شناخت و نگهداری ماهی آروانا

اروانا از ماهیان باستانی و بزرگ جثه اب شیرین محسوب شده و طرفداران خاصی را به خود جذب کرده است انواع ماهیان اروانا با قیمت نسبتا بالایی به فروش میرسند و حتی در برخی از کشورها عقیده بر خوش یوم بودن این ماهی دارند.برای نگهداری این ماهی به اکواریومی بزرگ با اکسیژن و فیلتراسیون قوی نیاز دارید به هر حال در این قسمت به طور کامل در مورد این ماهی بحث خواهیم کرد

به ادامه متن توجه کنید

ماهی اروانا

نام: اروانا (نسبت به گونه مورد نظر “سیلور اروانا،اروانای کوتوله،اروانای اسیایی،اروانای دم قرمز،اروانای افریقایی ، اروانای مشکی و ……”)

خانواده:Osteoglossidae

اندازه: در اکواریوم های بزرگ تا ۷۰ و حتی ۸۰ سانتیمتر رشد میکند و در طبیعت اندازه دقیقی در دست نیست اما انطور که در منابع ذکر شده تا ۱۲۰ سانتیمتر هم میرسند

دمای مناسب: ۲۶ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

شرایط اب:ابی تمیز با پ-هاش خنثی مناسب است

تغذیه:غذاهای گوشتی و زنده مانند ماهی زنده،ماهی کیلکا،میگو،دل گاو،غذاهای مخصوص اروانا و …..

همزیستی:حرفه ای ها این ماهی را به صورت انفرادی نگهداری میکنند اما میتوانید با پروت، نایف، سورم، فرانتوزا، انواع گربه ماهیان و ماهیان کف زی دیگر نگهداری کنید اما بدانید سازگاری نسبی دارند و هیچ چیز تضمین شده نیست. توصیه میکنم این ماهی را با اسکار به هیچ عنوان نگهداری نکنید زیرا اسکارها باعث ازار و اذیت اروانای شما میشوند و به هیچ عنوان حتی سازگاری نسبی هم ندارند. اروانایی که از کوچکی با سایر ماهیان حتی ماهی مانند انجل نگهداری شده کمتر به فکر ازار و گرفتن ماهیان هم گروه خود می افتد ولی لازم به ذکر است با بزرگ شدن اروانای شما هیچ چیز قابل پیشبینی نیست و ممکن است به ماهیان کوچک و ضعیف صدمه بزند. برای نتیجه گیری از این قسمت میتوانیم بگوییم همان نگهداری انفرادی بهترین گزینه پیش روست.

تانک مورد نیاز:برای ارواناهای کوچک، تانک های متوسط ۸۰ الی ۱۰۰ سانتی هم مناسب میباشد اما با رشد ماهی هر چه اکواریوم بزرگتر باشد ماهی رشد و شادابی بیشتری خواهد داشت.بهتر است اکواریوم را زیاد دکور بندی نکنید و تا میتوانید از دکورهای گیاهی استفاده کنید تا صخره ای وسخت تا صدمه دیدن اروانای خود را به حداقل برسانید

شناخت و نگهداری:اروانا می تواند یک انتخاب بزرگ و مناسب باشد برای کسانی که مایل به نگهداری ماهی های بزرگ هستند ، چرا که آروانا می تواند تا حدود ۱۲۰ سانتی متر رشد کند. آنها می توانند مهاجم و تندخو باشند و به ماهیان دیگر اسیب برسانند.گذشته ی آروانا به زمان انسان های اولیه ( دوره ی ژوراستیک ) بر می گردد و بعضی گونه های آنها به Bony Tongued Fish شهرت یافته اند .آرواناها برخلاف اینکه تقریباً همه چیزخوارند ولی گوشتخوار محسوب می شوند . البته می توان آرواناهای کوچک را با تخم میگوی فریز شده یا زنده ، کرم و ماهی های کوچک تغذیه کرد.باید بچه های آروانا ۳ بار در روز ، آروانای متوسط ۲ بار در روز و آرواناهای بالغ یکبار در روز یا هر چند روز یکبار تغذیه شوند . البته این وعده ها با توجه به سایز و وزن اروانا نیز انتخاب می شوند . در هر بار تغذیه ی آروانا مقدار زیادی از غذا هدر می رود و باید نسبت به وضعیت شیمیایی آب ( مقدار آمونیاک ، نیتریت و نیترات ) توجه خاصی داشته باشید. بهتر است ۱۵ روز یکبار یا ماهیانه ۳۰ الی ۳۵ درصد اب اکواریوم اروانا را سیفون کنید. ph آب آکواریوم آروانا باید خنثی بوده و لازم است توجه زیادی به دمای آب داشته باشید چرا که آروانا نسبت به گرم یا سرد بودن آب حساس بوده و در صورتی که آب خیلی گرم باشد ، آنها زودتر پیر و فرسوده شده و حتی عمرشان کاهش می یابد و سرد بودن آب ممکن است سبب مرگ ناگهانی آنها شود .

معمولاً یک آروانای سالم حداقل ۲۴ تا ۳۰ اینچ ( ۶۰ تا ۷۵ سانتی متر ) رشد کرده و بعضی آرواناها در زیستگاه اصلی خود تا ۴۸ اینچ ( ۱۲۰ سانتی متر ) هم رشد می کنند . آنها ممکن است پرخاشگر شوند ، پس مناسب تانک های گروهی نیستند و بهتر است تنها در تانک نگهداری شوند. هم چنین باید توجه داشته باشید که ممکن است ماهی های کوچک تر را یک وعده ی غذایی محسوب کنند و نباید در تانک آنها از ماهی های کوچک نگهداری شود .

معمولاً آرواناها در سطح بالایی آب شنا کرده و قادرند از آکواریوم به بیرون بپرند ، به همین دلیل باید روی آکواریوم پوشش مناسبی قرار دهید . آنها در طبیعت برای شکار حشرات در حال پرواز و حتی حشرات روی درختان پرش های بلندی به بیرون آب انجام می دهند و پرش های بلند یکی از غریزه ها و خصلت های طبیعی انها به شمار میرود بنابراین مجددا توصیه میکنم حتما روی اکواریوم اروانا را به صورت کامل با درپوش اکواریوم بپوشانید ،تاکید میکنم به صورت کامل حتی یک شکاف کوچک هم باقی نماند

آنها می توانند سال های زیادی زندگی کنند و اگر از آنها خوب نگداری شود در اسارت هم بیش از ۲۰ سال عمر می کنند آرواناها ماهیان بسیار گرانقیمتی هستند پس هنگام خرید باید به یکسری نکات مهم توجه کنید تا بهترین ماهی را انتخاب نمایید.

تعدادی از این موارد عبارتند از :

رنگ : بستگی به گونه آن، رنگش باید روشن و درخشنده باشد.

شکل بدن : به میزان کافی پهن و طویل باشد و هر باله باید کامل بوده و در جای خود قرار داشته باشد.

فلسها : به طور منظم، درخشنده و کاملاً شکل دار و بزرگ

سبیلکها : بلند و مستقیم، هر دو هم اندازه و تقریبا هم رنگ بدن

باله ها : بزرگ و گسترده، هر باله باید شعاعهای نرم و سخت باله ای را داشته باشد.

سرپوش آبششی : نزدیک به سر و بدن باشد. سرپوش باید درخشنده و بدون جراحات یا چین خوردگی و …. باشد.

چشمها : در شکل و اندازه مناسب باشد، کدر نباشد، برآمدگی نداشته باشد ، شفاف باشد.

دهان : کاملاً بسته باشد و هیچکدام از فکها از آن یکی جلو نزده باشد.

دندانها : تمیز بوده و در جای خود و در یک خط در راستای فک باشد.

شکم : برآمده نباشد و در ناحیه لگنی صاف و تخت باشد

نحوه شنا : مطبوع و جالب و اغلب در سطوح آب شنا می کند.

حال در مورد جزئیات موارد بالا صحبت می کنیم :

رنگ :مهمترین عامل در خرید ماهی رنگ آن است زیرا اولین عاملی است که علاقه‌مندان را به طرف خود جلب می کند. بنابراین اگر شکل ماهی جذاب باشد اما رنگ آن جذاب نباشد جزو ماهیان ایده آل محسوب نمی گردد. اروانا ها در رنگ های مختلفی یافت میشوند اما گونه ی رایج در کشور ما سیلور اروانا است که رنگ نقره ای زیبایی در تمامی بدن به صورت یکدست به چشم میخورد برای شناخت انواع گونه های اروانا میتوانید به موضوعات سایت مراجعه کنید

شکل بدن :ماهی نباید خیلی چاق و یا خیلی لاغر باشد. به غذایی که به آن می دهند و محل نگهداریش توجه کنید. اندازه مخزن به طور مستقیم، رشد وگسترش بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. فضای محدود مانع از رشد ماهی می گردد و باعث ایجاد قوز در ماهی شده و تمایل به خمیدگی در ماهی افزایش می یابد. به طور کلی اندازه مخزن در هر مرحله باید حداقل سه برابر طول ماهی باشد. در خرید اروانا دقت کنید شکل بدن کاملا کشیده بدون قوز یا افتادگی پولک و …. باشد البته پولک های افتاده مجددا جایگزین میشوند ولی از خرید ماهیی که پولکش ریخته خوداری کنید

فلسها :عامل متمایز کننده ظاهر آروانا است. فلسها همواره باید درخشنده باشند. نباید تیره و لک دار باشند. حضور نقاط قرمز بر روی فلسها مناسب بوده و دلیل بر وجود عوامل بیماریزا نمی باشد. بسیاری از مردم تصور غلطی از فلسها دارند و فکر می کنند که وقتی برخی فلسها افتادند، آنها به طور طبیعی جایگزین نمی گردند. هنگام جایگزینی فلسها، احساس خارش به ماهی دست می دهد و باعث می شود که ماهی خود را به اجسام داخل مخزن بمالاند. این مساله می تواند سبب ایجاد جراحت در ماهی گردد. برای جلوگیری از این مشکل، اجسامی که می توانند به ماهی آسیب برسانند را از مخزن حذف کنید. دوره جایگزینی فلسها، ۵-۳ هفته طول می کشد.در این مدت زمان باید مراقب ازدیاد باکتریهای مضر باشید یعنی شرایط فیزیکی و شیمیایی آب را کنترل نمایید. اگر یک فلس غیر طبیعی بود، می توانید ماهی را بی‌هوش کرده و آنرا بکنید. به زودی فلس جدیدی در این محل رشد خواهد کرد.

سبیلکها :باید به اندازه کافی بلند و مستقیم باشند و رنگی شبیه رنگ بدن داشته باشند.از خرید ماهی با سبیلکهای کنده و کوتاه شده پرهیز کنید.

سبلیکها چگونه محافظت و نگهداری می شوند ؟در ابتدا باید بگویم که فضای مخزن شما باید به میزان کافی وسیع باشد تا سبیلکها بتوانند به راحتی فعالیت کنند در غیر اینصورت نمی توانند به خوبی رشد کرده و مدام به اجسام آکواریوم مالیده شده و دچار جراحت می گردند.

نکات قابل توجه :

مخزن را با سنگها و دیگر وسایل زینتی تزئین نکنید ( یک مخزن ساده بهترین است) .

غذا را در کنار مخزن نریزید و آنرا در وسط آکواریوم قرار دهید.

– هیچ گاه به شیشه ضربه نزنید زیرا این کار باعث عصبی شدن و ترسیدن ماهیان میگردد.

سرپوشی برای مخزن در نظر بگیرید و گوشه های آکواریوم را توسط چسب گرد کنید ( گوشه دار نباشد)

با رعایت نکات بالا می توانید از وارد ‎آمدن صدمه به سبیکلها و حتی خود ماهی به میزان زیادی بکاهید. در صورت کنده شدن و شکستن سبیلکها، بازسازی دوباره آنها بستگی زیادی به تغذیه و سن ماهی و شرایط آب دارد. ماهیان جوانتر دوره بازسازی کوتاهتری دارند.

سبیلکها می توانند به دو صورت صدمه ببینند :

۱-زمانی که سبیلک از ریشه کنده می شود :‌ زمانی که این مساله اتفاق می افتد، بازسازی آن حتی برای جوانها نیز مشکل است و در برخی موارد ترمیم نمیشود

۲-زمانی که سبیلک از ریشه کنده نمی گردد : اگر سبیلک از ریشه کنده نشود اما دچار خمیدگی گردد، بهتر است که آنرا قطع نکنید تا دوباره رشد کند و پس از رشد دچار ناهنجاری نگردد.

باله ها :هرگونه صدمه ای به باله ها می تواند زیبایی ماهی را تحت تأثیر قرار دهد و بر شنای ماهی تاثیر گذارد. یک باله زیبا باید صاف و گسترده باشد و تمامی شعاعهای سخت باله ای صاف و محکم باشند و هیچگونه پارگی یا جوش و لکه در باله ها مشاهده نگردد.

در زمان بچگی، باید کاملاً مراقب این ماهی بود و در این مرحله نباید فضای زیادی را در اختیار آنها قرار دهید. در فضای خیلی بزرگ، ماهی ها به سرعت می ترسند و احساس ناامنی می کنند. فضای کوچکتر احساس امنیت بیشتری را به ماهی می دهد اما فعالیت ماهی کمتر می گردد.منظور اکواریوم کوچک و تنگ نیست یک اکواریوم متوسط با طول حداقل ۷۰ سانتیمتر برای کوچک ها مناسب است و هنگامی که ماهی به سن نوجوانی رسید، می تواند به یک مخزن بزرگتر انتقال یابد

جهت جلوگیری از صدمه دیدن ماهی و باله ها، به این نکات توجه کنید :

از وسایل تزئینی همانند سنگها استفاده نکنید.

– ماهیان دیگر را همراه با آنها در مخزن پرورش ندهید.

– برای انتقال جوانترها ، از توری نرم استفاده نمایید و زمانی که به ۱۵ سانتیمتر رسیدند، از تور نباید استفاده کرد و به جای آن از کیسه پلاستیکی استفاده نمایید.

– اگر شعاع سخت باله ای صدمه دید، می توانید آنرا از پایه قطع کنید تا به جای آن شعاع سخت جدیدی در بیابید، در مورد آروانا ماهی باید قبل از عمل جراحی بیهوش گردد.

– شعاعهای باله دمی بسیار حساس بوده زیرا عامل اصلی ایجاد حرکت در ماهی می‌باشند و هر گونه صدمه به آنها، نحوه حرکت ماهی را تحت تأثیر خود قرار می دهد.

– برای عمل جراحی، حتما از یک حرفه ای کمک بگیرید. ممکن است که پس از جایگزینی شعاع باله ای، آنها شکل مناسبی پیدا نکنند.

چشمها :در حالت طبیعی چشمها به سطح آب نگاه می کنند و به دنبال غذاهای زنده می‌باشند. زیرا در طبیعت ، یکی از غذاهای اصلی آنها را پرندگان نشسته بر روی شاخه ها و یا سطح آب تشکیل می دهد. چشمهای سالم باید کاملاً در مرکز بوده و کدر و برآمده نباشد. آنها باید ظاهر طبیعی داشته و بتوانند به راحتی چرخش کنند. کاملاً شفاف بوده و به روشنی بدرخشند.

در مخزن چشم ماهی به چند دلیل بیشتر به سمت پایین معطوف است :

۱ در مخزن چون غذاها سریعاً به کف می روند، چشمها به دنبال غذا در کف بوده و به سمت پایین می نگرد.

۲- این مساله به اندازه کافی امتحان نشده است اما چربی در میان حفره چشمی انباشته می گردد و باعث می شود که چشم برآمده شده و یا به سمت پایین متمایل گردد.

دهان :لبها نباید خیلی برآمده باشند و فک پایین نباید شل باشد. در آکواریوم آروانا اغلب خود را به دیواره ها می مالاند که باعث می گردد عضلات فک سست و شل گردند. برای جلوگیری از این مشکل، باید مخزن را بزرگتر کنیم و یا توسط فیلترهای داخلی، جریان آب را قوی تر نماییم.

دندانها :به طور کلی علاقه مندان به ماهی، توجه زیادی به دندانها نمایند اما به هر حال دندانها کاملاً مهم می باشند. اگر دندانهای ماهی سالم نباشند، آنها تأثیر خود را بر روی سلامت ماهی خواهند گذاشت.

سرپوش آبششی :باید صاف و عادی باشد. هیچگونه برآمدگی و چین خوردگی بر روی آن وجود نداشته باشد. موارد زیر را برای داشتن یک سرپوش سالم در ماهیانتان مد نظر قرار دهید :

– از وسایل تزئینی در داخل مخزن استفاده نکنید.

– دمای صحیح را در مخزن برقرار کنید. اگر دما خیلی بالا باشد، سرپوشهای آبششی و عضلات سر دچار چین و چروک می شوند. توجه کنید که تغییرات دمایی شدید باعث کج شدن سرپوشها می گردد.

– شرایط صحیح فیزیکی و شیمیایی را در مخزن برقرار کنید. توجه خاصی به نظافت و میزان اکسیژن موجود در آب داشته باشید.

– اگر هر گونه جراحتی در ناحیه آبششی مشاهده گردید، برای جلوگیری از عفونتهای باکتریایی و قارچی، از داروهای مناسب استفاده نمایید.

شکم :شکم نباید برآمدگی داشته باشد در غیر اینصورت ماهی دچار مشکلات معده است. به غیر از زمانی که ماهی می خواهد تخم ریزی کند.

نحوه شنا کردن :شیوه شنا در افزایش زیبایی ماهی مؤثر است. ماهی زیبایی که به درستی شنا نمی کند. ارزش خود را به میزان زیادی تحت تأثیر قرار می دهد. شنای صحیح به این صورت است که ماهی بتواند به طور عمودی شنا کند و باله های خود را کاملاً باز کند. سبیلکها باید صاف باشند و ماهی نباید دائما بالا و پایین رودو یا به صورت زاویه دار شنا کند.

شناخت و نگهداری ماهی اروانا

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,618 دیدگاه در “شناخت و نگهداری ماهی آروانا

  1. ali ghorban poor

    اگه منظورت آروانا است بله با پرت سازگاری داره.
    تغذیه مدام با میگو مشکل داره.
    باید از انواع و اقسام غذا در هفته برای آروانا استفاده کنی.
    و دما ۲۶ خوبه.

    پاسخ
  2. علی بهنام

    سلام
    من یه سیلور آروانا و یه سورم تو تانکم دارم. مدتیه تحرک هردو خیلی خیلی کم شده. انگار از یه چیزی میترسن. آروانا اضلا به سطح آب نمیاد. جفتشون کف میشینن بدون تحرک. کلافم کردن. تو رو خدا راهکار خوب بدین. همه چی رو هم امتحان کردم. نه مریضن نه شرایط آب و دماشون مشکلی داره. خودم حدس میزنم موقغ تعویض آبٰ دما نوسان داشته اینجوری شدن. چیکار کنم؟ گه گداری هم خوب میشن که خیلی زود به همون حالت برمیگردن. غذا هم میخورن ولی کاملا با ترس و لرز

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب با اینکه فرمودین شرایط آب خوبه باید خدمتتون عرض کنم که شرایط آب خوب نیست و سیکل آب طی نشده.
      حتی ممکنه در زمان سیفون کاری آب سرد اضافه کردین و بهشون شوک وارد شده و البته آب کلر هم داشته.
      اگر فقط آروانا کف خوابیده بود میشد بگم ترسیده و حتی ممکن بود از یک وسیله قرمز و یا زرد و نارنجی رنگ ترسیده باشه مانند دکور و هر چیز دیگه ای که در آکواریوم و یا در اطراف اون قرار گرفته اما دیگه سوروم از این چیزها نمیترسه پس شک نکنید که مشکل از آب و دما هست نه چیز دیگه.
      ضمنا ممکنه شدت فیلتر رو زیاد کرده باشید.

      پاسخ
      1. علی بهنام

        خذمتتون عرض کردم که. آب سرد اضافه کردم، بهشون شوک وارد شده.
        چاره چیست؟

        پاسخ
  3. علی بهنام

    در ضمن آبم کم اومد، مقداری آب کلر دار اضافه کردم

    پاسخ
    1. Riahi Fazlolah

      سلام دوست من
      در مورد این که اب سرد اضافه کردین خوب شدت تغییر دما اصلا برای ماهی خوب نیست اما به مرور این استرس از بین میره و در مورد اب کلر دار بستگی داره که چه حجمی از اب رو با اب کلر دار تعویض کرده باشین که ایجاد مشکل کنه ولی این کار هم باعث استرس و ترس ماهی میشه تااین جا شد دوتا عامل ترس تعویض اب و سیفون که اون هم به اندازه کافی باعث وحشت ماهی میشه خوب این عوامل کنار ه کمی زمان میخوان تا از بین برن انشااله مشکل خواستی پیش نمیاد ولی سعی کنین تا سه چهار روز همه چیز مرتب و با برنامه باشه تا کمترین فشار به ماهی بیاد و در این مدت سعی کنین از غذاهای مورد علاقه شان بهشون بدین تا از غذا خوردن نیفتن و با عادی شدن شرایط همه چیز بر میگرده سر جاش

      پاسخ
      1. علی بهنام

        توجه کردم ماهیام از من میترسن. وقتی تو اتاق نیستم آروانا سطح آبه. من که وارد میشم میرن کف!!
        چیکار کنم؟

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          شاید از رنگ لباستون هست لطفا کل لباستون رو تغییر بدین ببین چی میشه شاید هم وقتی وارد اتاق میشی چراغ رو روشن خاموش میکنی ؟؟!!

          پاسخ
          1. علی بهنام

            استفاده از آمپول دگزامتازون تاثیری نداره؟

            پاسخ
            1. مجتبی

              سلام
              خیر استفاده نکنید. مگر مریضه که آمپولش بزنید تازه این داروها اصلا برای آروانا مفید نیست

              پاسخ
  4. علی بهنام

    از قهوه ای میترسه؟!!
    نه شرایطشون دقیقا همون شرایط قبله.
    رو دستم موندن

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      لطفا همه سوالاتتون رو در یک پست مطرح کنید.
      نه از رنگ قهوه ای نمی ترسه.

      پاسخ
  5. محمد

    سلام.
    یک آروانای سیلور ۶۰ سانتی دارم که حدود ۳ ماهه هفته ای دو بار یدونه ماهی کیلکا سالم و بدون پاک کردن شکم براش میندازم که درسته قورتش میده و تا حالا مشکلی نداشته البته طول ماهی کیلکا حدود ۸ سانت میشه. به نظر خودم اینکار باعث میشه که آب کثیف نشه. سوالم اینه که ممکنه این روش مشکل ساز بشه؟ سوال دومم اینه که میشه بهش سوسک سرگین که توی طبیعت خیلی زیاد پیدا میشه بدم؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خیر دوست عزیز از سوسک استفاده نکنید ضمنا همینکه ماهی کیلکا رو بدون پاک کردن بهش میدین خیلی خطرناکه و اگر اون ماهی انگل و بیماری روده ای داشته باشه آروانای شما رو میکشه.
      کیلکا رو ریز و تمیز کن و کم کم بهش بده اصلا آب رو کثیف نمیکنه فقط زیاده روی نباید در مصرف کلیکا بکنید.

      پاسخ
  6. محمد

    سلام.
    ممنون به خاطر جوابتون- شما گفته بودیدرنگ باله های اروانای سیلورو با تغذیه قرمز کردید. میشه بگید چه غذاهایی بهش میدادید و کلا رژیم غذاییش و مقدار غذاش چی بوده؟ و آیا رنگ بدنشم ممکنه قرمز بشه؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      ببخشید دیر جواب دادم
      خب رنگ بدنش دیگه قرار نیست به این راحتی قرمز بشه.
      به اون آروانا بنده غذای مخصوص آروانا میدادم و همچنین میگوی خشک درشت مخصوص آروانا و تقریبا حداقل یک روز در میان میگو در وعده های غذاییش بود و برای تنوع از ماهی کیلکا و دل گاو نیز استفاده میکردم و هر هفته یک سوم از آب رو سیفون میکردم .

      پاسخ
      1. علی جون

        سلام
        من هیچ کدوم از این کار هارو نمیکنم و الان اروانام باله هاش همشون قرمزن و هیچ مشگلی هم ندار و غذای معمولی هم بهش از همین سیچلاید انرژی ها میدم تازه اون موقع ها که ماهی هاش بیشتر بودن بیومار هم
        میخورد.
        الانم خیلی بزرگ شده فکر کنم ۵۰ سانتی باشه (از ۱۰ سانتی دست خودم بوده)میخوام ردش کنم ولی از یه طرفی دلمم نمیاد چون میدونم دیگ مثلش گریم نمیاد.
        ابشم چون وقت نمیکنم دو هفته یکبار یا سه هفته عوص میکنم ولی با یک فیلتر سطلی تترا ۲۴۰۰ کارو حل کردم
        از نظر من در مورد نگهداری از مای ها بخصوص ماهی گرون نباید ترسید چون ترس باعث میشه ناخداگاه با ادم مشگل مواجه بشه.
        الان من ماهی ای حساس زیادی دارم مثل دیسکس و همین اروانا که بدون هیچ مشکلی ازشون نگه داری میکنم و تجربه ای که بدست اوردم اینکه فیلتراسیون قوی خیلی در سلامت و زیبایی ماهی تاثیر داره.

        پاسخ
  7. احمد

    سلام
    من یه اکواریوم دارم به ابعاد طول ۵۰ عرض ۳۰ و ارتفاع ۳۵
    آیا میشه یه آروانای ۲۵ سانتی رو نگه دارم توش؟
    اگه میشه تا چه مدت
    مرسی

    پاسخ
    1. یاشار

      درود
      دوست عزیز حتی فکرش رو هم نکنید !!! حیف از ماهی چون آروانا نیست که بخواین در این آک نگهداری کنید !!؟ برای یک مدت کوتاه شاید یکی دوماه بتونید نگهداری کنید اما واقعا” حیفه حتی ۱۰ روز آروانا رو در این آک نگهداری کنید .
      موفق باشید

      پاسخ
    2. علی جون

      یه اروانا ۱۰ یا ۱۵ سانتی گیر بیار راحت باهاش حال کن.
      راسنی نگفتی با چه ماهی هایی میخوای نگهداری کنی؟

      پاسخ
  8. mohamad ehsan

    ببخشید آک برای ماهی آرونا حداقل باید ۳ برابر طول آروانا باشه.

    پاسخ
  9. hamed aqua

    سلام.یک مدل آروانا هست مثل سیلور ولی سفیدتر درخشانتره.اونا نژادشون چیه؟

    پاسخ
  10. minas

    سلام خدمت دوستان در قسمت سازگاری انواع گونه های محاجم (گوشتخوار) پرسیدم دوستان گفتن پلی و آروانا میشه نگه داشت فقط سئوالم اینه که هردو رو با هم به تانک اضافه کنم یا خیر ؟ داخل آکواریوم فقط یک عدد لجن خوار است

    پاسخ
    1. H∀MΞD20

      هر دورو با هم اضافه کنید
      دوست عزیز فقط اینکه گفتم سازگارن ولی سازگاریشون ریسک داره

      ولی الان من ۳-۴ ماه دارم و کوچکترین مشکلی هم نداشتن
      آرونام و پلی هر دو ۱۳-۱۴ سانت بودن
      الان آروانا نزدیک ۲۶ سانت شده و پلی هم ۱۵-۱۶ و مشکلی ندارن و در آینده هم فک نمیکنم مشکل دار بشن (؟_؟)
      ولی در کل به نظر من به ریسکش می ارزه …

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      اگر پولی غذاخور نباشه خب بهتره پولی رو ابتدا اضافه کنید و به غذاخوردن که افتاد بعدا آروانا رو اضافه بفرمایید ضمنا همانطور که دوست خوبم آقا حامد فرمودن این ترکیب ریسک داره.

      پاسخ
    3. شهریار (onlypet.ir)

      سایز بندی خیلی مهمه. بستگی به ماهی هم داره. یه اروانا سورم هم میخوره. یکی به انجل هم کاری نداره. بستگی به سایز تانک و شرایط تانک و جثه ماهی و عادت کردن ماهیا کنار هم و چنین مواردی داره. با این حال در یک قانون کلی هر چی در سایز دهان اروانا باشه طعمه محسوب میشه. دیگه تصمیم با خودتون

      پاسخ
  11. minas

    سلام خدمت دوستان
    با قبول ریسک یه آروانا سیلور و پولی گرفتم فقط مشکلی که هست لجن خوار من از ۵ سانتی تا الان که ۱۵ سانتی شده کنار اسکارا بزرگ شده گوشت خوار شده الان که دل گاو میدم تا به آروانا و پولی برسه لجن خوار خورده !!!! به نظرتون لجن خوار و رد کنم بره ؟ یا بهتره یه لجن خوار دیگه بگیرم ؟ یا صبر کنم آروانا و پولی به تانک عادت کنن و غذا خور بشن بعد یه لجن خوار بگیرم ؟ (آروانا و پولی ۱۰-۱۲ سانتی هستن)

    پاسخ
    1. H∀MΞD20

      آروانا که غذارو تو هوا میزنه ! پس چطور لجن خوار نمیذاره به آروانا غذا برسه ؟؟

      ولی درکل بهتره که تعویضش کنید ، چون دقیقا من همین مشکل رو دارم ، من همیشه به ماهیام کیلکا میدم ، آروانا که کیلکارو رو هوا میزنه ولی هرچی که میوفته روی بستر ، لجن خوار به طرز وحشیانه ای همرو تصاحب میکنه و به زور به پلی ها و سایرین غذا میرسه و گاهی دعوا شون هم میشه
      مال شما چون بزرگتر هم هست ممکنه به بدن آروانا بچسبه و اذیتش هم کنه سر غذا

      پاسخ
  12. minas

    مرسی از جوابتون چون تازه وارده میترسه نمیاد جلو دل هم که میره زیر آب ولی میگو میدم روی آب میمونه میخوره عوضش میکنم کوچیکتر میگیرم

    پاسخ
  13. minas

    سلام
    من سه نوع غذای خشک به آروانا دادم نخورد روز اول که غدا ندادم روز دوم سیکلید استیک دادم روز سوم غذای فلاور و روز چهارم غذای آروانا (هر روز دو وعده صبح و ظهر) هیچ کدومو نخورد
    دیگه مجبور شدم بعد از ظهر میگو خشک و کرم و دل بدم بهش (هر روز یک نوع) همه غذای بعد از ظهرو خورد حالا به نظر شما چیکار کنم غذای خشک هم بخوره ؟ یا کلا” همین سه مدل غذا رو بدم (میگو خشک و دل و کرم) ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب آروانا تا به غذا بیاد کمی اذیت میکنه که شکر خدا از شما به غذا خوردن افتاده پس یه مدت با میگو و دل تغذیش کنید و روزهای بعد فقط غذای خشک بهش بدین کرم خونی رو هم فقط هفته ای یک و یا حداکثر دو وعده استفاده کنید.

      پاسخ
  14. mahdiyar17

    سلام من می خوام یک اروانای ۹سانتی بخرم که قیمتش ۴۵تومان بعدقیمتش مناسبه ؟سسیکل اب رو باید چطوری باید طی کنم یک ابنوس خریدم طرز استفادش رو اماده ساز اب هست لطفاراهنماییم کنید مننون

    پاسخ
  15. mahdiyar17

    سلام اقا شهریار من محل زندگیم تو تهران نیست اگر دوماه دیگه شاید برم تهران این پلاسکو نواب میگن اک فروشی هست تو تهران؟بعد اگر برم باید کجا برم تا ماهی خوب نسیبم بشه؟اونجا اروانا سیاه هم دارن؟به همین سایز اروانا سیلوری که گفتم دارن؟بعد از تهران تا گرگان ماهی نمیمیره؟شاید با قطار یا شاید با ماشین بیام میمیره؟بعد اروانا سیاه با سیلور سازگاری داره؟اروانا سیاه هم هم قیمت با سیلوره یا گرونتر یا ارزون تره؟کلا به اروانا ها باید چه غذای خشکی بهشون داد؟ اگر جواب بدین بازم مرسی

    پاسخ
    1. یاشار

      درود
      دوست عزیز بله پلاسکو و نواب پر از آکواریوم فروشی هست . برای پیدا کردن ماهی خوب دیگه باید حسابی همه جا رو بگردید . من خودم آروانا سیاه تا حالا از نزدیک تو آکواریوم فروشی ها ندید حالا شما بگردید شایدم گیرتون اومد . در خصوص سازگاریشون منتظر نظرات دوستان با تجربه تر باشید اما آروانا رو هیچ وقت بصورت زوج نگهداری نکنید فرد باشن راحت تر با هم کنار میان .
      در خصوص جا به جایی تا گرگان اونم برای ماهی حساسی مثل آروانا کار بسیار دشواری در پیش دارید و این کار رو نکنید بهتره اما شدنی هم هست و یک سری شرایط خاص خودش رو داره . این تایپیک رو مطالعه بفرمایید https://www.onlypet.ir/forum/aquarium-forum-thirteen/%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D8%B5%D8%AD%DB%8C%D8%AD-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D9%82%D8%A7%D9%84-%D9%85%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%B3%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B7%D9%88%D9%84%D8%A7%D9%86/
      موفق باشید

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      ماهی رو به نظر من به همون اکواریومی شهرتون سفارش بدید تا واستون بیارن. اینجوری خیلی بهتره و ریسک کمتری داره و همراه بار خودشون میارن. خودتون خواسته باشید منتقل کنید ریسک مرگ و میر هست. خود فروشنده ها هم که میارن ممکنه مرگ و میر داشته باشه ماهیاشون و …..
      در مورد اروانای سیاه هم فکر نمیکنم گیر بیارین باز شاید بگردید پیدا بشه. ولی بعید میدونم اون زمانی که شما تشریف بیارین اصلا اروانا هم پیدا کنید یا نه! (اینو شوخی کردم)
      اروانا هم باید به صورت انفرادی نگهداری و به هیچ عنوان دو یا سه یا حتی بیشتر تو اکواریوم خونگی نباید نگهداری کنید و حتما با هم دعوا میکنن.

      پاسخ
  16. mahdiyar17

    سلام ببخشید بازهم مزاحم میشم . ی سوال برای قرمز شدن باله های اروانا باید از چه نوع غذا استفاده کرد؟برای اروانا سیلور از چه نوع تتراع باید بدم؟انرژی هم خوبه؟گرین ترور با اروانا سیلور سازگاری داره چه بزرگ چه کوچیک یا متوسط؟بعد نمیدونم راست میگفت یا نمیگفت اک فروشی چوب داشت گفتم چوب ابنوس گفت اره گفتم چقد گفت در اصل وزنی اما ۶۰ ۷۰ تومن بیشتر درمیان راسته قیمتش مناسبه؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      از غذای مخصوص فلاور – دل گاو – میگو و ماهی تازه استفاده کنید و کیفیت آب رو هم بالا نگهدارید.
      همه غذاهای تترا کیفیت خوبی دارن.
      غذای انرژی به درد آروانا نمیخوره و اصلا مصرف نکنید برای سایر ماهی ها نیز هفته یک و یا دو وعده مصرف کنید نه بیشتر.
      گرین ترور با آروانا سازگاری نداره.
      بله اینها رو کیلویی میفروشن اما برای تانک آروانا هرگز چوب استفاده نکنید چون به خودش آسیب میزنه و در تانک آروانا از هیچ دکوری استفاده نکنید.

      پاسخ
  17. mahdiyar17

    مرسی از پاسخ تون. امروز رفتم پیش دوستم پسرخاله دوستم اروانا رو تونست تکثیر کنه اروانا سیلور رو اکش هم ۱۲۰ سانت ارتفاع عرض رو نمی دونم دوستم میگه برای باله های ارواناش قرمز بشه غذای که اسمش azooرو میده که روش عکس اروانا قرمز هست بعد به بچه ماهیاش هم میگه یک چیز میده وقتی میندازه تو اب به وجود میان و شنغا میکنن گفتم احتمالا تخم میگو میده که میندازه تو اب شنا میکنن چون تخم میگو میگو دنیا میاره این غذا رو تو یکی از انجمنه ها هم نوشته بود بعد من شاید اکم رو بزارم تو تراس که البته به خیابان وصل نیست ها پایینش حیاط اپارتمان خودمون هست بعد گفتم برای تابستان باشه بعد پاییز و زمستان و میارم تو خونه تابستان گفتم هوا گرمه خوبه ماهی رو می زارم بیرون که یکم سردتره تا خانه اما ماهیم نمیمیره تو تراس باشه تو اتاقم بخاطر شرایطی می خوام ماهی رو بیرون بزارم و گر نه یک د صد هم نمی زاشتم بیرون چون پدرم مشکل ناراحتی قلبی داره دکتر گفته نباید تا دو س ماه حیوانی تو خانه باشه برای همین گفتم تابستانم هست دل ماهی ها خنک میشه می زارم بیرون نزر شما چیه بعد برای در بالای اک باید چکار کنم هم اروانا نپره هم ی وقتی دیدی ماکه شانس نداریم گربه اومد بعد قیمت تاج چنده ؟لطفا در این موارد تا میتانین پاسخ بدین چون دیگه خونه ی اخرم وگرنه باید جمع ش کنم واسه ی مدت بعد شما اقا مجتبی راجب کفتر هم چی زی میدونی ؟از کجا فهمید کفتر جلد هست چی؟میدونید قیمت کفترطوقی چنده بعد کفتر هر چند وقت تخم میزاره؟غذا گندم خوبه نه ؟بازم از پر چهنه گیم مرا ببخش

    پاسخ
    1. یاشار

      درود
      دوست خوبم ای کاش از پسر خاله دوستتون مراحل کامل تکثیر رو بپرسید و به صورت یک مقاله در سایت قرار میدادید تا بقیه دوستان نیز بتونن استفاده کنن . من تا به حال ندیده و نشنیده بودم آروانا در تانک های متوسط خونگی تکثیر بشه و این مطلب میتونه برای خیلی از دوستان مفید باشه . پس اگه امکانش باشه منتظر مقاله کامل شما در سایت هستیم .
      دوست خوبم اصلا” فکرش رو هم نکن تانک رو بیرون بزاری ! تابش نور به تانک باعث ایجاد جلبک میشه که همین عمر دردسرهای زیادی براتون ایجاد میکنه سوای خطرات دیگه که خودتون بهش اشاره کردید ، اگه آک رو جمع کنید خیلی بهتره تا بیرون بزارید !
      در خصوص موارد دیگه منتظر نظرات دوستان باشید
      موفق باشید

      پاسخ
  18. mahdiyar17

    سلام اما هیچ نوری نمیزنه جلوش مدرسه که خیلی بلنده سمت چپش هم ساختمانه سمت راستش هم دیوار حالا چی اما دوستم ازکجا بره این چیزا رو بپرسه منم خودم باور نکردم چون امکان نداره دوستمم در اون حد نیست از این چیزا سر دربیاره اون فایتر زیاد داره فقط گفت تخماش نارنجیه بعد سیبالاش شبیه هفته باور کردم

    پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *