غذای ماهی

غذا و تغذیه ماهیان یکی از مهمترین و موثرترین مورد در رشد و نمو ،رنگ امیزی،تکثیر و … ماهی میباشد لذا با وجود اینکه ماهیان موجودات کم توقعی هستند و اکثر غذاهایی که در اختیارشان بگذارید را میخورند ولی برای داشتن ماهیان زیبا،شاداب و قوی باید تغذیه انها را مورد توجه قرار دهید. و احتیاجات ماهیان خود را از لحاظ تغذیه بفهمید برای همین منظور در این بخش به معرفی انواع غذاها و کاربرد ان میپردازیم

غذای ماهیان اب شیرین


انواع غذاها :

۱- غذاهای خشک

۲- غذاهای زنده

۳- غذاهای فریز شده

غذاهای خشک : از سایر غذاها استفاده ی بیش تری دارند که اغلب آنها سرشار از ویتامین هستند . بیش تر آنها به شکل پولکی ، قرصی و گلوله ای ساخته می شوند که اگر به دور از رطوبت و نور نگهداری شوند ، مدت زیادی قابل نگهداری هستند .

۱- پولکی : غذایی لایه لایه می باشد که به رنگ های مختلف وجود داشته و بیش تر به عنوان مکمل غذا به کار می رود و به تنهایی ارزش زیادی ندارد ؛ به این معنی که این غذا تنها دارای مقدار کمی پروتئین برای متعادل نگهداشتن وزن ماهی ها بوده و در رشد آنها تاثیر بالایی ندارد . هر رنگ پولکی هم نشانه ی مقدار مشخصی پروتئین می باشد که معمولاً روی جعبه های آنها ذکر شده است .

نکته : از پولکی بیش تر برای تغذیه ی زنده زاها استفاده می شود .

۲- غذاهای گلوله ای : همانطور که از اسمشان پیداست ، بیش تر به شکل گلوله بوده که معروفترین آنها لوفاک می باشد .

لوفاک : غذایی قهوه ای و دانه دانه که بوی ماهی مانده می دهد و سرشار از پروتئین ( حدود ۵۰ % پروتئین ) است . چندین نوع لوفاک در بازار وجود دارد که لوفاک های روشن رنگ ، روی آب می مانند ولی لوفاک های پر رنگ ، معمولاً به ته آب فرو می روند . این غذا تقریباً مورد پسند تمام ماهی ها بوده و برای تغذیه ی اغلب آنها ( چه گیاهخوار و چه گوشتخوار ) مناسب است .

غذاهای رنگی : همانند لوفاک بوده با این تفاوت که نسبت به لوفاک از پروتئین کمتری ( حدود ۳۵ % ) برخوردار بوده و بیش تر به رنگ های قرمز و سبز موجود است . این غذا یکی از مناسب ترین منابع تغذیه برای گلد فیش ها و گیاهخوارانی که از روی آب تغذیه می کنند ، محسوب می شود .

مغز میگو : دانه های ریز نارنجی رنگی که سرشار از پروتئین بوده و به تنهایی قادر به تامین مواد معدنی مورد نیاز ماهی میباشد .

۳- غذاهای قرصی : بیش تر این غذاها با نام پروتئین عرضه می شوند که اغلب از خزه دریایی ( جلبک ) ساخته می شوند . این غذا بیش تر به عنوان مکمل پروتئینی برای زنده زاها به کار می رود ولی برای تغذیه ی گیاهخوارانی مثل کوریدوراس و کت فیش هم استفاده می شوند .

۴- کرم های منجمد شده : از بهترین منابع پروتئین به شمار می روند که با فشرده کردن کرم هایی چون کرم خاکی ساخته می شوند . از رایج ترین کرم های منجمد شده ، می توان به کرم فشرده و کرم قرمز اشاره کرد .

کرم فشرده : کرم های سفید منجمد شده که به صورت مکعب هایی وجود داشته و برای تغذیه ماهی ها می توان آنها را به شیشه چسبانده و یا به صورت پودر شده استفاده کرد .

کرم قرمز ( خونی ) : کرم های قرمز یا خونی یکی از گونه های کرم خاکی هستند که در بازار به صورت منجمد وجود دارند . این نوع هم سرشار از پروتئین بوده و در سلامتی و رشد ماهی ها نقش بسیار زیادی دارد .

۵- تخم میگو : با حدود ۶۰ % پروتئین ، یکی از بهترین غذاهای منجمد به حساب می رود که تقریباً رایج ترین غذا برای تغذیه انواع بچه ماهی ها می باشد .

البته ماهی ها خیلی راغب به تغذیه با تخم میگو به صورت خشک نیستند ولی اگر به صورت زنده مورد تغذیه ی آبزیان قرار گیرند ، بسیار مورد پسندشان بوده و اثری از آنها در آب باقی نمی گذارند .

نحوه زنده کردن تخم میگوی منجمد : ابتدا در یک تانک یا ظرف شیشه ای مقداری آب بدون کلر ریخته و با استفاده از آبگرمکن دمای آن را روی ۳۰ درجه سانتیگراد ثابت نگه دارید . سپس علاوه بر قرار دادن یک سنگ هوا در تانک ، به ازای هر لیتر ۲ قاشق سوپخوری در آب نمک بریزید . ( بهتر است از نمک دریایی استفاده شود که هیچ افزودنی مضری ندارد . )

ابتدا مقداری از تخم های منجمد را حدود یک ساعت در آب تازه قرار داده تا رطوبت آنرا فرا گیرد ، سپس آنها را به تانک بریزید . دقت داشته باشید محلی که تخم ها در آن قرار دارند باید روشن باشد ، چون در غیر اینصورت بیش تر تخم ها خراب می شوند .

پس از ۴۸ ساعت بچه میگو ها از تخم در می آیند که برای تغذیه بچه ماهی ها آماده اند .

نحوه تغذیه بچه ماهی ها با تخم میگوی زنده : پس از در آمدن بچه ها از تخم ، پمپ هوا را خاموش کرده و در حدود ۱۰ تا ۲۰ دقیقه یک چراغ قوه در کنار یکی از گوش های تانک قرار دهید . مشاهده می کنید که بچه میگو ها به طرف روشنایی شنا کرده و در آن قسمت جمع می شوند .

در این حالت می توان با استفاده از سرنگ مقداری از آنها را گرفت و سیس روی تکه ای پارچه ضخیم که روی یک لیوان قرار دارد ریخت تا از آب جدا شوند . در این حالت به آرامی آنها را به تانک ریخته تا بچه ماهی ها از آن تغذیه کنند .  این مقدار برای تغذیه ۶۰ تا ۱۰۰ بچه ماهی کافی بوده و هر بچه ماهی حداقل در روز به دو بار تغذیه بدین وسیله نیازمند است .

غذاهای زنده :یکی از رایج ترین غذاهای گوشتخواران به شمار رفته که لذیذ ترین غذای آنها هم محسوب می شود و استفاده از این غذاها سبب رشد و سلامتی آنها می شود .

۱- ماهی زنده : مورد تغذیه ی بیش تر گوشتخوران قرار گرفته و معمولاً از ماهی های ریز رودخانه به این منظور استفاده می کنند . البته بچه های زنده زاها به خصوص گوپی هم دارای چنین کاربردی بوده و معمولاً برای تغذیه ی آنجل ها مورد استفاده قرار می گیرند .

تذکر : هرگز ماهیتان را با ماهی مرده تغذیه نکنید تا عامل مرگ آن ماهی ، سبب مرگ ماهی شما نشود .

۲- کرم خاکی : سبب تقویت رنگ ماهی ها شده و غذای مورد علاقه ی بیشتر گوشتخواران و گلد فیش ها محسوب می شود .

نکته : قبل از تغذیه ی ماهی ها با کرم خاکی ، آنرا کاملاً با آب بشویید .

چون در همه ی فصول نمی توان در جاهایی مانند باغچه به جستجوی کرم های خاکی پرداخت ؛ می توان آنها را جداگانه پرورش داده و سپس به عنوان غذای ماهی ها مورد استفاده قرار داد .

نحوه ی نگهداری و تکثیر کرم خاکی : ابتدا تعدادی کرم خاکی از باغچه یا محلی که دارای خاک مرطوب است پیدا کرده و سپس آنها را در یک جعبه که در آن مقداری خاک مرطوب است قرار دهید .

سپس مقداری از جعبه را درون آب قرار دهید تا خاک ها مرطوب باقی بمانند .

پس از گذشت مدتی ، چون کرم های خاکی دو جنسه بوده و نیاز به نر و ماده ندارند ؛ تکثیر شده و به تعداد مورد نظر شما خواهند رسید .

نکته : برای جلوگیری از خشک شدن خاک که سبب مرگ کرم های خاکی می شود ، هر روز مقداری آب را روی لایه های بالایی خاک بریزید .

۳- لارو پشه : کرم های ریز سفید رنگی بوده که به تسریع در رشد بچه ماهی ها کمک می کنند .

لارو ها معمولاً در بدن پشه ماده و یا پس از تخم ریزی حاصل می شوند که پس از شستشوی آنها می توان ؛ از آنها برای تغذیه ی ماهی ها استفاده کرد .

۴- دافنی ( کک آبی ) : حشره های ریزی ( ۳- ۲.۵ سانتیمتر ) که در دریاچه ها و یا جاهایی که مقداری آب مدت زیادی ساکن است رشد یافته و می توانند  به عنوان یک تنوع در غذای ماهی ها محسوب شوند .

چون دافنی ها در آب گرم از بین می روند بیش تر در فصل بهار و پاییز در آب های سرد یافت می شوند .

۵- کرم های ریز ( کرم پروانه درخت بید ) : به دلیل ریز تر بودن از تخم میگو ، مورد تغذیه ی بچه ماهی های بسیار ریز قرار می گیرند .

نحوه ی تولید کرم پروانه بید : ابتدا درون یک لگن پر از کره نباتی مانده مقداری بلغور جو ریخته و به اندازه ی مورد نیاز ، آب داغ را به این ترکیب اضافه کنید . ( بطوریکه خمیر شود . )

سپس برای مدتی اجازه دهید تا سرد شود و پس از یک روز آنرا کاملاً با هم مخلوط کنید . دو تا سه روز بعد کم کم ، کرم ها رشد کرده و برای تغذیه آماده می شوند .

نکته : پس از مخلوط کردن آنها ، روی آنها را پوشانده ولی چند روزنه در آن قرار دهید تا تبادل هوا بین محیط و ظرف صورت گیرد .

۶- Parmecium : بزرگترین باکتری تک سلولی می باشد ، که با چشم قابل رویت نیست ولی برای رشد ماهی ها ( به خصوص گیاهخواران ) بسیار موثر است .

Parmecium ابتدا باکتری های کوچک موجود در آب را خورده و سپس ماهی ها از آن تغذیه می کنند .

روش تهیه باکتری Parmecium : ابتدا در یک بطری پر از آب بدون کلر ، مقداری خیار خرد شده بریزید . سپس در بطری را بسته و چند روزنه برای تبادل هوا در آن قرار دهید . برای چند هفته ، بطری را در جای گرم قرار دهید تا باکتری ها در آب رشد کنند .

پس از این مدت می توان مقداری از آب بطری را به تانک منتقل کرده تا باکتری ها در تانک هم تکثیر یابند .

نکته : در صورتی که خیار های خرد شده در آب کلر دار قرار گیرند ، تمام باکتری ها نابود شده و در نتیجه خراب می شود .

۷- کرم گیلاس : کرم های سفید رنگی بوده که معمولاً درون گیلاس های رسیده قابل مشاهده هستند . این کرم ها را می توان پس از شستشوی کامل برای تغذیه ی ماهی ها به تانک منقل کرد .

۸- میگو : بی شک میگو یکی از قوی ترین منابع پروتئین به شمار می رود که می توان از این منبع پروتئین برای افزایش سرعت رشد ماهی ها بهره برد .

تذکر : تنها قسمت های نرم بدن میگو را به ماهی ها داده ، و از قسمت های سخت آن استفاده نکنید .

غذاهای فریز شده :بیش تر غذاهای زنده را ، چون مدت زیادی قابل به نگهداری نیستند می توان فریز کرده تا در فصول دیگر هم قادر به مصرف باشند .

۱- جگر و دل گاو ، گوسفند و مرغ : سرشار از پروتئین بوده که می توان پس از فریز کردن ، در هفته چند بار ماهی ها را با آن تغذیه کرد .

نکته : دقت داشته باشید در هر بار تغذیه ، مقدار کافی جگر یا دل به ماهی ها دهید تا سبب نفخ آنها نشود .

تذکر : هرگز یخ غذای فریز شده را توسط آب گرم ، ذوب نکرده و اجازه دهید کم کم با هوای خارج هم دما شود .

۲- دل گاو فریز شده : امروزه با پیشرفت تکنولوژی دسترسی به مواد مورد نیاز هم سریع و راحت تر شده ، تا جایی که دیگر لازم نیست دل گاو را منجمد کرده و می توان از دل گاو فریز شده که به شکل پولکی ساخته شده به این منظور استفاده کرد .

۳- کرم قرمز ( خونی ) منجمد : کرم های قرمز ( خونی ) را هم می توان منجمد کرده و در مواقع نیاز ، از آنها استفاده کرد .

۴- دافنی منجمد : معمولاً دافنی ها مدت بسیار کمی زنده می مانند و در همه ی فصول هم یافت نمی شوند ؛ که می توان در فصول بهار و پاییز که فراوانند ، آنها را منجمد کرده و در سایر فصل ها مورد استفاده قرار داد .

نکته : دافنی فریز شده در بازار موجود می باشد که برای ساکنان شهر ها طراحی شده است .

۵- کرم خاکی فریز شده : به دلیل کمیاب بودن کرم های خاکی در فصول سرد و اهمیت آن در تغذیه ماهی ها ؛ امروزه کرم های خاکی فریز شده در بازار موجود است که جانشینی برای کرم های خاکی زنده می باشد .

۶- میگو : همانطور که گفته شد میگو سرشار از پروتئین بوده و از این رو به چندین شکل مختلف ( تخم میگو ، مغز میگو ، میگوی زنده و … ) مورد استفاده قرار می گیرد . اما تولید هر کدام نیاز به مراقبت ها و صرف زمان زیادی دارد ؛ که به جای آنها می توان از میگوی فریز شده استفاده کرد .

تذکر : هرگز ماهی زنده ای که بدون دخالت شما ، در آب مرده است را فریز نکرده و به ماهی ها ندهید .

چند غذای ویژه :

۱- برای تغذیه گلد فیش ها می توان از مقدار کمی سیب زمینی آب پز شده و سبزیجات پخته شده ( به مقدار کم ) استفاده کرد .

۲ – غذایی مخصوص گوشتخواران : یک تکه دل گاو ، یک تکه جگر مرغ ، میگو ، آرد جو و مقدار کمی نخود فرنگی یا کاهو پخته شده را در یک کیسه بریزید . سپس آنها را کاملاً با هم مخلوط کرده و پس از آن به تانک منتقل کنید .

نکته : اگر در جگر یا دل مورد استفاده ، تکه ای از چربی ملاحظه شد ، آنرا جدا کرده و سپس با سایر غذاها مخلوط کنید .

غذاهایی که نباید به ماهی ها داده شود :

۱- چربی حیوانات ۲- ادویه ۳- نان ۴- گوشت سفید یا قرمز

تهیه غذا از دل گاو:

مواد لازم برای تهیه غذا از دل گاو:

دل گاو ۱ عدد

۲۵۰ گرم اسفناج آب پز

۲۵۰ گرم میگو

سبوس گندم

ژلاتین

پودر سیر(اختیاری)

چربی های دل را بخوبی تمیز کنید و سیاهرگ های آن را جدا کنید.این کار در صورتی که دل کمی یخ زده باشد راحت تر خواهد بود.دل را تکه تکه کنید و بصورت مکعب های ۲ سانتیمتری تقسیم کنیدتا کار غذا ساز شما را راحت کند.تکه های دل را داخل مخلوط کن یا غذا ساز بریزید.دل را تا زمانی که تکه ی بزرگی دیده نشود خرد کنید.ولی هرگز آن ها را بصورت مایع و یا خمیری شکل در نیاورید.زیرا ماهی ها به ساختار فیبری گوشت نیاز دارند.حال گوشت ها را در ظرف جداگانه ای بریزید.

کمی میگو رابپزید(خیلی کم) و سپس داخل غذا ساز بریزیدو خرد کنید. اسفناج ( آب پز ) را آب کشی کنید و به میگوی ریز ریز شده اضافه کنید.یک فنجان از سبوس گندم به مخلوط میگو و اسفناج اظافه کنید و هم بزنید.بعد از اینکه خوب مخلوط کردید این مخلوط را کنار بگذارید. ۱۵ گرم ژلاتین را به آب داغ اضافه کنید تا ژلاتین ور بیاید.

ژلاتین،مخلوط میگو و دل را مخلوط کنید و برای ۵ دقیقه به حال خود بگذارید. با یک قاشق بزرگ مواد حاصل را در پاکت فریزر بریزید ولی خیلی پر نکنید.بسته ها را در فریزر قرار دهید.

برای استفاده بسته را از فریزر بیرون بیاورید و به تکه های مناسب تقسیم کنید و داخل آکواریوم بیندازید.


نقل از:http://worldfish.blogfa.com

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,220 دیدگاه در “غذای ماهی

  1. امیر

    سلام من نوعی از لوفاک های رنگی رو به ماهی های گوشتخوارم میدم اما بعد از گذشت ۹.۱۰ماه اصلا بزرگ نشدن لطفا میشه بگید چه غذایی بدم تا رشدشون بیشتر بشه ؟؟؟؟؟؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      لوفاک رنگی اگر غذای انرژی هست که اصلا غذای خوبی نیست و حداکثر هفته ای دو وعده استفاده کنید نه بیشتر.
      ضمنا باید تنوع غذایی داشته باشید.
      البته ممکنه سایز محل نگهداری و تراکم ماهی ها به نحوی باشه که دیگه اصلا رشد نکنن چون رشد ماهی به عوامل مختلفی بستگی داره شاید تانک کوچکه و یا تراکم ماهی بالا هست و یا کیفیت آب پایینه و هزار مورد دیگه که فقط یکیش تغذیه هست.

      پاسخ
  2. امیر

    حدودا ۱۰۰ لیتر تانکم جا میگیره بعد با لجن خوار ۷ تا ماهی دارم ک ۲ تا پرت دارم ۱ پنگوسی ۱سیلور اسکات ۲تا اسکار که یکی از اسکارم یک چشمش کور شده اما کیفیت آب را نمیدانم میشه بگید چجوری کیفیتشو مشخص کنم و حالا با این شرایط برای چی ماهی هام رشد نمی کنن و یک سوال دیگه چجوری چشم ماهه اسکارم را خوب کنم ؟؟؟؟؟؟

    پاسخ
    1. mehdi118

      سلام
      دوست عزیز
      اولا که هر سوال رو تو قسمت خودش بپرسید.
      نکته دوم پنکوسی و اسکار سازگار نیستن, اسکارم با اسکات سازگار نیست, از اون طرف پرت همیشه با اسکات مشکل داره با اسکارم همینطور. کلا ترکیب شما اشتباهه برا همینم اسکارتون آسیب دیده هستش!
      شما ۳۰% درصد هر هفته سیفون کنید. دما رو رو ۲۸ ثابت نگه دارید.
      رشد ماهی هم چن تا فاکتور اصلی داره ک شما ظاهرا هیچ کودوم رو مهیا نکردید.
      ۱_ جای بزرگ
      ۲_ آب باکیفیت
      ۳_تغذیه مناسب
      ۴_نبودن عامل استرس یا ترس.
      شما هم تانکتون کوچیکه, هم ماهیاتون سازگار نیستو استرس دارن ۲۴ ساعت روزُ, بعدشم ک کیفیت اب پایینه! با این وجود غذای درست حسابی ام نمیخورن!
      ماهیاتونو باید سازگار کنید, کیفیت اب بالا, و تغذیه مناسب تا رشد کافی داشته باشن.
      موفق باشید.

      پاسخ
  3. امیر

    سلام یه سوال داشتم آیا میشه به ماهی ها دل مرغ داد یا براشون ضرر داره؟؟؟؟

    پاسخ
    1. متخصص ماهی

      سلام امیر جان
      بله ضرر داره ولی خوبه هفته ای یه بار بهشون بدی ولی خیلی کم چون باعث میشه که ماهی دچار
      بیماری انگل روده بشه
      پس اگه ندین بهتره واگر دوست دارین بدین هفته ای یه بار

      پاسخ
      1. شهریار (onlypet.ir)

        سلام
        قربان ضمن تشکر از پاسخگویی شما و فعالیتتون تو سایت خودتون اگه ممکنه از اسم متخصص ماهی استفاده نکنید. لطفا یک اسم عادی مثل بقیه دوستان انتخاب کنید و از القاب استفاده نکنید. اسم شما رو در کامنت های گذشته تغیر دادم و باز میبینم با همین اسم کامنت میزارین و دیگه جسارت کردم و اینجا مطرح کردم. از القابی مثل دکتر، پزشک ابزیان، متخصص ماهی، دکتر ماهی، حرفه ای و …. استفاده نکنید. خیلی از دوستان به صورت ناشناس فعالیت میکنن و خیلی از دوستان دیگه هم اسم خودشون رو قرار میدن یا یه اسم مجازی. لطفا شما هم به همین صورت کامنت بذارین و از اسم متخصص ماهی استفاده نکنید.
        ——-
        واسه اینکه کامنتم یه بعد علمی هم داشته باشه و نظرکی هم داده باشم بستگی داره واسه چه ماهیی از دل استفاده کنید. یه ماهی هست که اصلا باید بهش دل بدین و هیچ مشکلی هم واسش پیش نمیاد. یه ماهی هم هست اصلا نباید دل بخوره. مستقیما به ماهی هم مربوط میشه و نمیتونیم کلی بگیم کلا دل ضرر داره. از نظر من واسه خیلی ماهیا دل ضرر که نداره هیچ واجب هم هست.
        ضمنا بهتره از دل گوساله یا گاو استفاده بشه تا دل مرغ.
        با تشکر

        پاسخ
      1. م ماهی

        نخیر نمیشه به تنوع کاری نداره گوشت گوشته چه گوشت گاو و چه گوشت مرغ
        به حرحال باعث انگل روده میشه ن امیر جان هفته ای یه وعده به اونا بده

        پاسخ
    2. mehdi118

      دوستان دل مرغ زیاد خوب نیس.
      از دل گاو استفاده کنید نه همیشه هفته ای ۲/۳ بار اونم ب مقدار کم کافیه.

      پاسخ
  4. ناشناس

    با سلام من یه مارماهی تایر ترک دارم که حدود ۳۰ سانتی هست دو هفته ای هست غذا نمیخوره دوبار پریده بیرون چند بارم خودشا زده به در آکواریوم نمیدونم چش شده کسی هم نیست بزندش قبلا کلیکا با دست میبریدم میبردم نزدیکش میومد میخورد الان چیزی نمیخوره چه غذایی بهش بدم؟ کرم خونی هم خریدم از این فریز شده ها ولی میمونه رو آب و ته نشین نمیشه.

    پاسخ
    1. mehdi118

      سلام کیفیت ابو بالا نگه دارین سیفون هفتگی ۳۰% انجام بدین, از ماهی زنده استفاده کنین برا تغذیه یه مدت.

      پاسخ
  5. kiavash

    سلام من چند روز پیش انتی بیوتیک ماهیان تو تانکم ریختم می خواستم بدونم اگه parameciumبریزم توتانک از بین نمیره

    پاسخ
    1. mehdi118

      انتی بیوتیک بعد دوره درمان دگ نیاز نیست. بعدم, بعد چند بار سیفون از تانک رفته.
      parmecium هم ربطی به انتب بیوتیک نداره, ولی اگه انتی بیوتیک موجود تو اب باعث مرگ تک سلولی ها بشه اونو دقیق نمیدونم چون اینجوری استفاده نکردم باید منتظر آقا مجتبی باشید در این مورد.

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      خب اولا آنتی بیوتیک نباید بیشتر از ۴۸ ساعت داخل آب بمونه چون آب رو سمی میکنه دوما آنتی بیوتیک بسیاری از باکتری ها و تک سلولی ها رو از بین میبره.

      پاسخ
  6. kiavash

    با سلام
    می خواستم بدونم اگه به ماهیام سویا بدم چیزی میشه

    پاسخ
    1. hi guy

      سلام میشه ولی قبل مصرف باید چند دقیقه تو آب خوب خیس بخوره یا اگه نخواستی خیس کنی سویا هارو بکوبی بعد که حالت پودری پیداکرد مصرف کنی

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      سویا رو باید خیس کنید و بعدا آبش رو بگیرید و در غذای دست ساز استفاده کنید روش تهیه غذای دست ساز در مقالات برگزیده سایت هست مطالعه بفرمایید.

      پاسخ
  7. سجاد

    ,سلام ممنون از,مطالب خوبتون
    خواستم بدونم کرم خاکی رو بگیرم و خوب شستشو بدم و بعد همونطور بزار تو فریزر مشکلی داره؟بعد استفاده کنم؟
    این کرم خاکی ک تو باغچه ها هست,خوبه؟یا این کرم ورمی کمبوست ک جدیدن تولیدمیشه؟
    من برای تغذیه گوپی وگلدفیش و اسکار و پرت و اذرخش(پولی)میخوام.
    اینا باهم نگهداری نمیکنم ها(دوتا اکواریوم جداس)

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بنده این کرم ها رو توصیه نمیکنم.
      روش استفاده از کرم خاکی در سایت توضیح داده شده مطالعه بفرمایید.
      تقریبا همین روش خودتون هست.

      پاسخ
  8. saeid

    سلام . من یه ماکرو یه اسکات و یه سوروم دارم…میخاستم بدونم که چه غذای بهشون بدم تا زود تر بزرگ بشن ؟ دل مرغ خوبه؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      برای رشد ماهی سایز محل نگهداری و کیفیت آب خیلی مهمه و بعدا تغذیه.
      خب اگر دل مرغ بدین که اونها رو میکشید در کل غذای گوشتی بهتره از دل گاو استفاده کنید اون هم هفته ای حداکثر دو وعده نه بیشتر.
      مناسب ترین غذا غذاهای با کیفیت تجاری و مارک معتبر هست.

      پاسخ
  9. Pejman

    سلام
    میشه در مورد غذاهای رنگ دانه دار هم مقاله بزارید؟
    غذاهای شرکتی یا غذاهای رنگدانه ای که به صورت فله ای میفروشن ویا در مورد غذاهای دست ساز رنگ دانه دار توضیح بدین ممنون میشم.

    پاسخ
  10. erfan1393

    سلام خسته نباشید در مورد این ها هم تاپیک در تالار گفتگو داریم این لینکاش=
    https://www.onlypet.ir/forum/aquarium-forum-six/%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B3%D8%AA-%D8%B3%D8%A7%D8%B2/

    https://www.onlypet.ir/forum/aquarium-forum-six/%D8%AA%D8%BA%D8%B2%DB%8C%D9%87-%D9%85%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%B1%D9%86%DA%AF-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%A7/

    پاسخ
  11. سروش

    چگونه تاریخ انقضا کرم خشک شده رو بفهمم؟
    به اسکار یا ماهیای دیگه سفیده تخم مرغ میشه داد؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      تاریخ انقضا رو باید از روی جعبه غذا ببینید.
      از غذای تخم مرغی استفاده نکنید بهتره.

      پاسخ
  12. ناشناس

    سلام

    از غذاهای tetra red parrot و غذای sera red parrot کدوم کیفیتش بهتره برای رنگ ماهی پروت ؟؟
    هردوشون که روی قوطیشون چینی نوشته …
    چه غذاهای مشابه دیگه ای توصیه میکنید برای پروت ؟

    ممنونم از راهنماییتون

    پاسخ
    1. yashar esfahani

      با سلام
      دوست عزیز هر دو غذایی که نام بردید از برند های معروف بازار هستن و از کیفیت بالایی برخوردار هستن با خیال راحت هر کدام را تهیه کردید استفاده کنید فقط به تاریخ انقضا غذا هم توجه داشته باشید .
      موفق باشید

      پاسخ
      1. ناشناس

        معروفیتشون رو که اطلاع دارم فقط میخواستم بدونم کدوم بهتره
        بالاخره باید یکیشون یه برتری داشته باشه

        به هرحال متشکرم

        پاسخ
        1. شهریار (onlypet.ir)

          هم کمپانی سرا معتبر و معروفه و هم تترا. اگه نظر شخصی میخواین خب بنده یه نظر کاملا شخصی میدم. به نظر من سرا محصولات باکیفیتری داره.
          ضمنا اگه فقط این دو غذایی که فرمودید مورد نظرتون هست که کدوم باکیفیت تر هستند و نه برتری برند محصول خب باید انالیز و ارزش غذاییشو ببینید حالا یا تو کاتالوگ یا رو قوطی محصول و تصمیم بگیرین کدوم رو تهیه کنید. باز در این مورد هم نظر شخصی خواستین رد پروت سرا رو تهیه کنید.

          پاسخ
        2. مجتبی

          سلام
          دوستان پاسخ دادن خدمتتون اما بنظر بنده اگر یکی رو انتخاب کنید جواب خوبی نمیگیرید بلکه باید تنوع غذایی داشته باشید پس هر دو نوع غذا رو تهیه بفرمایید.

          پاسخ
  13. ناشناس

    سلام تو بعضی قسمتا نوشتید از دل گوساله و گوسفند برای تغذیه استفاده کنیم.خاستم بدونم میشه گوشت ماهیای دریایی که توبازار هست استفده کنیم؟اصلا حتما باید کیلکا باشه؟کپور و حلوا و قزل و…..میشه استفاده کرد؟
    راستی میشه از کنسرو ماهی هم استفاده کرد؟؟؟؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      خیر حتما نیازی نیست ماهی کیلکا باشه. از هر گوشت ماهیی میشه استفاده کرد و مانعی نداره، فقط به جیب ادم فشار میاد و بس. کسی قزل نمیگیره بده به ماهیاش بخوره. خودش قزلو میزنه به بدن و کیلکا هم میخره و میده به ماهیاش
      کنسرو ماهی هم به هیچ عنوان استفاده نکنید و مناسب نیست
      گوشت ماهی یا کیلکا یا هر ماهیی که قراره بدین به ماهیاتون برای اطمینان از انگل زدایی هم ابتدا تو دمای پایین فریز کنید و بعد استفاده کنید

      پاسخ
  14. ناشناس

    سلام
    این که میگین ماهی کیلکا خوبه، میشه از این کیلکاهای کنسروی هم استفاده کرد؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      هیچگونه کنسروی رو نمیشه به ماهی داد دوست عزیز ؟؟؟!!!

      پاسخ
  15. hadi

    سلام اگه میشه راهنمایی کنید ۲تا اسکار کوچیک دارم۶سانتی هستن امروز بهشون کمی گوشت مرغ دادم خیلی هم با اشتها میخوردن الان که نگاه کردم یکیشون شکمش خیلی بزرگ شده طوری بزرگ شده شکمش که تعجب کردم به سختی خودشو تکون میده دورست انهو ماهی شکم پر شده لطفا راهنمایی کنید واسش ضرر داره احتمال طلف شدنش هست یا اینکه شکمش به حالت طبیعی برمیگرده

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب ماهی زیادی غذا بخوره اینطوری میشه.
      ضمنا دقت کنید از گوشت مرغ نباید استفاده کنید و فقط از دل گاو باید استفاده کنید و گوشت ماهی و میگوی تازه.
      البته در روزیکه ماهی غذای گوشتی میخوره فقط همین یک وعده غذایی رو باید مصرف کنه ضمنا نباید اینقدر بهشون غذا بدین تا بترکن .
      اگر هم زیادی غذا خوردن یک روز هیچ غذایی بهشون ندین تا این غذای گوشتی هضم بشه و مشکلی برای ماهی پیش نیاد.

      پاسخ
  16. حميد

    امروز رفتم یه مغازه ای بهم یه بسته غذا(اجری رنگ)پودری بود.گفت مغز میگو هستش.خاستم ببینم اینطور چیزی هس؟
    ارتمیا تخم میگو یا مغز میگو؟اینو بخرم یا دروغ گفته؟؟؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      همه اینها رو که شما فرمودین موجوده و در بازار هست.

      پاسخ
  17. حميد

    ممنون از شما….
    خب اینو که خودمم میدونستم ک توبازار موجود هست.مخام ببینم مغز میگو ک مغازه دار بهم داده این شکلیه؟پودر اجری رنگه؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      عکسشو میتونید بذارید؟. البته فکر کنم هنوز نخریدید که خواسته باشید عکس بذارید. بنابراین جوابتون رو با یه سوال میدم. واسه چی میخواین؟. واسه تغذیه ماهی یا بچه ماهی؟ برند بود، فله میفروختن؟، سیست ارتمیا داریم که قهوه ای رنگه و باید هچ کنید و استفاده بشه. مغز میگو والا نمیدونم. ممکنه باشه و پودر کردن! باید منتظر باشید یکی که دیده از اینا و استفاده کرده توضیح بده. به شخصه ندیدم. اما اگه بگید واسه چی نیاز دارید شاید بتونیم کمکی انجام بدیم و راهنماییتون کنیم به سمت محصولی که نیاز دارید

      پاسخ
  18. omeid

    سلام مطمعنم جای سوالم درست نیس ولی من موقع غذا دادن به ماهیام فیلتر تصفیم رو خاموش میکنم که غذا هام رو نکشه یک ساعت بعد دوباره رو شن میکنم .
    دو بار در روز هم غذا میدم این کار با سه ماهیا و عمر فیلترم ضرر نداره

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      فیلتر رو نباید زیاد خاموش و روشن کنید و همونطور که گفتید شاید نوساناتی که ایجاد میشه هنگام خاموش و روشن شدن تو عمر فیلتر تاثیر بذاره. اما خب حالا خیلی هم نمیشه رو این موارد حساب کرد و به نظرم گاهی مجبور شدید عیبی نداره فیلتر خاموش و روشن بشه و قرار نیست فرتی بسوزه(گرچه وسیله برقیه و شانس و کیفیت کالا و موارد ریز و درشت دیگه تو عمرش تاثیر داره). حالا راه حل هم هست که اینقدر فیلتر رو روشن و خاموش نکنید، به نظرم بهتره غذا رو بریزین یه طرف دیگه که فیلتر نیست و زیادم نریزید، در اینصورت تا فیلتر بخواد بکشه تو ماهیا خوردن، مگر برخی غذاها مثل ارتمیا یا واقعا چاره ای نباشه و فیلتر رو مجبور باشید خاموش کنید ولی دیگه روزی دوبار نمیفهمم چه غذایی میدید و فیلترتون چه قدرتی داره که قبل از ماهیا غذا رو میکشه تو؟؟!!! مورد بعدی هم فیلتر رو خاموش کردید واسه غذا یا هر دلیل دیگه چرا یک ساعت بعد روشن میکنید؟ پنج دقیقه بعد روشن کنید و این دیگه کار صحیحی نیست دو سه ساعت در روز فیلتر رو خاموش کنید و اصلا چنین خاموش و روشن شدنی رو تائید نمیکنم و صد در صد برای ماهیا این کار مضره و ممکنه باکتری های مفید داخل فیلتر(رو مدیا، ابر یا …) رو نابود کنید.

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *