گلد فیش

گلدفیش ها از ماهیان زیبا و سنتی اب شیرین میباشد که حتما شما انها را موقع عید یا در مغازه های اکواریومی دیده اید.نگهداری انها اسان بوده و ماهیان کم توقعی هستند.بهتر است به صورت گله ای در اکواریوم های تک گونه نگهداری شوند. در ادامه سعی میکنیم به طور کامل این ماهی نسبتا دوست داشتنی را به شما معرفی کنیم

به ادامه متن توجه کنید

نام رایج : گلد فیش،ماهی طلایی” البته بسته به انواع مختلف گلدفیش،نام های متفاوتی شامل دم چادری، مرواریدی، کله شیری، کلاه قرمز، کالیگو،بلک مور و …. به انها نسبت داده شده است”

خانواده:cyprinidae

خاستگاه : چین ، ژاپن ،کره ، تایلند

حداکثر طول : ۱۰ سانتی متر

سطح شنا: کلیه سطوح آب

مکانهای جایگیری: میان سنگها،گیاهان و مواد شناور

نور مناسب: روشن ، بدون تابش مستقیم آفتاب

همزیستی: سازگاری کامل با تمام ماهیان صلح جوی اب شیرین

تغذیه: غذای خشک، کرم زنده، دافنی و …

خصوصیات فیزیکوشیمیایی : دما ۱۸ درجه سانتی گراد و پی اچ خنثی

رفتار و نوع تولید مثل : تخم ریز، در شرایط مصنوعی تکثیر شده و جزو ماهیان مقاوم برای نگهداری میباشد.

توصیه:بهتر است ۱۰ قطعه یا بیشتر از بچه ماهیان گلدفیش را خرید و پس از پرورش زیباترین آنها را نگهداری کرد. آکواریوم این گونه ماهیها باید فیلتری قوی داشته باشد و هرازگاهی آب تمیز به آن اضافه شود زیرا این ماهی ها پر خورند و به سرعت غذای خود را هضم میکنند و کثافت کاری زیادی دارند. همچنین بهتر است غذای این ماهی ها را به مقدار کم و در ۴ وعده به آنها بدهیم.

ویژگیهای جنسی : ماهی ماده کمی چاقتر است ، در فصل تخم ریزی روی سر ماهی نر لکه های رنگینی بوجود میآید.

تاریخچه: میلیونها نفر از مردم در اطراف جهان ماهیهای آکواریومی را به عنوان سرگرمی نگهداری می کنند. آنچه قابل توجه و چشمگیر است این نکته می باشد که بسیاری از این افراد پر شوق و ذوق، این سرگرمی را با نگهداری یک گلدفیش شروع کرده اند ماهی ای که قدمت آن میتواند تا چین باستان هم به عقب بازگردد این افراد با خرید یک جفت گلدفیش معمولی یا دریافت آن به عنوان هدیه ای از یک دوست به نگهداری این ماهی وارد شده اند. هر چند گلدفیشها واقعا جان سخت و پر تحملند لیکن کاملا به مهارتهای نگهدارنده اشان وابسته اند. اگر شما زمانی را صرف یادگیری اصول نگهداری ماهی کنید گلدفیش هایتان خوشحال و سلامت باقی مانده و می توانند مدت زیادی زندگی کنند. در شرایط خوب آنها توانسته اند به خوبی تا ۳۲ سال هم عمر کنند.

گلدفیش کپور بی رنگ و رو و بی روح تر از آنچه اکنون می بینیم بوده که پس از قرنها تکثیر و هیبریدگیری پرحوصله امروزه در اشکال بسیار متفاوت قابل دسترس است. امروزه تا بیش از یکصد واریته زینتی از خانواده گلدفیش های معمولی وجود دارند، واریته های شگفت انگیز بسیاری که از اشکال وحشی کپوری که از جنوب چین منشا گرفته اند به دست آمده اند گلدفیش وحشی جانوری به شدت متفاوت بود که فلس زدایی غیر معمول و طبیعتا رنگهای کاملا متفاوتی داشت ، به زودی انسان با تکثیر گلدفیش شروع به آزمایش کرد و همه نوع رنگ و فلسی ایجاد کرد. امروزه هنوز هم در ژاپن ، اروپا و آمریکای شمالی تکثیر انتخابی از گلدفیش های وحشی ادامه دارد احتمالا گروههای اصلی تکثیری از ماهیهایی که حتما اشکال غیر معمول بدن یا باله های جالب و رنگها و فلس های غیر معمول دارند به دست میآیند این واریته ها توجه تکثیرکنندگان ماهی را به خود جلب کردند، این تکثیرکنندگان از اطلاعتشان برای تولید اشکال غیر معمول طلایی باله بلند و دم بادبزنی استفاده کردند.

بدون شک گلدفیش عمومی ترین ماهی خانگی در جهان است که اجتماعش با انسان تا ۱۶۰۰ سال به عقب باز می گردد همان طور که اشاره شد این شکل خانگی و اهلی شده ازیک کپور کوچک وحشی در آبهای با جریان آرام در جنوب چین است که به کپور شباهت دارد. طی سلسله ۲۶۵ تا ۴۲۰سال پس از میلاد تکثیرکنندگان چینی متوجه تولید گه گاه نوزادانی با فلس های قرمز و جذاب توسط برخی کپورهای محلی که تا اندازه ای سبز خرمایی بودند شدند نهایتا پس از آزمایشات تکثیری که با شکیبایی تمام انجام شد آنها موفق به تولید ماهی با رنگ آمیزی بسیار جذابتری شدند طی سالهای ۱۲۰۰تا۱۳۰۰ ماهیهای نقره ای سیاه طلایی و لکه لکه ای قابل دسترس بوده و به عنوان ماهیهای خانگی کاملا متداول شده بودند طی سال ۱۵۰۰  به بعد گوناگونی شکل باله همچون دم بادبزنی و دم دستمالی شروع به ظهور کردند تا قرن شانزدهم این اشکال رفته رفته همراه با رنگ آمیزی متفاوت و اشکال مختلف بدنی و حتی اکنون اشکال گوناگون چشمی به وجود آمدند ازاین زمان به بعد تنوع های بعدی در چین ادامه یافت و گلدفیش های جالب شروع به انتشار به دیگر کشورها در اقصی نقاط جهان کردند در حدود ۱۵۰۰ سال گلدفیش ها به ژاپن زیستگاه کپورکوی راه یافتند اما ۲۰۰ سال دیگر به طول انجامید تا تکثیر آن انتشار یابد. تکثیر کنندگان ژاپنی که در تکثیر کپور کوی گویا با تجربه بودند تعدادی از گلدفیش های وحشی و بخشی از گلدفیش های توسعه یافته از چین را به دست آوردند، آنها مهارتشان را جهت توسعه برنامه های تکثیر انتخابی به کاربردند که به تولید برخی واریته های بسیار جذاب و امروزه قابل دسترس همچون گلدفیشهای کله شیری ،کالیکو ، فلس آیینه ای و شابونکن منجر گردید ازآن پس تکثیر کنندگان ژاپنی با تولید اشکالی همچون کله شیری و واریته هایی با فلس های شفاف یا بدون فلس مانند کالیکو یا شابونکن تاثیرشان را در این ماهی به طور خیلی قابل دسترسی نشان دادند. طی قرن هفدهم گلدفیش ها به بسیاری از کشورهای شرق دور معرفی شدند، بدون شک آغاز تجارت و بازرگانی و مسیرهای اکتشافی در اطراف جهان طبیعت پرتحمل و توانایی در مقاومت در برابر مسافرتهای بسیار طاقت فرسا به انتشار بعدی این ماهی در اقصی نقاط جهان کمک کرد. طی سالهای ۱۷۰۰یا شاید کمی زودتر نخستین گلدفیش ها در بریتانیا ظهور یافتند در حدود همین سالها انگلیسیها شروع به تکثیر گلدفیش کردند و برخی از آنها به قاره اروپا فرستاده شدند در سراسر قرن هفدهم گلدفیش ها از منشاهای یک واریته به غرب اروپا معرفی شده و تا اواخر قرن به روسیه رسیده بودند تا قرن نوزدهم بسیاری از انواع بسیار زینتی گلدفیشها به طور قابل توجهی در اروپا ظاهر نشدند .

گمان می رود که گلدفیشها به طی قرن هجدهم به آمریکای شمالی وارد شده اند ، هر چند برخی ازمردم معتقدند که این رخداد قریبا به ۲۰۰ سال پیشتر باز می گردد به هر حال تا اواخر قرن هجدهم یک مزرعه پرورش گلدفیش در مریلند آمریکا تاسیس یافته و بعدها نیز در طبیعت به جز در آلاسکا در هر ایالتی معرفی شده بود همچنین در این قرن دیده شد که گلدفیش هایی به استرالیا و نیوزلند وارد شده بودندو اکنون به طور گسترده ای در آبهای هر دو کشور پخش شده اند.

اکنون گلدفیشهای زینتی می توانند در اکثر نقاط ، در بیشتر کشورهای جهان یافت شوند. در بسیاری مناطق ، آنها به آبهای طبیعی ؛ جایی که جمعیتهای وحشی را تشکیل داده اند ، فرار کرده یا معرفی شدند.امروزه سالانه میلیونها گلدفیش در مزارع پرورش ماهی در آمریکای شمالی ، اروپا و شرق دور برای صادرات جهت نگهدارندگان ماهی در اقصی نقاط دنیا تکثیر می یابند.

انتخاب گلدفیش:احتملا مغازه آکواریومی محلتان باید گلچینی از معمولترین نژادهای گلدفیش را داشته باشد، اما انتخاب یکی از آنها که مناسبترین گزینه برای تنگ یا آکواریومتان باشد، می تواند قدری مشکل باشد. مسلما رنگها واشکال شگفت آور و جذاب زینتی بر انتخابتان تاثیرگذار خواهد بود ، البته باید به رفاه آتی ماهی نیز توجه داشته باشید. اگر فردی مبتدی هستید توصیه می شود واریته های پر تحملتری همچون گلدفیشهای معمولی ، شهابی و شابونکنهای کوچک را برگزینید . همین که قدری با تجربه تر شدید می توانید نگهداری اشکال زینتی تر را امتحان کنید. بخاطر داشته باشید که واریته های بسیار زینتی باید به بهترین وجهی در یک آکواریوم اختصاصی ( تاکید می کنم کاملا اختصاصی) برای خودشان نگهداری شوند. برخی از آنها بطور ویژه ای به دوره های ممتد وطولانی افت دما حساسند.

همیشه ماهیهای سالم و سرزنده را انتخاب کنید. کنترل کنید که باله ها در حالت سالم و خوبی بوده و حالت خوابیده و بسته ای نداشته باشند. یک ماهی گلدفیش سالم بطور باشکوه شنا می نماید و شاداب و سرزنده بوده و در یک گوشه از آکواریوم تنها نمی ماند.

از عاری بودن بدن از هر گونه زخم ، لکه یا سایشی اطمینان حاصل کنید. بعضی از واریته های گلدفیش نسبت به بعضی از بیماریهای رایج آکواریوم مقاومتر بوده و باعث بیماری ماهیهای تانک شما می گردند، در این زمینه پیشنهاد می گردد پس از خرید ماهیهای جدید مستقیما آنها را وارد آکواریوم اصلی نکرده و مدت زمان محدودی در قرنطینه نگهداری نمایید. ( مدت پیشنهادی قرنطینه ۱ هفته می باشد.)

چشمها باید شفاف باشند.از انتخاب هر ماهی بی حال یا با شکمهای گود افتاده و یا چشمهای فرورفته اجتناب کنید.از خرید ماهی از مخازنی که دارای تعداد بسیار زیادی ماهی بی حال و ظاهرا بیمارند، اکیدا برحذر باشید ، به شخصه پیشنهاد می کنم برای خرید هر گونه ماهی ابتدا تمامی ماهیهای داخل تانک مورد نظر را زیر نظر گرفته ، زیرا از این طریق می توانید متوجه شوید که آیا ماهی که می خرید می تواند ناقل بیماریهای آن تانک باشد یا خیر . تغذیه خوب ماهیها علامت بسیار مناسبی از صحت سلامت آنهاست.

احتمالا فروشنده ماهیهای خریداری شده شما را در کیسه پلاستیکی دارای حدود یک سوم تا دو سوم آب خواهد نمود. در این صورت ، شما یک تا دو ساعت فرصت خواهید داشت تا ماهیهایتان را بدون خطر به منزل برسانید. به هر حال ، اگر مسیر طولانی تر از این مدت است ، حتما از مغازه دار بخواهید که ماهی کمتری در هر کیسه بگذارد و یا از کیسه بزرگتری استفاده کرده و یا کیسه را با اکسیژن پر کند ( مورد آخر اکسیژن برای حمل ماهیها به شهرستانها امری ضروری است و باید رعایت گردد ، در غیر این صورت ماهیها هرگز به مقصد نخواهند رسید.)

گلدفیشها کاملا پرطاقتند، اما همانند بسیاری از ماهیها نسبت به نوسانات ناگهانی دما آسیب پذیرند ( این امر بدلیل خونسرد بودن این جانداران است). بنابراین جلوگیری از سرد شدن یا بیش از حد گرم شدن آب طی مسیر مغازه تا خانه مهم است . طی سفرهای طولانی کیسه را در جعبه ای مقوایی یا یونولیتی که نور و دما به داخل آن نفوذ نکند، قرار دهید.

گلدفیشها در بیشتر از ۱۰۰ گونه مختلف در دسترسند. علاماتی همچون رنگ آمیزی ، شکل بدن ، حالت باله و سایز و شکل چشمها که آنها را از هم متمایز می کنند ، حاصل تلاش سالهای بسیار در تکثیر انتخابی است. ضمنا پیشنهاد می گردد علاوه بر موارد ذیل در انتخاب یک گلدفیش خوب از نمونه هایی استفاده نمایید که به واریته های استاندارد نزدیک بوده تا در مراحل تکثیر با موارد غیر قابل کنترل ژنتیکی روبرو نگردید . ماهی را از تمامی نظرها اعم از ، باله ها ، دم ، شکل بدن ، وضعیت شنا و حرکت مورد بررسی قرار دهید

موفق باشید

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,262 دیدگاه در “گلد فیش

  1. علی اکبر

    سلام
    با کوی عالیه
    بایه نمونه هایی مثل. زبرا دانیو مشکل نداره کلا زبرا خیلی ماهیه سازگار عالییه.
    پنکوسه معمولی اگر با دما مشکل نداشته باشه میشه نگهداری کرد
    میگن با مولی ساز گار نیست شما هم استفاده نکن (خودم دارم ولی میگن مولی باله هاشونو میزنن )شماهم استفاده نکن

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      دوست عزیز آقا علی اکبر یه خواهشی دارم ازتون اگر امکانش هست از قسمت تماس با ما با آقا شهریار در ارتباط باشید تا عضویت شما رو درست کنن چون واقعا دارید زحمت میکشید و ممنون هم هستیم ازتون اما خب چون عضو نیستین نمیدونم چرا سوال و جواب ها قاطی میشه الان اگر دقت کرده باشید جوابتون زیر سوال قرار نگرفت و تقریبا ۷ – ۸ تا سوال و جواب قاطی شدن و بنده مجبور شدم حذفشون کنم این مورد رو حتما رعایت کنید چون زیاد فعال هستین و زیاد پست میزنید اینطوری میشه حالا دوستان دیگه مثلا یکی دو تا پست میزنن اتفاقی نمیوفته اما از شما جواب ها زیاد میشه و سیستم هم قاطی میکنه چون گزینه پاسخ دادن فقط برای اعضا کار میکنه. به هر حال ممنون از لطف شما.

      پاسخ
  2. mohammad sh

    سلام
    ماهی گلد فیش کوی با سیلور شارک سازگاره

    پاسخ
    1. وحید

      سلام،بله میسازه ولی وقتی شارکت بزرگ بشه باله های کوی رو میزنه

      پاسخ
  3. shahrzad

    با سلام من چند روزه که گلد فیش گرفتم اما نوعشو متوجه نمیشم فقط میدونم خیلی چاق هستند و دم و باله ی بلندی دارن و رو سرشونم فوکول نداره .امکانش هست عکسشو براتون بفرستم .بگید بهم دقیقا نوعش چیه البته خیلی بی تحرکن در روز اصلا شنا نمیکنن مگه این که بفهمن غذا داره بهشون داده میشه خواستم بپرسم مشکل چیه ؟با تشکر

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      شهرزاد خانم شما میتونید طبق راهنمای سایت عمل کنید و عکس ماهی تون رو قرار بدین و یا عضو سایت بشید و در بخش آکواریوم اعضا عکس ماهی های خودتون رو قرار بدین و نظر سایر دوستان رو نیز جویا بشید به هر حال هرجور که صلاح بدونید در خدمتتون هسیتم.
      بی حالی گلدفیش هم دلایل مختلفی داره از جمله دمای بالای آب – تغذیه بیش از اندازه – کیفیت پایین آب و کتک خوردن از سایر ماهی ها و …..

      پاسخ
  4. علی

    سلام خسته نباشید میخواستم بپرسم واسه درمان انگل لرنا چکار باید بکنم؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      باید انگل رو با پنس از بدن ماهی و از ریشه جدا کنید و محل زخم رو ضدعفونی کنید و ماهی رو به اب تمیز و حاوی متیلن بلو منتقل کنید تا محل زخم عفونت نکنه. برای کامل شدن اطلاعاتتون لطفا به لینک زیر مراجعه کنید
      انگل لرنه آ

      پاسخ
  5. ma250

    سلام
    میخام گلدفیش بریزم توآکواریومم
    هرکی اطلاعاتی درباره گلدفیش داره،کمک کنه بهم

    پاسخ
    1. .sina

      سلام
      مطالب سایت رو مطالعه میکردید کمک بزرگی بهتون میکرد ولی من چنتا چیز از تجربه خودم میگم گلد فیش ماهی مقاومی هست و نگه داری اون سخت نیست فقط باید فیلتراسیون قوی داشته باشن و سیفون هم منظم باشه خیلی پر خور هستن و روزی همون سه تا فوقش چهار بار که خیلی توصیه نمیشه ولی هر چه وعده های غذایی زیاد بشه باید مقدار کم بشه یشهاینطوری بهشون غذا داد واسه غذا هم غذای مخصوص گلد فیش هست از پولکی معمولی گیاه خواران هم میشه استفاده کرد .

      پاسخ
  6. ma250

    پریسکالوو کالیکو… هم مقاوند؟!؟نمیخام ازاین گلدفیشامعمولی بریزم
    دماو نوع غذاشو اینابایدچطورباشه؟!؟

    پاسخ
    1. mehdi118

      سلام
      کلا ماهی طلائی در برابر شرایط مقاوم هستن مخصوصا بیماری! چنتا فاکتور اصلی و ساده وجود داره اگه اونارو رعایت کنید بدون هیچ مشکلی سالها میتونید ازشون نگهداری کنید.

      ۱_آب با کیفیت و به اصطلاح میگن(کریستاله): ینی اینکه حتما هفتگی سیفون ۳۰ تا ۳۵% از کف انجام بدین, چرا که ماهی طلائی زود اب برو به خاطر تغذیه بالا و در مقابلش قوضلات زیاد, کثیف میکنه. + اینکه فیلتراسیون قوی تدارک ببینید.

      ۲_اکسیژن زیاد: این مورد به خصوصیت تغذیه بالای این ماهی مربوطه, تغذیه بالا = احتیاج به اکسیژن زیاد + عواملی دگ ای که اینجا جای نمیگریه گفتنش, به هر حال خیلی بیشتر از ماهی های دگ اکسیژن رسانی کنید.

      ۳_ تغذیه مناسب و سیر کردن ماهی همراه با (( کنترل آب )): اونایی ک حرفه ای هستن تا ۸ الی ۱۰ بار تغذیه میکنن گلد فیش رو البته کم حجم و بسیار با ارزش غذایی بالا. ولی شما بیش از ۴ بار غذا ندید اونقدر که ماهی تموم کنه_
      نکته: ماهی طلائی در اوج سیری مثل اسکار علاقه به تغذیه دوباره نشون میده و نباید ماهی رو بعد وعده غذاییش دوباره تغذیه کرد.

      ۴_ دما, همزیستی + جریان اب: دما تون بین ۲۰ تا ۲۴ باشه بالاتر نره._
      ماهی طلائی توان دفاع از خودش رو نداره و بسیاری از ماهی وح تی همنوعان خودش هم میتونه از پا درش بیاره, برا همین گلد فیشهای وِیژه رو تک گونه و یا در تانک اختصاصی گلد فیش نگهداری میکنند._
      توی تانک جریان فیلتر اینترنال ماهی رو از پا درمیاره چون ب خودی خود توان حرکت راحت رو به خاطر شکل بدنیش نداره و خیلی بیشتر از ماهی های دگ انرژی صرف حرکت میکنه واین یکی از دلایل پرخوریشه, برا همین اصلا جریان شدید در تانک وجود نداشته باشه..
      ۵_ ماهی طلائی مستعد بیماری کیسه هوا: اینم بحثش خیلی طولانیه فقط اینارو بگم که
      ۱: همیشه اول تغذیه غذای پولکی بدین یه کم بعد کرانول, بیومار یا هر غذایی که میدین رو بدین بخوره.
      ۲: غذا های خشک رو یکم خیس کنین حدود ۲۰ ثانیه بعد بریزین بخوره.
      ۳: آب رو یهو سرد و گرم نکنین به اصطلاح شوک حرارتی ندین.
      ۴: هفته ۱ تا ۲ بار فقط یک وعده نخود فرنگی نیم پز یا خامی که در فریزر نگهداری میشه رو از پوستش خارج و کاملا ریز و له اش کنید و به جای یک وعده تو اون روز بدین بخوره.
      ۵: تو هفته ۱ روز سبک تغذیه کنید ۱ وعده اونم وسط روز.
      اگه همه اینارو رعایت کنین بی هیچ مشکلی گلد فیشهای سالم و شاداب خواهید داشت.

      ۶_ تغذیه با چربی کم و پروتئین بالا: تقریبا هر غذایی میتونین استفاده کنین برای ماهی طلائی, فقط تغذیه ترکیبی بکنید از یک نوع غذا استفاده نکنید! بیومار, کرانول های مخصوص گلد فیش, انواع پولکی های گیاهی, غذا های زنده و… تو رژیمشون جای بدین با رعایت نکته هایی ک در موارد بالاتر ذکر شد.
      نکته: از غذای رنگساز برای گلد فیش سعی کنین اصلا استفاده نکنید. در دراز مدت ریزش پولک رو در پی خواهد داشت, این مسئله در مورد تغذیه با دل هم وجود دارد.

      در مورد سوالتونم ک درباره دو گونه که پرسیدین: فلس مرواریدی ماهی با تحرک کمتر ب نسبت دیگر گونه های ماهی طلائی هستش به خاطر شکل بدنش, برا همین توان دفاعیش کمتره ماهیی نباشه که اذیتش کنه هیچ مشکلی ب وجود نمیاد.
      کالیکو ( قلمکار) هم یک نوع رنگ بدی در بین ماهی طلائیست. و به اشتباه به گونه ریوکین با رنگ کالیکو اسم خالی رنگش اطلاق میشه! مثلا تایگر هد کالیکو, لیون هد کالیکو, توساکین کالیکو و… که الان دگ همه گونه دارای رنگ کالیکو هستند.
      شما احتمالا منظورتون ریوکین هستش, که تونم ماهی مقاومیِ به نسبت دیگر گونه ها دیر تر به بلوغ میرسه و برا همین جثه اش بزرگ تره تو یک بازه زمانی. ماهی با تحرکی هستش با پولک های درشت و خیلی رنگبدی جالب و متالیکی داره تو رنگ کالیکو.
      موفق باشید.

      پاسخ
  7. ناشناس

    با سلام و خسته نباشید
    من ۸ عدد گلد فیش متوسط دارم که همگی سالم بودند اما امروز صبح رفتم به آنها غذا بدهم دیدم که دور دهن بعضی از آن ها سفید شده نژاد ها بلک مور و پرسکال رد کپ گلد فیش قرمز و دور دهن یکی از رد کپ ها و دوتا از گلد فیش قرمز ها میشه دلیل رو بگید و راه درمان
    تشکر

    پاسخ
    1. mehdi118

      سلام
      ماهی های شما دچار قارچ دهانی هستند! بیشتر از بالا رفتن امونیاک و نیتریتو نیترات این بیماری ظاهر میشه و البته ماهی یا عامل این باکتری.
      شما باید سیفون منظم داشته باشین, غذا دهی رو کم کنید, اگه میتونید ماهی های آلوده رو قرنظینه کنید!
      متیلن بلو,و دارو های اختصاصی ضد قارچی هم میتونید استفاده کنید.
      در تانک قرنطینه از نمک و دمای ۳۰ درجه + اکسیژن رسانی کافی استفاده کنید.
      برای اینکه هیچ وقت مشکلی پیش نیاد توضیحاتی رو که بالاتر از سوال شما وجود داره رو مطالعه کنید.

      پاسخ
  8. rozhan

    توی آکوهریومم ماهی قرمز یا ماهی عید نگهداری میکنم . ولی دو روزه که ماهی گلدفیش کله قرمزی گرفتم. امروز که که بهش سر زدم دیدم دم نداره. نمیدونم چیکار کنم !!! یعنی دیگه دمش رشد نمیکنه؟؟؟ لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    1. Amir.MN

      سلام

      مشکلی نداره و ترمیم میشه . فقط در صورت امکان ضد قارچ استفاده کنین تا قارچ نزنه

      یه مدت با شیشه هم جداش کنید تا فرصت ترمیم داشته باشه !!

      پاسخ
  9. ma250

    سلام
    آکواریومم بخاریش خاموشه ودماش حدود۳۰درجه ست،میخام گلدفیش بریزم،دماش باتوجه به دمامحیط بالاوپایین میره،چیکاربایدبکنم؟
    آکواریومم حدودسیصدلیتره

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      ببین دوست عزیز درسته گلدفیش ماهی سرد آبی هست و به بخاری نیازی نداره ولیکن برای جلوگیری از نوسانات دما یک بخاری لازم دارید البته بخاری اتوماتیک و باید دما رو روی ۲۶ – ۲۷ تنظیم کنید که شبها دما بیشتر از این کاهش پیدا نکنه و اگر دما افت کرد بخاری روشن بشه و دما رو ثابت نگهداره.
      ضمنا دقت کنید دما رو با دماسنج کنترل کنید نه با درجه بخاری ؟؟!!

      پاسخ
      1. ma250

        بادو تادماسنج دماروچک میکنم،اصلاتاحدود۲۶درجه هم دمانمیادکه بخاری بخادروشن بشه
        روزامیره حدود۳۱درجه،شباهم حدود۲۸

        پاسخ
        1. مهیار

          سلام دوست من دما بدون دمای آب بذون دما سنج در اتاق ک میکنم حدود ۲۶ درجه باشه که مناسبه ولی زمستون یا اواخر پاییز که داخل منزل خنک تره شاید پایین تر بیاد دمای آب.
          پس شما دمای بخاری رو رو۲۶ تنظیم کنید در صورت نیاز روشن میشه و البته وقتی رو ۲۶ میذارید به ۲۷ میرسونه ! که با دماسنج باید چک کنید !
          در ضمن دمای اب به خودیه خود فک نمیکنم هر چقدر هم هوا گرم باشه از ۲۷ درجه بالاتر بره فک میکنم یه جای کارتون میلنگه بخاری هارو از برق خارج کنید و بعد از چند ساعت دوباره امتحان کنید !

          پاسخ
  10. ma250

    سلام
    دمای مناسب براگلدفیش ها مگه تا۲۴درجه نیست؟
    دمای آب آکواریوم من حدود۳۰هستونهایتا تا۲۷بیاد،که براساس دمامحیط تغییرمیکنه،بخاری اصلاخاموشه
    چیکارکنم ؟ماهیا دماکه بالاوپایین میره طوریشون نمیشه؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      چرا دمای مناسب گلدفیش ۲۴ تا ۲۶ درجه هست اما خب فعلا به این دما عادت کردن ضمنا نباید نوسان دمایی داشته باشید.

      پاسخ
  11. ma250

    آخه نوسانات دست من نیست آقامجتبی
    طبق دمامحیط دماآکواریوم بالاوپایین میره تقریبا،فقط میتونم بابخاری باعث بشم دما ازیه مقداری پایین ترنیاد
    درضمن ماهیاروتازه خریدم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب راهش همینه که با بخاری دما رو کنترل کنید تا افت دما نداشته باشید.
      باید دما ثابت باشه حالا اگر کمی بالا باشه باز بهتر از نوسانات دمایی هست.
      البته گلدفیش اینقدرها رو تحمل میکنه و مورد خیلی مهمی نیست.

      پاسخ
  12. حميد

    گوپی و گلد فیش سازگارن؟بچه گوپی هم دارم.
    تشخیص نر و ماده بودن گلد فیش چطوره؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      گوپی و گلدفیش ترکیب جالبی نمیشه و گوپی های ریز حتما خورده میشن.
      از باله مخرجی گلدفیش ها میشه جنسیت اونها رو تشخیص داد اونها که دو تا باله کوچک دارن نر و اونها که یک باله کوچک مخرجی دارن ماده هستن.
      از فرم شکم و آب شش ماهی بالغ هم میشه تشخیص داد که باید تجربه داشته باشید.

      پاسخ
  13. ma250

    سلام
    گلدفیشام بعضی وقتاچنددقیقه ای میان روآبو انگارازسطح آب تنفس میکنن
    درحالیکه غیرازفیلتر،۲تاسنگ هوا۴۰سانتی و۶۰سانتی توآکواریوممه و هوارسانی خیلی خوبه(ابعادآکواریومم۱۲۰*۴۰*۶۰)
    مشکل خاصی دارن ماهیا؟!؟

    پاسخ
    1. Hanif

      درود
      بله مشکل کمبود اکسیژن است
      به احتمال قوی شما مشکل سیکل ازت دارید یکی از نشانه هاش بوی بد و کدر شدن آب تانک است
      وقتی سیکل معیوب باشد میزان سموم در آب بالا رفته و اکسیژن محلول در آب کاهش پیدا خواهد کرد این مشکل با قرار دادن تعداد بیشتری سنگ هوا هم درست نخواهد شد پس اگر در مورد سیکل مشکلی وجود دارد باید از باکتری ساز استفاده بفرمایید
      مارک تترا و سرا و جی بی ال بهترینها هستند
      موفق باشید

      پاسخ
      1. ma250

        سلام
        من دنیترول جی بی ال استفاده کردم وبعدازیه هفته که باکتری سازواضاف کردم،ماهی خریدمو ریختم توآکواریوم،ألانم ده روز نمیشه که ماهی دارم
        یعنی سیکلم طی نشده ؟یامقدارسموم بالارفته؟
        ۶تاگلدفیش دارم توحجم۲۸۰لیتر

        پاسخ
        1. شهریار (onlypet.ir)

          سلام
          برای ازمایش سیکل بودن اکواریوم باید از کیت تست استفاده کنید تا مطمئن بشین سیکل طی شده یا نه. اما خب راه ساده تر رو اقا حنیف گفتن. نشانه هاش بوی بد اب و کدر شدن اب هست که برسی کردین احتمالا.
          بعدم مشکلی که میگین اصلا فکر نکنم مشکل باشه و میتونه طبیعی باشه. مخصوصا اگه بعد از غذادهی گلدفیش ها میان سطح اب و انگار هوا میگیرن که خب اینطور نیست و روی سطح اب نسبت به غذایی که میدین مقداری چربی باقی میمونه و اونا رو میخورن و فکر میکنید دارن هوا میگیرن یا موارد دیگه…. اگه سیکل کامل شده و اکسیژن رسانی مناسبی هم دارین فکر نکنم مشکل خاصی داشته باشین و این رفتار میتونه طبیعی باشه باز خواستین یه مدت ماهیا رو زیر نظر بگیرین. ببینید همگی اینکار رو انجام میدن یا یکی دو تاشون و مجددا مکاتبه کنید

          پاسخ
  14. ma250

    سلام آقاشهریار
    ۲تااوراندای سیاه دارم که خیلی میان روآبوانگارازروآب تنفس میکنن،امابقیه زیادنمیان(ألان حدود۳ساعتی هست که غذادادم امابازم روسطح آبن)
    آب آکواریوم هم به اونصورت کدرنیست،درضمن من برای طی شدن چرخه ازدنیترول جی بی ال که باکیفیته استفاده کردم

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      باید ببخشید. چیزی به ذهنم نمیرسه. ممکنه مشکل داشته باشن. بهتره منتظر نظر سایر دوستان باشین

      پاسخ
    2. Hanif

      دوست گرامی
      شما احتمالا از غذاهای ماهیران و یا چینی استفاده نمیکنید ؟؟
      این غذا های به شدت میزان سموم آب رو بالا برده و ظرفیت پذیری اکسیژن رو پایین میارن قبلا با این مشکل رو برو بودم برسی بفرمایید و دوباره مکاتبه کنید
      موفق باشید

      پاسخ
  15. robinhood66_11

    سلام یه سءوال داشتم اونم اینکه میشه گلدفیش رو تو یه حوض داخل گلخانه با چند تا ماهی عید میمونه؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اگر حوض به اندازه کافی بزرگ باشه بله فقط در گلخانه به دلیل وجود گاز کربنیک گیاهان در شب حتما باید پمپ هوا داشته باشید ضمنا پمپ هوا نیز باید خارج از گلخانه باشه تا هوای خارج رو وارد آب کنه نه دوباره همون هوای داخل گلخانه رو پمپ کنه داخل حوض.

      پاسخ
  16. ma250

    ممنون آقاشهریار
    منتظربقیه دوستان هستم که نظرشونو بدن

    پاسخ
  17. robinhood66_11

    اقا مجتبی همچین گلخانه گلخانه هم نیس پاسیو هس تا گلخانه فوقش ١٠ تا گل با سقفی بیش از ١٢ متر

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب پس با این حساب مشکلی نباید پیش بیاد فقط تراکم ماهی ها زیاد نباشه.

      پاسخ
  18. ma250

    سلام آقاحنیف
    من۲نوع غذابه ماهیام میدم
    غذاگرانول آزو
    گالامیگووپلانگتون جی بی ال

    پاسخ
    1. Hanif

      درود
      به صورت روزانه غذا ها رو تغییر بدید ببینید مشکل چه روزی بر طرف میشه
      در ضمن غذا دهی رو تا حد امکان کاهش بدید غذا باید در ۲ الی ۳ دقیقه کاملا خورده بشه
      موفق باشید

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *