شناخت و نگهداری ماهی آروانا

اروانا از ماهیان باستانی و بزرگ جثه اب شیرین محسوب شده و طرفداران خاصی را به خود جذب کرده است انواع ماهیان اروانا با قیمت نسبتا بالایی به فروش میرسند و حتی در برخی از کشورها عقیده بر خوش یوم بودن این ماهی دارند.برای نگهداری این ماهی به اکواریومی بزرگ با اکسیژن و فیلتراسیون قوی نیاز دارید به هر حال در این قسمت به طور کامل در مورد این ماهی بحث خواهیم کرد

به ادامه متن توجه کنید

ماهی اروانا

نام: اروانا (نسبت به گونه مورد نظر “سیلور اروانا،اروانای کوتوله،اروانای اسیایی،اروانای دم قرمز،اروانای افریقایی ، اروانای مشکی و ……”)

خانواده:Osteoglossidae

اندازه: در اکواریوم های بزرگ تا ۷۰ و حتی ۸۰ سانتیمتر رشد میکند و در طبیعت اندازه دقیقی در دست نیست اما انطور که در منابع ذکر شده تا ۱۲۰ سانتیمتر هم میرسند

دمای مناسب: ۲۶ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

شرایط اب:ابی تمیز با پ-هاش خنثی مناسب است

تغذیه:غذاهای گوشتی و زنده مانند ماهی زنده،ماهی کیلکا،میگو،دل گاو،غذاهای مخصوص اروانا و …..

همزیستی:حرفه ای ها این ماهی را به صورت انفرادی نگهداری میکنند اما میتوانید با پروت، نایف، سورم، فرانتوزا، انواع گربه ماهیان و ماهیان کف زی دیگر نگهداری کنید اما بدانید سازگاری نسبی دارند و هیچ چیز تضمین شده نیست. توصیه میکنم این ماهی را با اسکار به هیچ عنوان نگهداری نکنید زیرا اسکارها باعث ازار و اذیت اروانای شما میشوند و به هیچ عنوان حتی سازگاری نسبی هم ندارند. اروانایی که از کوچکی با سایر ماهیان حتی ماهی مانند انجل نگهداری شده کمتر به فکر ازار و گرفتن ماهیان هم گروه خود می افتد ولی لازم به ذکر است با بزرگ شدن اروانای شما هیچ چیز قابل پیشبینی نیست و ممکن است به ماهیان کوچک و ضعیف صدمه بزند. برای نتیجه گیری از این قسمت میتوانیم بگوییم همان نگهداری انفرادی بهترین گزینه پیش روست.

تانک مورد نیاز:برای ارواناهای کوچک، تانک های متوسط ۸۰ الی ۱۰۰ سانتی هم مناسب میباشد اما با رشد ماهی هر چه اکواریوم بزرگتر باشد ماهی رشد و شادابی بیشتری خواهد داشت.بهتر است اکواریوم را زیاد دکور بندی نکنید و تا میتوانید از دکورهای گیاهی استفاده کنید تا صخره ای وسخت تا صدمه دیدن اروانای خود را به حداقل برسانید

شناخت و نگهداری:اروانا می تواند یک انتخاب بزرگ و مناسب باشد برای کسانی که مایل به نگهداری ماهی های بزرگ هستند ، چرا که آروانا می تواند تا حدود ۱۲۰ سانتی متر رشد کند. آنها می توانند مهاجم و تندخو باشند و به ماهیان دیگر اسیب برسانند.گذشته ی آروانا به زمان انسان های اولیه ( دوره ی ژوراستیک ) بر می گردد و بعضی گونه های آنها به Bony Tongued Fish شهرت یافته اند .آرواناها برخلاف اینکه تقریباً همه چیزخوارند ولی گوشتخوار محسوب می شوند . البته می توان آرواناهای کوچک را با تخم میگوی فریز شده یا زنده ، کرم و ماهی های کوچک تغذیه کرد.باید بچه های آروانا ۳ بار در روز ، آروانای متوسط ۲ بار در روز و آرواناهای بالغ یکبار در روز یا هر چند روز یکبار تغذیه شوند . البته این وعده ها با توجه به سایز و وزن اروانا نیز انتخاب می شوند . در هر بار تغذیه ی آروانا مقدار زیادی از غذا هدر می رود و باید نسبت به وضعیت شیمیایی آب ( مقدار آمونیاک ، نیتریت و نیترات ) توجه خاصی داشته باشید. بهتر است ۱۵ روز یکبار یا ماهیانه ۳۰ الی ۳۵ درصد اب اکواریوم اروانا را سیفون کنید. ph آب آکواریوم آروانا باید خنثی بوده و لازم است توجه زیادی به دمای آب داشته باشید چرا که آروانا نسبت به گرم یا سرد بودن آب حساس بوده و در صورتی که آب خیلی گرم باشد ، آنها زودتر پیر و فرسوده شده و حتی عمرشان کاهش می یابد و سرد بودن آب ممکن است سبب مرگ ناگهانی آنها شود .

معمولاً یک آروانای سالم حداقل ۲۴ تا ۳۰ اینچ ( ۶۰ تا ۷۵ سانتی متر ) رشد کرده و بعضی آرواناها در زیستگاه اصلی خود تا ۴۸ اینچ ( ۱۲۰ سانتی متر ) هم رشد می کنند . آنها ممکن است پرخاشگر شوند ، پس مناسب تانک های گروهی نیستند و بهتر است تنها در تانک نگهداری شوند. هم چنین باید توجه داشته باشید که ممکن است ماهی های کوچک تر را یک وعده ی غذایی محسوب کنند و نباید در تانک آنها از ماهی های کوچک نگهداری شود .

معمولاً آرواناها در سطح بالایی آب شنا کرده و قادرند از آکواریوم به بیرون بپرند ، به همین دلیل باید روی آکواریوم پوشش مناسبی قرار دهید . آنها در طبیعت برای شکار حشرات در حال پرواز و حتی حشرات روی درختان پرش های بلندی به بیرون آب انجام می دهند و پرش های بلند یکی از غریزه ها و خصلت های طبیعی انها به شمار میرود بنابراین مجددا توصیه میکنم حتما روی اکواریوم اروانا را به صورت کامل با درپوش اکواریوم بپوشانید ،تاکید میکنم به صورت کامل حتی یک شکاف کوچک هم باقی نماند

آنها می توانند سال های زیادی زندگی کنند و اگر از آنها خوب نگداری شود در اسارت هم بیش از ۲۰ سال عمر می کنند آرواناها ماهیان بسیار گرانقیمتی هستند پس هنگام خرید باید به یکسری نکات مهم توجه کنید تا بهترین ماهی را انتخاب نمایید.

تعدادی از این موارد عبارتند از :

رنگ : بستگی به گونه آن، رنگش باید روشن و درخشنده باشد.

شکل بدن : به میزان کافی پهن و طویل باشد و هر باله باید کامل بوده و در جای خود قرار داشته باشد.

فلسها : به طور منظم، درخشنده و کاملاً شکل دار و بزرگ

سبیلکها : بلند و مستقیم، هر دو هم اندازه و تقریبا هم رنگ بدن

باله ها : بزرگ و گسترده، هر باله باید شعاعهای نرم و سخت باله ای را داشته باشد.

سرپوش آبششی : نزدیک به سر و بدن باشد. سرپوش باید درخشنده و بدون جراحات یا چین خوردگی و …. باشد.

چشمها : در شکل و اندازه مناسب باشد، کدر نباشد، برآمدگی نداشته باشد ، شفاف باشد.

دهان : کاملاً بسته باشد و هیچکدام از فکها از آن یکی جلو نزده باشد.

دندانها : تمیز بوده و در جای خود و در یک خط در راستای فک باشد.

شکم : برآمده نباشد و در ناحیه لگنی صاف و تخت باشد

نحوه شنا : مطبوع و جالب و اغلب در سطوح آب شنا می کند.

حال در مورد جزئیات موارد بالا صحبت می کنیم :

رنگ :مهمترین عامل در خرید ماهی رنگ آن است زیرا اولین عاملی است که علاقه‌مندان را به طرف خود جلب می کند. بنابراین اگر شکل ماهی جذاب باشد اما رنگ آن جذاب نباشد جزو ماهیان ایده آل محسوب نمی گردد. اروانا ها در رنگ های مختلفی یافت میشوند اما گونه ی رایج در کشور ما سیلور اروانا است که رنگ نقره ای زیبایی در تمامی بدن به صورت یکدست به چشم میخورد برای شناخت انواع گونه های اروانا میتوانید به موضوعات سایت مراجعه کنید

شکل بدن :ماهی نباید خیلی چاق و یا خیلی لاغر باشد. به غذایی که به آن می دهند و محل نگهداریش توجه کنید. اندازه مخزن به طور مستقیم، رشد وگسترش بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. فضای محدود مانع از رشد ماهی می گردد و باعث ایجاد قوز در ماهی شده و تمایل به خمیدگی در ماهی افزایش می یابد. به طور کلی اندازه مخزن در هر مرحله باید حداقل سه برابر طول ماهی باشد. در خرید اروانا دقت کنید شکل بدن کاملا کشیده بدون قوز یا افتادگی پولک و …. باشد البته پولک های افتاده مجددا جایگزین میشوند ولی از خرید ماهیی که پولکش ریخته خوداری کنید

فلسها :عامل متمایز کننده ظاهر آروانا است. فلسها همواره باید درخشنده باشند. نباید تیره و لک دار باشند. حضور نقاط قرمز بر روی فلسها مناسب بوده و دلیل بر وجود عوامل بیماریزا نمی باشد. بسیاری از مردم تصور غلطی از فلسها دارند و فکر می کنند که وقتی برخی فلسها افتادند، آنها به طور طبیعی جایگزین نمی گردند. هنگام جایگزینی فلسها، احساس خارش به ماهی دست می دهد و باعث می شود که ماهی خود را به اجسام داخل مخزن بمالاند. این مساله می تواند سبب ایجاد جراحت در ماهی گردد. برای جلوگیری از این مشکل، اجسامی که می توانند به ماهی آسیب برسانند را از مخزن حذف کنید. دوره جایگزینی فلسها، ۵-۳ هفته طول می کشد.در این مدت زمان باید مراقب ازدیاد باکتریهای مضر باشید یعنی شرایط فیزیکی و شیمیایی آب را کنترل نمایید. اگر یک فلس غیر طبیعی بود، می توانید ماهی را بی‌هوش کرده و آنرا بکنید. به زودی فلس جدیدی در این محل رشد خواهد کرد.

سبیلکها :باید به اندازه کافی بلند و مستقیم باشند و رنگی شبیه رنگ بدن داشته باشند.از خرید ماهی با سبیلکهای کنده و کوتاه شده پرهیز کنید.

سبلیکها چگونه محافظت و نگهداری می شوند ؟در ابتدا باید بگویم که فضای مخزن شما باید به میزان کافی وسیع باشد تا سبیلکها بتوانند به راحتی فعالیت کنند در غیر اینصورت نمی توانند به خوبی رشد کرده و مدام به اجسام آکواریوم مالیده شده و دچار جراحت می گردند.

نکات قابل توجه :

مخزن را با سنگها و دیگر وسایل زینتی تزئین نکنید ( یک مخزن ساده بهترین است) .

غذا را در کنار مخزن نریزید و آنرا در وسط آکواریوم قرار دهید.

– هیچ گاه به شیشه ضربه نزنید زیرا این کار باعث عصبی شدن و ترسیدن ماهیان میگردد.

سرپوشی برای مخزن در نظر بگیرید و گوشه های آکواریوم را توسط چسب گرد کنید ( گوشه دار نباشد)

با رعایت نکات بالا می توانید از وارد ‎آمدن صدمه به سبیکلها و حتی خود ماهی به میزان زیادی بکاهید. در صورت کنده شدن و شکستن سبیلکها، بازسازی دوباره آنها بستگی زیادی به تغذیه و سن ماهی و شرایط آب دارد. ماهیان جوانتر دوره بازسازی کوتاهتری دارند.

سبیلکها می توانند به دو صورت صدمه ببینند :

۱-زمانی که سبیلک از ریشه کنده می شود :‌ زمانی که این مساله اتفاق می افتد، بازسازی آن حتی برای جوانها نیز مشکل است و در برخی موارد ترمیم نمیشود

۲-زمانی که سبیلک از ریشه کنده نمی گردد : اگر سبیلک از ریشه کنده نشود اما دچار خمیدگی گردد، بهتر است که آنرا قطع نکنید تا دوباره رشد کند و پس از رشد دچار ناهنجاری نگردد.

باله ها :هرگونه صدمه ای به باله ها می تواند زیبایی ماهی را تحت تأثیر قرار دهد و بر شنای ماهی تاثیر گذارد. یک باله زیبا باید صاف و گسترده باشد و تمامی شعاعهای سخت باله ای صاف و محکم باشند و هیچگونه پارگی یا جوش و لکه در باله ها مشاهده نگردد.

در زمان بچگی، باید کاملاً مراقب این ماهی بود و در این مرحله نباید فضای زیادی را در اختیار آنها قرار دهید. در فضای خیلی بزرگ، ماهی ها به سرعت می ترسند و احساس ناامنی می کنند. فضای کوچکتر احساس امنیت بیشتری را به ماهی می دهد اما فعالیت ماهی کمتر می گردد.منظور اکواریوم کوچک و تنگ نیست یک اکواریوم متوسط با طول حداقل ۷۰ سانتیمتر برای کوچک ها مناسب است و هنگامی که ماهی به سن نوجوانی رسید، می تواند به یک مخزن بزرگتر انتقال یابد

جهت جلوگیری از صدمه دیدن ماهی و باله ها، به این نکات توجه کنید :

از وسایل تزئینی همانند سنگها استفاده نکنید.

– ماهیان دیگر را همراه با آنها در مخزن پرورش ندهید.

– برای انتقال جوانترها ، از توری نرم استفاده نمایید و زمانی که به ۱۵ سانتیمتر رسیدند، از تور نباید استفاده کرد و به جای آن از کیسه پلاستیکی استفاده نمایید.

– اگر شعاع سخت باله ای صدمه دید، می توانید آنرا از پایه قطع کنید تا به جای آن شعاع سخت جدیدی در بیابید، در مورد آروانا ماهی باید قبل از عمل جراحی بیهوش گردد.

– شعاعهای باله دمی بسیار حساس بوده زیرا عامل اصلی ایجاد حرکت در ماهی می‌باشند و هر گونه صدمه به آنها، نحوه حرکت ماهی را تحت تأثیر خود قرار می دهد.

– برای عمل جراحی، حتما از یک حرفه ای کمک بگیرید. ممکن است که پس از جایگزینی شعاع باله ای، آنها شکل مناسبی پیدا نکنند.

چشمها :در حالت طبیعی چشمها به سطح آب نگاه می کنند و به دنبال غذاهای زنده می‌باشند. زیرا در طبیعت ، یکی از غذاهای اصلی آنها را پرندگان نشسته بر روی شاخه ها و یا سطح آب تشکیل می دهد. چشمهای سالم باید کاملاً در مرکز بوده و کدر و برآمده نباشد. آنها باید ظاهر طبیعی داشته و بتوانند به راحتی چرخش کنند. کاملاً شفاف بوده و به روشنی بدرخشند.

در مخزن چشم ماهی به چند دلیل بیشتر به سمت پایین معطوف است :

۱ در مخزن چون غذاها سریعاً به کف می روند، چشمها به دنبال غذا در کف بوده و به سمت پایین می نگرد.

۲- این مساله به اندازه کافی امتحان نشده است اما چربی در میان حفره چشمی انباشته می گردد و باعث می شود که چشم برآمده شده و یا به سمت پایین متمایل گردد.

دهان :لبها نباید خیلی برآمده باشند و فک پایین نباید شل باشد. در آکواریوم آروانا اغلب خود را به دیواره ها می مالاند که باعث می گردد عضلات فک سست و شل گردند. برای جلوگیری از این مشکل، باید مخزن را بزرگتر کنیم و یا توسط فیلترهای داخلی، جریان آب را قوی تر نماییم.

دندانها :به طور کلی علاقه مندان به ماهی، توجه زیادی به دندانها نمایند اما به هر حال دندانها کاملاً مهم می باشند. اگر دندانهای ماهی سالم نباشند، آنها تأثیر خود را بر روی سلامت ماهی خواهند گذاشت.

سرپوش آبششی :باید صاف و عادی باشد. هیچگونه برآمدگی و چین خوردگی بر روی آن وجود نداشته باشد. موارد زیر را برای داشتن یک سرپوش سالم در ماهیانتان مد نظر قرار دهید :

– از وسایل تزئینی در داخل مخزن استفاده نکنید.

– دمای صحیح را در مخزن برقرار کنید. اگر دما خیلی بالا باشد، سرپوشهای آبششی و عضلات سر دچار چین و چروک می شوند. توجه کنید که تغییرات دمایی شدید باعث کج شدن سرپوشها می گردد.

– شرایط صحیح فیزیکی و شیمیایی را در مخزن برقرار کنید. توجه خاصی به نظافت و میزان اکسیژن موجود در آب داشته باشید.

– اگر هر گونه جراحتی در ناحیه آبششی مشاهده گردید، برای جلوگیری از عفونتهای باکتریایی و قارچی، از داروهای مناسب استفاده نمایید.

شکم :شکم نباید برآمدگی داشته باشد در غیر اینصورت ماهی دچار مشکلات معده است. به غیر از زمانی که ماهی می خواهد تخم ریزی کند.

نحوه شنا کردن :شیوه شنا در افزایش زیبایی ماهی مؤثر است. ماهی زیبایی که به درستی شنا نمی کند. ارزش خود را به میزان زیادی تحت تأثیر قرار می دهد. شنای صحیح به این صورت است که ماهی بتواند به طور عمودی شنا کند و باله های خود را کاملاً باز کند. سبیلکها باید صاف باشند و ماهی نباید دائما بالا و پایین رودو یا به صورت زاویه دار شنا کند.

شناخت و نگهداری ماهی اروانا

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,619 دیدگاه در “شناخت و نگهداری ماهی آروانا

  1. محمدی

    در یک اکواریوم به ابعاد ۸۵.۴۰.۴۰ یک آروانا را تاچه اندازه ای میتونم بزرگ کنم?

    پاسخ
  2. shayan.sh

    ۰ سانتیس متر به ۲ دلیل طول کم ار تفاع کم
    هیچ توو ضیحی درباره غذا یا فیلتر هم ندادید اطلاعاتت رو کامل بده

    پاسخ
  3. محمدی

    سوال من خیلی واح بود ،یه بار دیگو دقت کن اقا شایان« تا چه اندازه ای نه چجوری»!!

    پاسخ
    1. H∀M∃D™20

      آقای محمدی این سوال شما درست نیست

      سایز شدن آروانا به هزار و یک دلیل زبط داره که یکیش سایز آکواریوم هست

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      دوست عزیز بنده هم با نظر دوستان موافقم و اصلا اینطوری نمیشه درباره سایز کردن ماهی حرف زد و حتی ممکنه ماهی در این تانک هیچ رشدی نکنه
      رشد ماهی به حجم آب – کیفیت آب – سن ماهی – نوع و کیفیت تغذیه – نور – دما و هزار مورد دیگه بستگی داره اصلا نمیشه هیچ صحبتی دربراه میزان رشد ماهی انجام داد اون هم با این توضیحات خیلی ناقص.

      پاسخ
  4. علی

    سلام.
    این اقا سوال اشتباهی نپرسیدن فقط شما یکم تند رفتین.
    وقطی کسی اینجوری سوال میکنه یعنی از نظر غذا و کیفیت اب و فیلتر
    همچیزش یکه. یا حداقل شما فرض را بر این بگیرین.
    البته نمیخوام از کسی طرف داری کنم.

    پاسخ
    1. .sina

      سلام کسی تند نرفته فقط سوال درست نبوده چون رشد به هزار و یک دلیل بر میگرده سایز تانک عمر ماهی غذا و …. کلا نمیشه نظری داد

      پاسخ
    2. H∀M∃D20

      جناب علی ما نمیتونیم با فرض رو بر این گرفتن سوال کاربرا بدیم بلکه نسبت به اطلاعاتی که به ما میدن ما هم اگر چیزی بدونیم کمکشون میکنیم …
      از کجا معلوم اگر کسی چنین سوالی میپرسه از نظر کیفیت آب و فیلتر و غذا همیچیش یکه ؟؟
      ینی شما با یه خط سوال ایشون فهمیدید که شرایطتشون یکه ؟؟ عجیبه !!! :|
      در ضمن اگر قرار باشه فرضی بر این گرفته بشه ما فرض رو بر این میگیریم که ایشون شرایط مناسبی نداره و شرایط مناسب رو توضیح میدیم که حالا اگر همه چی یک بود که هیچ ، اگر هم کم و کسری بود برطرف کنند
      من در ۳-۴ کامنت فوق چیزی رو مبنی بر تند رفتن ندیدم که شما اینطور میفرمائید
      ضمنا اگر سوال آقای محمدی درست است شما چه پاسخی به سوال آقای محمدی میدید ؟ یه آروانا در آکواریوم ۸۵*۴۰*۴۰ به چه اندازه رشد میکنه ؟ اندازه بگید …۵سانت ؟ ۱۰سانت ؟۲۰ سانت ؟

      در هرصورت ممنون از توجه شما

      پاسخ
      1. شهریار (onlypet.ir)

        در نهایت بنده پاسخ دوستان رو تکمیل میکنم و میگم دوتا ماهی از یک نژاد با شرایط نگهداری یکسان هم ممکنه سایز های مختلفی پیدا کنن و یکی بزرگتر بشه و یکی کوچیکتر. تو یه رودخونه صد تا ماهی بالغ شکار میشه. یکی کوچیکه، یکی بزرگه، یکی کجه، یکی خمیدگی داره و ….. تو محیط اکواریوم که دیگه خیلی سخته و فقط میشه سایز تقریبی گفت

        پاسخ
    3. علی

      سلامی دوباره.
      اروانا ۵ سانطی طا ۲۵سانط رشد میکند بعد از این رشدش کندمیشود.
      ۱۰سانط این اروانا ۱۵سانط دیگه رشدمیکند.این هم بعد از این مقدار رشدش کند میشود.
      ۱۵…..
      ۲۰….
      البته با شرایط مناسب.
      این جواب اقای محمدی.که اقای حامد وارونه درخواسط کردن.
      .
      .
      .
      موجودی وجود ندارد که بخاطر کم بود جا رشد نکند وفقط رشدش کند میشود.
      کسی که میخواهد اروانا بگیرد حطما میدونه که باید شرایطش رو داشطه باشه.
      حوصله کل کل ندارم.
      خدا نگه دار.

      پاسخ
      1. H∀M∃D20

        من قصد ادامه این بحث رو ندارم و جوابش هم برام مهم نیست
        ولی باز هم بنده رو حرفم هستم …
        بنده اینقدر اطلاعات دارم که به ایشون جوابی مثل جواب شما بگم ، اما چون این پاسخ هیچ صحتی نداره و عامل های مختلفی روش تاثیر گذار هستن نمیتونه راهنمای یک نفر باشه
        الان من آکواریومی با ابعاد ۸۰*۴۵*۶۰ دارم ، یه آروانای ۱۰ سانتی میگیرم و ۱۵ سانت رشد میکنه و دیگه رشدش کند میشه … ینی میشه ۲۵ سانت !! اگر بیشتر شد چی ؟ اکر شد ۴۰ سانتی چی ؟
        به هرحال …

        پاسخ
  5. محمدی

    شما فرض رو براین بزار من از بهتری غذای بازار،بهترین فیلتراسیون،بهترین وبهترین شرایط دیگر استفاده کردم میخوام بدونم وقتی به چه سایزی رسید باید این زبون بسته رو به یه اکواریوم بزرگ تر انتقال بدم هر چن اگر این اطلاعات رو هم نداشتی میتونستید بگی این حیون رو حداکثر تا چه سایزیی تو این اکواریوم بزرگ کنم حالا میشه التماس کنم جواب منو بدید!!!!!!

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      اگه منظورتون این سواله: در یک اکواریوم به ابعاد ۸۵.۴۰.۴۰ یک آروانا را تاچه اندازه ای میتونم بزرگ کنم؟ الان که توضیح تکمیلی دادید میشه پاسخ داد که:
      اروانا رو میتونید ۱۵ تا ۲۰ سانت تو این اکواریوم نگهدارین. بعد باید جابجاش کنید و به یه تانک بزرگتری منتقل بشه. چرا که تو فضای کوچیک همونطور که دوستان دیگه گفتن اروانا یا هرماهیی به خوبی رشد نمیکنه یا مشکلاتی واسش پیش میاد. یکی از مشکلاتی که واسه اروانا تو تانک هایی با فضای کم پیش میاد اینه که خمیده میشه یا به خاطر تماس مدام سیبیلکاش به شیشه ها برای بالا و پایین شدن سیبیلکاش کج و بدفرم میشه یا موارد دیگه که دوستان در تالار گفتگو در موردش بحث کردن
      ………..
      ضمنا اگه از اول سوال رو کامل مطرح کنید باور کنید خیلی راحتر میشه پاسخ داد و ما توضیحاتی نمیدیم که شاید از نظر شما و دوستان دیگه تند رفتن یا کم لطفی بوده، نیازی به خواهش و التماس نیست و تمام سوالات رو در حد توان و دانش و تجربمون پاسخ میدیم. اگه از همون اول فرموده بودید من یه اروانا پنج سانتی دارم که فعلا میخوام تو این تانک نگهداریش کنم. تا کی تو این تانک باشه و چقدر سایز گرفت به یه تانک دیگه منتقلش کنم. مطمئنا چنین سوال واضحی پاسخشم واضح و کامله تا اینکه در یک اکواریوم به ابعاد ۸۵.۴۰.۴۰ یک آروانا را تاچه اندازه ای میتونم بزرگ کنم؟ ما هزار جور فکر میکنیم و پاسخ میدیم. به هر حال…
      موفق باشید

      پاسخ
  6. sahar

    سلام
    من یه سیلور آروانا خریدم که دقیقا در هر دو طرفش دو تا خال نزدیک آبشش هاش داره خیلی تو اینترنت گشتم ولی چندتا عکس ازش گیر اوردم. عکس زیر:
    http://jongleren.org/img/fullsize/juvenile_silver_arowana_osteoglossum_bicirrhosum_372x270.jpg
    دقیقا مال منم همین اندازه و همون خال ها رو داره.
    این خال ها چیه؟ آیا نژاد خاصی از سیلور ارواناست یا وقتی بزرگ شد از بین میره؟
    از دوستان متخصص در این کار خواهش میکنم جواب سوالمو بدن. ذهنم خیلی مشغوله. مرسی

    پاسخ
    1. Hanif

      درود
      این خالها در تمام ارواناهای سیلور جوان وجود دارد و به مرور با افزایش سن از بین میروند
      هیچ جای نگرانی وجود ندارد
      شب خوش

      پاسخ
  7. دانیال

    بچه ها گوشت مرغ بصورت تکه تکه شده و خالص برای اروانا خوبه یا نه؟ اگه خوب یا بده لطفا دلیلش رو هم ذکر کنید. ولی خیلی خوب میخوره

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      گوشت مرغ به هیچ ماهی ندین و فقط از دل گاو و یا گوشت ماهی و میگو استفاده کنید.

      پاسخ
  8. ناشناس

    سلام
    در تانک اروانا میشه از گیاهان طبیعی استفاده کرد؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خیر به زودی با حرکات آروانا گیاه طبیعی خراب میشه.

      پاسخ
  9. sina_ng71

    سلام دوستان

    برای جلوگیری از برخورد اروانا به شیشه روی آک ارتفاع اب کم باشه بهتره یا زیاد؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بستگی به خیلی چیزها داره قربان مثلا سایز آکواریوم – ارتفاع آکواریوم – سایز آروانا و …
      مثلا بنده آروانای بزرگ داشتم که عادت داشت الکی میپرید بالا وقتیکه ارتفاع آب رو کم کردم محکم تر به خودش ضربه میزد ولی زمانیکه ارتفاع آب بیشتر شد کمتر میپرید بالا و حداقل ضربه آروم تری میخورد ولی در تانک بزرگتر آروانا داشتم که مجبور شدم ارتفاع آب رو بیارم پایین چون طول زیاد بود آروانا دور خیز میکرد و با سرعت میپرید بالا خلاصه اینکه باید بشینی جلوی آکواریوم و ببینی چه کاری درست تره باز منتظر نظر سایر دوستان هم باشید شاید راهنمایی بهتری داشته باشن.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      به نظر من ارتفاع اب زیاد باشه بهتره(به عبارتی تانک لب پر باشه).
      درپوش رو به نحوی درزبندی هم کنید چون ارتفاع اب بالاست با یه تلاطم کوچیک اب از اکواریوم میریزه پایین. من مثلا چسب اکواریوم رو دور تا دور شیشه های عمودی زده بودم و یه بافت لاستیکی ایجاد کرده بودم و وقتی درپوش رو میزاشتی و کمی سنگینش میکردی مثل واشر عمل میکرد و دیگه با یه تلاطم کوچیک اب سریز نمیشد.
      ضمنا درپوش های نرم پلاستیکی هم به شیشه ای ارجعیت داره. گرچه تعارف نداریم و همه از شیشه استفاده میکنن و کار عجیب و غریبی نمیخوام بگم انجام بدید با این حال در این موردم خواستین خیلی تخصصی کار کنید میشه از درپوشی استفاده کنید که سفت و سخت نباشه
      حتما هم درپوش اکواریوم رو باید سنگین کنید یا طوری ببندید که اروانا همراه درپوش به بیرون پرش نکنه. ارواناهای بزرگ راحت درپوش شیشه ای رو کنار میزنن و حواستون باشه و حتما مقداری سنگینش کنید.
      دلیلم برای اینکه ارتفاع اب زیاد باشه: چون اروانا اکثرا از سطح اب شکار رو مورد برسی قرار میده و مثل فنر خم میشه و پرش میکنن اگه ارتفاع اب کم باشه با شتابی که تو پرش از سطح اب تا رسیدن به درپوش میگیرن راحت اسیب جدی میبینن و خودم این موردو تجربه کردم. ولی ارتفاع اب زیاد باشه خیلی جزئی بهشون ضربه وارد میشه. این برای شکار کردن و پرش های پیش بینی شده بود و چند بارم که اروانا امتحان کنه دیگه چنین پرش هایی انجام نمیده. اما یه پرش های غیر قابل پیش بینی و از ترس یا موارد دیگه داریم که ممکنه یه دفعه اروانا کف تانک از ترس خوابیده باشه و یهو بخواد پرش کنه یا با ترس ناگهانی خودشو پرت میکنه که در این موارد هم به نظرم ارتفاع اب زیاد باشه بهتره

      پاسخ
  10. sina_ng71

    سلام دوستان مرسی بابت راهنماییتون
    من همیشه فاصله سطح آبو تا درپوش حدودا ۲,۳ سانت مزاشتم
    الان سطح آبو تا درپوش بارم بالا که بچسبه؟

    پاسخ
    1. ناشناس

      دو سه سانت خوبه و اسیب نمیبینه اما بیشتر و مثلا بیست سی سانت سانت عیب داره. ارتفاع اب تا یکو نیم سانت مناسبه و اروانا اسیب نمیبینه و از طرفی ابم رو فرش نمیریزه..

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      با دوستمون ناشناس موافقم و لازم نیست لبریز تانکو پر کنید. همون یکی دو سانت هیچ مشکلی به وجود نمیاد. اما بیشتر که بشه تو پرش های اتفاقی یا حتی هدفمند ممکنه اسیب ببینه، سیبیلکاش از ریشه بشکنه یا فکش اسیب ببینه و موارد دیگه. ولی سطح اب در حد یک سانت مشکلی به وجود نمیاد و لازم نیست دیگه تا لب پرکنید.

      پاسخ
  11. ناشناس

    دوستان من امروز یه قوطی انرژی میگو ماهیران خریدم واسه اروانام نمیدونم واسش خوبه یا نه. آیا واسه تغذیه روزانه میشه ازش استفاده کرد یانه؟
    ارزش غذایی داره؟
    البته اروانام کوچیکه (۹ سانت) و هر میگو رو ۳ قسمت میکنم و بهش میدم. اونم وقتی میخوره بعضی وقتا با چند تا حرکت دایره ای میبلعه

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      بله مشکلی نداره و استفاده کنید. میگوها رو هم ریزتر کنید که راحت بتونه بخوره و اینجوری به خودش فشار نیاره
      از دل گوساله رشته شده و ماهی کیلکا هم استفاده کنید. غذای اروانا رو پروتئین بالا تشکیل میده و میگو، دل گوساله، ماهی کیلکا بهترین غذاهایی هستند که میتونید به اروانا بدید. از سایر غذاهای تجاری با برندهای مختلف هم میتونید استفاده کنید و مشکلی نیست. اما حتما بهش دل و کیلکا و میگو بدید و صرفا غذاهای خشک رو مصرف نکنید
      موفق باشید

      پاسخ
  12. ناشناس

    ببخشید دوستان یه اروانای بالغ و بزرگ میتونه در اکواریومی با عرض ۳۰ سانتی متر راحت دور بزنه؟ طول ۲ متر چی میتونه براش خوب و مورد پسند باشه؟
    لطفا در مورد تانکی که میخواد مخصوص اروانا ساخته بشه راهنماییم کنید اونم سیلور

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      دور میزنه. اما به راحتی خیر، ولی مشکلی هم نداره و میتونید تو این اکواریوم نگهداریش کنید و جای نگرانی نیست چون اکواریومتون طول زیادی داره. با این حال خیلی خواسته باشید شرایط ایده ال رو در نظر بگیرید و ماهی هم لذت ببره عرض اکواریوم رو به ۵۰ سانتی متر ارتقا بدید، از هیچ دکور و صخره و کنده و کاسه کوزه ای هم تو تانک اروانا استفاده نکنید. همیشه ساده ترین اکواریوم مناسبترین هست. فقط پوشش کف داشته باشید و کیفیت اب رو هم با یه فیلتر مناسب تضمین کنید.

      پاسخ
  13. دانیال

    با سلام و خدا قوت خدمت دست اندرکاران سایت
    یه سوال: اروانا رو میشه با اسکات نگهداری کرد؟ من الانشم اسکات و اروانا رو تو تانکم دارم ولی بینشون شیشه گذاشتم چون اروانا رو تازه گزفتم و واسه غذا خور کردن و عادتش گفتم چند مدتی شیشه بینشون باشه حالا شیشه رو بردارم مشکلی پیش میاد یا نه؟
    اسکات هام هم بزرگتر از اروانا هستن. ولی بعضی وقتا اروانا از پشت همون شیشه یه نیمچه حمله ای به اسکات هام میکنه ولی در مورد اسکات ها حرکت حجمومی انچنانی ندیدم.
    حالا اگه سازگار باشن میخوام سورم هم بهشون اضافه کنم نظرتون چیه سه تایی میسازن؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      متاسفانه خیر. نه از نظر شرایط زیستی با هم سازگاری دارن و نه میشه در عمل کنار هم نگهداری بشن چون ممکنه اسکات از زیر باله های اروانا رو بزنه و ریسکه. خیلی از دوستان چنین ترکیب هایی رو نگهداری میکنن ولی به نظر بنده ریسکه(مخصوصا اگه اسکات سبز باشه). ممکنه تو یه ساعت اروانا رو پر پر کنه. از طرفی هم خیلی کوچیک باشن یا ارواناتون خیلی وحشی باشه دنبال اسکات ها میکنه و ممکنه اسیب ببینه.
      به نظر بنده اروانا ماهی زیبا و گرون قیمت و با ابهتی هست و نباید با هر ماهیی نگهداری بشه. بهترین ترکیب برای اروانا نگهداری انفرادی اروانا تو یه اکواریوم ساده هست که نه اون اسیب ببینه و نه واسه شما دردسری درست بشه
      موفق باشید

      پاسخ
  14. alireza

    سلام ایا اروانا ۳۰ سانتی با فینگل منو از کف دس کوچیکتر میسازه

    پاسخ
  15. سعید

    سلام
    من یه اروانا کوچیک دارم در حدود هشت یا نه سانت و یه سر سوسماری کوچیک در حدود ده تا یازده سانت
    ابعاد تانکم ۵۵*۴۰*۲۵
    اذیت نمیکنن؟؟؟؟
    کدومشون قراره قربانی بشه

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      سرسوسماری اروانا رو میگیره و خیلی سیاستش بیشتر از ارواناست(البته ممکنه سرسوسماری هم بیاد سطح و اروانا بزنتش ولی در همین حد و حدوده ولی سرسوسماری اروانا رو بگیره دیگه کارش تمومه)
      به هر حال این ترکیب مناسب نیست و سریعتر یکیشون رو رد کنید تا اتفاقی نیفتاده. ضمنا تعجب میکنم زمانی که میدونید قراره یکی قربانی بشه چرا با هم نگهداریشون میکنید؟!!

      پاسخ
  16. ناشناس

    سلام ببخشید یکی میخواد یک آروانا سیلور ۳۰ سانی رو که میگه گریدaaهست وزیر دمش هم خودم دیدم یک خط متوسط کشیده شده که زرده خودش میگه دم زرده به من بده۸۵ هزار تومان آیا قیمتش خوبه اگه خب نیست باید چند باشه اگه خیلی خوبه و داره ارزون میده باید چند باشه؟

    پاسخ
    1. ali ghorban poor

      خوب میده اخه من یه دونه سیلور اروانا ۲۰سانتی رو چند وقت پیش خریدم ۶۰ هزار تومان خوب داده.
      من فروختمش و الان یه نایف و یه دونه پنگوسی دارم میخوام چند تا دیگه هم بخرم.
      فقط ببین مریض نباشه یا شاخکش رو خوب دقت کن تا صاف باشه و سرحال باشه .

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      اولا طبق قوانین سایت از قیمت سوال نفرمایید.
      بنظر بنده این اصلا آروانای گرید دار نیست خیالتون راحت که گرید آ نیست.
      اون یه خط زرد هم که شما دیدین اگر از آروانای سیلور معمولی هم نگهداری ویژه ای داشته باشید رنگ بهتر از این میگیره و حتی بنده آروانا سیلور معمولی داشتم که بعد دو سال رسیدگی رنگ باله زیریش رو قرمز کرده بودم اون هم فقط با غذاهای مخصوص آروانا و …

      پاسخ
  17. احسان

    با سلام ببخشید من همین الان متوجه شدم آروانام که نژاد سیلورهستش کل باله های بالاش و نوک باله ته دمش تیکه تیکس وخوردگی داره کلا یک شکل بدی داره. ببخشید این نشانه مریضی؟ آیا امکان داره بمیره؟تروخدا اگه راهی برای خوب شدن اون هستش بگید.

    پاسخ
    1. HΛMΞD20

      اینو جدید خریدید ؟
      پس چطور الان متوجه شدید پاره پاره شده …

      اگه باله هاش پاره پاره شده باشه احتمالا کتک خورده (( البته اگر ماهی دیگه ای کنارش بوده یا هست)) که با مراقب و کیفیت بالای آب ، به مرور خوب میشه
      ولی اگر محل پارگی ها حالت پوسیدگی و سفید شدن و پوسیده شدن داره ، احتمالا بیماری دم خوره داره
      اینو یا باید عکس بذارید یا دیگه خودتون تشخیص بدید کدومه
      بیماری دم خوره رو سرچ کنید در سایت توضیحاتش میاد طبق دستورات عمل کنید ….

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      بنظر بنده آروانای شما کتک خورده و ترکیب مناسبی ندارید.
      آروانا به این راحتی ها دم خوره نمیگیره مگر دیگه چقدر اوضاع خراب باشه.

      پاسخ
  18. احسان

    اما آروانای من همش کتک میزنه ندیدم کتک بخوره.ماهیام دو تا سیلور اسکات و یک ماکرو زرد و سیلور شارک هستش کدوم با آروانا نمیسازه؟

    پاسخ
    1. یاشار

      درود
      دوست عزیز همونطور که آقا مجتبی خدمتتون عرض کردن ترکیب شما اصلا ترکیب مناسبی نیست ( اسکات لب شور ، ماکرو آفریقایی و آروانا )
      قطعا” آروانای شما توسط ماکروها هدف قرار گرفته و توجه داشته باشید که ماکرو ها اکثرا” شبا این کار رو میکنن . شما کفیت آبو بالا ببر به مرور زمان خوب میشه . اما ای کاش از آروانا به صورت تک گونه نگه داری میکردید .
      شما بازهم منتظر نظرات دوستان با تجربه تر و اساتید سایت باشید .
      موفق باشید

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *