  1. حـ‍‌؁ـا مـ؁ـد αquα

    سلام
    سیلور شارک رو متونید کنار آنجل نگهدارید
    ولی سایزشون کوچیکتر از آنجل باشه بهتره
    موفق باشید

    پاسخ
  2. محمد

    سلام. میشه آنجل رو بصورت گله فرد نگهداری کرد مثلا ۳ تا یا ۵ تا یا نه حتما باید تعدادشون تو یه گله زوج باشه؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      موردی نداره. حتما نباید جفت باشن. میتونید هر تعداد که خواستید نگهداری کنید. فقط زمانی که جفت ها به وجود اومدن و قصد تولید مثل دارن، فضای کافی نداشته باشید ماهی تک افتاده احتمالا مدام کتک میخوره و دور میشه.

      پاسخ
  3. 2018saghari

    به نظر من میشه یه نر ودوتا ماده رو باهم نگه داشت ولی صبر کنید ببینید اساتید چی میگن

    پاسخ
  4. ارین

    اقا من میخام اب اکواریومم رو به کل عوض کنم مشکلی داره بعدش اب تصفیه بریزم واسه انجل ها ….
    باید بزارم اب تصفیه هم چندروز بمونه یا همون لحظه میتونم پر کنم اکواریومو؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      میتونید از آب تصفیه خونگی استفاده کنید فقط دقت کنید دستگاه تصفیه خونگی قسمت املاح ساز نداشته باشه ضمنا آب تصفیه دیگه کلر هم نداره.

      پاسخ
  5. سحر

    سلام بنده یه اکواریوم ۶۰ سانتی دارم که کلا ۱۰۰ لیتر آب میگیره یه مدت توش ماهی بود و جمع کردم حالا الان میخوام دوباره راش بندازم به انجل علاقه دارم اگر بخوام توش اختصاصی آنجل نگه دارم چند جفت میتونم بخرم دکور خاصیم ندارم فقط یه کنده وسط میذارم با چندتا گیاه. و اگر بخوام انجل و گورامی باهم نگه دارم از هرکدوم چند جفت میشه نگه داشت؟

    پاسخ
    1. Yosef61

      سلام بستگی به سایز انجل داره ولی بهترین حالت مینونید ۳ جفت انجل تو آکی که گفتین نگهداری کنید..

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      همانطور که دوست خوبمون فرمودن دو تا سه جفت آنجل میتونید داشته باشید البته بستگی به دکور و مخفیگاه تانک هم داره ضمنا فقط میتونید گورامی دارف در کنار انجل نگهداری کنید و نه سایر گورامی ها رو اون هم دو جفت کافیه. به فکر جلبک خوار هم باشید.

      پاسخ
  6. Yosef61

    داش ارین باید صبر کنید سیکل اب طی بشه بعد ماهی خرید کنید! انجل ماهی حساسی هست ! حتما نیاز به اب کاملا پخته نیاز داره در قیر این صورت ممکنه یه چندتایی طلف شن!
    شما تاک رو اب گیری کنید به مدت ۳ روز بخاری پمپ هوا و فیلتراسیون روشن باشن! بعد ۳ روز هرشب ۱۰% از اب رو سیفون کنید. و اب جدید اضافه کنید و در این زمان اکواریوم رو تاریک کنید ! به مدت ۱هفته این کار رو تکرار کنید.
    بعد با خیال راحت ماهی در تاک نگهاری کنید.
    در زمان طی شدن سیکل اب یک جفت ماهی مولی در تاک داشته باشین!

    پاسخ
  7. ناشناس

    سلام
    من تازه اکواریوم گرفتم اسکار دارم با گورامی ولی گورامی بزرگترم همه رو دنبال میده حتی گورای دیگه رو
    سایز همشون تقریبا یکیه
    نگهداری اسکار و گورامی با هم اصلا درست هست ؟

    پاسخ
    1. 2018saghari

      سلام انلی پتی عزیز
      سوالات خودتون رو در بخش مربوط به خودش مطرح کنید

      در جوابتون باید سعی می کردید همه رو یه سایز بر می داشتید
      الان گورامی درشته داره زور میگه
      سوال دوم نه ترکیب اسکار وگوارامی کلا غلط ???

      پاسخ
  8. ناشناس

    سلام یه انجل دارم دهنشو باز کرده هی نفس نفس میزنه خیلی مواقع هم میخوابه کف اب لطفا سریع جواب بدید ممنون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      احتمالا تنفس آبششی داره یک حمام تتراسیکلین + نمک بدون ید بهش بدین روش صحیح حمام دادن در تالار گفتگو بیان شده مطالعه بفرمایید.

      پاسخ
  9. محمد

    سلام اقا کمک ماهیم انجله داره میمیره افتاده کف اکواریوم نفس نفس میزنه چیکار کنم لطفا سریع

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      والا با این توضیحات کمی که دادید کار خاصی نمیشه کرد. نمیشه فهمید مشکل چیه؟ کیفیت اب بالاست، اکسیژن رسانی مناسبه؟ ماهی دیگه ای کنارش هست؟ وضعیت سایر ماهیا به چه شکله. به هر حال با وضعیتی که فرمودید بعید میدونم کار خاصی بشه واسش کرد با این حال توضیحات بیشتری بدید در خدمتتون هستیم.

      پاسخ
  10. کاپیتا امریکا

    سلام یک انجل بالغ اندازش چقدراستl

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خواهشا برای دریافت پاسخ صبر کنید و سوال تکراری ارسال نکنید.
      همانطور که در بالا گفته شده حداکثر طول ۱۵ سانت هست و معمولش همینه هرچند بنده خودم بزرگتر از این سایز رو هم در شرایط خیلی خاص و نگهداری در آکواریوم بالای ۲ متری دیدم.

      پاسخ
  11. کاپیتا امریکا

    به بخشیداگرما دو انجل سیاه ودوانجل سفید داشت باشیم کدوم باکدوم جفت کنه بهتر برای مثال سفید با سیاه جفت کنه بهتر یا همون سیا ه باسیاه وسفید با سفید

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      طبیعیه اگر با هم رنگ خودشون جفت بخورن بهتره اما اگر در کنار هم هستن بذارید تا ماهیها خودتشون انتخاب کنن.

      پاسخ
  12. احمد

    با سلام .من یه اکواریوم گیاهی دارم البته در حد معممولی که توی اون گیاهامو داخل شن ریز کاشتم.گیاهام هم شامل والیس یا نواری .دم گربه ای. کریپتون. شویدی. خزه کریسمس و سرخس جاوا هست.
    حدود دو سال هست که این اکواریومو دارم.حالا میخواستم بپرسم که ایا میتونم با این شرایط گیاهی ماهی انجل رو به اکواریوم اضافه کنم؟ ماهی انجل به گیاها اسیبی نمیزنه؟
    با تشکر

    پاسخ
    1. Saghari

      خیر انجل با گیا ها تون کاری نداره
      فقط ترکیب ماهیاتون رو بگید

      پاسخ
  13. احمد

    ماهیام…….رد لاین. رین بو.پلاتی.گوپی. دم شمشیری.زبرا

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      آنجل مشکلی با گیاه طبیعی نداره اما دم شمشیری ممکنه آنجل رو بزنه.

      پاسخ
  14. امیر

    سلام ببخشید یکی از ماهی های انجل من یه چند وقته رفته پشت یه سنگی ساکن شده ی جا مشکلی داره یا بیماریی؟(جداش هم کرده کسی اذیتش نمیکنه)

    پاسخ
  15. amir

    با سلام من یه آکواریوم هشتاد لیتری دارم چند روز پیش دو جفت آنجل و سه تا رد لاین اضافه کردم (آکواریوم تازه راه اندازی نشده و قبلا گوپی و یه جفت آنجل توش بود که انجل ها گوپیا رو کشتن و یکی از آنجل ها مریض شد و مرد ینی کلا یه آنجل و یه لجن خوار موند)حالا یکی از آنجل هام یکم بی حاله و مدام روی سطح آب پشت فیلتره وقتی هم که میاد بیرون خیلی خوب شنا نمیکنه و دائم افقی میشه به سمت پهلو. سمت چپ آبشش هم قرمزه غذا میخورد ولی شاید نصف بقیه و دما هم ۲۹هست به نظرتون بیماری داره؟؟بقیه اون سه تا حالت عادی دارن البته اون آنجل قدیمیه ضربه هایی روبه بقیه میزنه ولی خیلی جدی به نظر نمیاد لطفا راهنمایی کنید ببخشید که طولانی شد

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      به نظر بیشتر کیفیت اب به شدت پایینه و سموم اب بالاست تا بیماری باشه
      اکواریوم سیکل شده هست؟
      بهتره بیست تا سی درصد سیفون بزنید و مقدار کمی نمک بدون ید به اکواریومتون اضافه کنید (در حد نیم گرم در لیتر)

      پاسخ
      1. mr.amir7

        آکواریم رو تقریبا چهار ماهی هست که راه اندازی شده حالا نمی دونم سیکل هست یا نه الان که توجه کردم به نظر میاد یه بوی نا مطبوع داره البته نداشت تا هفته پیش شاید چون ماهی بیشتر شده اینجوری یه چیز دیگه هم که الان فهمیدم یکی دیگه آنجل ها هم تقریبا اینجور شده ولی مشکل ظاهری نداره البته خیلی حالش بهر از اونه فعالیت داره تو اکواریوم ولی وقتی از دست آنجل بزرگتر فرار میکنه یه همچین حالتی میشه کلا با همین دوتا مشکل داره با دوتای دیگه کاری نداره!!!
        زمان راه اندازی نمک اضافه کرده بودم دوباره اضافه کنم؟؟

        پاسخ
        1. ناشناس

          یکی از دلایل عدم کامل شدن سیکل نیتروژن بوی نامطبوع و کدر شدن اب اکواریوم است.
          اگه نمک اضافه کردید دیگه نیاز نیست نمک اضافه کنید. اگه برای بهبود کیفیت اب سیفون کردید مقدار نمکی که از دست رفته رو فقط جایگزین کنید

          پاسخ
        2. مجتبی

          سلام
          با این توضیحات چرخه آب طی نشده و مشکل از همون سیکل یا چرخه هست بخش چرخه آب رو مطالعه بفرمایید درسته قبلا گوپی داشتین ولی چون آنجل ماهی حساس تری هست روی آنجل تاثیر گذاشته. ضمنا نمک رو نمیشه همینطوری الکی اضافه کرد حتما دقت کنید نمک بدون ید باشه و بیشتر از نیم گرم نمک در لیتر هم برای این ماهی ها اضافه نکنید.

          پاسخ
          1. mr.amir7

            ممنون از راهنمایی تون اگر از آکواریومی که سیکل هست سرامیک داخل این آکواریوم بزارم احتمالش هست وضعیت بهتر بشه؟؟

            پاسخ
            1. مجتبی

              سلام
              اگر اون آک قدیمی سیکل رو طی کرده باشه و سرامیک ها خشک نشده باشن میتونید استفاده کنید اما با این روش احتمال اینکه بیماری به تانک جدید منتقل کنید هست.

              پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اگر فلس هاش بلند شده باشن و زده باشه بیرون استسقاء گرفته و اگر کتک خورده باید با شیشه از بقیه جداش کنید و اگر کتک نخورده به نظر دم خوره هم داره و باید کیفیت آب ر وبالا ببرید و تنوع غذایی داشته باشه و حتما از بقیه جدا باشه تا باله هاش رو نزنن. اگر هم مدفوع باریک و دراز و سفید داشته باشه انگل روده ای هم داره.

      پاسخ
  16. mr.amir7

    با عرض معذرت که هی میام مزاحم میشم بدبختانه خودمو تو دردسر بزرگی انداختمو با بی توجهی که داشتم الان کل انجل هام دم خوره گرفتن الان سوالم این هست که بخوام ماهیا رو تو اک اصلی درمان بکنم برای ردلاین ها که سالمن مشکلی پیش میاد یا خیر و همچنین بهتره که از چی استفاده بکنم که هم سریع باشه هم قابل استفاده تو اک اصلی درواقع داروی مناسب آبزیان باشه یا این آنتی بیوتیک های انسانی. همچنین اگر ماهی بیرون زدگی فلس نداشته باشه احتمالش هست استسقا داشته باشه؟؟ الان کل انجل ها باله هاشون خراب شده و همچنین محل اتصال باله های کناری با بدنشون به شدت قرمزه و کیفیت آب بد به نظر نمیاد چند روز پیش سیفون کردم و دیگه کلا بوی نا مطبوع به هیچ عنوان نداره
    بازم معذرت می خوام ممنون میشم جواب بدین

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      دم خوره رو باید در آک اصلی درمان کنید چون احتمال اینکه همه ماهی ها رو مبتلا کنه هست و علت دم خوره هم غذای بی کیفیت و پایین بودن کیفیت آب هست پس درمانش در تانک اصلی هست .
      قرمزی انتهای باله هم از کیفیت پایین آب هست درسته تازه سیفون زدین و شاید آب شفاف باشه ولی علاوه بر خواص فیزیکی خواص شیمیایی آب مهمه که با چشم قابل روئیت نیست حتما سیکل آب تانک شما طی نشده چون اون قرمزی به دلیل طی نشدن چرخه آب هست.
      اوایل بیماری استسقاء باشه بله ممکنه فلس ها بیرون نزده باشن.
      به نظر بنده شما هر هفته یک سوم از آب رو سیفون کنید و آب بدون کلر و هم دما اضافه کنید و غذای متنوع و مرغوب و مارک دار به ماهی هاتون بدین و در طول هفته حداقل سه نمونه غذای خوب بخورن و چرخه آب رو طی کنید دم خوره درمان میشه و حتی نیازی به دارو هم ندارید. خواهشا سوالات بیماری رو در بخش خودش مطرح کنید بخش دم خوره رو مطالعه بفرمایید.

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *