ماهی اسکار

ماهی اسکار یکی از گونه های بارز خانواده سیچلایدها است که حداقل در کشور ما بسیار مورد توجه قرار گرفته و اکواریومداری نیست که ماهی اسکار و انواع ان را نشناسد. این ماهی خلق و خویی متعادل تا خشن داشته و جزو گوشتخواران قوی جثه محسوب میشود. در ایران انواع مختلفی از انها مانند اسکار تایگر، اسکار مسی، اسکار سلطنتی و … یافت میشوند. برای خرید ماهی اسکار و نگهداری انها به صورت گروهی با سایر ماهیان توصیه می شود از ماهیان هم خانواده و هم سایز کنارشان نگهداری کنید.

به ادامه متن توجه کنید

شناخت و نگهداری اسکار

نام علمی: Astronotus ocellatus

نام عمومی: ماهی اسکار (نسبت به نوع گونه اسکار مسی ، اسکار البینو، تایگر، سلطنتی و …..)

خانواده: سیچلایدهای امریکایی ( Cichlidae)

زیر خانواده: Astronotinae

زیستگاه: بومی آمازون , پاراگوئه و شرق ونزوئلاست.

دما:۲۶ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

پ-هاش : ۶.۵ الی۷.۵

سختی اب: ۱۰ الی ۱۵ درجه dh

طول بدن:در اکواریم تا ۳۰ الی ۳۵ سانتیمتر رشد میکنند

تغذیه: غذاهای گوشتی با منبع پروتوئینی و غذاهای اماده و خشک در بازار

خلق و خو: متعادل و گاهی هم خشن، در صورتی که با سایر ماهیان قوی جثه و هم خانواده مانند پروت، تگزاس، پیکاک‌باس و سایر سیکلیدهای امریکایی نگهداری شوند مشکلی نخواهید داشت. بهتر است این ماهی را از بچگی با گروهی از ماهیان هم جثه مورد نظر نگهداری کنید تا با هم عادت کنند.

طول عمر: ۱۰ الی ۱۵ سال و حتی طی برخی از گزارش ها تا ۲۰ سال

ماهی اسکار

شناخت ماهی اسکار:

ماهی اسکار بومی آمازون , پاراگوئه و مناطقی از شرق ونزوئلا است. نام گذاری این ماهی دقیقا مشخص نیست و در منابع مختلف دلیلی برای اینکه چرا این ماهی اسکار نامیده شده است یافت نشد. با این حال نام علمی این ماهی(Astronotus ocellatus) معنی جالی دارد و به ماهی ای گفته می شود که دارای یک خال چشم مانند است!

اسکارها جزو ماهیانی هستند که در کف و در تمامی حجم آب در حال شنا می باشند و در طبیعت در آبهای کم عمق همراه با جریان ملایم و کف ماسه ای و یا گلی یافت می شوند.

ماهی های اسکار بسیار باهوش هستند و قادرند که حیله های زیادی را از خود نشان دهند و به زودی قادرند شخصی که به آنها غذا می دهد را شناسایی نمایند و حتی از افراد تازه وارد دوری کنند! اسکارها بسیار اموزش پذیرند به نحوی که به ساعت غذادهی یا رویدادهایی که در اطرافشان اتفاق میافتد واکنش نشان می دهند. حنی گاها دیده شده که اسکارها با دست صاحب خود بازی میکنند و حتی می توان انها را نوازش نمود! به هر حال این ماهی به دلیل عمر زیاد، جان سختی، دستی شدن و ….. نزد علاقه مندان به اکواریوم بسیار محبوبند.

اسکارها ماهیان سخت جانی بوده و در شرایط بسیار سخت نیز حتی علایم ظاهری خاصی را نشان نمی دهند با اینحال بسیاری ممکن است تصور نمایند که این جانداران زیبا نیازمند مراقبت ویژه ای نمی‌باشند اما هر جانداری نیازمندیهای خاص خود را دارد و عدم مراقبت صحیح از این ماهی می تواند بیماری هایی را در پی داشته باشد.

در مورد خلق و خوی این ماهی باید گفت که اسکارها ماهیان نسبتا پرخاشگری هستند و حتما شنیده اید که می گویند این ماهیان بد سرشت هستند! این شایعات از آنجا می آیند که آنها سعی دارند هر چیزی که در مخزن است و در اندازه دهان آنها می‌باشد را ببلعند. اسکارها قلمرو طلب بوده و در هنگام جفت گیری این رفتار پرخاشگرانه آنها تا حد زیادی افزایش می‌یابد.

اسکار البینو

نگهداری از ماهی اسکار:

برای نگهداری از ماهی اسکار به مخزن بزرگی نیاز دارید، بهتر است فریب هیکل کوچک انها را در هنگام خرید نخورید، یک اسکار بالغ وزن بیش از ۱۶۰۰ گرم و در هنگام جوانی می تواند بیش از  ۲/۵ سانتیمتر در ماه رشد داشته باشد. بنابراین مخزن مناسبی را از همان ابتدا برای این ماهی در نظر بگیرید توصیه شخصی من این است که اگر میخواهید اسکارها را با سایر ماهیان به صورت گروهی نگهداری کنید بهتر است ابتدا سایر ماهیان مورد نظر مانند پروت، تگزاس و سایر ماهیان سازگار با این ماهی را به تانک مورد نظر انتقال داده و بعد از چند روز ماهیان اسکار را به جمع آنها اضافه کنید یا بهتر است همه را همزمان به تانک انتقال دهید چون اسکارها در صورتی که ابتدا به تانک معرفی شوند و به تانک خو بگیرند سخت بتوان ماهی دیگری در کنار انها اضافه نمود. همچنین بهتر است سایز اسکار شما کوچکتر از سایر ماهیان باشد(نه به اندازه ای که مدام کتک بخورد و نه به اندازه ای که همه را بزند).

برای داشتن یک اکواریوم گروهی از اسکارها و سایر ماهیان هم گروه بهتر است همه را از بچگی کنار هم نگهداری کنید و اکواریوم را نیز به خوبی دکور بندی کنید تا اولا با هم بزرگ شده و به یکدیگر کاملا خو بگیرید و همچنین با وجود دکور و مخفی شدن از دید هم کمتر با یکدیگر حالت تهاجمی داشته باشند.

اکواریوم اسکارها و سایر ماهیان گوشتخوار به دلیل ریخت و پاش و کثیف کاری در هنگام تغذیه لازم است هر دو هفته یکبار یا نهایتا ماهیانه سیفون شود(به صورت تعویض ۲۰ الی ۲۵ درصد از اب). اسکارها به ابی شفاف و تمیز با اکسیژن بالا نیاز دارند، گاهی دیده میشود اسکارها در اب کثیف غذا نمیخورند بنابراین اب تمیز و شفاف برای انها حیاتی است.

دکور بندی اکواریوم میتواند ساده تا تجملی با سنگ های رودخانه ای بزرگ و دکورهای مصنوعی باشد، توصیه من این است که کمتر از گیاهان تزئینی یا دکورهایی سبک در اکواریوم اسکارها استفاده کنید زیرا در هنگام جابجا کردن سنگ ها یا بازی با درختان انها را جابجا میکنند. اسکارها علاقه وافری به جابجایی سنگ ها و گشت و گذار بین سنگ ها در حالت طبیعی دارند اگرچه این کار در زمان تکثیر برای تمیز سازی سنگ ها و کندن گودال برای تخمیزی نیز انجام می‌شود بنابراین شما دکورها را طوری قرار دهید که مجبور نباشید چند روز یکبار مجددا انها را درست و در سر جای خود قرار دهید

ماهی اسکار

تغذیه ماهی اسکار:

اسکار ها را میتوان همه چیز خوار در نظر گرفت چون هر چیزی را برای تست هم شده در دهان خود میچرخانند ولی به هر غذایی هم علاقه ندارند. اسکارهایی را که از بچگی نگهداری کنید میتوانید به هر چیزی عادتشان دهید ولی در کل میتوانید برای تغذیه از دل گاو، غذاهای خشک،ماهی زنده، میگو و اگر ناراحت کثیفی اب و زحمت تمیز سازی ان نیستید به انها ماهی کیلکا هم بدهید که این ماده غذایی سرشار از پروتئین و یک غذای ویژه محسوب میشود. در تغذیه ماهیان اسکار تنوع غذایی را لحاظ کنید و غذاهای متنوعی را در اختیارشان قرار دهید. غذای یکنواخت و بدون مواد مفید چیزی جز بیماری هایی مانند سوراخ در سر و سفیدی کبد و … را به همراه ندارد بنابراین در تغذیه اسکارهای خود کاملا هوشیار باشید.

اسکار

معرفی ماهی اسکار به صورت ویدیویی در سرویس چندرسانه ای سایت!

در صورت کپی برداری لینک منبع (onlypet.ir) را ذکر کنید

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

7,017 دیدگاه در “ماهی اسکار

  1. محمد

    من گفتم چقدد رشد میکنن میدونم اسکارها که بزرگتر شدن ماکرودهارو رد میکن . فقط بگید چقدر رشد میکن اسکاددها با تغذیهدخو ب . اب با کیفیت

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      تا سی سانتیمتر. البته همونطور که خودتون هم اطلاع دارید رشد ماهی به شرایط مختلفی بستگی داره. مخصوصا فضای نگهداری و تغذیه.

      پاسخ
  2. ناشناس

    سلام من دوتا اسکار دارم که پنج روزه از تو یه آکواریومی به یه آکواریوم دیگه منتقل شون کردم .تو این مدت اضلا غذا نخوردن غذا رو میکنن تو دهنشون ولی سریع میدنش بیرون غذا رو هم عوض کردم ولی بازم فرقی نکرد.اندازه اسکارا۲۰ سانته.آب هم تمییز تمییز دماشم ۲۷ درجست.درضمن موقع انتقال به تانک جدید آب به آبشونم کردم .به نظرتون دلیلش چیه که غذا نمیخورن؟؟؟؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      نوع تغذیه رو کلا عوض کنید و مثلا از دل گوساله، کرم منجمد یا حتی غذای زنده استفاده کنید. اگه بازم نخوردن احتمالا دچار انگل روده ای شدن که باید برسی بیشتری صورت بگیره. مثلا رنگ پریدگی دارن یا نه؟ مدفوع نازک و شفاف دارن یا نه؟ حرکات تند و سریع و استرسی انجام میدن یا نه؟ و …..

      پاسخ
      1. ناشناس

        فک نکنم ک مشکل انگلی داشته باشن چون همه حرکات شون عادیه.خداروشکر دیشب یکم غذا خوردن ممنون بابت راهنماییت

        پاسخ
  3. sh.kh

    سلام
    از گوشت دل استفاده کنید حتما میخورن.

    پاسخ
  4. محمد

    یعنی تو اکواریوم .۱۲۰طول.۴۰ارتفاع.۳۰. عرض.وبا هشت ماهی دیگه که تو اک هست ممکنه سی سانت بشن …. باعرض معذرت که انقدر سوال میپرسم ببخشید

    پاسخ
    1. Sina_QE

      سلام تعداد اسکار هاتون چقدره ؟
      نهایتا یک جفت اسکار کخ بصورت اختصاصی نگه داری بشن اونقدر میشن اما بنظرم زیاد ب بزرگ شدن اسکار فک نکینن
      اسکار ماهی پر اشتها و زیاده خواهیه اگ ۳۰ سانتی متر بشه برای تغذیه تعداد زیاذشون ب مشکل بر میخورد و در ضمن بزرگ کردنشون هم صرف اقتصادی نداره و بیشتر ضرره … چون ماهی گرون قیمتی هم نیست
      و ازونجایی ک در بلوغ شون بسیار خشونتشون زیاد میشه وهمینطور همیشه در حال کند و کاو کف اک هستن خیلی اذیت میشین …
      با این توصیفات منظورم این نیست ک ممکن نیست اونقد بشن اگ ۸ تا ماهی دگ نباشن با تغذیه خوب و تنوع غذایی و اکسیژن رسانی خوب همونقد میشن …
      اگ تو تغذیشون از غذای زنده استفاده کنید رشدشون بیشتر میشه
      و همینطور میگوی خشک ک اسکار ها عاشقش هستن ….
      ارادتمند..

      پاسخ
  5. milad

    سلام. من یک جفت اسکار تایگر مولد که سایز ۲۵ سانت و حدود ۱.۵ ساله هستند دارم که باهم جفت هستند و رفتار های مشخصی در رابطه با جفت بودنشون مثل بوسه زدن به لب هم و غیره رو مشاهده میکنم. من این ماهیارو در تانک ۱۳۰ لیتری با پمپ تصفیه مناسب و در دمای ۲۶*۲۷ درجه سانتی گراد و اکسیژن کافی نگهداری میکنم اما یه مشکلی که هست این هست که علارغم این که جفت هستند ولی تخم ریزی نمیکنن! غذا دل و میگو میدم بهشون یک سنگ مسطح صاف هم داخل آکواریوم قرار دادم برای محل تخم ها و کف تانک هم با شن ریز پر شده اما باز هم ماهی ها تخم ریزی نمیکنن. به نظر شما دلیل تخم ریزی نکردنشون چی میتونه باشه؟ ماهی ماده یکم در کل بیحال و کمرنگ هستش و غذای کمی هم میخوره ، همچنین روی باله راستش یه زخم کوچک صورتی رنگ که مثل جوش ریز میمونه هستش، وقتی غذا میدم بهشون ماهی نر زود میاد بالا و غذا رو میگیره و فرصت غذا خوردن به ماهی ماده رو نمیده و به زور به ماهی ماده غذا میدم. ضد انگل و همه چیز هم به آب اضافه کردم اما بازم این زخم برطرف نشد این مشکل جوش روی باله ماهی ماده. همچنین به گفته کسی که ماهی هارا ازش خریدم قبلا ۲ بار تخم ریزی کردن اما الان بیشتر از ۱ ماه هست که من این ماهی ها را دارم و تخم ریزی نمیکنن. وقتی خریدمشون فروشنده میگفت حدود ۱۰ روز دیگه تخم ریزی میکنن باز هم. همچنین این فرد فروشنده آشنا هستش و راجب ماهی ها دروغ نگفته بهم. از خودشم پرسیدم گفت تمام شرایط فراهم هستش تخم ریزی میکنن بالاخره ولی من صبرم به سر رسیده دیگه. بعضی وقتا دوتایی باهم روی سنگ رو تمیز میکنند اما خبری از تخم ریزی نیست.
    میخواستم ببینم اگه راهکاری برای تخم ریزی این ماهی ها بلدید برام توضیح بدید.
    بسیار ممنون و متشکرم.

    پاسخ
    1. mohammad3d

      سلام داش این احتمال وجود داره ک ماهی های نامرغوب و مریض داده باشه بهت .فروشنده هم خبر داشته و خواسته ماهی ها رورد کنه ..حالا فقط این احتمالم گفتم در نظر داشته باشی..شایدم هنوز ب فضای تانکت عادت نکردن و یا استرس دارن..

      پاسخ
      1. milad

        بسیار ممنونم از پاسختون.
        لازم به ذکر که زمانی که فروشنده بهم ماهیارو میفروخت زیر لب هر دو ماهی جوش قرمز و یکم خونی وجود داشت که بهم گفت این جوش ها نشون میدن که ماهی ها برای تخم ریزی آمادن و تا ۱۰ روز دیگه تخم ریزی میکنن ، الان بعد از ۱ ماه اون جوش ماهی نر سرجاش هستش هنوز ولی جوش ماهی ماده از بین رفته و کاملا سفید شده ، در ضمن ماهی ماده رنگ پریده و ساکت هستش و غذا هم خیلی کم و بزور میخوره یعنی هرچی غذا میریزم زود ماهی نر میاد بالا میگیرتشون و نمیذاره ماهی ماده چیزی بخوره برای همین فکر کنم ماهی ماده ضعبف شده. همچنین روی باله سمت چپ ماهی ماده یدونه زخم سفید مایل به صورتی هستش که شبیه تبخال ریز هستش. به نظرتون دلیل تخم ریزی نکردن میتونه بیماری خاصی باشه که ماهی ماده دچارش شده؟

        پاسخ
        1. شهریار (onlypet.ir)

          این جوش ها نشانه بیماری هست و هیچ ربطی به تولید مثل و امادگی ماهیا نداره. احتمالا عفونت باکتریایی هست و برای درمان باید از حمام تتراسیکلین استفاده کنید یا از داروهای انتی باکتریال تجاری مخصوص ابزیان برای درمانشون استفاده کنید.
          ضمنا ماهی ماده رو با شیشه از ماهی نر جدا کنید که راحت تغذیه کنه و جون بگیره و به شرایط عادی برگرده.

          پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      اصلا قرار نبوده که در یک ماه تخم ریزی کنن که شما صبرتو نسر اومده ماهی مولد و آماده تولید مثل هم خریده باشید به دلیل جابجایی و استرسی که بهش وارد شده تولید مثل اون به تاخیر میوفته و حداقل یک دو ماه زمان لازمه تا به محیط جدید عادت کنن مگر اینکه از قبل تخم داخل شکم ماده تشکیل شده باشه و شانسی تخم ریزی کنن در غیر اینصورت چند ماه دیگه هنوز باید صبر کنید.
      ضمنا هیچ لزومی نداشته داروی ضد انگل و ضد عفونی همینطوری الکی استفاده کنید از هیچ دارویی نباید الکی و بدون دلیل استفاده کنید حتی ممکنه یکی از دلایل عدم تولید مثل مایه ها همین داروهای بی خودی باشه برای تولید مثل باید غذای متنوع ب هماهی بدین سیکل آب رو طی کنید و کیفیت آب رو بالا نگهدارید نهاینکه دارو به آب بزنید ضمنا حجم آب و شرایط نگهداری بسیار مهمه.

      پاسخ
      1. milad

        بسیار ممنونم بابت وقتی که گذاشتید تا پاسخ بدید عزیز.
        ماهی های من با وجود فراهم بودن تمامی شرایط باز هم انگار سست و بیحالن هرچند بعضی وقتا خیلی شیطونی میکنن و لباشون به هم میچسبونن بوسه میزنن اما بعضی مواقع هم ناخودآگاه یجا ساکت وایمیستن و بهم میچسبن به پهلو میخوابن ، غذای زنده هم میندازم تو تانک اولش یکم میرن سمتش ولی اصلا دنبالش نمیکنن و ماهی زنده چندین روز میمونه توی تانک کنارشون و کاری به کارش ندارن. دارو های ضد عفونی وضد انگل رو بخاطر همون زخمی که روی باله ماهی ماده وجود داره به آب اضافه کردم گفتم شاید مریضی داره اما بازم این زخم خوب نشد.
        چند تا عکس از خود ماهی ها و زخم روی باله ماهی ماده میذارم ببینید خودتون.

        http://uupload.ir/files/6t6h_20170604_182525.jpg

        http://uupload.ir/files/n754_20170604_182652.jpg

        http://uupload.ir/files/j7dc_20170604_182717.jpg

        http://uupload.ir/files/gtv6_20170604_182722.jpg

        پاسخ
        1. شهریار (onlypet.ir)

          بنده جوشی زیر لب ماهیاتون ندیدم که در کامنت قبل گفته بودید؟ فقط یکم لب ها قرمز شده که احتمالا به خاطر لب به لب شدن نر و ماده هست. کیفیت اب رو بالا نگه دارید و حتی یه مدت نر و ماده رو با شیشه جدا کنید و خوب تغذیه بشن مشکلی نباید باشه.

          پاسخ
        2. amir0631

          سلام.با اجازه بزرگان
          بنظر من ماهی های شما بسیار استرس دارند..تمام فضای اکواریوم باز..نور زیاد..شن سفید..ضربه های زیادی که بخاطر گذاشتن وسیله روی اپن ایجاد میشه و نبودن هیچ مخفی گاه..
          سه طرف اکواریوم رو با پارچه یا پوستر بپوشون.دوتا عرض اکواریوم و یک طول..چراغ اکواریوم هم روشن نکن اصلا..سه تا چهار روز همینطور باشه.کارشون نداشته باش فقط برای غذا برو بهشون بده(بدون روشن کردن نور اکواریوم).بعد رفتار و انرژی ماهی ها رو با قبل مقایسه کن.

          پاسخ
  6. امیر

    سلام
    من یک دونه اسکار دارم فقط میخوابه کف آکواریوم تکون نمیخوره
    میشه بگید دلیلش چیه

    پاسخ
    1. MAHDI rezaei

      سلام یکم از وضع مدفوع و غیره توضیع بدین شاید انگل روده ای داره ک غذا نمیخوره اونم غذای زنده اگر مدفوعشون نازک مثل مو هستش انگل روده ای دارن و من اونجور ک تو عکس ها دیدم شرایط اب هم خوب میست شرایط اب رو هم بهتر کنید اگر انگل روده ای داشت مکاتبه کنید تاروش درمان رو هم بگم
      قربان شماMahdi

      پاسخ
  7. محمد

    سلام من نمیدونم چرا آب اکواریوم ۱۴۰ لیتری هی زرد میشه اندازه ۵۰ درصد آب رو تعویض کردم ولی هنوز زرده محلولی چیزی اگه هست بهم معرفی کنید .. چند وقتیه از گوشه آکواریوم آب میریزه با چسب ۱.۲.۳ از بیرون بچسبونمش . لطفا کمک کنید

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      زرد شدن اب میتونه دلایل مختلفی داشته باشه. غذای زیادی یا نامناسب بهشون میدین، نیترات اب بالاست یا حتی نور خورشید به اکواریوم میخوره؟
      هیچ وقت ۵۰ درصد از اب رو هم سیفون نکنید. هم سیکل اکواریوم بهم میخوره و هم ماهیا به خاطر تغیرات شیمی شدید اب شوکه میشه.
      چسب ۱۲۳ هم مناسب چسبوندن اکواریوم نبوده. به هر حال….
      سعی کنید سیکل اکواریوم رو با باکتری ساز طی کنید و از غذای باکیفیت استفاده کنید تا اب زرد نشه یا بو نگیره.

      پاسخ
    2. amir0631

      سلام..با اجازه دوستان
      اول بگید برای ۱۴۰ لیتر از چه نوع فیلتری با چه نوع مدیایی استفاده میکنید نوع غذا و بگید چند نوبت به ماهی ها غذا می دید..و چه مدت هست اکواریوم رو راه اندازی کردید..
      یک اکواریوم تازه راه اندازی کرده بودم بعد ۱۵ روز آب اکواریوم زرد شد. دو بار هم سیفون کرده بودم. تاپ فیلتر فقط سرامیک داشت و ابر.به مدت ۲ روز در تاپ فیلتر از زئولیت استفاده کردم.بعد دیدم آب رنگش خوب شده خارجش کردم.الان اب اکواریوم عالی شده.

      پاسخ
  8. reza

    سلام به نظر شما در باره بچه اسکار های حدودا دو بنوی سیاه باخط های سفید
    که توی بازار هستن سالم هستند وآیا دیر میمیرند

    پاسخ
    1. سلام m.sh

      سلام
      خوب اگه سالم باشن برای چی بمیرن؟شما با مشخصاتی که دادین نمیشه حتی نژادشو تشخیص داد چه برسه به اینکه بخوای سلامتشو بررسی کنید.

      پاسخ
  9. محمد

    اقا اروانا رو اگه با شیشه به مدت چند ماه از اسگار . و ماکرو. وگریت ترور. و سان فیش . و افرا جدا کرد ( به مدت چند ماه با شیشه جدا کرد) باهم میسازن

    پاسخ
    1. MAHDI rezaei

      سلام
      خیر فکرشم نکنید حتما اروانا به فنا میره
      قربان شماMAHDI

      پاسخ
  10. محمد

    این با کتری ساز قطرست . یا دستگاه چی هست …. بهم نخندین نمیدونم^^
    ()

    پاسخ
    1. MAHDI rezaei

      سلام
      باکتری سایز یه نوع محلوله
      قربان شماMAHDI

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      به صورت محلول، ژل، کپسول یا …. هست که به صورت تجاری توسط برندهای معتبر مثل تترا، سرا، جی بی ال، ازو و … تولید شده و در فروشگاه های اکواریومی میتونید دنبالش بگیرید. هر کدوم به روشی و با مقدار مشخصی که روی محصول درج شده به اب اکواریوم یا فیلترها اضافه میشن

      پاسخ
  11. محمد

    سلام من برند aqua که فروشنده گفت باکتری ساز سرامیکی است خریدم اینا خوبن

    حالا میگم یه ابر از فیلتر رو دراوردم و از همین سرامیکا گذاشتم توش
    بقییه روهم گذاشتم تویه طوری گذاشتم یه گوشه از آکواریوم خوبه به نظرتون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      سرامیک مدیای بیولوژیک هست و محل تجمع و کلونی باکتری های مفیده ولیکن به تنهایی نمیتونه باکتری ایجاد کنه و باید حتما از باکتری ساز استفاده کنید . بنده منظور شما رو از باکتری سرامیکی متوجه نشدم ؟؟؟!!! ولیکن فکر میکنم شما سرامیک خریده باشید و نه باکتری ساز .

      پاسخ
  12. Amin

    سلام
    یکی از اسکارم ب طرز وحشیانه ای اون یکی رو زده ب طوری ک پوست دو طرفشم بلند شده و گوشتش معلومه
    الآن گذاشتم توی جای دیگه و توی آبش ضدعفونی و نمک(۱ گرم برای هر لیتر)اضافه کردم.آیا باید کار دیگه ای هم بکنم یا مردنیه؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بهتر بود در همون تانک اصلی با شیشه از بقیه جداش میکردین تا شوک کمتری بهش وارد بشه اما الان هم باید فضای کافی در اختیار داشته باشه و نباید در ظرف کوچک نگهداری بشه شوک حرارتی و کمبود اکسیزن هم اگر داشته باشه زودتر تلف میشه. ضمنا داروی ضدعفونی یک داروی الکی هست و اگر مارک معتبری نداره نباید استفاده کنید فقط از داروهای معتبر که مشخصات تولید کننده داره استفاده کنید نه هر دارویی شد. نمک هم حتما باید بدون ید باشه. ماهی رو اگر به موقع جدا کرده باشید و شوک بهش وارد نشه و تغذیه هم بکنه درمان میشه فقط کیفیت آب رو بالا نگهدارید و ماهی رو در فضای کوچک نگهداری نکنید.

      پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اگر فضای کافی و دکور کافی داشته باشید و اسکار فقط کمی بزرگتر باشه بله.

      پاسخ
  13. reza

    سلام ایا میشه از کرم خاکی خام استفاده کرد اگه اماده باید بدین چجوری؟؟؟؟???

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بهتره این کار ور نکنید البته روش آماده کردن کرم خاکی در تالار بیان شده مطالعه بفرمایید.

      پاسخ
  14. فرهاد

    سلام. سازگاری سوروم و اسکار چطوره؟ وقتی اسکار بتونه با پرت سازگار باشه با سوروم هم میتونه یا نه؟

    پاسخ
  15. alirezaj

    سلام سورم خورده میشه
    تو مغازه آکواریومی رفیقم پرت رو با اسکار تگزاس مونو فلاور ماکرو بارش اژدر طولانی مدت نگه داشته بود البته نه کنار هم تو تانکهای مجزا پس باید اینا باهم سازگار باشند در حالی که اینا کنار هم جنگ جهانی را میندازند!

    پاسخ
  16. علی

    سلام من امروز دو تا سوروم بزرگ و ۳ تا اسکار سفید ۲.۵ بند انگشت تفریبا خریدم تا اما از وقتی آب به آب کردم اسکار ها دارن کتک میخورن چیکار کنم
    آیا خطری اسکار هامو تهدید میکنه

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      با شیشه از هم جداشون کنید و چند روز دیگه شیشه رو بردارید. یکم دکور هم به اکواریوم اضافه کنید. اگه اکواریوم کوچیکه و فضای کافی هم نداره بهتره اسکارها یا سورم ها رو رد کنید.
      موفق باشید

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *