شناخت و نگهداری ماهی آروانا

اروانا از ماهیان باستانی و بزرگ جثه اب شیرین محسوب شده و طرفداران خاصی را به خود جذب کرده است انواع ماهیان اروانا با قیمت نسبتا بالایی به فروش میرسند و حتی در برخی از کشورها عقیده بر خوش یوم بودن این ماهی دارند.برای نگهداری این ماهی به اکواریومی بزرگ با اکسیژن و فیلتراسیون قوی نیاز دارید به هر حال در این قسمت به طور کامل در مورد این ماهی بحث خواهیم کرد

به ادامه متن توجه کنید

ماهی اروانا

نام: اروانا (نسبت به گونه مورد نظر “سیلور اروانا،اروانای کوتوله،اروانای اسیایی،اروانای دم قرمز،اروانای افریقایی ، اروانای مشکی و ……”)

خانواده:Osteoglossidae

اندازه: در اکواریوم های بزرگ تا ۷۰ و حتی ۸۰ سانتیمتر رشد میکند و در طبیعت اندازه دقیقی در دست نیست اما انطور که در منابع ذکر شده تا ۱۲۰ سانتیمتر هم میرسند

دمای مناسب: ۲۶ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

شرایط اب:ابی تمیز با پ-هاش خنثی مناسب است

تغذیه:غذاهای گوشتی و زنده مانند ماهی زنده،ماهی کیلکا،میگو،دل گاو،غذاهای مخصوص اروانا و …..

همزیستی:حرفه ای ها این ماهی را به صورت انفرادی نگهداری میکنند اما میتوانید با پروت، نایف، سورم، فرانتوزا، انواع گربه ماهیان و ماهیان کف زی دیگر نگهداری کنید اما بدانید سازگاری نسبی دارند و هیچ چیز تضمین شده نیست. توصیه میکنم این ماهی را با اسکار به هیچ عنوان نگهداری نکنید زیرا اسکارها باعث ازار و اذیت اروانای شما میشوند و به هیچ عنوان حتی سازگاری نسبی هم ندارند. اروانایی که از کوچکی با سایر ماهیان حتی ماهی مانند انجل نگهداری شده کمتر به فکر ازار و گرفتن ماهیان هم گروه خود می افتد ولی لازم به ذکر است با بزرگ شدن اروانای شما هیچ چیز قابل پیشبینی نیست و ممکن است به ماهیان کوچک و ضعیف صدمه بزند. برای نتیجه گیری از این قسمت میتوانیم بگوییم همان نگهداری انفرادی بهترین گزینه پیش روست.

تانک مورد نیاز:برای ارواناهای کوچک، تانک های متوسط ۸۰ الی ۱۰۰ سانتی هم مناسب میباشد اما با رشد ماهی هر چه اکواریوم بزرگتر باشد ماهی رشد و شادابی بیشتری خواهد داشت.بهتر است اکواریوم را زیاد دکور بندی نکنید و تا میتوانید از دکورهای گیاهی استفاده کنید تا صخره ای وسخت تا صدمه دیدن اروانای خود را به حداقل برسانید

شناخت و نگهداری:اروانا می تواند یک انتخاب بزرگ و مناسب باشد برای کسانی که مایل به نگهداری ماهی های بزرگ هستند ، چرا که آروانا می تواند تا حدود ۱۲۰ سانتی متر رشد کند. آنها می توانند مهاجم و تندخو باشند و به ماهیان دیگر اسیب برسانند.گذشته ی آروانا به زمان انسان های اولیه ( دوره ی ژوراستیک ) بر می گردد و بعضی گونه های آنها به Bony Tongued Fish شهرت یافته اند .آرواناها برخلاف اینکه تقریباً همه چیزخوارند ولی گوشتخوار محسوب می شوند . البته می توان آرواناهای کوچک را با تخم میگوی فریز شده یا زنده ، کرم و ماهی های کوچک تغذیه کرد.باید بچه های آروانا ۳ بار در روز ، آروانای متوسط ۲ بار در روز و آرواناهای بالغ یکبار در روز یا هر چند روز یکبار تغذیه شوند . البته این وعده ها با توجه به سایز و وزن اروانا نیز انتخاب می شوند . در هر بار تغذیه ی آروانا مقدار زیادی از غذا هدر می رود و باید نسبت به وضعیت شیمیایی آب ( مقدار آمونیاک ، نیتریت و نیترات ) توجه خاصی داشته باشید. بهتر است ۱۵ روز یکبار یا ماهیانه ۳۰ الی ۳۵ درصد اب اکواریوم اروانا را سیفون کنید. ph آب آکواریوم آروانا باید خنثی بوده و لازم است توجه زیادی به دمای آب داشته باشید چرا که آروانا نسبت به گرم یا سرد بودن آب حساس بوده و در صورتی که آب خیلی گرم باشد ، آنها زودتر پیر و فرسوده شده و حتی عمرشان کاهش می یابد و سرد بودن آب ممکن است سبب مرگ ناگهانی آنها شود .

معمولاً یک آروانای سالم حداقل ۲۴ تا ۳۰ اینچ ( ۶۰ تا ۷۵ سانتی متر ) رشد کرده و بعضی آرواناها در زیستگاه اصلی خود تا ۴۸ اینچ ( ۱۲۰ سانتی متر ) هم رشد می کنند . آنها ممکن است پرخاشگر شوند ، پس مناسب تانک های گروهی نیستند و بهتر است تنها در تانک نگهداری شوند. هم چنین باید توجه داشته باشید که ممکن است ماهی های کوچک تر را یک وعده ی غذایی محسوب کنند و نباید در تانک آنها از ماهی های کوچک نگهداری شود .

معمولاً آرواناها در سطح بالایی آب شنا کرده و قادرند از آکواریوم به بیرون بپرند ، به همین دلیل باید روی آکواریوم پوشش مناسبی قرار دهید . آنها در طبیعت برای شکار حشرات در حال پرواز و حتی حشرات روی درختان پرش های بلندی به بیرون آب انجام می دهند و پرش های بلند یکی از غریزه ها و خصلت های طبیعی انها به شمار میرود بنابراین مجددا توصیه میکنم حتما روی اکواریوم اروانا را به صورت کامل با درپوش اکواریوم بپوشانید ،تاکید میکنم به صورت کامل حتی یک شکاف کوچک هم باقی نماند

آنها می توانند سال های زیادی زندگی کنند و اگر از آنها خوب نگداری شود در اسارت هم بیش از ۲۰ سال عمر می کنند آرواناها ماهیان بسیار گرانقیمتی هستند پس هنگام خرید باید به یکسری نکات مهم توجه کنید تا بهترین ماهی را انتخاب نمایید.

تعدادی از این موارد عبارتند از :

رنگ : بستگی به گونه آن، رنگش باید روشن و درخشنده باشد.

شکل بدن : به میزان کافی پهن و طویل باشد و هر باله باید کامل بوده و در جای خود قرار داشته باشد.

فلسها : به طور منظم، درخشنده و کاملاً شکل دار و بزرگ

سبیلکها : بلند و مستقیم، هر دو هم اندازه و تقریبا هم رنگ بدن

باله ها : بزرگ و گسترده، هر باله باید شعاعهای نرم و سخت باله ای را داشته باشد.

سرپوش آبششی : نزدیک به سر و بدن باشد. سرپوش باید درخشنده و بدون جراحات یا چین خوردگی و …. باشد.

چشمها : در شکل و اندازه مناسب باشد، کدر نباشد، برآمدگی نداشته باشد ، شفاف باشد.

دهان : کاملاً بسته باشد و هیچکدام از فکها از آن یکی جلو نزده باشد.

دندانها : تمیز بوده و در جای خود و در یک خط در راستای فک باشد.

شکم : برآمده نباشد و در ناحیه لگنی صاف و تخت باشد

نحوه شنا : مطبوع و جالب و اغلب در سطوح آب شنا می کند.

حال در مورد جزئیات موارد بالا صحبت می کنیم :

رنگ :مهمترین عامل در خرید ماهی رنگ آن است زیرا اولین عاملی است که علاقه‌مندان را به طرف خود جلب می کند. بنابراین اگر شکل ماهی جذاب باشد اما رنگ آن جذاب نباشد جزو ماهیان ایده آل محسوب نمی گردد. اروانا ها در رنگ های مختلفی یافت میشوند اما گونه ی رایج در کشور ما سیلور اروانا است که رنگ نقره ای زیبایی در تمامی بدن به صورت یکدست به چشم میخورد برای شناخت انواع گونه های اروانا میتوانید به موضوعات سایت مراجعه کنید

شکل بدن :ماهی نباید خیلی چاق و یا خیلی لاغر باشد. به غذایی که به آن می دهند و محل نگهداریش توجه کنید. اندازه مخزن به طور مستقیم، رشد وگسترش بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. فضای محدود مانع از رشد ماهی می گردد و باعث ایجاد قوز در ماهی شده و تمایل به خمیدگی در ماهی افزایش می یابد. به طور کلی اندازه مخزن در هر مرحله باید حداقل سه برابر طول ماهی باشد. در خرید اروانا دقت کنید شکل بدن کاملا کشیده بدون قوز یا افتادگی پولک و …. باشد البته پولک های افتاده مجددا جایگزین میشوند ولی از خرید ماهیی که پولکش ریخته خوداری کنید

فلسها :عامل متمایز کننده ظاهر آروانا است. فلسها همواره باید درخشنده باشند. نباید تیره و لک دار باشند. حضور نقاط قرمز بر روی فلسها مناسب بوده و دلیل بر وجود عوامل بیماریزا نمی باشد. بسیاری از مردم تصور غلطی از فلسها دارند و فکر می کنند که وقتی برخی فلسها افتادند، آنها به طور طبیعی جایگزین نمی گردند. هنگام جایگزینی فلسها، احساس خارش به ماهی دست می دهد و باعث می شود که ماهی خود را به اجسام داخل مخزن بمالاند. این مساله می تواند سبب ایجاد جراحت در ماهی گردد. برای جلوگیری از این مشکل، اجسامی که می توانند به ماهی آسیب برسانند را از مخزن حذف کنید. دوره جایگزینی فلسها، ۵-۳ هفته طول می کشد.در این مدت زمان باید مراقب ازدیاد باکتریهای مضر باشید یعنی شرایط فیزیکی و شیمیایی آب را کنترل نمایید. اگر یک فلس غیر طبیعی بود، می توانید ماهی را بی‌هوش کرده و آنرا بکنید. به زودی فلس جدیدی در این محل رشد خواهد کرد.

سبیلکها :باید به اندازه کافی بلند و مستقیم باشند و رنگی شبیه رنگ بدن داشته باشند.از خرید ماهی با سبیلکهای کنده و کوتاه شده پرهیز کنید.

سبلیکها چگونه محافظت و نگهداری می شوند ؟در ابتدا باید بگویم که فضای مخزن شما باید به میزان کافی وسیع باشد تا سبیلکها بتوانند به راحتی فعالیت کنند در غیر اینصورت نمی توانند به خوبی رشد کرده و مدام به اجسام آکواریوم مالیده شده و دچار جراحت می گردند.

نکات قابل توجه :

مخزن را با سنگها و دیگر وسایل زینتی تزئین نکنید ( یک مخزن ساده بهترین است) .

غذا را در کنار مخزن نریزید و آنرا در وسط آکواریوم قرار دهید.

– هیچ گاه به شیشه ضربه نزنید زیرا این کار باعث عصبی شدن و ترسیدن ماهیان میگردد.

سرپوشی برای مخزن در نظر بگیرید و گوشه های آکواریوم را توسط چسب گرد کنید ( گوشه دار نباشد)

با رعایت نکات بالا می توانید از وارد ‎آمدن صدمه به سبیکلها و حتی خود ماهی به میزان زیادی بکاهید. در صورت کنده شدن و شکستن سبیلکها، بازسازی دوباره آنها بستگی زیادی به تغذیه و سن ماهی و شرایط آب دارد. ماهیان جوانتر دوره بازسازی کوتاهتری دارند.

سبیلکها می توانند به دو صورت صدمه ببینند :

۱-زمانی که سبیلک از ریشه کنده می شود :‌ زمانی که این مساله اتفاق می افتد، بازسازی آن حتی برای جوانها نیز مشکل است و در برخی موارد ترمیم نمیشود

۲-زمانی که سبیلک از ریشه کنده نمی گردد : اگر سبیلک از ریشه کنده نشود اما دچار خمیدگی گردد، بهتر است که آنرا قطع نکنید تا دوباره رشد کند و پس از رشد دچار ناهنجاری نگردد.

باله ها :هرگونه صدمه ای به باله ها می تواند زیبایی ماهی را تحت تأثیر قرار دهد و بر شنای ماهی تاثیر گذارد. یک باله زیبا باید صاف و گسترده باشد و تمامی شعاعهای سخت باله ای صاف و محکم باشند و هیچگونه پارگی یا جوش و لکه در باله ها مشاهده نگردد.

در زمان بچگی، باید کاملاً مراقب این ماهی بود و در این مرحله نباید فضای زیادی را در اختیار آنها قرار دهید. در فضای خیلی بزرگ، ماهی ها به سرعت می ترسند و احساس ناامنی می کنند. فضای کوچکتر احساس امنیت بیشتری را به ماهی می دهد اما فعالیت ماهی کمتر می گردد.منظور اکواریوم کوچک و تنگ نیست یک اکواریوم متوسط با طول حداقل ۷۰ سانتیمتر برای کوچک ها مناسب است و هنگامی که ماهی به سن نوجوانی رسید، می تواند به یک مخزن بزرگتر انتقال یابد

جهت جلوگیری از صدمه دیدن ماهی و باله ها، به این نکات توجه کنید :

از وسایل تزئینی همانند سنگها استفاده نکنید.

– ماهیان دیگر را همراه با آنها در مخزن پرورش ندهید.

– برای انتقال جوانترها ، از توری نرم استفاده نمایید و زمانی که به ۱۵ سانتیمتر رسیدند، از تور نباید استفاده کرد و به جای آن از کیسه پلاستیکی استفاده نمایید.

– اگر شعاع سخت باله ای صدمه دید، می توانید آنرا از پایه قطع کنید تا به جای آن شعاع سخت جدیدی در بیابید، در مورد آروانا ماهی باید قبل از عمل جراحی بیهوش گردد.

– شعاعهای باله دمی بسیار حساس بوده زیرا عامل اصلی ایجاد حرکت در ماهی می‌باشند و هر گونه صدمه به آنها، نحوه حرکت ماهی را تحت تأثیر خود قرار می دهد.

– برای عمل جراحی، حتما از یک حرفه ای کمک بگیرید. ممکن است که پس از جایگزینی شعاع باله ای، آنها شکل مناسبی پیدا نکنند.

چشمها :در حالت طبیعی چشمها به سطح آب نگاه می کنند و به دنبال غذاهای زنده می‌باشند. زیرا در طبیعت ، یکی از غذاهای اصلی آنها را پرندگان نشسته بر روی شاخه ها و یا سطح آب تشکیل می دهد. چشمهای سالم باید کاملاً در مرکز بوده و کدر و برآمده نباشد. آنها باید ظاهر طبیعی داشته و بتوانند به راحتی چرخش کنند. کاملاً شفاف بوده و به روشنی بدرخشند.

در مخزن چشم ماهی به چند دلیل بیشتر به سمت پایین معطوف است :

۱ در مخزن چون غذاها سریعاً به کف می روند، چشمها به دنبال غذا در کف بوده و به سمت پایین می نگرد.

۲- این مساله به اندازه کافی امتحان نشده است اما چربی در میان حفره چشمی انباشته می گردد و باعث می شود که چشم برآمده شده و یا به سمت پایین متمایل گردد.

دهان :لبها نباید خیلی برآمده باشند و فک پایین نباید شل باشد. در آکواریوم آروانا اغلب خود را به دیواره ها می مالاند که باعث می گردد عضلات فک سست و شل گردند. برای جلوگیری از این مشکل، باید مخزن را بزرگتر کنیم و یا توسط فیلترهای داخلی، جریان آب را قوی تر نماییم.

دندانها :به طور کلی علاقه مندان به ماهی، توجه زیادی به دندانها نمایند اما به هر حال دندانها کاملاً مهم می باشند. اگر دندانهای ماهی سالم نباشند، آنها تأثیر خود را بر روی سلامت ماهی خواهند گذاشت.

سرپوش آبششی :باید صاف و عادی باشد. هیچگونه برآمدگی و چین خوردگی بر روی آن وجود نداشته باشد. موارد زیر را برای داشتن یک سرپوش سالم در ماهیانتان مد نظر قرار دهید :

– از وسایل تزئینی در داخل مخزن استفاده نکنید.

– دمای صحیح را در مخزن برقرار کنید. اگر دما خیلی بالا باشد، سرپوشهای آبششی و عضلات سر دچار چین و چروک می شوند. توجه کنید که تغییرات دمایی شدید باعث کج شدن سرپوشها می گردد.

– شرایط صحیح فیزیکی و شیمیایی را در مخزن برقرار کنید. توجه خاصی به نظافت و میزان اکسیژن موجود در آب داشته باشید.

– اگر هر گونه جراحتی در ناحیه آبششی مشاهده گردید، برای جلوگیری از عفونتهای باکتریایی و قارچی، از داروهای مناسب استفاده نمایید.

شکم :شکم نباید برآمدگی داشته باشد در غیر اینصورت ماهی دچار مشکلات معده است. به غیر از زمانی که ماهی می خواهد تخم ریزی کند.

نحوه شنا کردن :شیوه شنا در افزایش زیبایی ماهی مؤثر است. ماهی زیبایی که به درستی شنا نمی کند. ارزش خود را به میزان زیادی تحت تأثیر قرار می دهد. شنای صحیح به این صورت است که ماهی بتواند به طور عمودی شنا کند و باله های خود را کاملاً باز کند. سبیلکها باید صاف باشند و ماهی نباید دائما بالا و پایین رودو یا به صورت زاویه دار شنا کند.

شناخت و نگهداری ماهی اروانا

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,619 دیدگاه در “شناخت و نگهداری ماهی آروانا

  1. مهدی

    ضمنا چشم راستش هم نسبت به چم چپش یکم زده بیرون . طبیعیه ؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      نزده بیرون به سمپ پایین میل کرده و فکر میکنید زده بیرون. باز دقت کنید، یه چشمش به سمت پایینه و یکی دیگه حالت طبیعی داره. نمیشه گفت این حالت کاملا طبیعیه ولی تو بیشتر ارواناهایی که تو اکواریوم نگهداری میشن این اتفاق میفته
      باز چک کنید ببینید همونطور که میگمه
      موفق باشید

      پاسخ
  2. مهدی

    بله . دقیقا همونطوریه
    یعنی برای چشمش چی شده اینجوری شده ؟ همینوطوری قراره بمونه ؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      اره همینطور میمونه، با بزرگ شدنش هم بیشتر مشخص میشه. دلیل برای مایل شدن چشم اروانا به پایین زیاده که یکی دو مورد در مقاله بالا عنوان شده. البته جالبه که فقط یه چشم اروانا اونم از نوع سیلور اینطور میشه. اما برای جلوگیری ارواناهای کوچیک رو اگه تو اکواریوم به صورت تکی نگهداری کنید، فضای بزرگی در اختیارشون بذارید و غذا رو طوری از سطح بهشون بدید چشم ها سالم میمونه و به راحتی به اطراف میتونه چرخش کنه
      موفق باشید

      پاسخ
  3. وحید

    قیمت آروانا سیلور حدود ۲۰ الی ۲۵ سانتی متر چقدر می باشد ؟؟

    پاسخ
  4. soheil7s

    با عرض سلام،من یه آروانا سیلور ۳۰cm دارم،میخواستم بپرسم با چگونه ماهی هایی سازگاری داره؟
    لطفا کمک کنید،ممنون….

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اگر توی یه آکواریوم تنها بوده مشکله با ماهی جدید بسازه.
      با کت فیش – نایف هم اندازه – پروت بزرگ – و با انواع سیچلایدهاییکه توی دهانش جانشن سازگاره اما با اسکار – اسکات – آنجل مونو سازگاری نداره.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      با سورم درشت، پروت، فرانتوزا درشت، گربه ماهی مثل دراگون( با رعایت سایز، دراگون خیلی کوچیکتر باشه)، گرین ترور (ماده باشه بهتره) ، اذرخش بزرگ (ممکنه اذرخش رو بزنه) و …….
      کلا اروانا ماهی سطحه و میتونید با سیچلایدهای درشت و غیر محاجم و ماهیای کف با رعایت سایز نگهداری کنید
      پیشنهاد: حقیقتا ترکیب اروانا با سفره ماهی در یه اکواریوم بزرگ و ماسه ای فوق العاده است، حیفم اومد نگم
      موفق باشید

      پاسخ
  5. soheil7s

    سلام،از شما مجتبی و شهریار ممنون که راهنماییم کردین.
    یه راهنمایی دیگه ازتون خواستم که میشه یه برنامه غذایی واسه آروانا حدود۲۰سانتی،سیلور اسکات،سوروم و پیرانام بگید،خیلی ممنون….

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      منظورتون از برنامه غذایی چیه؟؟!!
      یه وعده صبح غذا بدید و یه وعده هم بعدازظهر
      از غذای خشک + غذای گوشتی مثل دل گوساله استفاده کنید، میگو و کیلکا هم برای اروانا یه غذای عالیه و خیلی دوست داره
      موفق باشید

      پاسخ
  6. اکبر

    مگه پیرانا و اسکات با آروانا می مونن ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      نه سازگار نیستند فقط شاید دوستمون چند تا آکواریوم دارند چون این ماهی ها رو نمیشه کنار هم انداخت.

      پاسخ
  7. اکبر

    سلام
    آقا مجتبی آروانا ۳۰ سانتی و فلاور ماده با رعایت سایز در یک آکواریوم شدیدا شلوغ ( از لحاظر دکور و گیاه مصنوعی ) می تونه بمونه ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اولا اگر دکور صخره ای دارید برای آروانا خوب نیست. بعد بستگی به نوع شلوغی و نوع ماهی ها هم داره ولی فلاور اصلا توی آکواریوم شلوغ با هیچ چیزی سازگار نیست این از فلاور فقط بقیه ماهی ها رو بگید تا نسخه آروانا رو هم براتون بپیچم. درخدمتم.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      فلاور ماده!!!!
      نه دوست من اروانا رو تو یه اکواریوم خلوت بدون دکرهای صخره ای نگهداری کنید. ماهیای کنار اروانا نباید محاجم باشن و زیادی هم ریزه میزه نباشن که خورده یا کشته بشن.
      موفق باشید

      پاسخ
  8. اکبر

    بقیه هم : سورم ، ماکرو ، سیچلاید آفریقایی ، پروت ( همگی با رعایت سایز )
    شهریار جان آکواریوم خلوت رو من دوست ندارم . حتی اگر به قیمت مرگ آروانا تموم بشه

    ضمنا شما آقا شهریار ، زیادی آروانا رو لوس کردید بذارید به همه چی عادت کنه ! یه بار بخوره به صخره من مطمئنم دفعه بعد احتیاط میکنه ! چون باهوشه !

    فیلم این لینک رو ببینید : ( هم گیاه ، هم صخره ، هم پر از ماهی + آروانا ) و جالبش آنجل هستش که اونم هست کنارش !
    جالب اینجاست که یک طعمه هم به زیبایی شکار میکنه ( دیدنش خالی از لطف نیست )

    http://www.youtube.com/watch?v=zmLIwhAjEsM

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      بسیار عالی.
      هر طور صلاح میدونید عمل کنید. و تصمیم نهایی با خودتونه. بنده فقط تجربیات و اطلاعاتی که دارم رو در اختیارتون قرار میدم.
      ویدیوهای زیادی رو از اروانا دیدم. اصلا شخصا اروانا رو در تانک صخره ای و شلوغ پلوغ نگهداری کردم و نتیجه اون رو هم دیدم. دیگه تصمیم با خودتونه
      موفق باشید

      پاسخ
  9. soheil7s

    سلام ممنون از راهنمایی،در جواب به مجتبی من سورم هام با آروانام خیلی خوب سازگار بوده و هیچ مشکلی نداشته.

    پاسخ
  10. ناشناس

    سلام و آرزوی سلامتی برای همه دوستان
    من یه آروانا سیلور حدوداً ۳۰ سانتی دارم دیروز بعد از ۲ روز که از عمل جراحیم می گذشت و تازه به خونه اومده بودم تصمیم گرفتم بهش غذا بدم اما یکدفعه برای گرفتن غذا از دستم یه پرش بلند انجام داد و افتاد بیرون منم با این حال خراب هر جوری بود بالاخره تونستم بگیرمش و به آب برش گردونم و رفت ته آب وایساد و نفس نفس می زد که یهو پلی پتروس دمش رو گرفت و با وساطت من ولش کرد حالا یه چندتا از پولکاش کنده شده و یه کم سر حال نیشت و دمش هم پاره شده. خواستم ببینم چیکار کنم که این وضعیت برطرف شه و لاتزم هست که بیشتر بهش غذا بدم؟ ضمناً یه مقداری هم زاویه دار سر آب میمونه و دمش رو بالاتر نگه می داره. یه موضوع دیگه خارج از این بحث اینه که به نظرم میرسه یه مقداری لاغره و این که من بیشتر وقتها دل بهش میدم و می ترسم غذاهای دیگه براش مشکل ایجاد کنه
    ببخشید زیاد حرف زدم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      فقط صبر کنید و خوب تغذیش کنید خوب میشه اگر از میگوی درشت هم استفاده کنید خوب میخوره و برای رنگ آروانا خیلی خوبه بهتره از میگو و دل استفاده کنید و یک وعده بیشتر تغذیش کنید اون هم با میگوی خشک و آماده.
      تنوع غذایی رو همیشه رعایت کنید.

      پاسخ
  11. mohammad91

    سلام.من یه اروانای سیلور دارم که وقتی میرم نزدیک اکواریوم خیلی میترسه و خودش رو به این ور و اون ور میکوبونه تا وقتی که از آکواریوم فاصله بگیرم .علت چیست؟باید چی کار کرد که دستی بشه ؟ من بعضی اروانا ها رو دیدم که خیلی دستی هستند و اصلا نمیترسند.ممنون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      این حرکات برای آروانا طبیعیه باید زیاد طرفش نرید و با ملایمت باهاش برخورد کنید تا به مرور زمان عادت کنه. و حتی ممکنه عادت هم نکنه اگر آروانا رو از کوچکی داشته باشید بهتر عادت میکنه ولی آروانا ماهی باهوشی هست وقتیکه ببینه شما بهش غذا میدین آروم میشه.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      احتمالا سایز ارواناتون کوچیکه و اکواریومی که داخل اون نگهداری میکنید هم کوچیکه. اروانا تو اکواریوم های خیلی کوچیک شدیدا استرس داره. ضمنا همونطور که اقا مجتبی گفتن کمتر اطراف اکواریوم برید. اهسته نزدیک اکواریوم بشید، از ضربه زدن به اکواریوم خوداری کنید. کم کم عادت میکنه. اگه میتونید اروانا رو به یه اکواریوم بزرگتر با چند تا دکر گیاهی و حتی شناور منتقل کنید کامل اروم میشه
      موفق باشید

      پاسخ
  12. guppy

    من یه اروانای ۲۰ سانتی دارم ولی اصلا ماهی زنده نمیخوره چی کار کنم

    پاسخ
    1. ميثمva

      خوب به ماهیا رحم میکنه ….. شوخی کردم!!!!!!!!!
      چرا اسرار دارید ماهی زنده بخوره خوب نخوره مگه چی میشه هر چی میخوره بهش بدین
      غذا های گوشتی بدین خوبه مثل دل

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      بستگی داره چه ماهی زنده ای و به چه اندازه ای جلوش میذارید.
      با نظر آقا میثم هم موافقم.

      پاسخ
    3. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      کاری نباید انجام بدید. شاید نمیتونه شکار کنه و ماهیه مخفی میشه. یا بزرگتر از دهانشه یا ……
      موفق باشید

      پاسخ
  13. mahdi

    سلام مجتبی و شهریار جون من یه سوپر رد اروانا دارم که از ۵ سانتی خریدمش الان ۱۱۸ سانتی متر هست
    شناسنامه هم داره
    اگه امروز یه پیراهن قرمز خریدم وقتی تنم کردم رفتم سمت اروانام دیدم خیلی وحشی شده زد همه شیشه های بالایی و پل رو شکوند
    میدونید چرا؟؟؟؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب طبیعیه آروانا از رنگ قرمز میترسه و خیلی از ماهی ها و حیوانات دیگه هم همینطوری هستند.
      حتی آروانا داشتم که از چراغ قرمز بخاری هم میترسید.

      پاسخ
  14. Osyan

    سلام. مدتی هست که مطالب سایت خوبتون رو دنبال میکنم اما هرگز فرصتی برای عضویت پیش نیومده بود تا اینکه همین دیروز یه آروانای سیلور ۱۰ سانتی گرفتم و به آکواریومم که داخلش دو تا پرت، تگزاس، گرین ترور، دو تا ماکرو و ۱ اسکار بود اضافه کردم. من مطالبتون راجب اینکه اسکار رو نباید با آروانا یک جا قرار داد خوندم و واقعیتش چون خودم موارد زیادی دیدم که بعضی ها این دو تا رو با رعایت سایز کنار هم نگه داشتن و به مشکلی هم نخوردن یه کم برام گفته ها تون عجیب اومد. اول هم که آروانا رو اضافه کردم ماکروها بیچاره کردن حیوونکی رو، صبح بردم و فروختمشون. حالا پروت کوچیکم و تگزاس میزننش و اونم هیچ کاری نمیکنه. اما اسکار که فعلا کاریش نداره. خواستم بپرسم دووم آروانا چقدره جلوی این حمله ها ؟ من فردا پروت و تگزاس رو هم رد میکنم. فقط باله های آروانا یکم آسیب دیده اینقدر زدن. بهبود پیدا میکنه. و اینکه کلا یه راهنمایی بکنین چیکار کنم به نظرتون. ممنونم

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      دوست من بهتره بجای فروش یک به یک ماهیاتون اروانا رو ببرید و پس بدید یا بفروشید چون مطمئن باشید تو این اکواریوم و کنار اسکار نمیمونه. این رو بارها امتحان کردم نه فقط یکی دوبار و نه فقط با یه اسکار و یه اروانا، اروانا کوتوله، سیلور ، سایز کوچیک، سایز بزرگ، با اسکار مسی با اسکار البینو تایگر با هر اسکاری نگهداری کنید اروانا از زیر کتک میخوره. مطمئن باشید در حد تئوری یه چیزی نمیپرونم، اگه باور ندارید خب عیبی نداره میتونید امتحان کنید. فقط اسکار البینو اگه کوچیکتر از اروانا باشه کمتر مشکل ساز میشه. همین
      اما اینکه چقدر اروانا تحمل میکنه باید بگم خیلی کم و اروانا ماهی حساسیه و ضرباتی که میخوره خودش رو پرت میکنه بالا و ممکنه ضربه مغزی بشه، بدنش غوز برداره، سیبیلکاش بشکنه و در نهایت…….
      باله ها ترمیم میشن، البته اگه دیگه کتک نخوره، اگه زیادی اذیتش کنن سکته میکنه و دهانش باز میمونه و مثل میخ تو اب ثابت میمونه. اینم گفتم مد نظرتون باشه
      بهتره سازگاری ماهیا رو رعایت کنید. این در حد یه توصیه است. دیگه تصمیم با خودتونه
      موفق باشید

      پاسخ
      1. Osyan

        مرسی آقا شهریار عزیز. محبت کردین. آروانا سکته کرده و مثل میخ تو آب مونده! با احتساب صحبت های شما. من جسارت نکردم بابت مطلبی که راجب اسکار و آروانا فرمودین. خواستم بدونم در هیچ سایزی این امکان پذیر نیست یا که با رعایت یک سری موارد میشه؟ اخه چند تا آکواریوم فروشی رو خودم دیدم که نگه میداشتن اما جفت ماهی ها حسابی بزرگ بودن. یک مورد هم ۱۰ سال پیش پسرخاله م نگه داشته بود که بعد از یک سال فروختشون. حالا از این ها گذشته این حیوونکی که میخ بشه تو آب دیگه تمومه دیگه ؟ پرت و تگزاس نابودش کردن متاسفانه… دهانش البته هنوز باز نمونده. در کل فکر میکنم باید تمام مطالبی رو که از شما و آقای مجتبی اینجا خوندم رو رعایت می کردم. آدمیه دیگه گاهی انگار تا خودش تجربه نکنه رضایت حاصل نمیشه!

        پاسخ
        1. hanif

          دوست گرامی
          این ترکیب از اول هم ریسک بودش خلق و خوی ماهیها متفاوته مطالبی که در سایت ذکر شده در ۹۰ درصد موارد درسته در مورد اون مغازه دارها باید عرض کنم که آروانای کوتوله رو به راحتی میتونید در کنار اسکار و تگزاس نگهداری کنید و نگران اسکار و تگزاس باشید تا در جنگ با اون نمیرن !!!!
          درکل آروانا به صورت تک گونه بهتر نگهداری میشه حالا میتونید با سورم و کت فیش نگهداری کنید ،
          اسکار در مجموع از هر چیزی که بالای سرش حرکت کنه خوشش نمیاد آقا مجتبی جز کاربرهای با تجربه سایته از تجربیاتشون همه استفاده میکنیم پس شما هم ….
          موفق باشید

          پاسخ
          1. Osyan

            حق با شماست. دیگه همونطور که گفتم گاهی انگار باید تجربه کنی خودت موردی رو تا دیگه انجامش ندی! بنده هم قطعا از تجربیات شما و ایشون استفاده خواهم کرد. ممنونم

            پاسخ
        2. شهریار (onlypet.ir)

          سلام
          خواهش میکنم دوست من. نه اصلا مسئله ای نیست، حقیقتا چون عاقبت خوشی نداره و بارها در قسمت های مختلف سایت عنوان کردم یکم تند رفتم.رو اروانا بنده یکم حساسم. ببخشید
          اما این که امکان پذیر هست یا نه باید عرض کنم نمیشه بگیم نه اصلا!! بله امکان پذیره و بارها خودم دیدم. حتی شخصا یه مدت بیست روزه اروانا و اسکار رو کنار هم نگهداری کردم ولی در نهایت نشد، در مورد ماهیای اکواریومی نمیشه گفت امکان پذیر نیست اما به شکل صد در صد و عمومی نمیشه روی این ترکیب دست گذاشت چون بارها دیدیم و شنیدیم و امتحان کردیم که اسکار با اروانا نمیسازه ولی خب ممکنه در یه شرایطی با هم بسازن ولی درصد اینکه بسازن خیلی کمه.
          اگه تمایل دارید اسکار و اروانا رو کنار هم دیگه نگهداری کنید بهتره چند نکته رو رعایت کنید. به طور مثال اول از همه باید اکواریوم حسابی بزرگ باشه و نکته کلیدی اون ارتفاع زیاده که حتما باید رعایت بشه. اروانا باید بزرگتر از اسکار باشه، اسکارها در صورت امکان البینو باشن. ترکیب شلوغی باشه
          نه تموم نیست، ولی در حال تموم کردنه.حتی گاهی اوقات از ترس هم اینطور میشه که بعد از یه مدت کوتاه خوب میشن، حتی ممکنه همین اروانای کتک خورده به یه اکواریوم دیگه منتقل بشه و ارامش رو برقرار کنید و بعد از چند روز خوب بشه. اگه فک ماهی باز مونده و چشما ثابته باید بگم دیگه کار خاصی نمیشه کرد جز تلاش برای برقراری ارامش و صبر و امید
          امیدوارم تجربه تلخ اخرتون باشه.

          پاسخ
  15. Osyan

    آقا آروانا متاسفانه از بین رفت. حالا یه خواهش دیگه داشتم. من در حال حاضر ۲ تا اسکار تایگر، ۲ تا پرت، ۱ گرین ترور ( که هنوز بعد از بیست روز نمیاد بالا غذا بخوره! )، ۱ تگزاس، ۱ لوچ دلقک ( ۳ تا بودن، دیشب دو تا شون با هم به فاصله ی نیم ساعت بعد از یک استارت انتحاری تو آکواریوم مردن! هنوزم نمیفهمم چرا یه دفعه همچین کاری کردن! ) ۱ شارک رنگین کمان و ۱ لجن خوار بزرگ نسبت به اینا دارم. تصمیم دارم ماهی اضافه کنم. خیلی ممنون میشم پیشنهادتون رو داشته باشم. سایز ماهی ها کوچیک هست و جز پرت ها که با هم کلا درگیرن آکواریوم آرومی بوده تا قبل از آروانای مرحوم.

    پاسخ
    1. hanif

      دوست گرامی
      تمام ماهیهایی که توی یه تانک میتونن در گیری به وجود بیارن رو شما دور هم جمع کردین قبل از هر چیز شارک رو رد کنید بره ماکرو و لوچ رو هم از این ترکیب جدا کنید چون کشته میشن ،گرین ترور حتما کتک میخوره توجه کنید ببینید اینجوریه یا نه سایز آکواریوم اگر بزرگه با دکور بندی خوب و کم کردن نور میتونید تا حد زیادی ماهیها رو کنترل کنید
      توضیح بیشتر بفرمایید تا بیشتر راهنمایی کنم
      موفق باشید

      پاسخ
      1. Osyan

        امروز یه تغییراتی تو دکوراسیون دادم و الان تقریبا هر کدوم خونه ی خودشون رو پیدا کردن. تانک فعلا ۱۲۰ لیتری هست و بزرگ نیست. اما میخوام یه بزرگتر نزدیک بالای ۴۰۰ لیتر تهیه کنم. من ماکروها رو پیشتر رد کرده بودم. امروزم یه اسکار کم کردم. احتمالا یه پرت هم کم کنم. لوچ دلقک رو هم حتما میدم بره. ماهی فروش عزیز تز داده بودن که برای خوردن کف از این ماهی چند تایی استفاده کنین. من میخواستم ۱ لجن خوار دیگه بگیرم. ترجیحا یه وارونه ش رو. گرین اصلا تو آکواریوم من تا به حال کتک نخورده. هر کی هم سمتش بیاد دورش میکنه الانم که دیگه هر کدوم جز اسکار خونه پیدا کردن. در مورد شارک فرمودین. من خودم ۱۰ سال پیش با اسکار، پنگوسی، پرت و ماکرو که بزرگ شده بودن نگه داشتم و تقریبا ۱۵ سانتی هم شده بود. حالا احتمالا با فرمایش شما اون رو هم رد کنم و بره.

        پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      با تشکر از لطف همه دوستان بخصوص آقا شهریار و آقا حنیف .
      همه گفتنی ها رو دوستان لطف کردن گفتن و من دیر رسیدم.
      در مورد آروانا و اسکار خدمتتون عرض کنم اگر آروانا سکته کرده بخاطر فقط یک ضربه ای بوده که از اسکار خورده چون اسکار زورش از بقیه ماهی های شما بیشتره (یه نظر شخصی بود )
      در مورد این ترکیبی هم که فرمودین کاملا با نظر آقا حنیف موافقم بنظر من هم بهتره اول ماهی کم کنید تا اضافه چون شارک رنگین کمان و لوچ ها توی این ترکیب دوامی نمی یارن.
      یه موضوع مهم رو هم همیشه به یاد داشته باشید که هر ماهی با ماهی دیگه فرق میکنه مثلا ممکنه دو تا اسکار داشته باشید با دو اخلاق مختلف و حتی آروانایی داشته باشید که اسکار رو بزنه پس همه چی امکانش هست مثلا به اندازه ماهی – نوع تغذیه – سن – جنسیت – بنیه ماهی و …. ممکنه رفتار یک ماهی با سایر هم نوعان خودش متفاوت باشه.

      پاسخ
      1. Osyan

        سلام از بنده هست.
        در مورد سکته ی آروانا فکر میکنم حق با شما باشه. اسکار من فقط یک بار زدش و چند ساعت بعد آروانا به رحمت ایزدی پیوست. خیلی محتمل هست فرمایشتون.
        باشه من اونها رو کم میکنم از آکواریوم. این طور که من از صحبت ها متوجه شدم احتمالا با تانک کوچیکی که من فعلا دارم بهتر هست دیگه گونه ای اضافه نشه. بیشتر دنبال این بودم که بدونم با این ترکیب گزینه هام چی هست. علی ای حال فوق العاده ممنونم. انشالله در آیندهبیشتر از تجربیات شما، آقا شهریار و آقا حنیف استفاده خواهم کرد.

        پاسخ
        1. ميثمva

          بنام خالق هستی سلام
          اقاosyanبحث خوبی با سه استادمون داشتی
          حتما به گفته های سه دوستمون توجه کن و ماهیاتو کم کن تا زیاد به هر حال در خدمتم
          سربلند و پیروز باشید

          پاسخ
          1. Osyan

            سلام. ممنونم لطف دارین. حتما. استفاده میکنم از نظر دوستان.

            پاسخ
    3. شهریار (onlypet.ir)

      از این بابت متاسفم
      اما در مورد ترکیبتون یه نظرکی هم بنده میدم
      به نظر من ترکیبتون تا قسمت لوچ خوبه اما لوچ ها که هیچ میفرمایید مردن، اما شارک رنگین کمان رو هم خارج کنید دیگه مسئله ای نیست. یکم صخره و گیاه پلاستیکی تو اکواریومتون اضافه کنید طوری که اکواریوم به چند بخش تقسیم بشه. مطمئن باشید درگیری ها کم میشه و نباید مسئله خاصی پیش بیات. اما به نظر من اگه اکواریومتون بزرگه و احساس میکنید هنوز فضا داره میتونید ماهی اضافه کنید. به طور مثال گربه ماهی دراگون گزینه خوبیه. همینطور نایف (مخصوصا نایف رویال) که بسیار زیباست
      موفق باشید

      پاسخ
      1. Osyan

        ممنونم از هر دو تا کامنتتون. آره دوست دارم در صورت خرید آکواریوم بزرگتر از این بتونم با هم نگهشون دارم. جفتشون ماهی های مورد علاقه م هستن و فکر میکنم همونطور که می فرمایین کار سختی باشه. الان کلا دکور رو تغییر دادم. بهتر شده اما جالبه بدونین مشکلات این آکواریوم از زمانی شروع شد که من سیچلاید زنبوریم رو رد کردم. این ماهی کلا تو اکواریوم توازن برقرار کرده بود. اشتباه بعدی رد کردن ماکروها بود شاید. و خرید آروانا هم که بزرگترینشون. واقعا حالم گرفته شد. الان با خالی شدن آکواریوم از ماهی هایی که گفتم. تازه تگزاس و پرت کوچیکم شروع کردن به قلدری. موندم این چه وضعیه! تا وقتی اون سیچلاید زنبوری و ماکروها بودن اینا اصلا جرات نمیکردن این طور بزن بزن راه بندازن. من ۱۰ سال پیش آکواریوم داشتم. از نایف خوشم میاد اما واقعیتش یه بار تو آکواریومم انداختم و با اینکه اندازه ش مناسب بود توسط اسکارهام و سیچلاید گوره خری تیکه پاره شد! اینه که چشمام ترسیده. کلا موارد عجیب کشتار در آکواریوم های من زیاد اتفاق میفته. اسکارهای اون موقع من خیلی مهاجم و تندخو بودن. گربه ماهی دراگون رو خوشم اومد. احتمالا اقدام میکنم. مرسی

        پاسخ
  16. اکبر

    سلام دوستان
    من بعد از مدتی دوباره برگشتم !

    آقا من کنار آروانا ۳۰ سانتی ، یک جفت اسکات خوشگل با رعایت سایز انداختم دو روزه با هم اصلا کاری ندارن ! الان دیگه از این به بعد فکر نکنم بعدا بخوان شلوغ بازی دربیارن ! نه ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      شرمنده دوست عزیز دو روز اول که ملاک نیست تازه برخی از ماهیان بعد از یک تا دو هفته تازه به محیط جدید عادت میکنن و تازه یادشون میاد عجب آروانای خوشگلی این کجا بود ما ندیدیم بزنیم بخوریمش !!!!!!

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      حتما کنترل کنید. یهو اسکات میزنه ارواناتون رو ناکار میکنه. یه گاز بزنه و یه پرش از اروانا و یه ضربه و استرس و تیکه پاره
      حواستون باشه. با نظر اقا مجتبی کاملا موافقم. اصلا دو روز ملاک نیست
      موفق باشید

      پاسخ
  17. اکبر

    باشه ممنون دائم دارم کنترل میکنم که اتفاقی نیفته
    یه سوال دیگه : پروت اگه بندازم کنار آروانا ۳۰ سانتی و اسکات ها مشکلی برای آروانا پیش نمیارن ؟ مثلا نوک بزنن بهش اذیتش کنن !؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      نه دوست من اروانا رو نمیندازن کنار حداقل اسکات. قشنگ ارواناتون از بین میره. با نظر دوستم hanif موافقم بهترین گزینه نگهداری انفرادی ارواناست که بارها تو کامنت ها هم توضیح دادم. باز با ماهیای اروم مانعی نداره ولی ماهیی مثل اسکات کنار اروانا یه ریسک بزرگه
      موفق باشید

      پاسخ
  18. hanif

    بادرود
    دوست من
    بله مشکل درست میشه !!!نوک زدن که هیچ پرو بال بدبخت آروانارو میکنن اصلا چرا آروانا به این زیبایی رو به تنهایی نگهداری نمیکنید حالا اگر راقب هستید سورم هم کنار آروانا خوب میشه البته نه همیشه
    موفق باشید

    پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *