شناخت و نگهداری ماهی آروانا

اروانا از ماهیان باستانی و بزرگ جثه اب شیرین محسوب شده و طرفداران خاصی را به خود جذب کرده است انواع ماهیان اروانا با قیمت نسبتا بالایی به فروش میرسند و حتی در برخی از کشورها عقیده بر خوش یوم بودن این ماهی دارند.برای نگهداری این ماهی به اکواریومی بزرگ با اکسیژن و فیلتراسیون قوی نیاز دارید به هر حال در این قسمت به طور کامل در مورد این ماهی بحث خواهیم کرد

به ادامه متن توجه کنید

ماهی اروانا

نام: اروانا (نسبت به گونه مورد نظر “سیلور اروانا،اروانای کوتوله،اروانای اسیایی،اروانای دم قرمز،اروانای افریقایی ، اروانای مشکی و ……”)

خانواده:Osteoglossidae

اندازه: در اکواریوم های بزرگ تا ۷۰ و حتی ۸۰ سانتیمتر رشد میکند و در طبیعت اندازه دقیقی در دست نیست اما انطور که در منابع ذکر شده تا ۱۲۰ سانتیمتر هم میرسند

دمای مناسب: ۲۶ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

شرایط اب:ابی تمیز با پ-هاش خنثی مناسب است

تغذیه:غذاهای گوشتی و زنده مانند ماهی زنده،ماهی کیلکا،میگو،دل گاو،غذاهای مخصوص اروانا و …..

همزیستی:حرفه ای ها این ماهی را به صورت انفرادی نگهداری میکنند اما میتوانید با پروت، نایف، سورم، فرانتوزا، انواع گربه ماهیان و ماهیان کف زی دیگر نگهداری کنید اما بدانید سازگاری نسبی دارند و هیچ چیز تضمین شده نیست. توصیه میکنم این ماهی را با اسکار به هیچ عنوان نگهداری نکنید زیرا اسکارها باعث ازار و اذیت اروانای شما میشوند و به هیچ عنوان حتی سازگاری نسبی هم ندارند. اروانایی که از کوچکی با سایر ماهیان حتی ماهی مانند انجل نگهداری شده کمتر به فکر ازار و گرفتن ماهیان هم گروه خود می افتد ولی لازم به ذکر است با بزرگ شدن اروانای شما هیچ چیز قابل پیشبینی نیست و ممکن است به ماهیان کوچک و ضعیف صدمه بزند. برای نتیجه گیری از این قسمت میتوانیم بگوییم همان نگهداری انفرادی بهترین گزینه پیش روست.

تانک مورد نیاز:برای ارواناهای کوچک، تانک های متوسط ۸۰ الی ۱۰۰ سانتی هم مناسب میباشد اما با رشد ماهی هر چه اکواریوم بزرگتر باشد ماهی رشد و شادابی بیشتری خواهد داشت.بهتر است اکواریوم را زیاد دکور بندی نکنید و تا میتوانید از دکورهای گیاهی استفاده کنید تا صخره ای وسخت تا صدمه دیدن اروانای خود را به حداقل برسانید

شناخت و نگهداری:اروانا می تواند یک انتخاب بزرگ و مناسب باشد برای کسانی که مایل به نگهداری ماهی های بزرگ هستند ، چرا که آروانا می تواند تا حدود ۱۲۰ سانتی متر رشد کند. آنها می توانند مهاجم و تندخو باشند و به ماهیان دیگر اسیب برسانند.گذشته ی آروانا به زمان انسان های اولیه ( دوره ی ژوراستیک ) بر می گردد و بعضی گونه های آنها به Bony Tongued Fish شهرت یافته اند .آرواناها برخلاف اینکه تقریباً همه چیزخوارند ولی گوشتخوار محسوب می شوند . البته می توان آرواناهای کوچک را با تخم میگوی فریز شده یا زنده ، کرم و ماهی های کوچک تغذیه کرد.باید بچه های آروانا ۳ بار در روز ، آروانای متوسط ۲ بار در روز و آرواناهای بالغ یکبار در روز یا هر چند روز یکبار تغذیه شوند . البته این وعده ها با توجه به سایز و وزن اروانا نیز انتخاب می شوند . در هر بار تغذیه ی آروانا مقدار زیادی از غذا هدر می رود و باید نسبت به وضعیت شیمیایی آب ( مقدار آمونیاک ، نیتریت و نیترات ) توجه خاصی داشته باشید. بهتر است ۱۵ روز یکبار یا ماهیانه ۳۰ الی ۳۵ درصد اب اکواریوم اروانا را سیفون کنید. ph آب آکواریوم آروانا باید خنثی بوده و لازم است توجه زیادی به دمای آب داشته باشید چرا که آروانا نسبت به گرم یا سرد بودن آب حساس بوده و در صورتی که آب خیلی گرم باشد ، آنها زودتر پیر و فرسوده شده و حتی عمرشان کاهش می یابد و سرد بودن آب ممکن است سبب مرگ ناگهانی آنها شود .

معمولاً یک آروانای سالم حداقل ۲۴ تا ۳۰ اینچ ( ۶۰ تا ۷۵ سانتی متر ) رشد کرده و بعضی آرواناها در زیستگاه اصلی خود تا ۴۸ اینچ ( ۱۲۰ سانتی متر ) هم رشد می کنند . آنها ممکن است پرخاشگر شوند ، پس مناسب تانک های گروهی نیستند و بهتر است تنها در تانک نگهداری شوند. هم چنین باید توجه داشته باشید که ممکن است ماهی های کوچک تر را یک وعده ی غذایی محسوب کنند و نباید در تانک آنها از ماهی های کوچک نگهداری شود .

معمولاً آرواناها در سطح بالایی آب شنا کرده و قادرند از آکواریوم به بیرون بپرند ، به همین دلیل باید روی آکواریوم پوشش مناسبی قرار دهید . آنها در طبیعت برای شکار حشرات در حال پرواز و حتی حشرات روی درختان پرش های بلندی به بیرون آب انجام می دهند و پرش های بلند یکی از غریزه ها و خصلت های طبیعی انها به شمار میرود بنابراین مجددا توصیه میکنم حتما روی اکواریوم اروانا را به صورت کامل با درپوش اکواریوم بپوشانید ،تاکید میکنم به صورت کامل حتی یک شکاف کوچک هم باقی نماند

آنها می توانند سال های زیادی زندگی کنند و اگر از آنها خوب نگداری شود در اسارت هم بیش از ۲۰ سال عمر می کنند آرواناها ماهیان بسیار گرانقیمتی هستند پس هنگام خرید باید به یکسری نکات مهم توجه کنید تا بهترین ماهی را انتخاب نمایید.

تعدادی از این موارد عبارتند از :

رنگ : بستگی به گونه آن، رنگش باید روشن و درخشنده باشد.

شکل بدن : به میزان کافی پهن و طویل باشد و هر باله باید کامل بوده و در جای خود قرار داشته باشد.

فلسها : به طور منظم، درخشنده و کاملاً شکل دار و بزرگ

سبیلکها : بلند و مستقیم، هر دو هم اندازه و تقریبا هم رنگ بدن

باله ها : بزرگ و گسترده، هر باله باید شعاعهای نرم و سخت باله ای را داشته باشد.

سرپوش آبششی : نزدیک به سر و بدن باشد. سرپوش باید درخشنده و بدون جراحات یا چین خوردگی و …. باشد.

چشمها : در شکل و اندازه مناسب باشد، کدر نباشد، برآمدگی نداشته باشد ، شفاف باشد.

دهان : کاملاً بسته باشد و هیچکدام از فکها از آن یکی جلو نزده باشد.

دندانها : تمیز بوده و در جای خود و در یک خط در راستای فک باشد.

شکم : برآمده نباشد و در ناحیه لگنی صاف و تخت باشد

نحوه شنا : مطبوع و جالب و اغلب در سطوح آب شنا می کند.

حال در مورد جزئیات موارد بالا صحبت می کنیم :

رنگ :مهمترین عامل در خرید ماهی رنگ آن است زیرا اولین عاملی است که علاقه‌مندان را به طرف خود جلب می کند. بنابراین اگر شکل ماهی جذاب باشد اما رنگ آن جذاب نباشد جزو ماهیان ایده آل محسوب نمی گردد. اروانا ها در رنگ های مختلفی یافت میشوند اما گونه ی رایج در کشور ما سیلور اروانا است که رنگ نقره ای زیبایی در تمامی بدن به صورت یکدست به چشم میخورد برای شناخت انواع گونه های اروانا میتوانید به موضوعات سایت مراجعه کنید

شکل بدن :ماهی نباید خیلی چاق و یا خیلی لاغر باشد. به غذایی که به آن می دهند و محل نگهداریش توجه کنید. اندازه مخزن به طور مستقیم، رشد وگسترش بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. فضای محدود مانع از رشد ماهی می گردد و باعث ایجاد قوز در ماهی شده و تمایل به خمیدگی در ماهی افزایش می یابد. به طور کلی اندازه مخزن در هر مرحله باید حداقل سه برابر طول ماهی باشد. در خرید اروانا دقت کنید شکل بدن کاملا کشیده بدون قوز یا افتادگی پولک و …. باشد البته پولک های افتاده مجددا جایگزین میشوند ولی از خرید ماهیی که پولکش ریخته خوداری کنید

فلسها :عامل متمایز کننده ظاهر آروانا است. فلسها همواره باید درخشنده باشند. نباید تیره و لک دار باشند. حضور نقاط قرمز بر روی فلسها مناسب بوده و دلیل بر وجود عوامل بیماریزا نمی باشد. بسیاری از مردم تصور غلطی از فلسها دارند و فکر می کنند که وقتی برخی فلسها افتادند، آنها به طور طبیعی جایگزین نمی گردند. هنگام جایگزینی فلسها، احساس خارش به ماهی دست می دهد و باعث می شود که ماهی خود را به اجسام داخل مخزن بمالاند. این مساله می تواند سبب ایجاد جراحت در ماهی گردد. برای جلوگیری از این مشکل، اجسامی که می توانند به ماهی آسیب برسانند را از مخزن حذف کنید. دوره جایگزینی فلسها، ۵-۳ هفته طول می کشد.در این مدت زمان باید مراقب ازدیاد باکتریهای مضر باشید یعنی شرایط فیزیکی و شیمیایی آب را کنترل نمایید. اگر یک فلس غیر طبیعی بود، می توانید ماهی را بی‌هوش کرده و آنرا بکنید. به زودی فلس جدیدی در این محل رشد خواهد کرد.

سبیلکها :باید به اندازه کافی بلند و مستقیم باشند و رنگی شبیه رنگ بدن داشته باشند.از خرید ماهی با سبیلکهای کنده و کوتاه شده پرهیز کنید.

سبلیکها چگونه محافظت و نگهداری می شوند ؟در ابتدا باید بگویم که فضای مخزن شما باید به میزان کافی وسیع باشد تا سبیلکها بتوانند به راحتی فعالیت کنند در غیر اینصورت نمی توانند به خوبی رشد کرده و مدام به اجسام آکواریوم مالیده شده و دچار جراحت می گردند.

نکات قابل توجه :

مخزن را با سنگها و دیگر وسایل زینتی تزئین نکنید ( یک مخزن ساده بهترین است) .

غذا را در کنار مخزن نریزید و آنرا در وسط آکواریوم قرار دهید.

– هیچ گاه به شیشه ضربه نزنید زیرا این کار باعث عصبی شدن و ترسیدن ماهیان میگردد.

سرپوشی برای مخزن در نظر بگیرید و گوشه های آکواریوم را توسط چسب گرد کنید ( گوشه دار نباشد)

با رعایت نکات بالا می توانید از وارد ‎آمدن صدمه به سبیکلها و حتی خود ماهی به میزان زیادی بکاهید. در صورت کنده شدن و شکستن سبیلکها، بازسازی دوباره آنها بستگی زیادی به تغذیه و سن ماهی و شرایط آب دارد. ماهیان جوانتر دوره بازسازی کوتاهتری دارند.

سبیلکها می توانند به دو صورت صدمه ببینند :

۱-زمانی که سبیلک از ریشه کنده می شود :‌ زمانی که این مساله اتفاق می افتد، بازسازی آن حتی برای جوانها نیز مشکل است و در برخی موارد ترمیم نمیشود

۲-زمانی که سبیلک از ریشه کنده نمی گردد : اگر سبیلک از ریشه کنده نشود اما دچار خمیدگی گردد، بهتر است که آنرا قطع نکنید تا دوباره رشد کند و پس از رشد دچار ناهنجاری نگردد.

باله ها :هرگونه صدمه ای به باله ها می تواند زیبایی ماهی را تحت تأثیر قرار دهد و بر شنای ماهی تاثیر گذارد. یک باله زیبا باید صاف و گسترده باشد و تمامی شعاعهای سخت باله ای صاف و محکم باشند و هیچگونه پارگی یا جوش و لکه در باله ها مشاهده نگردد.

در زمان بچگی، باید کاملاً مراقب این ماهی بود و در این مرحله نباید فضای زیادی را در اختیار آنها قرار دهید. در فضای خیلی بزرگ، ماهی ها به سرعت می ترسند و احساس ناامنی می کنند. فضای کوچکتر احساس امنیت بیشتری را به ماهی می دهد اما فعالیت ماهی کمتر می گردد.منظور اکواریوم کوچک و تنگ نیست یک اکواریوم متوسط با طول حداقل ۷۰ سانتیمتر برای کوچک ها مناسب است و هنگامی که ماهی به سن نوجوانی رسید، می تواند به یک مخزن بزرگتر انتقال یابد

جهت جلوگیری از صدمه دیدن ماهی و باله ها، به این نکات توجه کنید :

از وسایل تزئینی همانند سنگها استفاده نکنید.

– ماهیان دیگر را همراه با آنها در مخزن پرورش ندهید.

– برای انتقال جوانترها ، از توری نرم استفاده نمایید و زمانی که به ۱۵ سانتیمتر رسیدند، از تور نباید استفاده کرد و به جای آن از کیسه پلاستیکی استفاده نمایید.

– اگر شعاع سخت باله ای صدمه دید، می توانید آنرا از پایه قطع کنید تا به جای آن شعاع سخت جدیدی در بیابید، در مورد آروانا ماهی باید قبل از عمل جراحی بیهوش گردد.

– شعاعهای باله دمی بسیار حساس بوده زیرا عامل اصلی ایجاد حرکت در ماهی می‌باشند و هر گونه صدمه به آنها، نحوه حرکت ماهی را تحت تأثیر خود قرار می دهد.

– برای عمل جراحی، حتما از یک حرفه ای کمک بگیرید. ممکن است که پس از جایگزینی شعاع باله ای، آنها شکل مناسبی پیدا نکنند.

چشمها :در حالت طبیعی چشمها به سطح آب نگاه می کنند و به دنبال غذاهای زنده می‌باشند. زیرا در طبیعت ، یکی از غذاهای اصلی آنها را پرندگان نشسته بر روی شاخه ها و یا سطح آب تشکیل می دهد. چشمهای سالم باید کاملاً در مرکز بوده و کدر و برآمده نباشد. آنها باید ظاهر طبیعی داشته و بتوانند به راحتی چرخش کنند. کاملاً شفاف بوده و به روشنی بدرخشند.

در مخزن چشم ماهی به چند دلیل بیشتر به سمت پایین معطوف است :

۱ در مخزن چون غذاها سریعاً به کف می روند، چشمها به دنبال غذا در کف بوده و به سمت پایین می نگرد.

۲- این مساله به اندازه کافی امتحان نشده است اما چربی در میان حفره چشمی انباشته می گردد و باعث می شود که چشم برآمده شده و یا به سمت پایین متمایل گردد.

دهان :لبها نباید خیلی برآمده باشند و فک پایین نباید شل باشد. در آکواریوم آروانا اغلب خود را به دیواره ها می مالاند که باعث می گردد عضلات فک سست و شل گردند. برای جلوگیری از این مشکل، باید مخزن را بزرگتر کنیم و یا توسط فیلترهای داخلی، جریان آب را قوی تر نماییم.

دندانها :به طور کلی علاقه مندان به ماهی، توجه زیادی به دندانها نمایند اما به هر حال دندانها کاملاً مهم می باشند. اگر دندانهای ماهی سالم نباشند، آنها تأثیر خود را بر روی سلامت ماهی خواهند گذاشت.

سرپوش آبششی :باید صاف و عادی باشد. هیچگونه برآمدگی و چین خوردگی بر روی آن وجود نداشته باشد. موارد زیر را برای داشتن یک سرپوش سالم در ماهیانتان مد نظر قرار دهید :

– از وسایل تزئینی در داخل مخزن استفاده نکنید.

– دمای صحیح را در مخزن برقرار کنید. اگر دما خیلی بالا باشد، سرپوشهای آبششی و عضلات سر دچار چین و چروک می شوند. توجه کنید که تغییرات دمایی شدید باعث کج شدن سرپوشها می گردد.

– شرایط صحیح فیزیکی و شیمیایی را در مخزن برقرار کنید. توجه خاصی به نظافت و میزان اکسیژن موجود در آب داشته باشید.

– اگر هر گونه جراحتی در ناحیه آبششی مشاهده گردید، برای جلوگیری از عفونتهای باکتریایی و قارچی، از داروهای مناسب استفاده نمایید.

شکم :شکم نباید برآمدگی داشته باشد در غیر اینصورت ماهی دچار مشکلات معده است. به غیر از زمانی که ماهی می خواهد تخم ریزی کند.

نحوه شنا کردن :شیوه شنا در افزایش زیبایی ماهی مؤثر است. ماهی زیبایی که به درستی شنا نمی کند. ارزش خود را به میزان زیادی تحت تأثیر قرار می دهد. شنای صحیح به این صورت است که ماهی بتواند به طور عمودی شنا کند و باله های خود را کاملاً باز کند. سبیلکها باید صاف باشند و ماهی نباید دائما بالا و پایین رودو یا به صورت زاویه دار شنا کند.

شناخت و نگهداری ماهی اروانا

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,618 دیدگاه در “شناخت و نگهداری ماهی آروانا

  1. صادق

    سلام
    خسته نباشید
    آیا میشه یک بچه اروانا ۱۵سانتی را با اسکار ۱۵ سانتی نگهداری کرد

    پاسخ
  2. صادق

    اگه اروانا بزرگ تر باشه چطور؟؟؟
    مثلا چه اندازه ای؟؟؟؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام دوست من
      اصلا اروانا با اسکار سازگار نیست. اسکار از زیر اروانا رو میزنه و فرقی نداره در چه سایزی با هم نگهداری بشن. کلا نگهداری اسکار با اروانا صحیح نیست و کامنت قبلی هم گه کفتم “خیر” کاری به سایزشون نداشتم. کلا سازگار نیستن و نمیشه با هم نگهداریشون کرد

      پاسخ
  3. محمد قاسم

    سلام
    میشه اروانا و پلی سنگالی و سر سوسماری و دو تا پرت رو در سایر کوچک با هم نگه داشت؟
    اسکار کلا ماهیایی که رو آب شنا میکننو میکشه؟؟!!
    چرا نمیشه اروانا و سر سوسمار رو با هم نگه داشت؟؟کی میزنه؟ آخه سرسوسماری صلح جبهه

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      خیر دوست من. سرسوسماری و اروانا با هم نمی سازن و در سطح اب با هم دعوا میکنن. هر کدوم هم سایز بزرگتری داشته باشه ممکنه دیگری رو بزنه.
      اروانا رو بهتره انفرادی نگهداری کنید تا اسیبی نبینه.
      اسکار از زیر ماهیای سطح و کلا ماهیایی که زیاد وول میخورن رو میزنه. با این حال حساسیت خاصی رو اروانا داره و بارها دیده شده اروانا توسط اسکار اذیت و در نهایت کشته میشه.

      پاسخ
  4. محمد

    سلام. خسته نباشید
    میخواستم بدونم چیکار کنم که اروانام افتادگی پلک یا چشم نگیره؟ ممنون

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      اروانا رو انفرادی نگهداری کنید. غذایی با چربی بالا به ماهی ندین و از غذاهای تجاری مخصوص اروانا استفاده کنید، چند تا توپ رنگی روی اب بندازین.
      به تالار زیر هم مراجعه کنید و نظرات سایر دوستان در این مورد رو مطالعه کنید
      https://www.onlypet.ir/forum/aquarium-forum-eight/%D8%A7%D9%81%D8%AA%D8%A7%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%DA%86%D8%B4%D9%85-%D8%A7%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%A7/

      پاسخ
  5. mohammad

    سلام دوستان من روی دم و باله های آروانام یه چیزای سفیدی زده و خدا را شکر حال آروانام خوبه چیکار کنم که از بین بره مرسی

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      احتمالا قارچ زده باید آروانا رو به صورت اختصاصی نگهداری کنید و در تانک دکور هم نداشته باشید.

      پاسخ
  6. محمدی

    سلام
    اروانا هم مثل اسکار وقت غذا خوردن میپره؟
    واقعیتش من چند تا اسکار داشتم که وقتی میخواستم غذا بدم بالا و پایین میپریدن که یکبار هم یکیشون پرید بیرون خلاصه برام دردسر شده بودن
    میخوام بدونم که اروانا هم همینطوریه
    البته وقتی متن های بالا رو خوندم فهمیدم که آروانا هم به بیرون میپره الان میخوام بدونم که وقت غذا هم میپره یا نه.
    ممنون از سایت خوبتون.

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      بله. بسیار شدیدتر از اسکار. انواعی که به نگهدارنده و زمان غذا عادت کرده باشه که رو هوا غذا رو میزنن. من چندبار اروانام به جای غذا دستم رو گاز گرفت. البته برای اینجور موارد راه و چاه زیاده که مشکلی پیش نیاد و ماهی بیرون نپره. از نگهداری ماهیتون لذت ببرید

      پاسخ
  7. HAMID

    سلام دوستان ,من یک اکواریوم ۹۰×۵۰×۳۰دارم میخوام یک اروانای تقریبا ۳۰سانتی بندازم و بار اولم هم هست که میخوام اروانا بندازم و هیچی دیگر در اکواریومم ندارم میخوام ببینم اندازه خوبه و با چه ماهیان دیگه میشه انداختش

    پاسخ
    1. یاشار

      درود
      دوست عزیز نه اینکه نشه از آروانا در این تانک نگهداری کرد اما اگه نکنید خیلی بهتره چون احتمال رشد سوز شدن آروانا در این تانک هست . برای نگهداری از آروانا هرچی طول تانک بزرگتر باشه بهتره و از زیبایی و شنای آزاد این ماهی بیشتر لذت میبرید .
      آروانا رو در بهترین شرایط باید به صورت تک گونه نگهداری کنید اما با فرانتوزا ، پرت و سورم قابل نگهداری هست
      موفق باشید

      پاسخ
  8. HAMID

    سلام اقا من یک اکواریوم ۹۰×۵۰×۳۰دارم میخوام یک اروانا سیلورتقریبا ۳۰سانتی بندازم داخلش دیگه چه ماهی هایی میشه بندازی داخل اکواریم

    پاسخ
    1. یاشار

      درود
      دوست خوبم پاسخ شما رو در همین قسمت کمی بالاتر دادم . لطفا” سوال تکراری نپرسید . پس از بازدید شما این کامنت و پرسش تکراری شما حذف خواهد شد .
      موفق باشید

      پاسخ
  9. علی

    درود.ممنون از سایت عالیتون میخوام اکواریومو گوشتخوار کنم الان گیاهخوارن و و یک تاپ فیلتر و یک پمپ هوا دارن این تهیزات کافیه ب نظرتون؟؟؟اگه بخوام گوشتخوار کنم باید اب اکاوریوم و کثیفیایی که از ماهیای گیاهخوارم مونده تمیز کنم یا همون اب واسه این ک سیکلش کامله مناسبه؟بعد به نظر شما واسه اکواریوم با ابعاد ۳۰در ۶۰در۱۰۰ بهتره یک دونه اروانا بگیرم یا چند تا اسکار؟؟؟؟

    پاسخ
    1. یاشار

      درود
      دوست خوبم همین تجهیزاتی که دارید کفایت میکنه ضمن اینکه باید یک بخاری ۱۵۰ واتی هم داشته باشید البته اگه از تاپ فیلتر استفاده میکنید و آب به صورت آبشاری وارد تانک میشه دیگه نیازی به سنگ هوا هم ندارید .
      بله باید کل اک رو خالی تمام شن ها و سنگ های آک رو بشورید و بجوشونید تا ضد عفونی بشن خود تانک رو هم به مدت ۲۴ الی ۴۸ ساعت با آب نمک غلیظ (( هر چی غلیظ تر بهتر )) پر کنید و تمام لوازمی که قابلیت شستشو ندارند رو داخلش بزارید تا ضد عفونی بشن . سپس تانک رو با اب تازه بدون کلر پر کنید تمام لوازم بخاری و فیلتر و … را راه اندازی کنید و پس از ۲۴ ساعت باکتری ساز به اب بزنید تا سیکل تانک کامل طی بشه .
      دوست خوبم انتخاب ماهی امری سلیقه ایی هست اما من جای شما بودم در این تانک اسکار میریختم تا آروانا ، از نظر من آروانا برای این تانک حیفه و امکان رشد سوز شدنش هست . این نظر شخصی من بود
      موفق باشید

      پاسخ
      1. علی

        ممنون..از پاسخ خوب و کاملتون به نظر شما واسه این سایز چند تا اسکار بگیرم خوبه؟

        پاسخ
        1. یاشار

          درود
          دوست خوبم به نظر من نهایتا” ۲ جفت اسکار برای تانک شما کفایت میکنه
          موفق باشید

          پاسخ
  10. ناشناس

    باسلام میخواستم بدونم چه جوری میشه ارواناموبزرگ کنم چه غذاهایی بهش بدم ممنون.

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      ابتدا باید فضای کافی در اختیار ماهی باشه بعد کیفیت آب بالا باشه سپس تغذیه و صرف وقت تا ماهی رشد کنه. البته نور و دما و …. هم مهمه که بسته به نوع ماهی فرق میکنه.

      پاسخ
  11. ناشناس

    ببخشیدیه سوال دیگه هم داشتم اینکه اروانای من فقط ماهی کیلکامیخوره هیچی دیگه نمیخوره بهتره نیست چندروزبهش غذاندم تاازگشنگی مجبوربشه غذاهای دیگه هم بخوره.

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      قرار نیست آرونا هر غذایی رو بخوره مگر اینکه غذای شرکتی و با کیفیتی باشه این هم طبیعیه اگر ماهی گوشت بخوره کمتر غذای خشک میخوره ولی میشه میکس دل بهش بدین و هر غذایی که دوست دارید با دل میکس کنید روش تهیه غذای دست ساز داخل سایت هست – میگوی خشک هم حتما میخوره. البته میگو درشت.

      پاسخ
  12. امیر

    سلام..دیروز یه جا رفتم چند تا آروانا داشت اول اینکه سیبیلکاشون سیاه بود واسه بعضیا بلند و واسه بعضیا خمیده این طبیعیه..و سوال دیگه اینک آروانا رو میشه با لوچ دلقک نگهداری کرد؟؟و اگه بخوام چند سیچلاید دیگه مثله گرین ترور کنارشون نگهداری کنم از چه غذایی استفاده کنم ؟؟ لوچ ها میتونن غذا رو آبی بخورن؟؟ واسه تمیز کردن کرم خاکی باید چی کار کنم؟؟
    ممنون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خیمدگی سبیلک آروانا به دلیل نگهداری در فضای کوچک و برخورد با شیشه پیش اومده اما رنگ اونها میتونه طبیعی و از نوع نژاد ماهی باشه.
      خیر لوچ رو نباید با آروانا نگهداری کنید چون اگر لوچ شکار بشه هر دو ماهی تلف میشه هم لوچ و هم آروانا کشته خواهند شد چون تیغ های اطراف سر لوچ در دهان آروانا میره و باعث کشته شدن اون و خودش میشه.
      هرگز آروانا رو نباید در کنار سیچلایدها نگهداری کنید و بهتره آروانا رو تکی و یا تک گونه نگهداری کنید بهتره کرم خاکی هم برای تغذیه آروانا استفاده نکنید در تالار در مورد کرم خاکی مطلب هست مطالعه بفرمایید.
      معمولا لوچ ها کمتر برای تغذیه روی آب میان مگر اینکه خیلی عادت کرده باشن.

      پاسخ
  13. mohammad

    سلام.
    دوستان کرم میل ورم برا آروانا ضرر نداره بعد از کجا میتونم از این کرما بخرم؟ ؟ آخه آروانام انگار بد غذا شده

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      نه مضر نیست ولی از غذای گوشتی مطمئن تری استفاده کنید مثل میگوی خشک – گوشت میگوی تازه – کیلکا – میکس دل و … روش تهیه غذای دست ساز در تالار گفتگو هست مکطالعه بفرمایید.

      پاسخ
  14. هادی

    با سلام میخواستم بدونم اروانای کوچیک رو(چهاربندی)میتونم با سیچلایدهای افریقاییم نگه دارم؟؟؟افریقایی هام کوچیکترن از ارواناعه

    پاسخ
  15. حسین.

    سلام. اروانای من نمیدونم چرا زاویه دار شنا میکنه؟ دلیلش چیه و باید چکار کنم ک خوب بشه. آروانا سیلور طولش حدودا ۲۵ سانت

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      یا از چیزی بالای سرش میترسه مثل نور شدید یا حتی عدم وجود نور یا چیزی که بالای اکواریوم باشه و ماهی ببینه و بترسه(بیشترین دلیلش همینه). یا اینکه کیسه شنای ماهی اسیب دیده. اول از همه شرایط استرس زا رو از اکواریوم دور کنید و اگه مشکل برطرف نشد و ماهی در شنا هم تعادل نداره و به دو پهلو میشه احتمالا کیسه هواش مشکل پیدا کرده و کار خاصی هم نمیشه واسش کرد.

      پاسخ
  16. محمد

    سلام. یک اروانا سیلور دارم نزدیک ۳ سالشه. از بچگی دارمش . اکواریومم کوچیک بود به تازگی اکواریوم بزرگی ساختم. آروانام الان حدود ۵۰ سانت میشه. خواستم بدونم الان که جاش بزرگ شده با تغذیه خوب باز هم رشد میکنه یا اینکه سن رشدش گذشته و دیگه بزرگتر نمیشه؟ ممنون از سایت خوبتون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      راستش نمیشه اینطوری نظر داد شاید رشد کنه و شاید هم نکنه ولی یه کمی باید رشد کنه طبق اون آرواناهایی که خودم داشتم فکر میکنم اگر کیفیت اب خوب باشه و تغذیه خوبی داشته باشه رشد کنه.

      پاسخ
  17. Amir.lahij

    سلام
    تو مغازه آکواریومی حدود ۷ آروانا تو یه تانک بودن و مدفوع ماهیا روی آب مونده بود
    اما به نظر میرسید ماهیا غذا رو هضم نکرده دفع کردن و روی آب مونده
    آیا این میتونه نشانه بیماری کیسه هوا باشه؟؟

    پاسخ
    1. حـ‍‌؁ـا مـ؁ـد αquα

      سلام
      خیر ربطی به کیسه هوا نداره
      ممکنه بخاطر نوع غذایی باشه که بهشون میدن

      پاسخ
    2. یاشار

      درود
      دوست عزیز ، آقا حامد توضیح دادن خدمتتون اما در تکمیل فرمایشات ایشون خدمتتون عرض کنم خیر بیماری کیسه هوا به هیچ عنوان اما قطعا” مشکل ورم روده ایی دارند به همین دلیل مدفوعشون روی آب میمونه اما مشکل خاصی نیست و با ۴۸ ساعت گرسنگی دادن به ماهی برطرف میشه
      موفق باشید

      پاسخ
  18. amir.13

    من یه آروانای ۱۰ سانتی خریدم که در کنار ۲ تا سوروم با یه نایف و ۲ تا کت لجن خوار و یه پلی پتروسِ سفید ازش نگهداری میکنم ( تقریبا هم اندازن همشون )…. میخواستم واسه تغذیه این ماهی منو راهنمایی کنید ، آخه هر فروشنده ای واسه خوراکش یه چی پیشنهاد میکنه …. الان بهش کرم خونی ، دل گاو و غذای مخصوص آروانای شرکت Azoo میدم ، همه رو خوب میخوره. حتی بهش کَلمم دادم خورد!!! …. یکی از فروشنده ها میگفت تا وقتی که بزرگ بشه باید فقط بهش کرم خونی بدی چون چیز دیگه ای رو نمیتونه هضم کنه و میمیره ….. در کل یکم راهنمایی میخواستم واسه تغذیه و نگهداری یه بچه آروانای تقریبا ۱۰ سانتی. متشکر

    پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *