بیماری ایک یا سفیدک

بیماری سفیدک یا ایک از رایجترین بیماری های ماهیان اب شیرین محسوب میشود. در مراحل اولیه بیماری ایک یا سفیدک میتوان با استفاده از افزایش دما درمان را به سرعت میسر کرد اما با پیشرفت بیماری باید از درمان دارویی خاص استفاده شود که در ادامه مطلب توضیخ داده میشود. علل این بیماری ممکن است یکی از دلایلی مانند لمس شدن ماهی با دست،جدال بین ماهیان یا سرد شدن ناگهانی اب باشد.

به ادامه متن توجه کنید

ایک یا سفیدک

 

هر از چند گاهی ممکن است ماهیان اب شیرین به این بیماری دچار شوند، در مرحله پیشرفته نقطه های سفید بسیاری همانند دانه های نمک  سراسر بدن ماهی را می پوشانند. در این حالت، ماهی خود را به اشیاء داخل اکواریوم می مالد و سعی دارد تا انگل را از پوستش جدا کند. مدتی بعد شدیداً تنبل شده و رفته رفته انگل ها با چشم غیرمسلح به صورت لکه های سفید تا یک میلی متر قطر بر روی پوست ماهی قابل رویتند.Ichthyphthirius ها زندگی دوره ای دارند. آنها برای تولید مثل ماهی ها را ترک می کنند و پس از تولید مثل، سوراخ بزرگی در پوست ایجاد میکند که برای عفونت ثانویه باکتریایی یا قارچی باز است. انگل به کف مخزن رفته و یک پوشش ژله ای مانند به نام کیست در اطراف خودش ترشح می کند و درون این کیست به نوزادان بسیاری تقسیم می شود. سپس کیست می ترکد و نوزادان بیرون می ریزند که در حال شنای آزاد میزبان جدیدی را جستجو می کنند. همانند Cryptocaryon، مرحله بین پوست و مرحله کیست هر دو نسبت به درمان مقاومند.

زمان لازم جهت رشد یاخته در زیر پوست به دو عامل اصلی درجه حرارت و قدرت دفاعی بدن ماهی بستگی دارد. هر چه ماهی قوی و سالمتر باشد رشد یاخته به مراتب کندتر خواهد بود. در هر صورت، یک یاخته در درون جداره ای که به دور خود می‌سازد می تواند طی ۸ تا ۲۴ ساعت بیش از ۱۰۰۰ یاخته به وجود آورد.

چرخه حیاط انگل ایک

معمولاً بدن ماهی های مبتلا به این بیماری پس از بهبود تا حدود زیادی در مقابل آن مقاوم می شود. در این حالت، گلبولهای سفید خون دور یاخته ها کیست‌هایی ساخته و آنها را محسوب می کنند. تنها زمانی که قدرت دفاعی بدن ماهی ها بنا به عللی از جمله شرایط غیربهداشتی محیط زیست، تغذیه نادرست، کمبود اکسیژن و ضعف ناشی از سایر بیماری ها تحلیل رود، یاخته های محبوس در کیست ها مجدداً فعال شده و خود ماهی یا حتی ماهی های تازه به آکواریوم وارده شده را مبتلا می سازند.

درمان :می توان در مراحل ابتدایی با استفاده از روش افزایش درجه حرارت آب تا بیش از ۳۰درجه سانتیگراد به مقابله با این بیماری پرداخت ولی در مراحل پیشرفته، وقتی که انگل در پوست ماهی و یا در مرحله کیست است قابل درمان نمی باشد. جهت از بین بردن Ichthyophthirius، پیش از شکل گیری کیست و یا پس از ترکیدن آن باید داروی اختصاصی به مخزن اضافه شود. به هنگام کاربرد دارو، گیاهان و ذغال اکتیو فیلتر را از مخزن خارج کنید.

معالجه از طریق گرما :دما را به تدریج افزایش دهید، به طوری که این افزایش از یک درجه سانتیگراد در ساعت فراتر نرود. هدف ایجاد شرایطی است که ناقل بیماری یا قادر به حیات نباشد و یا حداقل قدرت تولید مثل خویش را از دست بدهد.

برای ماهیان حساس به افزایش دما، از شیوه های درمان دارویی استفاده کنید. جهت سایر ماهی ها، افزایش ۲ تا ۳ درجه سانتیگراد طی ۲ تا ۳ روز بسیار مفید خواهد بود. این عمل جدا از نابودی بسیاری از ناقلین بیماری ها، سبب افزایش پادزهر لازم در خون شده و قدرت دفاعی بدن ماهی را افزایش می دهد.

یکی از پیش شرط های لازم جهت درمان از طریق افزایش دما، تمیزی آب و اکسیژن کافی محلول در آب می باشد.

معالجه از طریق دارو :برای درمان با دارو باید از اکریفلاوین، مالاشیت گرین و یا سولفات کینین یا هیدروکلریدکینین استفاده کرد.

الف) درمان با اکریفلاوین (تریپافلاوین Acriflavin = Trypaflavin) :این دارو در درمان تیرگی پوست و باله ها، گندیدگی پوزه و باله ها، ضدعفونی در جراحات کوچک و به ویژه به هنگام ابتلاء به ایک کاربرد دارد. جهت درمان، ابتداء باید از دارو محلول مادر تهیه کرد. برای این کار یک گرم اکریفلاوین را در یک لیتر آب حل کنید. پس از تهیه محلول، در ظرفی جداگانه به ازاء هر لیتر آب ۵۰ میلی لیتر از محلول مادر ریخته و ماهی را به مدت ۲ تا ۴ روز در آن حمام دهید.

توجه : این دارو آب را شدیداً رنگی می کند.

ب) درمان با مالاشیت گرین (Malachit green) :مالاشیت گرین در معالجه بیماری های قارچی پوست، کدر شدن و یا جوش زدن پوست کابرد دارد. جهت مداوا ابتلا یک گرم از دارو را که به صورت بلورهای ریزی می‌باشد در یک لیتر آب حل کنید. سپس ۶ میلی لیتر از این محلول مادر را در ۱۰۰ لیتر آب حل کرده و ماهی ها را به مدت ۱۲ روز در آن حمام دهید. در روزهای سوم، ششم و نهم نصف مقدار داروی تجویز شده را به آب بیافزایید. پس از ۱۲ روز، نصف آب موجود باید تعویض شده و آب تازه وارد مخزن آبی گردد.

در صورت انجام درمان در ظرفی جداگانه، به دلیل تجزیه دیرتر دارو در آب تازه، مقدار ۴ میلی لیتر از محلول مادر در ۱۰۰لیتر آب کفایت می کند.

روش دیگر درمان با مالاشیت گرین، حل کردن ۱۳ تا ۱۵ میلی گرم مالاشیت در ۱۰۰ لیتر آب است که ماهی ها به مدت ۳ تا ۴ روز در آن حمام داده می شوند.

توجه : مالاشیت گرین بسیار سمی است که به هنگام تماس با پوست یا وارد دهان شدن باید به سرعت به پزشک مراجعه کرد.

توجه : از نگهداری مالاشیت یا محلول مادر آن در یخچال حاوی موادغذایی اجتناب ورزید، زیرا علاوه بر سمی بودن سرطان زا می باشد. کاربرد مالاشیت در درمان و یا ضدعفونی در مورد ماهیان پرورشی خوراکی در برخی کشورها به طور کلی ممنوع اعلام شده است و در سایر کشورها پس از کاربرد در معالجه باید ماهی دوره ای در حدود ۲ تا ۶ ماه را پیش از عرضه به بازار مصرف بگذراند.

ج) درمان با سولفات کینین یا هیدروکلریدکینین (Quinine Sulfat or QuinineHydrochloride):یک گرم کینین را در ۱۰۰ لیتر آب حل کرده و ماهی ها را ۳ روز در آن قرار دهید. سعی کنید معالجه در ظرفی مجزا انجام شود. اگر آب به هنگام معالجه کدر شد باید محلول تازه ای تهیه کرده و ماهی ها را به داخل آن انتقال دهید.

توجه : این درمان را برای ماهی های بسیار کوچک و یا بسیار حساس نباید به کار برد.

در بالا مطالبی را از کتاب بهداشت و بیماریهای ماهیان اکواریومی نوشته مهندس مهدی ارچینی برای شما قرار دادم. در زیر سعی میکنم درمان رایج دیگری که که اکثرا در ایران از ان استفاده میکنند و تا حد زیادی هم مسمر ثمر است را برای اطلاعات بیشتر و درمان این بیماری قرار دهم

علائم و شکل بیماری

-نقاط سفید رنگی سر تاسر بدن ماهی را فرا میگیرد

-ماهی کم اشتها و نا ارام است و خود را به اشیاء داخل اکواریوم میکشد

درمان های  رایج

۱)درمان بیماری ایک ان هم در مراحل اولیه با بالا بردن دمای اب تا ۳۲ درجه سانتیگراد و استفاده از داروی ضد انگل میسر است روش کار بدین صورت است که ماهی را به تانک قرنطینه انتقال دهید، دمای اب را تا ۳۲ درجه سانتیگراد بالا ببرید(دما باید تدریجی افزایش یابد)،از داروی ضد انگل به میزان مندرج بر روی بسته استفاده کنید و هر روز قبل از استفاده مجدد دارو ،۲۰ درصد اب را تعویض کنید و بعد از دارو استفاده کنید. این کار را به مدت ۵ الی ۷ روز انجام دهید تا کاملا انگل از بین رود

۲)از نمک هم در درمان سفیدک میتوان استفاده کرد. روش کار به این صورت است که هم میتوان ماهی را در محلول نمک به صورت کوتاه مدت حمام داد و هم به صورت دراز مدت ولی حمام کوتاه مدت اکثرا موفقیت امیز بوده است

۱)حمام کوتاه مدت با نمک:۱۵ تا ۲۰ گرم نمک بدون ید(یک قاشق غذاخوری)را در یک لیتر اب حل کرده و ماهی را به مدت چند دقیقه در ان حمام دهید و سپس به تانک قرنطینه انتقال دهید و دما را تا ۳۲ درجه سانتیگراد بالا ببرید(در صورتی که ماهی در ضمن حمام دادن با نمک با باله های باز به روی اب امد سریعا ان را از محلول خارج کنید)

۲)حمام دراز مدت:یک گرم نمک در هر لیتر اب با افزودن دما تا ۳۲ درجه سانتیگراد میتواند برای ماهی مفید باشد ولی زمانی این درمان خوب عمل میکند و میتوان به عنوان یک درمان قطعی از ان استفاده کرد که از داروی ضد انگل یا پارازیت های پوستی نیز تواما استفاده شود

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

1,496 دیدگاه در “بیماری ایک یا سفیدک

  1. اشکان

    سلام من ماهیام ایک گرفتنه دما ۳۰ درجه بود دمارو بردم ۳۲ نمک به اب زدم زد ایک هم زدم پمگوسیام همون روز اول خوب شدن ام لوچ هام العان چهار روز گذشته ولی دونه های روی بدنشون نه کم میشن نه زیاد چیکار کنم خوب بشن

    پاسخ
    1. Ali roosta

      سلام از دارو های شرکتی ضد ایک استفاده کنید(نه از این هزار تومنی های یک قطره در یک لیتر ایرانی)شرکت هایی مثل tetra,jbl,tropical &…
      گرچه با همون نمک و دمای سی درجه نود درصد خوب می شن

      پاسخ
  2. اشکان

    متاسفانه توی شهرما از این چیزا گیر نمیاد و فقط همین دارو های ایرانی و چینی هست که بنظر خودمم تاثیر ندارن یعنی ماهیان خوب نمیشنو میمیرن یا راه دیگه ای هم هست

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      ایک با همون بالا بردن دما و زدن نمک به اب درمان میشه و دارو نیاز نداره مگر در شرایط خاص. یک هفته ده روز هم زمان میبره تا ایک به طور کامل درمان بشه. همین که دونه ها زیادتر نشده و بیماری متوقف شده عالیه و طی چند روز اینده کم کم دونه ها ناپدید میشن. تا یک هفته پس از ناپدید شدن کامل سفیدک ها هم دما رو کاهش ندید.

      پاسخ
  3. سمانه

    راستش من تازه اکواریوم خریدم و زیاد وارد نیستم و کت فیشم رو جداگانه تغذیه نمیکنم و غذا فقط یه مدل میریزم واسه کله ماهی ها . بعد همسرم دیشب قطره ی ضد انگل به اب اضافه کرده.ایا باید بعد از مدتی اب اکواریومو عوض کنم یا نه. بعد طبق گفته ی شما من دمای اب ۲۹ بود بردمش روی ۳۱ حالا چند روز باید رو این دما نگه دارمش. نمکم اضافه کردم

    پاسخ
    1. یاشار

      درود
      دوست گرامی از این به بعد به خاطر داشته باشید هیچ دارویی رو بدون دلیل به اب تانک اضافه نکنید مخصوصا” از این داروهای الکی و ایرانی و بی نام و نشان داخل بازار این داروها جز اینکه کیفیت اب تانکتون رو پایین بیاره هیچ سود دیگه ایی نداره و حتی در بعضی از موارد این داروهای بی نام و نشان باعث تلف شدن ماهی هاتون میشه !!! شما به مدت ۵ الی ۷ روز دما رو به روی ۳۱ درجه ثابت نگه دارید و پس از این مدت اگه بیماری مشاهده نشد (( لکه های سفید )) میتونید به ارامی دما رو از ۳۱ به ۲۸ برسونید .
      اون دارو هم اگه رنگ آب تانکتون رو آبی کرده احتمالا” متیلن بلو بوده و نیازی به خارج کردنش ندارید و بزارید هنگام سیفون کردن خودش خارج و آب تازه بدون کلر جایگزین کنید
      موفق باشید

      پاسخ
  4. اشکان

    تورو خدا یکی کمکم کنه العان من چیکار کنم اینا خوب شن امروز حمام نک هم دادمشون اما تاثیر نداشت البته بگم نمک بدون ید در دسترس ندارم و از نمک اشپزخونه استفاده کردمه زیر نور مهتابی به لوچ ها نگاه کردم انگار دونه ها بیشتر شدنه دما رو هم الان بردمه روی ۳۳ چیکار کنم خوب شن دیگه دارم از اکواریوم زده میشم

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      دوست من خدمتتون عرض کردم اگه بیماری سفیدکه با همون افزایش دما تا ۳۲ درجه درمان میشن. جای نگرانی هم نیست. یک روزه فقط قرار نیست درمان بشن و تقریبا یک هفته زمان میبره. میتونید از داروهای تجاری ضدسفیدک هم استفاده کنید

      پاسخ
  5. mohamad1990

    سلام اول اینکه ایک یه روزه ازبین نمیره و تا یه هفته باید دما رو روی سی یک درجه نگه داری تا ریشه کن بشه،دوم اینکه اگه نمک ید دار بوده اشتباه کردی نمک بدون ید تو مغازه آکواریومی ها هست قیمت ناچیزی داره نیازی هم به داروی دیگه نداری کافیه کمی صبر کنی تا نتیجه بگیری

    پاسخ
  6. اشکان

    عزیز من اولا العان هفت روزه که مریضن ومن اینکارارو همون روز اول انجام دادم العان هم پنوگسیام خوب شدنه اما این لوچها بدتر شدنه سوال من اینه که راهی نیس خوب شن یعنی باید بایستمو نگاه کنم ماهیام بمیرن

    پاسخ
  7. اشکان

    سلام جواب منو هم بدین من چیکار کنم یعنی ماهیام میمیرن

    پاسخ
    1. رضا جدي

      سلام
      شما باید دارو استفاده کنی اگر بیماری حاد باشه با آب نمک درست نمیشه

      پاسخ
  8. میلاد

    سلام ممنون از سایت خوبتون
    یه مشکل تو آکواریوم پلنت من پیش اومده
    تازگیا ماهی های گوپی من شبیه سو هاضمه ها میشه
    لاغر انگار شکمش و یه تیکه برداشتن
    بعد میمیره
    دلیلشو می دونید؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      لاغری و فرو رفتگی شکم اکثرا نشانه بیماری های انگلی هست. گوپی ها رو در صورتی امکان قرنطینه کنید و از یه داروی تجاری معتبر ضد انگل استفاده کنید یا حتی از یه داروی جنرال چون دقیقا منشاء بیماری و نوع انگل قابل تشخیص نیست.

      پاسخ
  9. shahram

    سلام .
    امروز ۴ تا دم شمشیری خریدم .
    الان متوجه شدم که ۲ تا از دم شمشیری ها خودشون رو به کوزه آکواریوم میمالن ولی رو بدنشون چیزی نیست فعلا .
    ۲ ماه پیش ماهی هام ایک گرفتن و با دارو سرا کاستاپور درمان شدن ( لوچ دلقک و لوچ نواری ) . میترسم باز ایک بیاد تو آکواریوم .
    دمای آب بین ۲۹ تا ۳۰ هست .
    گیاه کریپتون و گندمی .
    بخاطر گیاه نمک نمیتونم بریزم .
    به نظرتون دارو کاستاپور بزنم تو آب یا صبر کنم شاید خودشون خوب شن ؟ دلم نمیاد سیکل رو بهم بزنم چون تا ۲ هفته دسترسی به باکتازیوم هم ندارم .
    چیکار کنم ؟

    پاسخ
  10. رضا جدي

    سلام
    بنظر من ماهیا تازه واردن و مشکلشون جدی نباشه حالا اگه اسرار دارید نکات زیر رو رعایت کنید
    ۰۱ آب تانک نباید سرد باشه
    ۰۲ کیفیت آب باید بالا باشه
    ۰۳ اکسیژن دهی باید زیاد بشه

    پاسخ
  11. محمد خلیل

    سلام
    من یک تگزاس دارم الان یک ماهه که رو بدنش دونه های قرمزرنگ مثل جوش داره بهد از یه مدت از این جوشا یه چیزخار مانند قرمز رنگی میزنه بیرون هی خوب میشه هی دوباری جوش میزنه البته وقتی دمای ابو زیاد میکنم خوب میشههر جا هم جستجو میکنم همچین بیماری با این شکل نیست
    میخواستم بدونم که:
    این چه بیمارییه؟
    راه درمانش چیه؟
    ایا این بیماری ماهی های دیگم رو مریض میکنه؟
    ممنون میشم جواب بدین

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      یا از داروهای جنرال از جمله تترا جنرال تونیک و یا سرا آمنیپور و ….. استفاده کنید.
      و یا یک حمام کوتاه مدت تتراسیکلین + نمک بدون ید تنها یک مرتبه و به مدت حداکثر ۵ دقیقه بهش بدین روش صحیح حمام دادن در تالار هست مطالعه کنید.

      پاسخ
      1. FRIEND OF FISH

        سلام خدمت اقا مجتبی و مهمان عزیز.
        بهتره اول از تترا فانگی استاپ استفاده کنه اگه نتیجه نداد جنرال تونیک.

        پاسخ
  12. ...

    سلام ببخشید من دوتا از اسکارای تایگرم ایک گرفتن اما بقیه اسکارا و سیچیلاد هام نه دما رو تا ۳۲ بالا بردم متاسفانه گارم به رحمت خدا رفت از دارو هم نمیتونم استفاده کنم رنگین منم نمیخوام اکم رنگی شه … دما رو تا سی میبری بالا تا دو روز خوبن وقتی میزاریشون رو بیستو هشت سریعا ایکاشون برمیگرده دیروزم تو اک نمک بدون ید ریختم تاثیری نداشت حمام کوتاه مدت اثر میکنه به نظرتون ؟ ممنون میشم زود جواب بدین تا تلف نشدن

    پاسخ
  13. Victim

    شما تو یک روز نتیجه نممیگیرین حمام نمک بسیار موتره ولی به اندازه اگه زیاد باشه منجر به مرگ میشه شما بخش حمام نمک رو مطالعه کنین و دمای اب رو روی۳۲بزارین ویک سوم اب رو سیفون کنین و از داروی ضد ایک اگه خواسین استفاده کنین چون خودش با بالا بردن دما حل میشه

    پاسخ
    1. ...

      ممنون که زود جواب دادین بعد ببخشید ازرخش یا همون پلی مشکلی با دمای ۳۲ نداره ؟

      پاسخ
      1. Victim

        مطما نیسم ولی فکر نکنم مشکلی داشته باشه

        پاسخ
      2. مجتبی

        سلام
        خواهشا سوال تکراری ارسال نکنید.
        اولا آذرخش با اسکار ترکیب خوبی نمیشه دوما برای درمان ایک باید یکی دو هفته دما رو بالا نگهدارید و بعد با حوصله دما رو کاهش بدین و طی یکی دو روز رمان قطعی حاصل نمیشه.
        داروی مرغوب هم استفاده کنید هرگز آکواریوم رو رنگی نمیکنه مگر اینکه از این داروهیا الکی استفاده کنید که همش رنگه.
        آذرخش هم با دما مشکل خاصی نداره.

        پاسخ
  14. shahram

    سلام و خسته نباشید خدمت اساتید .
    آکواریوم ۶۰ لیتر .
    کریپتون و گندمی .
    کوریدوراس , فایتر ماده , لوچ دلقک و نواری , زبرا صورتی .
    ۱۰ روز پیش ۵ تا ماهی دم شمشیری ماده و نر به آکواریوم اضافه کردم . متوجه شدم ۲ تاشون خودشون رو به اجسام میمالن و فرداش دیدم که دم شمشیری و لوچ یکم نقطه سفید روشون اومده و فهمیدم ایک گرفتن .
    دما رو از ۲۸ تو ۲ روز بردم ۳۱ و داروی سرا کاستاپور طبق دوز اضافه کردم .
    ۴۸ ساعت بعد نقطه های سفید از بین رفت و طبق دوز توصیه شده ۲۲ قطره برای هر ۴۰ لیتر در روز های ۱ و ۳ و ۵ و ۷ اضافه کردم و هر دفعه قبل از اضافه کردن دارو ۴۰ درصد سیفون انجام دادم .
    مشکل اینه : هیچ نقطه ای روی بدن ماهی ها نیست و تنفس و شنا و غذا خوردن طبیعی هست ولی همچنان اون ۲ تا دم شمشیری ها خودشون رو به شن یا گیاه یا کوزه میمالن . اینطور که حدودا تو هر ۳ دقیقه یکبار این کار رو میکنن .
    به نظرتون هنوز بیماری تو آکواریوم مونده یا اینها عادت به چنین کاری کردن .
    ممنون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب ایک درمان شده و یک هفته بعد میتونید دما رو به مرور کاهش بدین اما اینکه ماهی خودش رو به کف و وسایل میماله بیماری پوستی دیگری هست و نه ایک اون هم با سیفون هایی که کردین به مرور درمان میشه و اگر ادامه دار شد باید از داروی تترا جنرال تونیک استفاده کنید.

      پاسخ
    2. Victim

      با اجازه اقا شهریار
      اینکه خودشونو به صخره یا کف میمالن انگل دارن اونارو جدا کنین وطبق گفته اقا شهریار از داروی تترا جنرال استفاده کنیت البته خیلی گرونه اگه خواسنید ایرانیش هست ارزونه اونم جوابتونو میده

      پاسخ
    1. B-M

      درود
      دوست عزیز دما رو یهو نیارید پایین ممکنه هنوز توی تانکتون بشه دما رو ننگه دارید به مرور تا یک هفته بیارینش پایین … الکیم دارو نزنید وقتی نمیدونید انگل دارن یا نه انگل نشونش فقط به سنگ مالیدن نیس این ادمه ایکه ممکنه هنوز درمان نشه باشن از دارو های ایرانیم تا میتونید استفاده نکنید … دربار حمام نمک اگه کت فیش دارین به شدت حساسن به نمک ولی اگه ندارید به ازای هر لیتر نیم گرم یا میتونید ماهیو یه حمام کوتاه مدت بدین
      موفق باشید ( بازم تاکید میکنم اگرم مطمن شدید انگله که من میگم نیست از داروی ایرانی یک قطره در هر لیتر اضافه نکید جز رنگ هیی نیستن سلامت ماهیاتونو فقط به خطر میندازین ) ممنه قارچ باش ممکنه کرم قلاب دار باشه و …. پس قبلش تشخیص بدین بعدش داروی مربوطه رو استفاده کنید

      پاسخ
  15. Victim

    اونم جواب میده ولی دارو بسیار ارزونه من امروز رفتم بخرم البته ایرانیش زددانگل شرکت اکسیر هزار تومن بود
    برای حمام نمک بخش حمام نمک رو مطالعه بفرماید

    پاسخ
  16. shahram

    ممنون از جوابتون , ولی من اصلا داروی ایرانی و شرکت های ناشناخته استفاده نمیکنم , تترا جنرال هم به ۲ علت استفاده نمیکنم , یکی اینکه تاریخ دارش اصلا نیست دیگه و مورد بعدی بخاطر گیاه هایی که دارم .

    پاسخ
    1. B-M

      کار خوبی میکنید …اگه گیاه دارید پس اصلا از نمک استفاده نکنید ولی حمام نمک کوتاه مدتت برای ماهی هاتون بی تاثیر نیست

      پاسخ
  17. shahram

    بازم سلام .
    الان اون ۲ تا دم شمشیری رو که همش خودشون رو تو شن میزدن رو حمام کوتاه نمک دادم . ولی متاسفانه الان دیدم همه ماهی ها آلوده این انگل شدن و خودشون رو به شن و لوازم میمالن . ( لوچ دلقک , کوریدوراس , زبرا صورتی ) . با اینکه امروز آخرین دوز داروی سرا کاستاپور ( که تو مالاچین گرین و فرمالین داره ) رو استفاده کردم , ایک کاملا خوب شده ولی این تو شن زدن ها تازه شروع شده .
    تو چند تا سایت تخصصی گیاه آکواریوم دیدم که گفته کریپتون و گندمی مقاوم هست به نمک و آسیب جدی نمیبینه , خلاصه قید گیاه رو زدم و برای ۶۰ لیتر آب ۳ قاشق غذاخوری نمک ریختم . دما هم از ۳۰ بردم ۳۲ که تو ۴ ساعت این افزایش دما صورت میگیره .
    به نظرتون برم سراغ دارو یا فعلا همین افزایش دما و سیفون مرتب و نمک جوابگو هست ؟

    پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *