شناخت و نگهداری ماهی آروانا

اروانا از ماهیان باستانی و بزرگ جثه اب شیرین محسوب شده و طرفداران خاصی را به خود جذب کرده است انواع ماهیان اروانا با قیمت نسبتا بالایی به فروش میرسند و حتی در برخی از کشورها عقیده بر خوش یوم بودن این ماهی دارند.برای نگهداری این ماهی به اکواریومی بزرگ با اکسیژن و فیلتراسیون قوی نیاز دارید به هر حال در این قسمت به طور کامل در مورد این ماهی بحث خواهیم کرد

به ادامه متن توجه کنید

ماهی اروانا

نام: اروانا (نسبت به گونه مورد نظر “سیلور اروانا،اروانای کوتوله،اروانای اسیایی،اروانای دم قرمز،اروانای افریقایی ، اروانای مشکی و ……”)

خانواده:Osteoglossidae

اندازه: در اکواریوم های بزرگ تا ۷۰ و حتی ۸۰ سانتیمتر رشد میکند و در طبیعت اندازه دقیقی در دست نیست اما انطور که در منابع ذکر شده تا ۱۲۰ سانتیمتر هم میرسند

دمای مناسب: ۲۶ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

شرایط اب:ابی تمیز با پ-هاش خنثی مناسب است

تغذیه:غذاهای گوشتی و زنده مانند ماهی زنده،ماهی کیلکا،میگو،دل گاو،غذاهای مخصوص اروانا و …..

همزیستی:حرفه ای ها این ماهی را به صورت انفرادی نگهداری میکنند اما میتوانید با پروت، نایف، سورم، فرانتوزا، انواع گربه ماهیان و ماهیان کف زی دیگر نگهداری کنید اما بدانید سازگاری نسبی دارند و هیچ چیز تضمین شده نیست. توصیه میکنم این ماهی را با اسکار به هیچ عنوان نگهداری نکنید زیرا اسکارها باعث ازار و اذیت اروانای شما میشوند و به هیچ عنوان حتی سازگاری نسبی هم ندارند. اروانایی که از کوچکی با سایر ماهیان حتی ماهی مانند انجل نگهداری شده کمتر به فکر ازار و گرفتن ماهیان هم گروه خود می افتد ولی لازم به ذکر است با بزرگ شدن اروانای شما هیچ چیز قابل پیشبینی نیست و ممکن است به ماهیان کوچک و ضعیف صدمه بزند. برای نتیجه گیری از این قسمت میتوانیم بگوییم همان نگهداری انفرادی بهترین گزینه پیش روست.

تانک مورد نیاز:برای ارواناهای کوچک، تانک های متوسط ۸۰ الی ۱۰۰ سانتی هم مناسب میباشد اما با رشد ماهی هر چه اکواریوم بزرگتر باشد ماهی رشد و شادابی بیشتری خواهد داشت.بهتر است اکواریوم را زیاد دکور بندی نکنید و تا میتوانید از دکورهای گیاهی استفاده کنید تا صخره ای وسخت تا صدمه دیدن اروانای خود را به حداقل برسانید

شناخت و نگهداری:اروانا می تواند یک انتخاب بزرگ و مناسب باشد برای کسانی که مایل به نگهداری ماهی های بزرگ هستند ، چرا که آروانا می تواند تا حدود ۱۲۰ سانتی متر رشد کند. آنها می توانند مهاجم و تندخو باشند و به ماهیان دیگر اسیب برسانند.گذشته ی آروانا به زمان انسان های اولیه ( دوره ی ژوراستیک ) بر می گردد و بعضی گونه های آنها به Bony Tongued Fish شهرت یافته اند .آرواناها برخلاف اینکه تقریباً همه چیزخوارند ولی گوشتخوار محسوب می شوند . البته می توان آرواناهای کوچک را با تخم میگوی فریز شده یا زنده ، کرم و ماهی های کوچک تغذیه کرد.باید بچه های آروانا ۳ بار در روز ، آروانای متوسط ۲ بار در روز و آرواناهای بالغ یکبار در روز یا هر چند روز یکبار تغذیه شوند . البته این وعده ها با توجه به سایز و وزن اروانا نیز انتخاب می شوند . در هر بار تغذیه ی آروانا مقدار زیادی از غذا هدر می رود و باید نسبت به وضعیت شیمیایی آب ( مقدار آمونیاک ، نیتریت و نیترات ) توجه خاصی داشته باشید. بهتر است ۱۵ روز یکبار یا ماهیانه ۳۰ الی ۳۵ درصد اب اکواریوم اروانا را سیفون کنید. ph آب آکواریوم آروانا باید خنثی بوده و لازم است توجه زیادی به دمای آب داشته باشید چرا که آروانا نسبت به گرم یا سرد بودن آب حساس بوده و در صورتی که آب خیلی گرم باشد ، آنها زودتر پیر و فرسوده شده و حتی عمرشان کاهش می یابد و سرد بودن آب ممکن است سبب مرگ ناگهانی آنها شود .

معمولاً یک آروانای سالم حداقل ۲۴ تا ۳۰ اینچ ( ۶۰ تا ۷۵ سانتی متر ) رشد کرده و بعضی آرواناها در زیستگاه اصلی خود تا ۴۸ اینچ ( ۱۲۰ سانتی متر ) هم رشد می کنند . آنها ممکن است پرخاشگر شوند ، پس مناسب تانک های گروهی نیستند و بهتر است تنها در تانک نگهداری شوند. هم چنین باید توجه داشته باشید که ممکن است ماهی های کوچک تر را یک وعده ی غذایی محسوب کنند و نباید در تانک آنها از ماهی های کوچک نگهداری شود .

معمولاً آرواناها در سطح بالایی آب شنا کرده و قادرند از آکواریوم به بیرون بپرند ، به همین دلیل باید روی آکواریوم پوشش مناسبی قرار دهید . آنها در طبیعت برای شکار حشرات در حال پرواز و حتی حشرات روی درختان پرش های بلندی به بیرون آب انجام می دهند و پرش های بلند یکی از غریزه ها و خصلت های طبیعی انها به شمار میرود بنابراین مجددا توصیه میکنم حتما روی اکواریوم اروانا را به صورت کامل با درپوش اکواریوم بپوشانید ،تاکید میکنم به صورت کامل حتی یک شکاف کوچک هم باقی نماند

آنها می توانند سال های زیادی زندگی کنند و اگر از آنها خوب نگداری شود در اسارت هم بیش از ۲۰ سال عمر می کنند آرواناها ماهیان بسیار گرانقیمتی هستند پس هنگام خرید باید به یکسری نکات مهم توجه کنید تا بهترین ماهی را انتخاب نمایید.

تعدادی از این موارد عبارتند از :

رنگ : بستگی به گونه آن، رنگش باید روشن و درخشنده باشد.

شکل بدن : به میزان کافی پهن و طویل باشد و هر باله باید کامل بوده و در جای خود قرار داشته باشد.

فلسها : به طور منظم، درخشنده و کاملاً شکل دار و بزرگ

سبیلکها : بلند و مستقیم، هر دو هم اندازه و تقریبا هم رنگ بدن

باله ها : بزرگ و گسترده، هر باله باید شعاعهای نرم و سخت باله ای را داشته باشد.

سرپوش آبششی : نزدیک به سر و بدن باشد. سرپوش باید درخشنده و بدون جراحات یا چین خوردگی و …. باشد.

چشمها : در شکل و اندازه مناسب باشد، کدر نباشد، برآمدگی نداشته باشد ، شفاف باشد.

دهان : کاملاً بسته باشد و هیچکدام از فکها از آن یکی جلو نزده باشد.

دندانها : تمیز بوده و در جای خود و در یک خط در راستای فک باشد.

شکم : برآمده نباشد و در ناحیه لگنی صاف و تخت باشد

نحوه شنا : مطبوع و جالب و اغلب در سطوح آب شنا می کند.

حال در مورد جزئیات موارد بالا صحبت می کنیم :

رنگ :مهمترین عامل در خرید ماهی رنگ آن است زیرا اولین عاملی است که علاقه‌مندان را به طرف خود جلب می کند. بنابراین اگر شکل ماهی جذاب باشد اما رنگ آن جذاب نباشد جزو ماهیان ایده آل محسوب نمی گردد. اروانا ها در رنگ های مختلفی یافت میشوند اما گونه ی رایج در کشور ما سیلور اروانا است که رنگ نقره ای زیبایی در تمامی بدن به صورت یکدست به چشم میخورد برای شناخت انواع گونه های اروانا میتوانید به موضوعات سایت مراجعه کنید

شکل بدن :ماهی نباید خیلی چاق و یا خیلی لاغر باشد. به غذایی که به آن می دهند و محل نگهداریش توجه کنید. اندازه مخزن به طور مستقیم، رشد وگسترش بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. فضای محدود مانع از رشد ماهی می گردد و باعث ایجاد قوز در ماهی شده و تمایل به خمیدگی در ماهی افزایش می یابد. به طور کلی اندازه مخزن در هر مرحله باید حداقل سه برابر طول ماهی باشد. در خرید اروانا دقت کنید شکل بدن کاملا کشیده بدون قوز یا افتادگی پولک و …. باشد البته پولک های افتاده مجددا جایگزین میشوند ولی از خرید ماهیی که پولکش ریخته خوداری کنید

فلسها :عامل متمایز کننده ظاهر آروانا است. فلسها همواره باید درخشنده باشند. نباید تیره و لک دار باشند. حضور نقاط قرمز بر روی فلسها مناسب بوده و دلیل بر وجود عوامل بیماریزا نمی باشد. بسیاری از مردم تصور غلطی از فلسها دارند و فکر می کنند که وقتی برخی فلسها افتادند، آنها به طور طبیعی جایگزین نمی گردند. هنگام جایگزینی فلسها، احساس خارش به ماهی دست می دهد و باعث می شود که ماهی خود را به اجسام داخل مخزن بمالاند. این مساله می تواند سبب ایجاد جراحت در ماهی گردد. برای جلوگیری از این مشکل، اجسامی که می توانند به ماهی آسیب برسانند را از مخزن حذف کنید. دوره جایگزینی فلسها، ۵-۳ هفته طول می کشد.در این مدت زمان باید مراقب ازدیاد باکتریهای مضر باشید یعنی شرایط فیزیکی و شیمیایی آب را کنترل نمایید. اگر یک فلس غیر طبیعی بود، می توانید ماهی را بی‌هوش کرده و آنرا بکنید. به زودی فلس جدیدی در این محل رشد خواهد کرد.

سبیلکها :باید به اندازه کافی بلند و مستقیم باشند و رنگی شبیه رنگ بدن داشته باشند.از خرید ماهی با سبیلکهای کنده و کوتاه شده پرهیز کنید.

سبلیکها چگونه محافظت و نگهداری می شوند ؟در ابتدا باید بگویم که فضای مخزن شما باید به میزان کافی وسیع باشد تا سبیلکها بتوانند به راحتی فعالیت کنند در غیر اینصورت نمی توانند به خوبی رشد کرده و مدام به اجسام آکواریوم مالیده شده و دچار جراحت می گردند.

نکات قابل توجه :

مخزن را با سنگها و دیگر وسایل زینتی تزئین نکنید ( یک مخزن ساده بهترین است) .

غذا را در کنار مخزن نریزید و آنرا در وسط آکواریوم قرار دهید.

– هیچ گاه به شیشه ضربه نزنید زیرا این کار باعث عصبی شدن و ترسیدن ماهیان میگردد.

سرپوشی برای مخزن در نظر بگیرید و گوشه های آکواریوم را توسط چسب گرد کنید ( گوشه دار نباشد)

با رعایت نکات بالا می توانید از وارد ‎آمدن صدمه به سبیکلها و حتی خود ماهی به میزان زیادی بکاهید. در صورت کنده شدن و شکستن سبیلکها، بازسازی دوباره آنها بستگی زیادی به تغذیه و سن ماهی و شرایط آب دارد. ماهیان جوانتر دوره بازسازی کوتاهتری دارند.

سبیلکها می توانند به دو صورت صدمه ببینند :

۱-زمانی که سبیلک از ریشه کنده می شود :‌ زمانی که این مساله اتفاق می افتد، بازسازی آن حتی برای جوانها نیز مشکل است و در برخی موارد ترمیم نمیشود

۲-زمانی که سبیلک از ریشه کنده نمی گردد : اگر سبیلک از ریشه کنده نشود اما دچار خمیدگی گردد، بهتر است که آنرا قطع نکنید تا دوباره رشد کند و پس از رشد دچار ناهنجاری نگردد.

باله ها :هرگونه صدمه ای به باله ها می تواند زیبایی ماهی را تحت تأثیر قرار دهد و بر شنای ماهی تاثیر گذارد. یک باله زیبا باید صاف و گسترده باشد و تمامی شعاعهای سخت باله ای صاف و محکم باشند و هیچگونه پارگی یا جوش و لکه در باله ها مشاهده نگردد.

در زمان بچگی، باید کاملاً مراقب این ماهی بود و در این مرحله نباید فضای زیادی را در اختیار آنها قرار دهید. در فضای خیلی بزرگ، ماهی ها به سرعت می ترسند و احساس ناامنی می کنند. فضای کوچکتر احساس امنیت بیشتری را به ماهی می دهد اما فعالیت ماهی کمتر می گردد.منظور اکواریوم کوچک و تنگ نیست یک اکواریوم متوسط با طول حداقل ۷۰ سانتیمتر برای کوچک ها مناسب است و هنگامی که ماهی به سن نوجوانی رسید، می تواند به یک مخزن بزرگتر انتقال یابد

جهت جلوگیری از صدمه دیدن ماهی و باله ها، به این نکات توجه کنید :

از وسایل تزئینی همانند سنگها استفاده نکنید.

– ماهیان دیگر را همراه با آنها در مخزن پرورش ندهید.

– برای انتقال جوانترها ، از توری نرم استفاده نمایید و زمانی که به ۱۵ سانتیمتر رسیدند، از تور نباید استفاده کرد و به جای آن از کیسه پلاستیکی استفاده نمایید.

– اگر شعاع سخت باله ای صدمه دید، می توانید آنرا از پایه قطع کنید تا به جای آن شعاع سخت جدیدی در بیابید، در مورد آروانا ماهی باید قبل از عمل جراحی بیهوش گردد.

– شعاعهای باله دمی بسیار حساس بوده زیرا عامل اصلی ایجاد حرکت در ماهی می‌باشند و هر گونه صدمه به آنها، نحوه حرکت ماهی را تحت تأثیر خود قرار می دهد.

– برای عمل جراحی، حتما از یک حرفه ای کمک بگیرید. ممکن است که پس از جایگزینی شعاع باله ای، آنها شکل مناسبی پیدا نکنند.

چشمها :در حالت طبیعی چشمها به سطح آب نگاه می کنند و به دنبال غذاهای زنده می‌باشند. زیرا در طبیعت ، یکی از غذاهای اصلی آنها را پرندگان نشسته بر روی شاخه ها و یا سطح آب تشکیل می دهد. چشمهای سالم باید کاملاً در مرکز بوده و کدر و برآمده نباشد. آنها باید ظاهر طبیعی داشته و بتوانند به راحتی چرخش کنند. کاملاً شفاف بوده و به روشنی بدرخشند.

در مخزن چشم ماهی به چند دلیل بیشتر به سمت پایین معطوف است :

۱ در مخزن چون غذاها سریعاً به کف می روند، چشمها به دنبال غذا در کف بوده و به سمت پایین می نگرد.

۲- این مساله به اندازه کافی امتحان نشده است اما چربی در میان حفره چشمی انباشته می گردد و باعث می شود که چشم برآمده شده و یا به سمت پایین متمایل گردد.

دهان :لبها نباید خیلی برآمده باشند و فک پایین نباید شل باشد. در آکواریوم آروانا اغلب خود را به دیواره ها می مالاند که باعث می گردد عضلات فک سست و شل گردند. برای جلوگیری از این مشکل، باید مخزن را بزرگتر کنیم و یا توسط فیلترهای داخلی، جریان آب را قوی تر نماییم.

دندانها :به طور کلی علاقه مندان به ماهی، توجه زیادی به دندانها نمایند اما به هر حال دندانها کاملاً مهم می باشند. اگر دندانهای ماهی سالم نباشند، آنها تأثیر خود را بر روی سلامت ماهی خواهند گذاشت.

سرپوش آبششی :باید صاف و عادی باشد. هیچگونه برآمدگی و چین خوردگی بر روی آن وجود نداشته باشد. موارد زیر را برای داشتن یک سرپوش سالم در ماهیانتان مد نظر قرار دهید :

– از وسایل تزئینی در داخل مخزن استفاده نکنید.

– دمای صحیح را در مخزن برقرار کنید. اگر دما خیلی بالا باشد، سرپوشهای آبششی و عضلات سر دچار چین و چروک می شوند. توجه کنید که تغییرات دمایی شدید باعث کج شدن سرپوشها می گردد.

– شرایط صحیح فیزیکی و شیمیایی را در مخزن برقرار کنید. توجه خاصی به نظافت و میزان اکسیژن موجود در آب داشته باشید.

– اگر هر گونه جراحتی در ناحیه آبششی مشاهده گردید، برای جلوگیری از عفونتهای باکتریایی و قارچی، از داروهای مناسب استفاده نمایید.

شکم :شکم نباید برآمدگی داشته باشد در غیر اینصورت ماهی دچار مشکلات معده است. به غیر از زمانی که ماهی می خواهد تخم ریزی کند.

نحوه شنا کردن :شیوه شنا در افزایش زیبایی ماهی مؤثر است. ماهی زیبایی که به درستی شنا نمی کند. ارزش خود را به میزان زیادی تحت تأثیر قرار می دهد. شنای صحیح به این صورت است که ماهی بتواند به طور عمودی شنا کند و باله های خود را کاملاً باز کند. سبیلکها باید صاف باشند و ماهی نباید دائما بالا و پایین رودو یا به صورت زاویه دار شنا کند.

شناخت و نگهداری ماهی اروانا

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,619 دیدگاه در “شناخت و نگهداری ماهی آروانا

  1. اکبر

    از دیروز آروانای من خودشو می مالونه به شیشه . کارش شده همین ! دهنشو هم باز و سبته میکنه انگار نفس نمی تونه بکشه ! پمپ هوا همیشه روشنه و دما هم نورماله . پس چشه ؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      ممکنه یه انگل ابششی گرفته باشه. درصد نمک اکواریوم رو ببرید بالا + اینکه اگه بهتر نشد مجبورید تو همون تانک اصلی از انتی بیوتیک با کنترل و کلی دردسر استفاده کنید. حتما ماهی رو کنترل کنید ممکنه یه بیماری ساده تا مرگ اون پیش بره
      موفق باشید

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      همانطور که آقا شهریار فرمودن به حمام آنتی بیوتیک نیاز داره اما آروانا رو نباید بگیرید و باید داخل تانک اصلی و یا تانک قرنطینه حمام نمک بدون ید + تتراسایکلین و یا حمام میترونیدازول بهش بدین چون آروانا رو نمیشه داخل یه ظرف کوچک حمام داد.
      یک وقت دو تا آنتی بیوتیک رو با هم استفاده نکنید.!!!! اگر بیماریش شدید باشه میترونیدازول بهتر جواب میده.

      پاسخ
  2. farshad

    دوستان کمک :x
    اروانام دیگه قاطی کرده اون یکی جگوارمو زد تیکه تیکه کرد الانم کلا با بقیه ماهیا جداش کردن تنهاس…
    دیشب چندبار سعی داشت از تانک بپره بیرون نزدیک ۲۰ بار و امروز ظهر لوله ورودی فیلتر سطلیمو(لوله ورود اب به تانک)با تکونای شدیدش از تانک پرت کرد بیرون و نزدیک ۱۵ یا ۲۰ لیتر اب از تانک رفته که مجبور شدم اب اماده کنم تا بریزم تو تانک….
    دیگه دارم خسته میشم از دستش دیونم کرده این تخم سگ منوو……..
    تا الان اون شیلنگ تصویه ۲ جگوار کشته باله نایفمو ترکونده غذاهم که اینه گاو میخوره…:|
    تکوناش در اکواریوم انقدر زیاده که بقیه ماهیام اونور اکواریوم از ترس سرجاشون قفل میکنن…:|
    دو شبه اصلا نزاشته بخوابم حاظرم مفت بدم بره………:|
    اخه اروانا هم شد ماهی؟؟؟
    حالا یه راه حل بگید به من که چیکار کنم؟
    اب تانکه تمیزه تمیزه…با یک فیلتر سطلی ایهام و دوتا اینترنال……
    هوا هم که همیشه با یه پمپ هوای مرکزی با قدرت بالا بهش میرسه….
    دماهم اصلا بالا پایین نمیشه(دوتا دماسنج دو طرف تانک)
    دوتا بخاری ۳۰۰ هم دوطرف تانک دارم….
    که در اوردم چون میترسم بزنه بترکون همه ماهیارو به کشتن بده…(بزودی میزارم طرفی که نایف توشه)

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      آروانا ماهی خوبیه و اصلا این کارهاش طبیعی نیست یا از چیزی ترسیده و یا یه چیز قرمز رنگ نزدیک و یا توی آکواریوم اضافه شده درست فکر کنید ببینید چکار کردین شاید هم غذای هورمونی بهش میدین دیوونه شده و یا یه ماهی اذیتش میکنه یا شدت جریان فیلتر زیاده و … بالاخره بنظر من یه دلیلی داره.
      کلا تعجب کردم درمورد آروانا اینطوری صحبت کردین بار آخرتون باشه ( شوخی کردم ) چون یکی از ماهی های مورد علاقه منه خیلی روش وقت گذاشتم و حتی چهار تا و حتی شش تا از اون رو یکجا نگهداری کردم ولی همچین حرکتی ازش ندیدم.

      پاسخ
      1. farshad

        اقا مجتبی اروانا ماهی دوستداشتنیه….خوب حالا بهضی موقات ادم عصبانی شه قاطی میکنه….
        و اصل مطلب:
        رنگ قرمز که والا هیچی گیاهای تو تانک همه سبز پارچه ای هستن…
        غذای هورمونی که هیچی….چنتا نظر بالاتر گفتم چی بهش میدم….
        رنگ قرمز که اصلا در این مورد مطمعنم…
        فشار اب رو سره همه تصویه ها ۱۰ تا پنبه گذاشتم در حدی فشار اومده پایین که دستمو میبرم جلوش چیزی احساس نمیکنم….ولی در مورد اون یکی تصویه اینترنالم که ۱۹۰۰ لیتر بر ساعته شکم به اونه به حرفه شما که فشار اب زیاده جفت اینترنال هارو اف کردم و فقط سطلی روشنه که اونم جفت لوله هاش زیر شنه تانکه…(شنه تانکم سفید مشگیه قرمز توش نیست)
        در مورد اینکه ماهیای دیگه اذیتش میکنن که هیچکدوم جرات ندارن طرفش برن….
        اون نایفم که از اروانا بزرگتره وقتی میخوام غذا بدم اول اروانارو سیر میکنمو و حرکت دستم میبرش اونور تانک تا نیفه بیاد غذا بخوره…
        اون دوتا جگواره بدبختم که ۲ روز نشد اومدن تانک توسط اروانام کشته شدن…!
        الانم نور تانکو کم کردم(۴ مهتابی ۲ تا ابی ۲ سفید که ۲ تاشونو خاموش کردم و نورش کاملا کم شده)و نور اطاف تانک هم همینطور…الان از تمام ماهیای جداس و فردا بقیه ماهی هارو به تانکه جدید انتقال میدم…فقط به من بگید چجوری میتونم سیکل ازت اکواریوم رو تو یه روز حل کنم؟چون تانکه جدیدم تاخالا توش ماهی نبوده..و اگه بخوام نایف و تگزاس و گار رو انتقال بدم به اون صد در صد با مشکل مواجه میشم و تلفات میدم….پس در این مورد یه راهنمایی مفصل کنید

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          درمورد آروانا من دیگه نمیدونم چی بگم بذار بقیه دوستان هم نظر بدن.
          اما طی شدن سیکل در سه سوت : باید از باکتوزیوم و سایر مواد باکتری ساز و یا بکتری زنده استفاده کنید که به صورت محلول و یا برخی هم قرص و یا پودر هستند استفاده کنید یک سری به فروشگاه بزنید ببینید در این زمینه چی داره سعی کنید از مارکهای معروف استفاده کنید.
          یه کاری هم خدمتت بگم میشه یک دوم آب همین تانک رو بریزید داخل آکواریوم جدید و یکی از فیلترهای این آکواریوم رو بدون اینکه تمیزش کنید وصل کنید به تانک جدید بعد بقیه آکواریوم رو با آب تازه دی کلره پر کنید. به همین راحتی تازه از سه سوت هم زودتر میشه برای اطمینا مقداری آب از کف آکواریوم سیفون کنید و بریزید داخل آکواریوم جدید اینهمه باکتری زنده توی خونه دارید !!!!!

          پاسخ
        2. شهریار (onlypet.ir)

          برای شب که ارواناتون میترسه و دائم خودشو پرت میکنه بالا یه نور کم واسه اکواریومتون ایجاد کنید مشکلش حل میشه
          اقا مجتبی به نکات خوبی اشاره کردن و در پاسخ میبینم همه چی رو گفتید خوبه. به هر حال نمیدونم چی بگم. اروانای بزرگ اگه غذاهای گوشتی بخوره و قلمرو طلب بشه هیچ ماهی کنارش نمیمونه و همه رو کم کم از بین میبره و خودش تک تو اکواریوم میمونه
          برای چرخه از دنیترول جی بی ال استفاده کنید
          موفق باشید

          پاسخ
          1. farshad

            مرسی از پاسخه جفتتون…
            اروانام میشه گفت نسبت به دوروز پیش اروم گرفته….اونم از وقتی نورو کم کردم ولی از هنوز قصد بیرون پریدن از تانک زیاد داره برای همین چنتا جعبه گذاشتم رو شیشه تانک تا نتونه پپره….
            برای غذاش فعلا غذاای گوشتیشو کنار گذاشتم و تا چند روز دیگه نتیجه رو اعلام میکنم…!
            ======================================================
            و تانکه جدید………..تانکه جدید رو ۳۰ درصد ابشو از تانکی الان ماهیا توشن پر کردم و بقیرو با بدون کلر…و یدونه aqua safe یک لیتری نصفشو ریختم تو تانک…و ph 7 و دما ۲۸ که با تانکه قبلی براربره…
            لوله pvc نایفو برداشتم و گذاشتم تو تانکه جدیده به همرا یکی از تصویه اینترنال رو…..
            و ماهی گار رو به یکی از دوستام به قیمتی که خرده بودم فروختم(۳۰ تومن)
            چون تانکم یکم کوچکه….
            الان فقط مونده نایف و تگزاس ها…..و یه دونه کت تو تانکه ارواناست…!
            الان همه ماهیرو انتقال دادم به تانکه و اون شیشه مه تو تانکه اروانا بود رو برداشتم اروانام اروم گرفته…

            پاسخ
  3. اکبر

    بچه ها دقیقا آروانای منم تازگیا اینطوری شده میخواد بپره بیرون از تانک
    ولی آروانای من تو تانک تنهاست و دلیلی هم برای اینکار نمی بینم !

    دما درسته ، هوا درسته ، تنها هست ، چیز قرمز هم جلو چشمش نیست و …

    ضمنا با گیاه کریپتون می مونه آروانا ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      نمیدونم چی شده شاید امسال جنون آروانایی گرفتن !!!!! جالب داره میشه.
      آروانا کاری به گیاه نداره و کریپتون رو هم نمیخوره ولی با حرکاتش ممکنه به گیاه آسیب برسونه و ساقه ها و برگهای اون رو بکنه. اما اگر آروانای شما کوچک باشه کمتر مشکلی پیش میاد.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      پس پرشاش عیبیی نداره. خب شما همه شرایط رو برسی میکنید دیگه چه دلیلی داره؟؟
      اروانا با گیاه میمونه ولی خب یکم بزرگ بشه گیاها رو با یه ضربه نابود میکنه
      موفق باشید

      پاسخ
  4. ali reza

    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت مدیران سایت
    من تازه یک اکواریوم خریدم ۸۰/۵۰/۳۵ و ماهی های که گرفتم
    اسکار-اسکات-پنگوسی-داراگون-پرت-لجن خوار و اراوانا تقریبا ۱۳ سانتی
    اروانا من تا یک هفته اصلا غذا نمیخورد و بعضی اوقات اسکار از پایین میزدش
    خلاصه اون با یه اروانا دیگه عوض کردم این اراوانا رو دو روزه انداختم تو اب اسکار ها دیگه کاری بهش ندارن ولی امروز دیدم اسکات ام کلی زخمیش کرده و کلی از پولکاشو, یکم از دمشو بریده و نیششم یکیش تا نصفه قطع شده و همش اسکاتم میره بدنشو میخوره و اروانا اصلا از خودش دفاع نمیکنه بازم ابنم غذا نمیخوره تو این دو روزه
    اروانا قبلی از خودش دفاع میکرد و فرار میکر د و همیشه رو سطح اب بود ولی این اروانا خیلی کسل شده امروز و دیگه اصلا روم نمیشه برم اینم پس بدم نمیدونم چکار باید کنم ایا احتمال داره این شرایط عوض بشه خود کسی که ماهی ها رو ازش گرفتم میگفت اصلا مشکلی پیش نمیاد بینه ماهیات ولی این مشکلات پیش اومده
    با تشکر

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خسته نباشید زحمت کشیدین یک تجربه رو دوبار تکرار کردین. اون کسیکه شما ازش ماهی خریدین یا هیچی نمی فهمه و یا اینکه سر شما کلاه گذاشته !!!!!!
      چرا وقتیکه یک آروانا با این ترکیب نساخت آروانای جدیدی خریداری کردین ؟؟؟؟!!!!!!
      در کل ترکیب مناسبی ندارید و آروانا هرگز با اسکار و اسکات در یکجا نگهداری نکنید چون صد در صد آروانا کشته میشه.
      ضمنا اسکات و اسکار هم با هم سازگار نیستند. تازه پنگوسی هم اگر پنگوسی معمولی باشه توی این ترکیب از بین میره حتما یک فکری برای پنگوسی بکنید و از اسکار و اسکات هم یکی شون اضافی هست آروانا هم که الان دیدم فرمودین تلف شده که واقعا ناراحت شدم چون شما تمام سعی خودتون رو کردین ولی یکی شما رو بد راهنمایی کرده.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      متاسفم دوست من. قبل از خریداری ترکیب مورد نظر بهتره یکم در موردشون تحقیق کنید. اروانا با اسکار به هیچ عنوان سازگار نبوده و هر اروانایی میگرفتید حتی بزرگتر هم بوده کم کم توسط اسکار یا حتی اسکات از بین میرفت
      واقعا متاسفم
      موفق باشید

      پاسخ
  5. ali reza

    اروانا من امروز مرد حالم خیلی گرفته شد

    پاسخ
    1. farshad

      خوب با شیشه جداش میکردی:||||
      قبل از اینکه ماهی بخریببین با مایهات سازگاری د ارن بعد بخر..:|
      حالا غمه اخرت باشه تو اکواریوم داری…

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      متاسفم ولی بنظر من برو یه حالی از این فروشنده دانشمند و فرهیخته !!!!! بگیر تا دستش بیاد به مردم راهنمایی غلط نکنه.
      یه خواهش هم از شما و از همه دارم لطفا قبل از خرید هر ماهیی بیایید در قسمت تالار گفتگو یه تاپیک برای ترکیب ماهی ها زدم حتما سوال کنید درخدمتتون هستیم چون واقعا ناراحت کننده هست هم ماهی تلف میشه و همه صاحبش ناراحته و هم کلی پول حروم شده و ….

      پاسخ
  6. farshad

    اقا مجتبی و شهریار اروانام بهبود کامل پیدا کرده و ارومه ارومه اینه روز اول…
    از وقتی اروم شده که :
    غذای گوشتی شو یه وعده کردم
    نور تانک کم کردم و ۳ از مهتابی هاروبرداشتم گذاشتم رو ان یکی تانک
    تصویه اینترنال ها جفتش برداشتم و فقط سطلیه داره کار میکنه.
    الان چند ساعته دیونه نیست ولی ببینم بقیش چی میشه:|
    =============================================================حالا یه سوال:
    میتونم فلاورمو بندازم بقل نایف و تگزاسام؟فلاور کامفا

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اصلا در مورد ترکیب فلاور با هیچ ماهی دیگه ای موافق نیستم ( یه نظر کاملا شخصی ) باز همه چی با خودتون. موفق باشید.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      بسیار عالی…….
      اگه واقعا فلاور کامفا دارید که تو رو خدا تنها تو بهترین شرایط نگهداریش کنید. حیفه بخدا. اما در مورد نگهداری فلاور کلا از هر نژادی باشه کنار هر ماهیی ریسک کامله و فلاور ممکنه بزنه ماهیاتون رو داغون کنه
      حواستون به فلاور باشه. تو بهترین شرایط ، تنها، با نور و تغذیه مناست…..
      موفق باشید

      پاسخ
  7. اکبر

    دوستان من کشف کردم آروانام چشه و چرا خودشو به شیشه تانک می کوبونه !
    تفلک گشنه بوده !!! خیلی غذا میخوره . روزی ۴-۵ وعده ! ولی غذاش شاید مقوی نیست سیر نمیشه . وقتی غذا میدم یکم آروم میشه .

    اینو گفتم که اگر کسی آرواناش اینطوری کرد شاید از غذاش باشه !

    ضمنا ماهی کیلکا از کجا پیدا کنم ؟
    و میگو هم همون میگو های خشک و زرد رنگ کوچیک هست همونه ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      نه دوست عزیز چه کشف جالبی کردین !!!!!! ناراحت نشید من خیلی رک حرف میزنم ولی به ماهی که نباید روزی ۴ – ۵ وعده غذا داد اون هم ماهی بزرگ و در سایز ماهی شما !!!!! خیلی زود مریض میشه و هزارتا مشکل جدید پیش میاره !!!!!!
      – ماهی کیلکا از مرغ و ماهی فروشی ها تهیه کنید.
      – میگو همینا خوبه ولی یک نمونه میگوی درشت تر هم هست که مخصوص آروانا و اسکار و کلا ماهی های درشته.
      امیدوارم شما و همه دوستان موفق باشید.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      فکر نکنم دلیل پرش ارواناتون از غذا باشه. شاید با غذا دادن سنگین و بیحال بشه و دیگه این کار رو انجام نده.
      به هیچ عنوان به اروانا ۴ ۵ وعده غذا ندید. به اروانای بزرگ روزی یه وعده غذا بیشتر ندید. نهایتا دو وعده
      موفق باشید

      پاسخ
  8. ali reza

    با سلام مجدد خدمت مدیران سایت
    واقعا متشکرم از راهنمایی های خوبتون
    ولی تنها مشکل من با اکواریومی که تازه خریده بودم از بین ماهیان اسکار-اسکات-پنگوسی-ماکرو-پرت-داراگون-لجن خوار-و اروانا خدا بیامرزم همین اروانا بود مشکلم. چون تمامه ماهی ها با هم کنار اومدن و زیاد کاری به هم ندارن
    فقط دراگونم ندیدم تو این ده روزه چیزی بخوره باید چکار کنم؟
    در ضمن من میخوام یه ماهی جایگزین اروانا کنم که هم تقریبا بزرگ باشه هم رنگه جیغی داشته باشه و تیره نباشه چه ماهی رو پیشنهاد میکنید با این ترکیب ؟
    باز هم ممنون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      چند مدت صبر کنید به مشکلاتی که گفتم برخورد میکنید پس توصیه های گفته شده رو جدی بگیرید.
      بنظرم فعلا ماهی نگیرید و یا یه نایف مسی بگیرید این هم رنگ جیغ یه نایف خوشگل که واقعا یکی از عشقهای منه و یه نظر کاملا شخصی بود.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      همینطوره که میگید. احتمالا دراگونتون غذا نخورده و زیاد گرسنه نباید بمونه. بهتره غذاشو شب بریزید یا تو مخفی گاهی که واسش گذاشتید تغذیش کنید (حتما یه مخفی گاه واسش بذارید) دراگون ماهیی که تو این اکواریوم به سختی غذا گیر میاره و باید دستی تغذیه بشه.
      واسه ترکیب ماهیاتون چی بگم بخدا. اصلا ترکیب جفت و جوری نیست ولی خب ممکنه با هم بسازن. فقط ممکنه
      ماهی اروانا جایگزین نداره و ماهیی به زیبایی و ابهت و شادابی اروانا نمیتونید پیدا کنید (نظر شخصی بود)
      موفق باشید

      پاسخ
  9. اکبر

    ممنون از پاسختون

    میشه به آروانا غذای چرخ کرده گوشت گاو داد ؟
    گوشت مرغ چی ؟

    پاسخ
    1. سعید

      خیر . به هیچ ماهی نمی تونید گوشت بدید . فقط دل میتونید بدید اونهم دل گاو .

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      دل گاو و دل مرغ خیلی بهتر از گوشت هست ولی اگر گیر بودین گوشت گوساله دوبار چرخ بدون چربی بدین.

      پاسخ
    3. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      به نظر من به اروانا غذای چرخ شده ندید. قشنگ رشته ای یا به صورت تکه های مناسب بدید بخوره، حالا خواستید غذای دست ساز درست کنید با مخلافات احتمالی چرخ کنید
      موفق باشید

      پاسخ
  10. علی

    salaam bebakhshina inja hame az man ostad taran vali be nazare man be mahitun aslan goosht nadin mahi parkhashgar mishe ghabele tavajohe un doosti ke ba arowanash moshkel peyda karde bud eshtebah nakonam vaghti mahish aroom shode bud ke ghazaye gooshisho be 1 vade dar rooz resoonde bud….?!!!

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      اختیار دارید علی اقا. خوشحال میشم نظر شما و سایر دوستان رو هم بدونم.
      با نظر شما موافقم و هر ماهی که غذای گوشتی بخوره و یکم خوی تحاجمی داشته باشه یا حتی نداشته باشه پرخاشگر میشه و فکر کنم تو تالار در این مورد یه بحثی باز شده بود و با دوستان بحث کردیم. ولی خب با این قسمت موافق نیستم که چون ماهی قراره پرخاشگر بشه بهش غذای گوشتی ندید. حقیقتا اگه بخواید ماهیی مثل اروانا زیبا، پهن و طویل بشه و از نگهداری اون حتی اگه مجبور بشید به صورت تکی نگهداری کنید لذت ببرید حتما یه رژیم گوشتی مثل دل گوساله ، ماهی کیلکا، غذای زنده یا ….. براش در نظر بگیرید. ماهی مثل اروانا یا ماهیای جثه دار به غذای گوشتی با پروتئین بالا نیازمندند
      موفق باشید

      پاسخ
      1. farshad

        منم با حرفه علی تقریبا موافقم!
        ولی قسمتی که میگن به هر ماهی گوشت بدید پرخاشگر میشه کاملا غلطه!
        ماهیای اکواریوم(گوشتخوارهای تهاجمی)کلا حالت تهاجمی دارن چه اون ماهی اروانا باشه یا چه گوارمی گوشت خوار یا حتی نایف.!چه سیچلاید های افریقای
        بهضی از ماهی ها زاتشون تهاجمی مثل همین اروانا همیشه رویه اب شنا میکنه وقتی غذا میدید با حالت تهاجمی غذا رو میگره که من یه بار میگو به اروانام دادم شبیه نایف جوییدش ولی خیلی سریع و پرخاشگرانه:!
        من حتی روزهاییم که به نایفم گوشت نمیدادم حتی روزه دوم که وارد اکواریوم شد بود و برای اولین باز یه کیسه غذای زنده خریدم دادم با اون که اون موقه ۱۵ سانت بیشتر نبود و تقریبا بچه بود خیلی وحشیانه گوپی هارو میگرفت:|
        =========================================================
        و اقا شهریار اروانام الان در کمال ارامش داره زندگیشو میکنه و فکر کنم از اینکه اکواریوم های منو تو خونه به ۳ عدد رسونده و دردسر منو در نگهداریکواریوم ۳ برار کرده خیلی خوشحاله و حتی بهتر از قبل غذا میخوره:|
        =========================================================
        این مشخصات اکواریوم های تو خونه که دردسرشون زیاده:|
        ۱_تانک اروانا:۱۶۰*۴۰*۶۰
        ۲_اکواریوم نایف و تگزاسو کت با پایه کاملا ام دی اف :۱۱۰&40&55
        ۳_اکواریوم کامفا با پایه اهنی و روکش ام دی اف :۱۰۰&30&55
        =========================================================
        و قصد فروش یکی از اکواریوم هارو دارم ولی اصلا دلم نمیاد:||شاید یکشیو وردارم بزارم تو پارکینک یا بالکن:|
        =========================================================
        ناراحت نشید ولی کم کم دارم از اروانا دل زده میشه چون بد جور منو تو دردسر انداخت و هزینه منو تو اکواریوم داری زیاد کرده:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

        پاسخ
        1. شهریار (onlypet.ir)

          سلام
          بسیار عالی. همینطور میشه دیگه….. یهو چشمتو باز میکنی میبینی خونه از اکواریوم پر شده..
          بگذریم
          چرا ناراحت بشم. یعنی به من مربوط نمیشه…. زیاد باحاش حال نمیکنید ردش کنید بره. من شخصا اروانا دوست دارم و به نظر من ماهیه که زیاد دردسر نگهداری نداره. طفلی نه مریض میشه، نه به شرایط خاصی نیاز داره نه هیچ، فقط یه فضای بزرگ میخوات که شما دارید. به هر حال تصمیم با خودتونه
          موفق باشید

          پاسخ
  11. اکبر

    سلام

    من یک آروانای ۲۵ سانتی دارم میخوام ۲ تا سورم اضافه کنم کنارش . به نظرتون حس قلمروطلبی آروانا باعث این نشه که سورم ها رو بزنه له و لورده کنه ؟!

    ضمنا به قول دوستمون من زیاد دل دادم بهش پرخاشگر شده شدید !

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      ماهی دیگه ای کنار اروانا هست. اگه هست خب سورم با سایز مناسب اضافه کنید و مشکلی پیش نمیات ولی اگه تو اکواریوم تنهاست خیالتون راحت وقتی سورم اضافه کنید حسابی از خجالتشون در میات. حداقل همون لحظه اول. باز خواستید ریسک کنید و اضافه کنید. سورم ها رو با شیشه تو همون اکواریوم اروانا یکی دو روز جدا کنید و بعد شیشه رو بردارید و بعدم کنترل……
      موفق باشید

      پاسخ
  12. علی

    salaam akbar jan man ke kenare arowanam severom daram moshkeli ham nadaram
    manam jaye farshad budam mahiya digamo rad mikardam va arowana ro negah midashtam
    i love you arowana

    پاسخ
  13. اکبر

    سلام مجدد

    نه تنهاست آروانام و میخوام سورم اضافه کنم !
    پروت کوتوله اضافه کنم که میکشه نه ؟

    آکواریوم به این بزرگی گیر یه آروانا هست و من تنوع دوست دارم !!!

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      اره پروت کوتوله رو که به جای دل یا یه غذای لذیذ میگیره و حتی ممکنه به خودشم صدمه بزنه چون پروت کوتوله خیلی زرنگه و به این راحتیا دم به تله نمیده
      سورم رو هم میخواید اضافه کنید و تصمیم با خودتونه. من فقط احتمالات رو در نظر گرفتم چون وقتی هر ماهی مخصوصا ماهیای تحاجمی و شکارچی تنها باشن و تو اکواریوم جا افتاده باشن سخت حضور یکی دیگه که ضعیف تر از اون باشه رو تحمل میکنن، باورتون نمیشه امتحان کنید. باز سورم رو میشه یه کاری کرد و با هم به احتمال قوی با رعایت سایز میسازن ولی پروت کوتوله رو نه………
      تصمیم با خودتونه. خواستید سورم بگیرید سایز مناسبی انتخاب کنید و حتما قبل از انتقال به اکواریوم یه مدت با شیشه جداشون کنید طوری که نه اروانا اسیب ببینه و نه سورم ها
      اروانا ماهی دوست داشتنیه ولی اگه تنوع رو میخواید بهتره به فکر فروش یا تعویضش باشید
      موفق باشید

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      با نظر آقا شهریار به طور کامل موافقم نمیشه به این راحتی در کنار یه ماهی گوشتخوار بزرگ و تنها که به محیط عادت کرده ، ماهی جدید اضافه کرد پس بهتره ریسک نکنید اما یه نکته پروت کوتوله شاید زرنگتر و سریعتر از سورم باشه ولی زودتر خورده میشه و آروانا کلی باهاش حال میکنه باور کنید یه موضوع جالب هم بگم ممکنه اگر ماهی جدید قرمز رنگ باشه حتی آروانا ازش بترسه و بهش حمله نکنه مثلا یکبار یه پروت کوچک قرمز خونی گرفتم آروانا ازش وحشت داشت و کلا از این ماهی فرار میکرد و جالب اینجا بود که پروت هم از آروانا میترسید و فرار میکرد!!!!!

      پاسخ
  14. اکبر

    ممنون از آقا شهریار عزیز
    و اینکه آقا مجتبی به ریسکش نمی ارزه !!

    شیشه چطوری بذارم ؟ همینجوری از بالا عمودی بذارم داخل ؟ از کنار ها یکم جا بمونه موردی نداره ؟ و اینکه از پایین تا ته سنگ ها بره شیشه یا بالاتر ؟

    ممنون

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      شیشه گذاشتن که کاری نداره. همونطور عمودی و عرضی بذارید. انتهای شیشه رو تو شن فشار بدید و بالا رو هم با بست های اکواریوم مثل چسبک های بخاری یا …… محکم کنید. یکم بین شیشه باز باشه موردی نداره. فقط طوری نباشه که ماهی رد بشه یا به خودش اسیب برسونه. ضمنا وقتی شیشه رو میزارید مواظب اروانا باشید که باعث وحشتش نشید یا نپره بیرون
      موفق باشید

      پاسخ
  15. اکبر

    درسته ! چشم

    ببخشید من اگه سورم بیارم ۲ تا و همینطوری بندازم اگه برای بار اول ضربه بزنه ممکنه سورم ها زخمی بشه و بمیره ؟ و این احتمال وجود داره که بعدا آروانا کاری به کارش نداشته باشه و زخم سورم ها ترمیم بشه و روال عادی طی بشه ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بله همه چی احتمال داره ممکنه همون ضربه اول سورم کشته بشه.
      اصلا چه کاریه ماهی اضافه نکنید.

      پاسخ
  16. اکبر

    سلام

    امروز دیدم لجن خوارم نیست !!
    یعنی ممکنه آروانا خورده باشه ؟

    لجن خوار ۶ سانت بود خدا بیامرز !

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      بله. احتمال هر چیزی وجود داره
      اگه هر روز به ماهی و تانکتون رسیدگی کنید و به ماهیا دقت کنید متوجه میشید کار خودش بوده یا نه
      موفق باشید

      پاسخ
  17. اکبر

    رسیدگی کردم و به این نتیجه رسیدم که بله خورده ! چون همیشه جلو چشمه آکواریوم و یهویی ناپدید شده .

    ببخشید دوستان من اولین باره میخوام آب تانکم رو عوض کنم ( البته از وقتی که آروانا خریدم ) . چطوری باید آروانا رو جابجا کنم که آسیب نبینه ؟ ضمنا من یکم هم ازش ترس دارم ! آخه آروانای من خیلی هجومیه . میخوام غذا بندازم می پره به دستم !

    و سوال بعدی اینکه اگه الان یه لجن خوار نسبتا بزرگ بخرم بندازم کنارش چون از قبل تنها بوده مشکلی برای لجن خوارم پیش نمیاره ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      فقط مراقب باش تا آروانا بیرون نپره و کل در پوش آکواریوم رو کنار نزن.
      اگر لجن خوار بزرگتر باشه نه مشکلی پیش نمی یاد.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      بهتره اروانا رو جابجا نکنید و فقط اب رو سیفون کنید. دلیلی نداره کل اب رو عوض کنید
      اروانا ترسی نداره. ممکنه انگشتاتون رو تو اب تکون تکون بدید یه گازی بزنه و یکم دستتون رو خراش بده و نهایتا زخم کنه،این حالت خیلی برام اتفاق اقتاده ولی قرار نیست انگشتتون قطع بشه خیالتون راحت
      لجن خوار بزرگ مشکلی نداره.
      موفق باشید

      پاسخ
  18. مهدی

    سلام

    آروانای من از دیروز یکم بی حال شده . زیادی میره کف آکواریوم ( البته نمی شینه ) تو کف آکواریوم شنا میکنه و به ندرت مییاد بالا . شنای اونم به نظر خودم فرق کرده و صاف شنا نمیکنه و کمی به طرف چپ متمایل شده .

    ضمنا تنها نگهداری میکنم و همه شرایط رو هم در نظر گرفتم !

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      اگه کج شده. به شکل یکم مایل و رفته کف اب و شنا میکنه مطمئن باش از یه چیزی تو سطح میترسه، نور تانک مناسب باشه، عامل استرس زا وجود نداشته باشه راحت خوب میشه و میات سطح. با این حال این مورد رو هم چک کنید، اب کهنه نباشه و دما زیادی بالا نرفته باشه.
      موفق باشید

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      با نظر آقا شهریار موافقم اما یه مورد رو اضافه کنم.
      ممکنه یه پرش انجام داده باشه و با درپوش آکواریوم برخورد سختی داشته.

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *