غذای ماهی

غذا و تغذیه ماهیان یکی از مهمترین و موثرترین مورد در رشد و نمو ،رنگ امیزی،تکثیر و … ماهی میباشد لذا با وجود اینکه ماهیان موجودات کم توقعی هستند و اکثر غذاهایی که در اختیارشان بگذارید را میخورند ولی برای داشتن ماهیان زیبا،شاداب و قوی باید تغذیه انها را مورد توجه قرار دهید. و احتیاجات ماهیان خود را از لحاظ تغذیه بفهمید برای همین منظور در این بخش به معرفی انواع غذاها و کاربرد ان میپردازیم

غذای ماهیان اب شیرین


انواع غذاها :

۱- غذاهای خشک

۲- غذاهای زنده

۳- غذاهای فریز شده

غذاهای خشک : از سایر غذاها استفاده ی بیش تری دارند که اغلب آنها سرشار از ویتامین هستند . بیش تر آنها به شکل پولکی ، قرصی و گلوله ای ساخته می شوند که اگر به دور از رطوبت و نور نگهداری شوند ، مدت زیادی قابل نگهداری هستند .

۱- پولکی : غذایی لایه لایه می باشد که به رنگ های مختلف وجود داشته و بیش تر به عنوان مکمل غذا به کار می رود و به تنهایی ارزش زیادی ندارد ؛ به این معنی که این غذا تنها دارای مقدار کمی پروتئین برای متعادل نگهداشتن وزن ماهی ها بوده و در رشد آنها تاثیر بالایی ندارد . هر رنگ پولکی هم نشانه ی مقدار مشخصی پروتئین می باشد که معمولاً روی جعبه های آنها ذکر شده است .

نکته : از پولکی بیش تر برای تغذیه ی زنده زاها استفاده می شود .

۲- غذاهای گلوله ای : همانطور که از اسمشان پیداست ، بیش تر به شکل گلوله بوده که معروفترین آنها لوفاک می باشد .

لوفاک : غذایی قهوه ای و دانه دانه که بوی ماهی مانده می دهد و سرشار از پروتئین ( حدود ۵۰ % پروتئین ) است . چندین نوع لوفاک در بازار وجود دارد که لوفاک های روشن رنگ ، روی آب می مانند ولی لوفاک های پر رنگ ، معمولاً به ته آب فرو می روند . این غذا تقریباً مورد پسند تمام ماهی ها بوده و برای تغذیه ی اغلب آنها ( چه گیاهخوار و چه گوشتخوار ) مناسب است .

غذاهای رنگی : همانند لوفاک بوده با این تفاوت که نسبت به لوفاک از پروتئین کمتری ( حدود ۳۵ % ) برخوردار بوده و بیش تر به رنگ های قرمز و سبز موجود است . این غذا یکی از مناسب ترین منابع تغذیه برای گلد فیش ها و گیاهخوارانی که از روی آب تغذیه می کنند ، محسوب می شود .

مغز میگو : دانه های ریز نارنجی رنگی که سرشار از پروتئین بوده و به تنهایی قادر به تامین مواد معدنی مورد نیاز ماهی میباشد .

۳- غذاهای قرصی : بیش تر این غذاها با نام پروتئین عرضه می شوند که اغلب از خزه دریایی ( جلبک ) ساخته می شوند . این غذا بیش تر به عنوان مکمل پروتئینی برای زنده زاها به کار می رود ولی برای تغذیه ی گیاهخوارانی مثل کوریدوراس و کت فیش هم استفاده می شوند .

۴- کرم های منجمد شده : از بهترین منابع پروتئین به شمار می روند که با فشرده کردن کرم هایی چون کرم خاکی ساخته می شوند . از رایج ترین کرم های منجمد شده ، می توان به کرم فشرده و کرم قرمز اشاره کرد .

کرم فشرده : کرم های سفید منجمد شده که به صورت مکعب هایی وجود داشته و برای تغذیه ماهی ها می توان آنها را به شیشه چسبانده و یا به صورت پودر شده استفاده کرد .

کرم قرمز ( خونی ) : کرم های قرمز یا خونی یکی از گونه های کرم خاکی هستند که در بازار به صورت منجمد وجود دارند . این نوع هم سرشار از پروتئین بوده و در سلامتی و رشد ماهی ها نقش بسیار زیادی دارد .

۵- تخم میگو : با حدود ۶۰ % پروتئین ، یکی از بهترین غذاهای منجمد به حساب می رود که تقریباً رایج ترین غذا برای تغذیه انواع بچه ماهی ها می باشد .

البته ماهی ها خیلی راغب به تغذیه با تخم میگو به صورت خشک نیستند ولی اگر به صورت زنده مورد تغذیه ی آبزیان قرار گیرند ، بسیار مورد پسندشان بوده و اثری از آنها در آب باقی نمی گذارند .

نحوه زنده کردن تخم میگوی منجمد : ابتدا در یک تانک یا ظرف شیشه ای مقداری آب بدون کلر ریخته و با استفاده از آبگرمکن دمای آن را روی ۳۰ درجه سانتیگراد ثابت نگه دارید . سپس علاوه بر قرار دادن یک سنگ هوا در تانک ، به ازای هر لیتر ۲ قاشق سوپخوری در آب نمک بریزید . ( بهتر است از نمک دریایی استفاده شود که هیچ افزودنی مضری ندارد . )

ابتدا مقداری از تخم های منجمد را حدود یک ساعت در آب تازه قرار داده تا رطوبت آنرا فرا گیرد ، سپس آنها را به تانک بریزید . دقت داشته باشید محلی که تخم ها در آن قرار دارند باید روشن باشد ، چون در غیر اینصورت بیش تر تخم ها خراب می شوند .

پس از ۴۸ ساعت بچه میگو ها از تخم در می آیند که برای تغذیه بچه ماهی ها آماده اند .

نحوه تغذیه بچه ماهی ها با تخم میگوی زنده : پس از در آمدن بچه ها از تخم ، پمپ هوا را خاموش کرده و در حدود ۱۰ تا ۲۰ دقیقه یک چراغ قوه در کنار یکی از گوش های تانک قرار دهید . مشاهده می کنید که بچه میگو ها به طرف روشنایی شنا کرده و در آن قسمت جمع می شوند .

در این حالت می توان با استفاده از سرنگ مقداری از آنها را گرفت و سیس روی تکه ای پارچه ضخیم که روی یک لیوان قرار دارد ریخت تا از آب جدا شوند . در این حالت به آرامی آنها را به تانک ریخته تا بچه ماهی ها از آن تغذیه کنند .  این مقدار برای تغذیه ۶۰ تا ۱۰۰ بچه ماهی کافی بوده و هر بچه ماهی حداقل در روز به دو بار تغذیه بدین وسیله نیازمند است .

غذاهای زنده :یکی از رایج ترین غذاهای گوشتخواران به شمار رفته که لذیذ ترین غذای آنها هم محسوب می شود و استفاده از این غذاها سبب رشد و سلامتی آنها می شود .

۱- ماهی زنده : مورد تغذیه ی بیش تر گوشتخوران قرار گرفته و معمولاً از ماهی های ریز رودخانه به این منظور استفاده می کنند . البته بچه های زنده زاها به خصوص گوپی هم دارای چنین کاربردی بوده و معمولاً برای تغذیه ی آنجل ها مورد استفاده قرار می گیرند .

تذکر : هرگز ماهیتان را با ماهی مرده تغذیه نکنید تا عامل مرگ آن ماهی ، سبب مرگ ماهی شما نشود .

۲- کرم خاکی : سبب تقویت رنگ ماهی ها شده و غذای مورد علاقه ی بیشتر گوشتخواران و گلد فیش ها محسوب می شود .

نکته : قبل از تغذیه ی ماهی ها با کرم خاکی ، آنرا کاملاً با آب بشویید .

چون در همه ی فصول نمی توان در جاهایی مانند باغچه به جستجوی کرم های خاکی پرداخت ؛ می توان آنها را جداگانه پرورش داده و سپس به عنوان غذای ماهی ها مورد استفاده قرار داد .

نحوه ی نگهداری و تکثیر کرم خاکی : ابتدا تعدادی کرم خاکی از باغچه یا محلی که دارای خاک مرطوب است پیدا کرده و سپس آنها را در یک جعبه که در آن مقداری خاک مرطوب است قرار دهید .

سپس مقداری از جعبه را درون آب قرار دهید تا خاک ها مرطوب باقی بمانند .

پس از گذشت مدتی ، چون کرم های خاکی دو جنسه بوده و نیاز به نر و ماده ندارند ؛ تکثیر شده و به تعداد مورد نظر شما خواهند رسید .

نکته : برای جلوگیری از خشک شدن خاک که سبب مرگ کرم های خاکی می شود ، هر روز مقداری آب را روی لایه های بالایی خاک بریزید .

۳- لارو پشه : کرم های ریز سفید رنگی بوده که به تسریع در رشد بچه ماهی ها کمک می کنند .

لارو ها معمولاً در بدن پشه ماده و یا پس از تخم ریزی حاصل می شوند که پس از شستشوی آنها می توان ؛ از آنها برای تغذیه ی ماهی ها استفاده کرد .

۴- دافنی ( کک آبی ) : حشره های ریزی ( ۳- ۲.۵ سانتیمتر ) که در دریاچه ها و یا جاهایی که مقداری آب مدت زیادی ساکن است رشد یافته و می توانند  به عنوان یک تنوع در غذای ماهی ها محسوب شوند .

چون دافنی ها در آب گرم از بین می روند بیش تر در فصل بهار و پاییز در آب های سرد یافت می شوند .

۵- کرم های ریز ( کرم پروانه درخت بید ) : به دلیل ریز تر بودن از تخم میگو ، مورد تغذیه ی بچه ماهی های بسیار ریز قرار می گیرند .

نحوه ی تولید کرم پروانه بید : ابتدا درون یک لگن پر از کره نباتی مانده مقداری بلغور جو ریخته و به اندازه ی مورد نیاز ، آب داغ را به این ترکیب اضافه کنید . ( بطوریکه خمیر شود . )

سپس برای مدتی اجازه دهید تا سرد شود و پس از یک روز آنرا کاملاً با هم مخلوط کنید . دو تا سه روز بعد کم کم ، کرم ها رشد کرده و برای تغذیه آماده می شوند .

نکته : پس از مخلوط کردن آنها ، روی آنها را پوشانده ولی چند روزنه در آن قرار دهید تا تبادل هوا بین محیط و ظرف صورت گیرد .

۶- Parmecium : بزرگترین باکتری تک سلولی می باشد ، که با چشم قابل رویت نیست ولی برای رشد ماهی ها ( به خصوص گیاهخواران ) بسیار موثر است .

Parmecium ابتدا باکتری های کوچک موجود در آب را خورده و سپس ماهی ها از آن تغذیه می کنند .

روش تهیه باکتری Parmecium : ابتدا در یک بطری پر از آب بدون کلر ، مقداری خیار خرد شده بریزید . سپس در بطری را بسته و چند روزنه برای تبادل هوا در آن قرار دهید . برای چند هفته ، بطری را در جای گرم قرار دهید تا باکتری ها در آب رشد کنند .

پس از این مدت می توان مقداری از آب بطری را به تانک منتقل کرده تا باکتری ها در تانک هم تکثیر یابند .

نکته : در صورتی که خیار های خرد شده در آب کلر دار قرار گیرند ، تمام باکتری ها نابود شده و در نتیجه خراب می شود .

۷- کرم گیلاس : کرم های سفید رنگی بوده که معمولاً درون گیلاس های رسیده قابل مشاهده هستند . این کرم ها را می توان پس از شستشوی کامل برای تغذیه ی ماهی ها به تانک منقل کرد .

۸- میگو : بی شک میگو یکی از قوی ترین منابع پروتئین به شمار می رود که می توان از این منبع پروتئین برای افزایش سرعت رشد ماهی ها بهره برد .

تذکر : تنها قسمت های نرم بدن میگو را به ماهی ها داده ، و از قسمت های سخت آن استفاده نکنید .

غذاهای فریز شده :بیش تر غذاهای زنده را ، چون مدت زیادی قابل به نگهداری نیستند می توان فریز کرده تا در فصول دیگر هم قادر به مصرف باشند .

۱- جگر و دل گاو ، گوسفند و مرغ : سرشار از پروتئین بوده که می توان پس از فریز کردن ، در هفته چند بار ماهی ها را با آن تغذیه کرد .

نکته : دقت داشته باشید در هر بار تغذیه ، مقدار کافی جگر یا دل به ماهی ها دهید تا سبب نفخ آنها نشود .

تذکر : هرگز یخ غذای فریز شده را توسط آب گرم ، ذوب نکرده و اجازه دهید کم کم با هوای خارج هم دما شود .

۲- دل گاو فریز شده : امروزه با پیشرفت تکنولوژی دسترسی به مواد مورد نیاز هم سریع و راحت تر شده ، تا جایی که دیگر لازم نیست دل گاو را منجمد کرده و می توان از دل گاو فریز شده که به شکل پولکی ساخته شده به این منظور استفاده کرد .

۳- کرم قرمز ( خونی ) منجمد : کرم های قرمز ( خونی ) را هم می توان منجمد کرده و در مواقع نیاز ، از آنها استفاده کرد .

۴- دافنی منجمد : معمولاً دافنی ها مدت بسیار کمی زنده می مانند و در همه ی فصول هم یافت نمی شوند ؛ که می توان در فصول بهار و پاییز که فراوانند ، آنها را منجمد کرده و در سایر فصل ها مورد استفاده قرار داد .

نکته : دافنی فریز شده در بازار موجود می باشد که برای ساکنان شهر ها طراحی شده است .

۵- کرم خاکی فریز شده : به دلیل کمیاب بودن کرم های خاکی در فصول سرد و اهمیت آن در تغذیه ماهی ها ؛ امروزه کرم های خاکی فریز شده در بازار موجود است که جانشینی برای کرم های خاکی زنده می باشد .

۶- میگو : همانطور که گفته شد میگو سرشار از پروتئین بوده و از این رو به چندین شکل مختلف ( تخم میگو ، مغز میگو ، میگوی زنده و … ) مورد استفاده قرار می گیرد . اما تولید هر کدام نیاز به مراقبت ها و صرف زمان زیادی دارد ؛ که به جای آنها می توان از میگوی فریز شده استفاده کرد .

تذکر : هرگز ماهی زنده ای که بدون دخالت شما ، در آب مرده است را فریز نکرده و به ماهی ها ندهید .

چند غذای ویژه :

۱- برای تغذیه گلد فیش ها می توان از مقدار کمی سیب زمینی آب پز شده و سبزیجات پخته شده ( به مقدار کم ) استفاده کرد .

۲ – غذایی مخصوص گوشتخواران : یک تکه دل گاو ، یک تکه جگر مرغ ، میگو ، آرد جو و مقدار کمی نخود فرنگی یا کاهو پخته شده را در یک کیسه بریزید . سپس آنها را کاملاً با هم مخلوط کرده و پس از آن به تانک منتقل کنید .

نکته : اگر در جگر یا دل مورد استفاده ، تکه ای از چربی ملاحظه شد ، آنرا جدا کرده و سپس با سایر غذاها مخلوط کنید .

غذاهایی که نباید به ماهی ها داده شود :

۱- چربی حیوانات ۲- ادویه ۳- نان ۴- گوشت سفید یا قرمز

تهیه غذا از دل گاو:

مواد لازم برای تهیه غذا از دل گاو:

دل گاو ۱ عدد

۲۵۰ گرم اسفناج آب پز

۲۵۰ گرم میگو

سبوس گندم

ژلاتین

پودر سیر(اختیاری)

چربی های دل را بخوبی تمیز کنید و سیاهرگ های آن را جدا کنید.این کار در صورتی که دل کمی یخ زده باشد راحت تر خواهد بود.دل را تکه تکه کنید و بصورت مکعب های ۲ سانتیمتری تقسیم کنیدتا کار غذا ساز شما را راحت کند.تکه های دل را داخل مخلوط کن یا غذا ساز بریزید.دل را تا زمانی که تکه ی بزرگی دیده نشود خرد کنید.ولی هرگز آن ها را بصورت مایع و یا خمیری شکل در نیاورید.زیرا ماهی ها به ساختار فیبری گوشت نیاز دارند.حال گوشت ها را در ظرف جداگانه ای بریزید.

کمی میگو رابپزید(خیلی کم) و سپس داخل غذا ساز بریزیدو خرد کنید. اسفناج ( آب پز ) را آب کشی کنید و به میگوی ریز ریز شده اضافه کنید.یک فنجان از سبوس گندم به مخلوط میگو و اسفناج اظافه کنید و هم بزنید.بعد از اینکه خوب مخلوط کردید این مخلوط را کنار بگذارید. ۱۵ گرم ژلاتین را به آب داغ اضافه کنید تا ژلاتین ور بیاید.

ژلاتین،مخلوط میگو و دل را مخلوط کنید و برای ۵ دقیقه به حال خود بگذارید. با یک قاشق بزرگ مواد حاصل را در پاکت فریزر بریزید ولی خیلی پر نکنید.بسته ها را در فریزر قرار دهید.

برای استفاده بسته را از فریزر بیرون بیاورید و به تکه های مناسب تقسیم کنید و داخل آکواریوم بیندازید.


نقل از:http://worldfish.blogfa.com

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,220 دیدگاه در “غذای ماهی

  1. توحید

    سلام و خسته نباشید
    کمکم کنید لطفا
    من این باکتری پارمیسیوم رو درست کردم و یک لیوان از اون رو برای تغذیه ماهی های کپی در تانکم ریختم حالا به مشکل بر خوردم
    چون تانکم گیاهی هست الان گیاه هام رشد نمیکنند و زرد میشند و سوراخ روشون ایجاد میشه
    آیا این مشکل از وجود این باکتری هست یا نه ؟
    اگر هست چجوری از تانکم حذفشون کنم
    ممنون

    پاسخ
    1. ناشناس

      نه ربطی به این باکتری نداره، زرد شدن برگ گیاه به خاطر کمبود اهنه، سوراخ شدن گیاها هم به خاطر حلزونه
      اون باکتری های که درست کردید تا حالا خورده شده یا مرده و توسط چرخه فیلتر حذف شده

      پاسخ
  2. علی

    سلام من ۳تا اسکار و ۲تا سیچلاید و ۲ تا سیلور از این نقره ای ها دارم
    بعد وقتی غذا میریزم فقط دوتا از اسکار ها و دوتا سیچلاید ها غذا میخورن
    و غذا به سیلور ها و اون یکی اسکار نمیرسه در ضمن ۲ روزه ماهی ها رو گرفتم میترسم اون یکی ها بمیرن لطفا جواب بدید

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      ظاهرا ترکیب مناسبی ندارید .
      سیچلایدها اگر سیچلاید آفریقایی باشن اصلا با اسکار سازگاری ندارن .
      منظورتون از سیلور هم مشخص نیست کدوم ماهیه ؟؟!! بفرمایید چه ماهی دارید سیلور دالر – سیلور شارک و …. به هر حال اونها با سیچلاید و اسکار سازگاری ندارن.
      اگر در ترکیب ماهی ها تجدید نظر نکنید حتما تلفات بالایی میدین.
      در یکی دو روز ابتدای انتقال ماهی ها نیز تغذیه نکردن طبیعیه مخصوصا این ترکیب که سازگاری هم ندارن.

      پاسخ
  3. محمود

    سلام من اسکار دارم دیروز رفتم براشون غذا بگیرم که فروشنده گفت دوتا غذا به جز غذا های همیشگی اوردم ببر یکیش کرم میل ورم بسته بندی شرکتی یکیشم تو یه سطل ۱۰-۲۰ تا کرم گنده زنده بودن گفت اینا عالیه برا رشد ماهیت میخواستم با شما مشورت کنم اینا بهداشتیه ؟ به خصوص اون کرم زنده ها؟ هردورو بگیرم واقعا برای رشد اسکار خوبه؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      غذای خوبی هست مخصوصا اگر از سلامت اون غذا مطمئن باشید معمولا غذاهای شرکتی معتبر و بسته بندی شده بهتر از غذای زنده هست که معلوم نیست از کجا اومده ولی خب این غذاها رو به اسکار بدین دیگه غذای خشک رو قبول نمیکنه و هزینه بر میشه براتون فقط هفته ای یک یا دو وعده بهشون تنوعی بدین خوبه هرچند غذای بسیار خوبی هست و دائمی هم بودجه کافی داشته باشید استفاده کنید خیلی مفیده ولی اگر قرار باشه غذای خشک هم بهشون بدین دیگه اون غذای خشک رو قبول نمیکنن.

      پاسخ
  4. امیر

    سلام میشه یکم درباره ی تغذیه با کرم خاکی بیشتر توضیح بدین؟ برا گلدفیشام میخوام . ینی بعد اینکه با اب شستیمش بندازیم بخورن ؟؟؟؟؟ خیلی بزرگن که …

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      خیر. اینجوری به راحتی مریض میشن. کرم ها رو باید بذارید داخل اب بمونن و حتی داخل شکمشون رو که پر گل و کثافت هست رو خالی کنید. بعدم فریزشون کنید که اگه انگلی، باکتری، چیزی دارن از بین برن و سپس مورد استفاده قرار بگیرن.

      پاسخ
  5. ناشناس

    به گلد فیش کپور چه هم میگن که از خانواده کپور ماهیان هستند من بهشون بیومار هم دادم ولی نخوردن بیشتر غذاهای کربوهیدرات دار رو میخورن تا گوشتی من الان چند ساله بهشون دانه پارس میدم که بزرگ هم شدن تخم هم میزارن

    پاسخ
  6. alinoos

    سلام
    کسی اطلاعاتی در مورد غذای DAJANA داره؟ماله جمهوری چک هستش.
    تازه اومده.
    ممنون میشمدوستان کمک کنند

    پاسخ
  7. علی

    سلام دوستان
    غذای اسپرولینای انرژی غذای خوبیه ؟
    یا فقط شکم پر کنه ؟؟
    قوطیش زرد رنگه و ۳۰۰ گرمی

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      خود اسپرولینا خیلی عالیه و بستگی داره واسه چه ماهی ای و به چه میزان استفاده کنید. غذای اصلی هست یا ….. منظورم اینه که خود غذا حرف نداره. اما خب برندهای مختلف هم کیفیتشون نسبت به هم متفاوته. حالا نمیدونم برند محصول بود منظورتون یا خود غذا؟!

      پاسخ
      1. علی

        تشکر اقا شهریار عزیز
        منظورم برند غذا بود
        اخه از دو نفر پرسیدم گفتن حکم پفک رو داره برا ماهی و بی فایده و شکم پر کنه فقط :-(
        ماهی ها یه گرین درشت با یه سورم ،
        روزی دوبار بشون میدم
        وسطش هم یه غذای دیگه به مقدار کم
        حالا گفتم از شما هم بپرسم
        حالا برند انرژی معمولیه یا شکم پر کن و بی فایدس ؟!
        از اصلی بودن و تاریخ انقضاش مطمعنم

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          برای تنوع خوبه ولی برای غذای دائمی و پایه غذای انرژی جالب نیست.

          پاسخ
  8. Mohammadnori

    سلام
    اسپرولینا یک غذای گیاهی خوب و عالی هست
    روی رنگ،رشد،فرم بدن و روی همه چیز تاثیر میزاره و عالی هست
    به سیچلاید های آفریقایی بدین رنگ خوبی میگیرن

    پاسخ
  9. Hamid por harf

    سلام
    برا تحریک جنسی ماهی های تخم گذاری مثل فایتر ، انجل وماکرو غذا یا دارویی وجود داره؟
    از نظر غیر غذایی و دارویی برا تحریکشون چیکار میتونم بکنم؟

    پاسخ
    1. Hamid por harf

      همچنین شما درمقاله بالا گفتین گوشت سفید به ماهی ها ندیم ،آیا گوشت خود ماهی (قزل آلا،سالامون،گیلیکا،ماهی ارس )هم شامل این گوشت سفید میشه؟
      و اینکه ماهی کپور به داشتن گوشت چرب معروفه ،ممکنه به این دلیل برا ماهی ها خوب نباشه؟

      پاسخ
      1. Mohammadnori

        سلام
        نه گوشت ماهی اشکال نداره منظور از گوشت سفید گوشت مرغه
        کلا گوشت چرب برا ماهی خوب نیست چون هضمش سخت هست

        پاسخ
  10. Mohammadnori

    سلام غذا یا داروش فک نکنم باشه ولی برای جفت دادن میتونین نرو ماده رو با شیشه جدا کنین و یکم راه بزارین تا اب جریان داشته باشه بین دو طرف
    اینطور ترغیب به جفت گیری و تولید مثل میشن

    پاسخ
    1. Hamid por harf

      بعظی وقت ها ماهی های نژاد داری مثل سوپر هاف مون و بیگ ایر رو میخای جفت بدی ولی یکی از جفت ها نسبت به دیگری علاقه ای نشان نمیده یا کلا به جفت گیری علاقه نشان نمیدن که نمیشه ی جفت دیگه براشوت پیدا کرد چون این نژاد ها خیلی خیلی گرون هستن و گاهی اونقدر طولش میدن که دیگه تغذیه اونا با غذا های مرغوب و گرون بیشتر سمت و سویی حیف نونی داره درحالی که میدونی عقیم نیستن.
      شاید دارویی یا کلک شیمیایی بتونه به این روند کمک کنه چون شنیدم برا ماهی ها هورمون وجود داره .

      پاسخ
  11. Mohammadnori

    سلام والا گوپی ماهی نیست که سخت جفت بخوره اما فوقش دیگه میتونی
    با یه توری یا شیشه یکی دوروز جداشون کنی تا نسبت به هم علاقه پیدا کنن
    اون هورمون رو هم نمیدونم اسمشو ولی میدونم برا جفت دادن ماهی قرمز تو استخر استفاده میشه و زیاد خوب نیست و یکم سمی هست و بهتره استفاده نکنی

    پاسخ
    1. Hamid por harf

      گوپی ؟ گوپی از کجا اومد؟?
      منظورم فایتر بود
      گوپی هام ی ماهی میشه جفت گیری نمیکنن راستش خوب شده چون قبلش هر ۲۰ روز ی۴۳عدد میزاییدن و کل آک هارو پر میکردن فکر کنم دارن استراحت میکنن چون پیر نیستن بگم از پیری بازنشسته شدن.
      از کجا فهمیدین سوال بعدیم گوپی بود؟?
      شما هم اونقدر سوال جواب دادین شرطی شدین ها سوال رو نپرسیده جواب میدین!
      ????

      پاسخ
      1. Mohammadnori

        سلام اقا حمید
        والا بیگ ایر رو دیدم چون نژاد گرونی از گوپی هست فک کردم منظورتون گوپیه اما در مورد فایتر شما میتونید دوهفته خوب بشون برسین باغذای گوشتی
        بعد بزارینشون تو یه تانک (باتوری جداشون کنید) فیلترو هم روشن کنید تا اب جریان داشته باشد
        اینطوری هم امادن هم ازهمدیگه بیشتر خوششون میاد

        پاسخ
  12. alireza.s

    داداش گوپی نر و ماده رو چندسال بذاری پیش هم باز جفتگیری میکنن????
    بنظرم یه چیزی هست و دما و… رو چک کن حتما مشکلی پیش اومده برا آکواریوم و ماهیات
    باز بزار ببین با تجربه ها چی میگن

    پاسخ
    1. Hamid por harf

      حجم آب ۵۴ لیتر با ۴ شاخه شیویدی تو ۴ گلدان دما ۲۸ و یک تاپ فیلتر دست ساز با مدیای بیوبال و سرامیکی تعداد ماهی ها ۷عدد هست یک نر فول بلک با ۲ ماده یک نر پاندا با ۳ ماده هر جمعه ۱/۳سیفون کامل میزنم چون گیاه ها تو گلدان هستن راحت میشه سیفون زد جمعه ها غذا نمیدم ولی بقیه روز ها ۲ وعده غذا میدم (۴نوع پولک ، جلبک اسپرو لینا، سوپر ورم خشک،میگو خشک،zeovitو غذای پور دست ساز)
      فکر نکنم مشکلی داشته باشن گوپی فول دارک ها خیلی فعالن و نر همیشه پشت ماده هست ولی گوپی پاندا نر کلا کاری باماده ها نداره و ماده ها وقتی نزدیک هم میان ی کتک آرومی از هم میخورن و همه چی آروم میشه ،راستی قبلا ی فایتر ماده تو زایش گاه دست ساز کنارشون بود که برا جفت گیری به آک۲۰Lit فرستاده بودم ولی فردا تو بطری سر ته بریده جون داد?
      غیر از این مورد آخر همه چی طبیعی هست فکر نکنم از شرایط آکم باشه .
      گفتم اطلاعات کامل بدم شاید مشکل حل شد ولی من فکر میکنم باید تو رژیم غذایی شون تغییری ایجاد کنم
      نظر شما چی هست؟ هر کی تجربه ای داره جواب بده ممنون میشم
      ???

      پاسخ
      1. مجتبی

        سلام
        خواهشا هر سوالی رو جای خودش بپرسید.
        اگر جفت گیری نمیکنن و یا تولید مثل نمیکنن میتونه از شرایط نگهداری و کیفیت آب باشه و یا شاید ماهی های شما سنشون زیاده.

        پاسخ
  13. محمد

    سلام
    این ماهی مولی های خوراک که میفروشن میشه خرید داد به ماهی هام بخورن بیماری ندارن اینا؟؟؟؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      ماهیهاتون چی هستن ؟؟؟!!! ولی غذای زنده سایز دهان ماهی هاتون باشه بله میتونید استفاده کنید ولی خب خطر بیماری هم همیشه هست و نمیشه گفت بیماری دارن یا ندارن.

      پاسخ
      1. محمد

        ماهی ها اسکار پنگوسی شکاری وردتیل هستن

        پاسخ
  14. Mohammadnori

    سلام بله میتونید به این ماهیا غذا زنده بدین

    پاسخ
    1. محمد

      میدونم میتونم بدم سوالم این بود که این ماهی مولی و گوپی خوارک که میفروشن مریض دارن یانه یکی پونصد میدن توی آکواریومی؟؟

      پاسخ
      1. alinoos

        اگر مریض باشن ۱۰۰% انتقال میدن.
        غذاهای شرکتی معتبر بهترین غذای ماهی هستش.

        پاسخ
      2. مجتبی

        سلام
        دوست عزیز ما که نمیتونیم بگیم بیماری دارن یا ندارن ؟؟؟!!! قبلا هم گفتم خدمتتان خطر بیماری هست خواهشا جواب ها رو کامل مطالعه بفرمایید.

        پاسخ
  15. تارا

    سلام .ببخشید من واسه گلد فیش ماهی هام واسه غذاشون از یه کم گوشت سفید وحبوبات وبرنج پخته ونرم و یه کم پرتقال استفاده کردم .به نظرتون خوبه ؟بعد واسه اینکه شنیده بودم نون باعث مرگشون میشه بهشون ندادم حالانمیدونم بدم یانه ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      برنج ماهی رو میکشه ضمنا گوشت هم برای این نوع ماهی خوب نیست. نون هم نباید استفاده کنید بهتره یک نوع غذای ماهی ارزون قیمت از آکواریوم فروشی تهیه کنید و بهشون بدین

      پاسخ
  16. Emperor amir

    سلام یه سوال دارم میشه از مورچه به عنوان غذا ماهی هایی مث گلدفیش و کلا گیاهخوارا استفاده کرد

    پاسخ
    1. Hamid por harf

      سلام
      من با انجل ها امتحان کردم و نتیجه ای جز انگل روده و مرگ های ناگهانی برام نداشت در حالی که از غذا های طبیعی این ماهی هست .
      ???موفق باشید???

      پاسخ
  17. ALi

    سلام،سال نوتون مبارک،من به ماهی هام دل مرغ میدم مشکل نداره که؟بعدم غذاهایی که براشون گرفتم هیچکدوم شرکتی نیستن و فک کنم خود طرف بسته بندی کرده،ولی جاش مطمئنه،مشکلی نداره همینارو بدم؟یا باید غذای شرکتی بگیرم؟مرسی

    پاسخ
    1. Emperor amir

      دل مرغ اصلا به هیچ ماهی ندید چون هزار تا هورمون و آنتی بیوتیک بشون دادن دیگه هیچی ولی اگه مرغ ارگانیک باشه اشکالی نداره

      پاسخ
  18. Mohammadnori

    سلام دوست عزیز
    بستگی داره ماهیاتون چی باشن مثلا اسکار مشکلی نداره اما فلاور دل براش خوب نیست .وهمچنین دل مرغ هورمونی هست و بهتره از دل گاو بشون بدین.
    اگر اعتماد دارین به طرف بشون بدین چون غذای دست ساز زیاد هست اما غذای شرکتی خیلی بهتره.

    پاسخ
    1. a.f

      میتونم بپرسم دل چرا برا فلاور خوب نیست؟خوب میخورع ک

      پاسخ
      1. مجتبی

        سلام
        فلاور دستگاه هاضمه خیلی ضعیفی داره و بهتره فقط غذای مخصوص فلاور بوره و اگر سایر غذا ها و مخصوصا غذای گوشتی بخوره به راحتی انگل روده ای میگیره و تلف میشه.

        پاسخ
        1. ali

          واقعا؟؟خب من نمیدونستم بهش دادم،چکار کنم انگل نگیره؟؟????

          پاسخ
          1. مجتبی

            سلام
            خواهشا سوال تکراری ارسال نکنید. خب دیگه از این غذاها بهش ندین.

            پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *