ماهی اسکار

ماهی اسکار یکی از گونه های بارز خانواده سیچلایدها است که حداقل در کشور ما بسیار مورد توجه قرار گرفته و اکواریومداری نیست که ماهی اسکار و انواع ان را نشناسد. این ماهی خلق و خویی متعادل تا خشن داشته و جزو گوشتخواران قوی جثه محسوب میشود. در ایران انواع مختلفی از انها مانند اسکار تایگر، اسکار مسی، اسکار سلطنتی و … یافت میشوند. برای خرید ماهی اسکار و نگهداری انها به صورت گروهی با سایر ماهیان توصیه می شود از ماهیان هم خانواده و هم سایز کنارشان نگهداری کنید.

به ادامه متن توجه کنید

شناخت و نگهداری اسکار

نام علمی: Astronotus ocellatus

نام عمومی: ماهی اسکار (نسبت به نوع گونه اسکار مسی ، اسکار البینو، تایگر، سلطنتی و …..)

خانواده: سیچلایدهای امریکایی ( Cichlidae)

زیر خانواده: Astronotinae

زیستگاه: بومی آمازون , پاراگوئه و شرق ونزوئلاست.

دما:۲۶ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

پ-هاش : ۶.۵ الی۷.۵

سختی اب: ۱۰ الی ۱۵ درجه dh

طول بدن:در اکواریم تا ۳۰ الی ۳۵ سانتیمتر رشد میکنند

تغذیه: غذاهای گوشتی با منبع پروتوئینی و غذاهای اماده و خشک در بازار

خلق و خو: متعادل و گاهی هم خشن، در صورتی که با سایر ماهیان قوی جثه و هم خانواده مانند پروت، تگزاس، پیکاک‌باس و سایر سیکلیدهای امریکایی نگهداری شوند مشکلی نخواهید داشت. بهتر است این ماهی را از بچگی با گروهی از ماهیان هم جثه مورد نظر نگهداری کنید تا با هم عادت کنند.

طول عمر: ۱۰ الی ۱۵ سال و حتی طی برخی از گزارش ها تا ۲۰ سال

ماهی اسکار

شناخت ماهی اسکار:

ماهی اسکار بومی آمازون , پاراگوئه و مناطقی از شرق ونزوئلا است. نام گذاری این ماهی دقیقا مشخص نیست و در منابع مختلف دلیلی برای اینکه چرا این ماهی اسکار نامیده شده است یافت نشد. با این حال نام علمی این ماهی(Astronotus ocellatus) معنی جالی دارد و به ماهی ای گفته می شود که دارای یک خال چشم مانند است!

اسکارها جزو ماهیانی هستند که در کف و در تمامی حجم آب در حال شنا می باشند و در طبیعت در آبهای کم عمق همراه با جریان ملایم و کف ماسه ای و یا گلی یافت می شوند.

ماهی های اسکار بسیار باهوش هستند و قادرند که حیله های زیادی را از خود نشان دهند و به زودی قادرند شخصی که به آنها غذا می دهد را شناسایی نمایند و حتی از افراد تازه وارد دوری کنند! اسکارها بسیار اموزش پذیرند به نحوی که به ساعت غذادهی یا رویدادهایی که در اطرافشان اتفاق میافتد واکنش نشان می دهند. حنی گاها دیده شده که اسکارها با دست صاحب خود بازی میکنند و حتی می توان انها را نوازش نمود! به هر حال این ماهی به دلیل عمر زیاد، جان سختی، دستی شدن و ….. نزد علاقه مندان به اکواریوم بسیار محبوبند.

اسکارها ماهیان سخت جانی بوده و در شرایط بسیار سخت نیز حتی علایم ظاهری خاصی را نشان نمی دهند با اینحال بسیاری ممکن است تصور نمایند که این جانداران زیبا نیازمند مراقبت ویژه ای نمی‌باشند اما هر جانداری نیازمندیهای خاص خود را دارد و عدم مراقبت صحیح از این ماهی می تواند بیماری هایی را در پی داشته باشد.

در مورد خلق و خوی این ماهی باید گفت که اسکارها ماهیان نسبتا پرخاشگری هستند و حتما شنیده اید که می گویند این ماهیان بد سرشت هستند! این شایعات از آنجا می آیند که آنها سعی دارند هر چیزی که در مخزن است و در اندازه دهان آنها می‌باشد را ببلعند. اسکارها قلمرو طلب بوده و در هنگام جفت گیری این رفتار پرخاشگرانه آنها تا حد زیادی افزایش می‌یابد.

اسکار البینو

نگهداری از ماهی اسکار:

برای نگهداری از ماهی اسکار به مخزن بزرگی نیاز دارید، بهتر است فریب هیکل کوچک انها را در هنگام خرید نخورید، یک اسکار بالغ وزن بیش از ۱۶۰۰ گرم و در هنگام جوانی می تواند بیش از  ۲/۵ سانتیمتر در ماه رشد داشته باشد. بنابراین مخزن مناسبی را از همان ابتدا برای این ماهی در نظر بگیرید توصیه شخصی من این است که اگر میخواهید اسکارها را با سایر ماهیان به صورت گروهی نگهداری کنید بهتر است ابتدا سایر ماهیان مورد نظر مانند پروت، تگزاس و سایر ماهیان سازگار با این ماهی را به تانک مورد نظر انتقال داده و بعد از چند روز ماهیان اسکار را به جمع آنها اضافه کنید یا بهتر است همه را همزمان به تانک انتقال دهید چون اسکارها در صورتی که ابتدا به تانک معرفی شوند و به تانک خو بگیرند سخت بتوان ماهی دیگری در کنار انها اضافه نمود. همچنین بهتر است سایز اسکار شما کوچکتر از سایر ماهیان باشد(نه به اندازه ای که مدام کتک بخورد و نه به اندازه ای که همه را بزند).

برای داشتن یک اکواریوم گروهی از اسکارها و سایر ماهیان هم گروه بهتر است همه را از بچگی کنار هم نگهداری کنید و اکواریوم را نیز به خوبی دکور بندی کنید تا اولا با هم بزرگ شده و به یکدیگر کاملا خو بگیرید و همچنین با وجود دکور و مخفی شدن از دید هم کمتر با یکدیگر حالت تهاجمی داشته باشند.

اکواریوم اسکارها و سایر ماهیان گوشتخوار به دلیل ریخت و پاش و کثیف کاری در هنگام تغذیه لازم است هر دو هفته یکبار یا نهایتا ماهیانه سیفون شود(به صورت تعویض ۲۰ الی ۲۵ درصد از اب). اسکارها به ابی شفاف و تمیز با اکسیژن بالا نیاز دارند، گاهی دیده میشود اسکارها در اب کثیف غذا نمیخورند بنابراین اب تمیز و شفاف برای انها حیاتی است.

دکور بندی اکواریوم میتواند ساده تا تجملی با سنگ های رودخانه ای بزرگ و دکورهای مصنوعی باشد، توصیه من این است که کمتر از گیاهان تزئینی یا دکورهایی سبک در اکواریوم اسکارها استفاده کنید زیرا در هنگام جابجا کردن سنگ ها یا بازی با درختان انها را جابجا میکنند. اسکارها علاقه وافری به جابجایی سنگ ها و گشت و گذار بین سنگ ها در حالت طبیعی دارند اگرچه این کار در زمان تکثیر برای تمیز سازی سنگ ها و کندن گودال برای تخمیزی نیز انجام می‌شود بنابراین شما دکورها را طوری قرار دهید که مجبور نباشید چند روز یکبار مجددا انها را درست و در سر جای خود قرار دهید

ماهی اسکار

تغذیه ماهی اسکار:

اسکار ها را میتوان همه چیز خوار در نظر گرفت چون هر چیزی را برای تست هم شده در دهان خود میچرخانند ولی به هر غذایی هم علاقه ندارند. اسکارهایی را که از بچگی نگهداری کنید میتوانید به هر چیزی عادتشان دهید ولی در کل میتوانید برای تغذیه از دل گاو، غذاهای خشک،ماهی زنده، میگو و اگر ناراحت کثیفی اب و زحمت تمیز سازی ان نیستید به انها ماهی کیلکا هم بدهید که این ماده غذایی سرشار از پروتئین و یک غذای ویژه محسوب میشود. در تغذیه ماهیان اسکار تنوع غذایی را لحاظ کنید و غذاهای متنوعی را در اختیارشان قرار دهید. غذای یکنواخت و بدون مواد مفید چیزی جز بیماری هایی مانند سوراخ در سر و سفیدی کبد و … را به همراه ندارد بنابراین در تغذیه اسکارهای خود کاملا هوشیار باشید.

اسکار

معرفی ماهی اسکار به صورت ویدیویی در سرویس چندرسانه ای سایت!

در صورت کپی برداری لینک منبع (onlypet.ir) را ذکر کنید

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

7,017 دیدگاه در “ماهی اسکار

  1. محمد

    سلام اگر من بخوام به اسکار خودم جیگر گار بدم جیگر گار را چجوری تهیه اش کنم و چجوری بهشون بدم

    پاسخ
    1. رضا جدي

      سلام دوست عزیز
      فکر کنم منظورتون جیگر گاو باشه تو قسمت غذای دست ساز مطالعه کنید ولی خوب دل گاو میدن معمولا نه جیگر که باید چرخش کنی و با سیر و اسفناج یا کاهو مخلوط بشه

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      جگر که نباید به ماهی بدین و فقط باید از دل گاو و یا گوشت تازه ماهی و میگو استفاده کنید.

      پاسخ
  2. Amir

    سلام ببخشید من چندروز پیش سوالی راجعبه اسکارم پرسیدم ودرنتیجه آقاشهریار گفتن احتمالا انگل روده ای هست.با این حساب من چندروز دمای اب رو بالا بردم ، ۱/۳ رو سیفون کردم، نمک زدم، چندروز بعد مترونیدازول هم یه دونه تو تانک حل کردم.ولی میخواستم بگم تو این ده دوازده روز که اسکارم غذا نمیخوره و هراز گاهی کنار آک هی بالا پایین میره من ندیدم که مدفوع دراز وسفید بهش اویز باشه.مطمینم چون خیلی دقیق نگاش کردم این مدت. و هر وقت غذا میریزم بقیه ماهیا(پروت.سوروم.اسکار دیگه ام) طبق معمول دعوا دارن سر خوردن ولی این اسکارم اول میاد یکیو میکنه تو دهنش بعد میده بیرون و میره پی کارش. میخواستم بدونم ایا میشه انگل روده ای نداشته باشه ومشکل دیگه ای بوده باشه؟ درضمن اینم بگم که من از اول که ماهیارو باهم خریدم فقط غذای خشک شرکتی خوب بهشون دادم تقریبا یک ماه ونیم پیش.ممنون میشم پاسخ بدید

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      به نظر من هنوز هم احتمال انگل روده ای ماهیتون وجود داره و صد در صد نیاز نیست اون مدفوع سفید کش دار نازک وجود داشته باشه. ضمنا یه قرص مترونیدازول رو چرا تو کل اب تانک حل کردید؟ تو چند لیتر حل شده؟ فکر نکنم تاثیری داشته. لطفا تاپیک زیر رو برای درمان ماهیتون مطالعه کنید.
      https://www.onlypet.ir/forum/aquarium-forum-eight/%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D9%86%DA%AF%D9%84-%D8%B1%D9%88%D8%AF%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%A7%D9%87%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%87%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D9%85/
      قبل از اینکه به سراغ درمان هم برید غذاشو عوض کنید. بهش دل یا بچه ماهی بدید شاید بخوره و اصلا مشکل از نوع غذاتون باشه(حتی با وجود اینکه قبلا میخورده!)؟؟

      پاسخ
  3. Amir

    آقا شهریار راستش شک داشتم به انگل روده ای گفتم حمام مترونیدازول ندمش، بجاش یک مترو ۲۵۰ رو تو ۵۰لیتر آب( آکم ۱۰۰ لیتری ولی ۵۰ لیتر اب داشت)حل کردم و فرداش ماهی رو حمام نمک دادم ۳ دقیقه. ولی فک میکنم از نوع غذا باشه اخه من تو این یکی دوماه اصن تنوع غذایی نداشتم فقط غذای خشک شرکتی پروتئین دار میدادم بهشون. بازم نوع غذا شو عوض میکنم ببینم چی میشه.ممنون

    پاسخ
  4. aliebi87

    سلام دوستان یه آکواریوم ۷۰ لیتری واسه یه جفت اسکار خوبه که از بچگی نگه دارم؟
    آخه خیلی دوست دارم اسکار داشته باشم ولی شرایط آک بزرگتر رو ندارم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      آره حتی میتونید یک جفت اسکار بالغ نگهداری کنید و تولید مثل هم بکنن البته اگر طول آکواریوم خیلی کم نباشه .
      در ۸۰ لیتر اسکار تکثیر کردم موردی نداره البته فقط یک جفت اختصاصی.

      پاسخ
  5. aliebi87

    طول آک ۶۰ هست اقا مجتبی به نظرتون خوبه
    راستی میخوام از بچگی بهشون غذای خشک بدم به نظرتون غذا هایی مثل میگو و لوفاک و کرم خونی و غذا های تترا خوبن؟؟
    خیلی ممنونم که اینقد زود جواب میدین

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      مطمئنا اکواریومتون کوچیکه ولی خب کار نشد نداره. در این اکواریوم هم میشه تکثیر کرد. امیدوارم حداقل عرض و ارتفاع مناسبی داشته باشه. مثلا ۶۰ در ۳۰ در ۴۰ باشه حداقل.
      غذاهایی که گفتین خوبه. ضمنا این غذاها همه جوره بود از خشک تا گوشتی و فقط خشک نبود!!

      پاسخ
  6. aliebi87

    خیلی ممنون سایز آکواریوم هم همینی است که گفتین

    پاسخ
  7. aliebi87

    امروز بالاخره بعد کلی دعوا و کلنجار رفتن بابامو راضی کردم که آک ۱۵۰ لیتری بخرم آخه همش میگه اینا خرج اضافیه نمیدونن که عشق به ماهی یعنی چی
    به نظرتون خوبه تخصصی فقط یه جفت اسکار بذارم توش یا شما پیشنهاد دیگه ای دارین
    ممنون میشم بگین

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      اسکار میتونید نگهداری کنید. طوطی ماهی یا دیگر سیکلیدها هم میشه نگه داشت. ببینید سلیقه خودتون چیه. اگه هم خواستین ترکیب جمعی نگه دارین که در تالار کلی ترکیب معرفی شده و در مورد هر کدومشون بحث شده و کافیه مطالعه کنید.

      پاسخ
  8. aliebi87

    از لحاظ حجم اک میتونم ۲تا اسکار با ۲تا پروت بگیرم؟؟
    اگه میشه اول اسکارو اضافه کنم یا پروت؟؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بله میشه اما بنظر بنده همون یک جفت اسکار باشه بهتره و دردسر کمتری داره.

      پاسخ
    2. salman.22

      سلام
      آره میشه من خودم یه جفت اسکار و پروت دارم باهم هم کنار میان، و اگه پروت ها رو با اسکار یا دیگر ماهی ها یه جا بریزید بهتره تا اینکه بعدا بخواید ماهی ای اضافه کنید چون اسکار بعد از گذشت چند وقت در آک حس قلمرو طلبی میکنه و سخت تر ورود ماهی دیگه ای رو قبول میکنه

      پاسخ
  9. MaSteR

    سلام. برای یک جفت اسکار بهترین اندازه اکواریوم چقدر باشه خوبه ؟

    پاسخ
  10. سپهر

    سلام
    اگه بخواین خوب رشد بکنن وراحت باشن حداقل باید یه اکواریوم ۱۳۰-۱۴۰ لیتری تهیه کنید ولی تو حجمای کمم میشه فقط یک جفت نگهداری کنید بنده تانک خودم ۸۴ لیتره قصد دارم یک جفت اسکار با یه کت فیش بگیرم ولی خوب بالای ۱۱۰-۱۲۰ لیتر بگیرین خیلی بهتره فقط اگه تانک کوچیک مدنظرتونه از فیلتر قوی استفاده کنید مثلا تاپ فیلتر یا فیلتر سطلی درکل فیلترتون قوی باشه
    درپناه حق

    پاسخ
  11. Elahi.M

    سلام حدود ۶ ماهه ۸تا بچه اسکار تو اک ۳۶۵ لیتری نگه داشتم (۲تا مسی ۲تا البینو ۲تا پرتغالی ۲تا سیاه) غذا اکثرا دل و ماهی زنده خوردن حدودا۲۰ تا۲۵ سانت شدن . چند روزه چندتاشون لوله تخم ریزیشون زده بیرون امروز ۲تاشون تخم ریختن ولی سفید رنگن انتظار نداشتم تو این سایز و سن تخم بزارن
    یه جا از اقا مجتبی خوندم ماهی که تخم بریزه اندازش دیگه رشد نمیکنه(البته مطلب ماهی دیگه بود) و من هدفم حداکثر سایز کردنه امکان داره ماهیام دیگه رشد نکنن؟
    یه اک دیگه دارم توش پروت دارم و جا ندارم . تخمارو چکار کنم؟ تو تانک اصلی بچه میشن؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب مبارکتون باشه.
      اگر اینها شرایط خوبی داشته باشن و کیفیت آب و تغذیه بالا باشه اینقدر تخم ریزی میکنن که شما رو خسته میکنن.
      بله درسته اگر ماهی وارد تولید مثل بشه تقریبا رشدش متوقف میشه اما اگر شرایط نگهداری عالی باشه مساله ای پیش نمیاد و رشد هم میکنه.

      پاسخ
  12. احسان

    سلام خدا قوت.
    هر هفته که میرم سیفون کنم ,تا بخوام همه مدفوع اسکارامو از اکواریوم خارج کنم تقریبا ۵۰% از اب تانک کم میشه واگر هم بخوام همون ۲۰ یا ۳۰ درصد که معموله رو سیفون کنم هنوز مقداری کثیفی باقی می مونه .به نظر شما کدوم بهتره که انجام بدم؟؟اکواریومم ۷۰ لیتره.

    پاسخ
    1. سپهر

      سلام
      سیفون ۵۰ درصدی خیلی به سیکل تانکتون فشار میاره و اصلا خوب نیست مگر در شرایط خاص .خوب یه کاری میتونین انجام بدین البته این کارو من خودم انجام میدیم حالا اگه دوست دارین انجام بدین.
      ببینید به انتهای شلنگی که توی سطل میزارید یه جواراب بچه ضخیم که فقط اب از توش رد بشه ببندید و شروع به سیفون کردن کنید و وقتی همه ی مدفوع و کثافاتو از اب خارج کردین توی سطل اب تمیز دارین که مدفوع ها و کثافات فقط توی جوراب جمع میشن و به داخل سطل نمیریزن و میتونید به اندازه ی ۲۰-۳۰ درصد اب سطلو دور بریزید و مابقی اب سطلو برگردونید داخل اکواریوم و به جای اون ۲۰-۳۰ درصد هم که دور ریختین اب تمیزو جایگزین کنید واینطوری هم به سیکل لطمه وارد نمیشه هم اکواریومو حسابی تمیز کردینو مقدار اب تعویضی هم دست خودتونه.
      در پناه حق

      پاسخ
      1. احسان

        بله عجب روش خوبی !بسیاااار متشکرم اخر این هفته امتحان خواهم کرد.فقط یه چیز:منظور از عوض کردن اب،فقط بیرون کشیدن مدفوع ماهی هاست یا عوض کردن اب کهنه که مونده هستش؟؟یعنی مثلا تو یه تانکم که شن کف نداره,مدفوع ماهی ها کاملا مشخصه ,با این حساب اگه فقط اونا رو بیرون بکشم و با یکمی از اب ,به منظور سیفون کافیه؟؟
        تو اون تانکم سه تا افریقایی دارم.

        پاسخ
        1. سپهر

          سلام
          علاوه براین که مدفوع ماهیارو بیرون کشیدین حتما حتما به میزان ۲۰تا۳۰ درصد اب رو با اب تازه که از قبل کنارگذاشتیدو کلرش خارج شده جایگزین کنید این روشی که بنده به شما گفتم فقط برای اینه که اب بشتری ازدست ندین و به سیکل تانک لطمه ای نخوره وگرنه باید هم ۲۰تا۳۰ درصد اب با اب تازه تعویض بشه هم مدفوع ماهیا بیرون کشیده بشه
          درپناه حق

          پاسخ
          1. رضا جدي

            سلام
            بااحترام به نظر دوست عزیزم آقا سپهر خوب من موافق نیستم که آب اک دوباره برگردونده بشه چون آبی که سیفون میشه خواص یه آب تازه رو نداره . اگر شما از کف سیفون کنید و یه قوطی نوشابه پلاستیکی به سر شلنگ وصل کنید و در شن یا ماسه های کف فرو کنید و به آرامی بالا بیارید تمام کثافات و فضولات رو سیفون کرده و کارتون راه میفته

            پاسخ
  13. سپهر

    سلام
    اقا رضا فکر نمیکنم مشکل خاصی داشته باشه از این روش خیلی ساله که استفاده میکنیم (البته برای تانکهای داداشم) بعضی از سیفون ها هم هستن که دقیقا همین طوری کار میکنن یعنی ابو مکش میکنن به بالا ولی چون خودشون یه فیلتر داره اشغالارو میگیره و مجددا به داخل تانک ابو برمیگردونه نمنشو خودم چندروز پیش خریدم خیلی خوبه چون اشغالارو جدا جمع میکنه و ابو برمیگردونه و اون ۲۰-۳۰ درصد اب هم میشه جدا عوض بشه و عکسشم پایین میزارم باز بالا هم عرض کردم اقا احسان خودشون میدونن اگه دوست دارن استفاده کنن و اگرم این روشو نمیپسندن که هیچ به فکر یه روش دیگه باشن ولی اونطوری که فقط از سیفون استفاده بشه شاید کامل کثافات خارج نشن کلا اگه به نحوی اشغالا جدا نشن اب زیادی از دست میره و به سیکل فشار میاره .
    درپناه حق
    https://onlypet.ir/upload/user/filecase/146519536211.jpg
    اینم همونی که عرض کردم
    https://onlypet.ir/upload/user/filecase/1465195940771.jpg

    پاسخ
    1. رضا جدي

      سپهر جان بنظر شما با این روش میشه آمونیاک وباکتریهای مضر و محلول در آب که با چشم دیده نمیشرو بوسیله صافی جوراب از آب جدا کرد ؟
      دوست عزیز هر چه که سیستم فیلتراسیون آب مدرن و عالی باشه بازم جای آب تازه رو نمیگیره
      بوی آب هم دلیل دیگه این نظریه است

      پاسخ
      1. مجتبی

        سلام
        بنده مطالب رو خوندم ببینید آقا سپهر فرمودن با این روش فضولات رو میگیرم و ۲۰ الی ۳۰ درصد از آب رو دور میریزیم و مابقی رو به تانک اضافه میکنیم یعنی فضولات رو گرفتیم و ۳۰ درصد از آب رو هم سیفون کردیم و حالا باید ۳۰ درصد آب تازه اضافه کنیم اگر اینطور باشه که خوبه ولی اگر فضولات رو فقط بگیریم و کل آب رو به تانک برگردونیم بنده با نظر آقا رضا موافقم و اصلا کار جالبی نیست و حتما باید ۳۰ درصد از آب رو تعویض کنیم.

        پاسخ
        1. سپهر

          سلام
          بله مجتبی جان منظور بنده دقیقا همینی بود که شما فرمودین چون اقا احسان گفتن موقع سیفون کردن ۵۰ درصد اب سیفون میشه و این بیشتر از حد معمول هست من هم این پیشنهادو دادم بهشون فکر کنم اقا رضا منظور بندرو اصلا متوجه نشدن بزارین به زبون ساده بگم شاید من منظورمو خوب بیان نکردم یک تکه جوراب -صافی – یا هرچیزی که ریزترین ذراتو به دام بندازه و فقط اب از داخلش عبور کنه در قسمت خروجی شلنگ سیفون قرار میدیم مثل تصویری که گذاشتم و اونو داخل تشت – لگن یا هر ظرفی که قرار دادیم میزاریم و شروع به سیفون کردن میکنیم با این کار فضولات توسط صافی جذب میشن و اب تمیز عاری از هرگونه فضولاتی داخل تشت ریخته میشه وقتی کامل همه ی فضولاتو از لای شنها جمع کردیم ابی که داخل تشت هست به میزان ۲۰ تا ۳۰ درصدو دور میریزیم و بقیشو داخل تانک یا یه کار دیگم میشه کرد همه ی اب تشتو داخل تانک بریزیم و جداگانه ۲۰-۳۰ درصد ابو عوض کنیم نمیدونم دیگه چطوری توضیح بدم به عبارتی دیگه در این روش هم فضولاتو باید بگیریم هم ۲۰-۳۰ دصد ابو عوض کنیم و اب تمیز بدون کلر جایگزین کنیم امیدوارم خوب منظورمو رسونده باشم پس اقا رضای عزیزم امونیاک و باکتریهای مضر و… با همون ابی که دور میریزیم از بین میرن مطمئن باشین اصلا فرقی با روش های دیگه نداره که بخوایم بهش شک کنیم تازه با حوصله بیشتری به تمیز کاری تانک میپردازیم

          پاسخ
        2. سپهر

          سلام
          اقا رضا بنده که تو دیدگاه های قبلی عرض کردم حتما حتما بعداز سیفون کاری باید ۲۰تا۳۰ درصد اب جداگانه تعویض بشه
          بله مجتبی جان منظور بنده دقیقا همینی بود که شما فرمودین چون اقا احسان گفتن موقع سیفون کردن ۵۰ درصد اب سیفون میشه و این بیشتر از حد معمول هست من هم این پیشنهادو دادم بهشون فکر کنم اقا رضا منظور بندرو اصلا متوجه نشدن بزارین به زبون ساده بگم شاید من منظورمو خوب بیان نکردم یک تکه جوراب -صافی – یا هرچیزی که ریزترین ذراتو به دام بندازه و فقط اب از داخلش عبور کنه در قسمت خروجی شلنگ سیفون قرار میدیم مثل تصویری که گذاشتم و اونو داخل تشت – لگن یا هر ظرفی که قرار دادیم میزاریم و شروع به سیفون کردن میکنیم با این کار فضولات توسط صافی جذب میشن و اب تمیز عاری از هرگونه فضولاتی داخل تشت ریخته میشه وقتی کامل همه ی فضولاتو از لای شنها جمع کردیم ابی که داخل تشت هست به میزان ۲۰ تا ۳۰ درصدو دور میریزیم و بقیشو داخل تانک یا یه کار دیگم میشه کرد همه ی اب تشتو داخل تانک بریزیم و جداگانه ۲۰-۳۰ درصد ابو عوض کنیم نمیدونم دیگه چطوری توضیح بدم به عبارتی دیگه در این روش هم فضولاتو باید بگیریم هم ۲۰-۳۰ دصد ابو عوض کنیم و اب تمیز بدون کلر جایگزین کنیم امیدوارم خوب منظورمو رسونده باشم پس اقا رضای عزیزم امونیاک و باکتریهای مضر و… با همون ابی که دور میریزیم از بین میرن مطمئن باشین اصلا فرقی با روش های دیگه نداره که بخوایم بهش شک کنیم تازه با حوصله بیشتری به تمیز کاری تانک میپردازیم

          پاسخ
  14. احسان

    بسیار ممنون از دوستان.فکر میکنم همین که فضولات رو را با توری یا جوارابی چیزی بگیریم و مابقی اب که بیشتر از سی درصد از تانک خالی شده رو برگردونیم و بجای اون سی درصد اب تازه بریزیم بهترین روش باشه مرسی از اقا سپهر و اقا رضا و اقا مجتبی.در ضمن این معادله تشخیص انسان از روباتتون هم بعضی وقتا خیلی سخت میاره برام:-D

    پاسخ
    1. سپهر

      سلام
      بله اقا احسان دقیقا همین طوریه فقط توری نه از توری فضولات ردمیشن باید یا جوراب باشه یا یه چیزی مثل جوراب ضخیم باشه
      درپناه حق

      پاسخ
  15. AREF

    سلام با تشکر از مطالب مفیدتون اقا شهریار امروز میخوام برم و ۲تا اسکار حدود ۶-۷ سانتی بخرم مخواستم بدونم بدون هیچ شرایطی نمیشه اسکار با ماهی کوچیکتر یا ضعیف تر از خودش نگهداری کرد ؟؟ مثلا با یک گلد فیش ۵ سانتی با چیزایی که دربارش گفته بودن فک نکنم ولی بگیم ببینیم شاید یکی یه تفکری داشت !!!

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خیر نمیشه دوست عزیز مثل نگهداری شیر در کنار گوسفند میمونه بالاخره گوسفند خورده میشه.

      پاسخ
    2. ناشناس

      دو سال دو تا اسکار داشتم ، هم اندازه همش هم کنار هم شنا مى کردن تا اینکه یکى شون یکى از ماهى هاى اکواریوم خورد، منم ناراحت شدم دادم به اکواریوم فروشى و بجاش ماهى دیگه اى گرفتم، دیروز رفتم دوباره اکواریوم فروشى غذا بخرم، مغازه دار گفت دیشب یکى از اسکارا اون یکى دیگه رو کشت، خود مغازه دار مى گفت تا حالا براش پیش نیومده و متعجب بود ، هم سایزشون یکى بود هم اینکه با هم بزرگ شده بودن و توى یک تانک توى مغازه تنها هم بودن، اسکار واقعا وحشى هست خواهشن این ماهى رو نگهدارى با گلدفیش بیچاره نکن ،ممنون

      پاسخ
  16. saeid1990

    بازم سلام…
    اقامجتبی و دوستان میخاسم نظرتونو درمورد این موضوعی که میخام بگم رو بدونم
    من ۲تاپنگوسی شکاری۱۲سانتی رو میخام با یک زندانی طاق بزنم؟
    شما چی میگین؟کارمعقولی هسش؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      زندانی ارزشی نداره ضمنا بستگی به نظر و سلیقه خودتون داره و ندید نمیشه نظر داد اما هر دوی این ماهی ها رو دستتون میمونن.

      پاسخ
  17. arefmolly

    سلامی دوباره ممنون از جوابتون خوب من اسکارارو گرفتم با یک عدد مولی اوردمشون انتقال دادم به تانک اصلی ۴ ساعتی میشه که تو تانکن و غذا خوب میخورن فقظ یک مشکلی هست این که مولی انداخت کنارشون تا شاید بخورنش اما وقتی انداختمش هیچ میلی به خوردنش نشون ندادن حتی گازشم نگرفتند این طبیعیه
    مولی ۳ ۴ سانتی هست حداقل باید سعی کنن ممکنه ماهی سیر باشه!!!

    پاسخ
    1. ناشناس

      مریض هستى؟ چه لذتى داره اون حیون اینجورى زجرکش کنى!!!!!!!!!!!!! مطمن باش مشکلاتى برات پیش میاد که بعدا متوجه مى شى اشکال از کجاست

      پاسخ
      1. سپهر

        دوست عزیز این چه حرفیه از مولی ها و خیلی از ماهیای دیگه و زنده زاها برای تغذیه ماهیان بزرگتر استفاده میشه (البته نه به این معنا که فقط برای تغذیه بقیه ماهیا استفاده میشن بلکه خیلیا ازاونا نگهداری میکنن)این که یه ماهی کوچیک به ماهی بزرگ گوشتخوار میدن نه مریضیه نه لذتی داره درحقیقت یک تنوع ویژه ولازم در برنامه غذایی گوشتخواران به حساب میاد مثل اینه که شما بگی ما ادما واسمون بعدا مشکل پیش میاد چون گوشت گوسفندو میخوریم

        پاسخ
  18. AREF

    سلام اره خوردنش درست بعد نظر غیب شده بود !!!و یک چیز دیگه اقا یا خانم ناشناس عزیزم شما نظر خودتونو دارید و به نظر شما این کار یک مرضیه ولی این یک امر طبیعیه که در سراسر زمین همین بوده و هست این که موجود کوچک توسط موجود بزرگتر خورده بشه و اگه قرار باشه این امر متوقف بشه تمام چرخه طبیعت از کار میوفته و طبیعتم جزع این ماهیا هم که تو اکواریوم داریم میشه!!بازم ممنون که نظرتون گفتید

    پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *