بیماری ایک یا سفیدک

بیماری سفیدک یا ایک از رایجترین بیماری های ماهیان اب شیرین محسوب میشود. در مراحل اولیه بیماری ایک یا سفیدک میتوان با استفاده از افزایش دما درمان را به سرعت میسر کرد اما با پیشرفت بیماری باید از درمان دارویی خاص استفاده شود که در ادامه مطلب توضیخ داده میشود. علل این بیماری ممکن است یکی از دلایلی مانند لمس شدن ماهی با دست،جدال بین ماهیان یا سرد شدن ناگهانی اب باشد.

به ادامه متن توجه کنید

ایک یا سفیدک

 

هر از چند گاهی ممکن است ماهیان اب شیرین به این بیماری دچار شوند، در مرحله پیشرفته نقطه های سفید بسیاری همانند دانه های نمک  سراسر بدن ماهی را می پوشانند. در این حالت، ماهی خود را به اشیاء داخل اکواریوم می مالد و سعی دارد تا انگل را از پوستش جدا کند. مدتی بعد شدیداً تنبل شده و رفته رفته انگل ها با چشم غیرمسلح به صورت لکه های سفید تا یک میلی متر قطر بر روی پوست ماهی قابل رویتند.Ichthyphthirius ها زندگی دوره ای دارند. آنها برای تولید مثل ماهی ها را ترک می کنند و پس از تولید مثل، سوراخ بزرگی در پوست ایجاد میکند که برای عفونت ثانویه باکتریایی یا قارچی باز است. انگل به کف مخزن رفته و یک پوشش ژله ای مانند به نام کیست در اطراف خودش ترشح می کند و درون این کیست به نوزادان بسیاری تقسیم می شود. سپس کیست می ترکد و نوزادان بیرون می ریزند که در حال شنای آزاد میزبان جدیدی را جستجو می کنند. همانند Cryptocaryon، مرحله بین پوست و مرحله کیست هر دو نسبت به درمان مقاومند.

زمان لازم جهت رشد یاخته در زیر پوست به دو عامل اصلی درجه حرارت و قدرت دفاعی بدن ماهی بستگی دارد. هر چه ماهی قوی و سالمتر باشد رشد یاخته به مراتب کندتر خواهد بود. در هر صورت، یک یاخته در درون جداره ای که به دور خود می‌سازد می تواند طی ۸ تا ۲۴ ساعت بیش از ۱۰۰۰ یاخته به وجود آورد.

چرخه حیاط انگل ایک

معمولاً بدن ماهی های مبتلا به این بیماری پس از بهبود تا حدود زیادی در مقابل آن مقاوم می شود. در این حالت، گلبولهای سفید خون دور یاخته ها کیست‌هایی ساخته و آنها را محسوب می کنند. تنها زمانی که قدرت دفاعی بدن ماهی ها بنا به عللی از جمله شرایط غیربهداشتی محیط زیست، تغذیه نادرست، کمبود اکسیژن و ضعف ناشی از سایر بیماری ها تحلیل رود، یاخته های محبوس در کیست ها مجدداً فعال شده و خود ماهی یا حتی ماهی های تازه به آکواریوم وارده شده را مبتلا می سازند.

درمان :می توان در مراحل ابتدایی با استفاده از روش افزایش درجه حرارت آب تا بیش از ۳۰درجه سانتیگراد به مقابله با این بیماری پرداخت ولی در مراحل پیشرفته، وقتی که انگل در پوست ماهی و یا در مرحله کیست است قابل درمان نمی باشد. جهت از بین بردن Ichthyophthirius، پیش از شکل گیری کیست و یا پس از ترکیدن آن باید داروی اختصاصی به مخزن اضافه شود. به هنگام کاربرد دارو، گیاهان و ذغال اکتیو فیلتر را از مخزن خارج کنید.

معالجه از طریق گرما :دما را به تدریج افزایش دهید، به طوری که این افزایش از یک درجه سانتیگراد در ساعت فراتر نرود. هدف ایجاد شرایطی است که ناقل بیماری یا قادر به حیات نباشد و یا حداقل قدرت تولید مثل خویش را از دست بدهد.

برای ماهیان حساس به افزایش دما، از شیوه های درمان دارویی استفاده کنید. جهت سایر ماهی ها، افزایش ۲ تا ۳ درجه سانتیگراد طی ۲ تا ۳ روز بسیار مفید خواهد بود. این عمل جدا از نابودی بسیاری از ناقلین بیماری ها، سبب افزایش پادزهر لازم در خون شده و قدرت دفاعی بدن ماهی را افزایش می دهد.

یکی از پیش شرط های لازم جهت درمان از طریق افزایش دما، تمیزی آب و اکسیژن کافی محلول در آب می باشد.

معالجه از طریق دارو :برای درمان با دارو باید از اکریفلاوین، مالاشیت گرین و یا سولفات کینین یا هیدروکلریدکینین استفاده کرد.

الف) درمان با اکریفلاوین (تریپافلاوین Acriflavin = Trypaflavin) :این دارو در درمان تیرگی پوست و باله ها، گندیدگی پوزه و باله ها، ضدعفونی در جراحات کوچک و به ویژه به هنگام ابتلاء به ایک کاربرد دارد. جهت درمان، ابتداء باید از دارو محلول مادر تهیه کرد. برای این کار یک گرم اکریفلاوین را در یک لیتر آب حل کنید. پس از تهیه محلول، در ظرفی جداگانه به ازاء هر لیتر آب ۵۰ میلی لیتر از محلول مادر ریخته و ماهی را به مدت ۲ تا ۴ روز در آن حمام دهید.

توجه : این دارو آب را شدیداً رنگی می کند.

ب) درمان با مالاشیت گرین (Malachit green) :مالاشیت گرین در معالجه بیماری های قارچی پوست، کدر شدن و یا جوش زدن پوست کابرد دارد. جهت مداوا ابتلا یک گرم از دارو را که به صورت بلورهای ریزی می‌باشد در یک لیتر آب حل کنید. سپس ۶ میلی لیتر از این محلول مادر را در ۱۰۰ لیتر آب حل کرده و ماهی ها را به مدت ۱۲ روز در آن حمام دهید. در روزهای سوم، ششم و نهم نصف مقدار داروی تجویز شده را به آب بیافزایید. پس از ۱۲ روز، نصف آب موجود باید تعویض شده و آب تازه وارد مخزن آبی گردد.

در صورت انجام درمان در ظرفی جداگانه، به دلیل تجزیه دیرتر دارو در آب تازه، مقدار ۴ میلی لیتر از محلول مادر در ۱۰۰لیتر آب کفایت می کند.

روش دیگر درمان با مالاشیت گرین، حل کردن ۱۳ تا ۱۵ میلی گرم مالاشیت در ۱۰۰ لیتر آب است که ماهی ها به مدت ۳ تا ۴ روز در آن حمام داده می شوند.

توجه : مالاشیت گرین بسیار سمی است که به هنگام تماس با پوست یا وارد دهان شدن باید به سرعت به پزشک مراجعه کرد.

توجه : از نگهداری مالاشیت یا محلول مادر آن در یخچال حاوی موادغذایی اجتناب ورزید، زیرا علاوه بر سمی بودن سرطان زا می باشد. کاربرد مالاشیت در درمان و یا ضدعفونی در مورد ماهیان پرورشی خوراکی در برخی کشورها به طور کلی ممنوع اعلام شده است و در سایر کشورها پس از کاربرد در معالجه باید ماهی دوره ای در حدود ۲ تا ۶ ماه را پیش از عرضه به بازار مصرف بگذراند.

ج) درمان با سولفات کینین یا هیدروکلریدکینین (Quinine Sulfat or QuinineHydrochloride):یک گرم کینین را در ۱۰۰ لیتر آب حل کرده و ماهی ها را ۳ روز در آن قرار دهید. سعی کنید معالجه در ظرفی مجزا انجام شود. اگر آب به هنگام معالجه کدر شد باید محلول تازه ای تهیه کرده و ماهی ها را به داخل آن انتقال دهید.

توجه : این درمان را برای ماهی های بسیار کوچک و یا بسیار حساس نباید به کار برد.

در بالا مطالبی را از کتاب بهداشت و بیماریهای ماهیان اکواریومی نوشته مهندس مهدی ارچینی برای شما قرار دادم. در زیر سعی میکنم درمان رایج دیگری که که اکثرا در ایران از ان استفاده میکنند و تا حد زیادی هم مسمر ثمر است را برای اطلاعات بیشتر و درمان این بیماری قرار دهم

علائم و شکل بیماری

-نقاط سفید رنگی سر تاسر بدن ماهی را فرا میگیرد

-ماهی کم اشتها و نا ارام است و خود را به اشیاء داخل اکواریوم میکشد

درمان های  رایج

۱)درمان بیماری ایک ان هم در مراحل اولیه با بالا بردن دمای اب تا ۳۲ درجه سانتیگراد و استفاده از داروی ضد انگل میسر است روش کار بدین صورت است که ماهی را به تانک قرنطینه انتقال دهید، دمای اب را تا ۳۲ درجه سانتیگراد بالا ببرید(دما باید تدریجی افزایش یابد)،از داروی ضد انگل به میزان مندرج بر روی بسته استفاده کنید و هر روز قبل از استفاده مجدد دارو ،۲۰ درصد اب را تعویض کنید و بعد از دارو استفاده کنید. این کار را به مدت ۵ الی ۷ روز انجام دهید تا کاملا انگل از بین رود

۲)از نمک هم در درمان سفیدک میتوان استفاده کرد. روش کار به این صورت است که هم میتوان ماهی را در محلول نمک به صورت کوتاه مدت حمام داد و هم به صورت دراز مدت ولی حمام کوتاه مدت اکثرا موفقیت امیز بوده است

۱)حمام کوتاه مدت با نمک:۱۵ تا ۲۰ گرم نمک بدون ید(یک قاشق غذاخوری)را در یک لیتر اب حل کرده و ماهی را به مدت چند دقیقه در ان حمام دهید و سپس به تانک قرنطینه انتقال دهید و دما را تا ۳۲ درجه سانتیگراد بالا ببرید(در صورتی که ماهی در ضمن حمام دادن با نمک با باله های باز به روی اب امد سریعا ان را از محلول خارج کنید)

۲)حمام دراز مدت:یک گرم نمک در هر لیتر اب با افزودن دما تا ۳۲ درجه سانتیگراد میتواند برای ماهی مفید باشد ولی زمانی این درمان خوب عمل میکند و میتوان به عنوان یک درمان قطعی از ان استفاده کرد که از داروی ضد انگل یا پارازیت های پوستی نیز تواما استفاده شود

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

1,496 دیدگاه در “بیماری ایک یا سفیدک

  1. .mohammad.hossein

    سلام من دما رو به نزدیک ۳۰ رسوندم برای فایترم نمک هم ریختم به مقدار کم ولی هنوز بی حاله و سفیدک هاش هست چرا؟باید چی کار کنم که کاملا خوب شه؟تا چند وقت زنده میمونه؟سفیدک به نر هم سرایت میکنه یعنی واگیر داره؟
    ممنون

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      قرار نیست یک روزه درمان بشه البته طی دو سه روز علائم بهبودی رو مشاهده میکنید و سفیدک ها کمتر میشه. دما رو هم تا ۳۲ درجه بالا ببرید مشکل پس از یک هفته برطرف میشه.
      موفق باشید

      پاسخ
  2. .mohammad.hossein

    بعد از اینکه دیدگاه قبلیم رو فرستادم رفتم ی سر بزنم بهش دیدم ماهیم مرده): بنظرتون دلیلش چیه که الکی مرده؟من دما رو برده بودم بالا نمکم ریخته بودم…هرکی جا من بود نگهش میداشت من شانس ندارم
    آب اکواریوم رو تعویض کنم الان؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      الکی که نمرده و مریض بوده و دوام نیورده. خیلی از ماهیا وقتی مریض میشن قرار نیست حتما هم خوب بشن و خیلی هاشون تلف میشن. مخصوصا ماهیای ضعیف و کوچیک که فاصله بین مریضیشون تا مرکشون خیلی کمه. به هر حال متاسفم و امیدوارم دیگه چنین تجربه ای نداشته باشید

      پاسخ
  3. sh4hram

    سلام به اساتید
    هفته پیش دیدم لوچ ها خودشون رو روی شن میزنن و روی قسمت دمشون دونه سفید هست , فهمیدم ایک گرفتن .
    ۲ روز پیش داروی سرا کاستاپور طبق دوز گفته شده اضافه کردم و دما رو از ۲۸ به ۳۱ رسوندم و بخاطر گیاه هم نمک نزدم .
    تو این ۲ روز هیچ تغییری ندیدم تو ماهی و دونه ها هنوز هست , لجن خوارم هم رو بدنش هاله سفید زده و چند تا نقطه سفید هم داره .
    لوچ ها خوب غذا میخورن و نه بهتر شدن نه بدتر ولی لجن خوار لکه هاش داره بیشتر میشه .
    طبق مصرف نوشته ۳ روز بعد مجدد دارو اضافه بشه , ولی نگفته قبلش سیفون باید بکنم یا نه ؟
    به نظرتون به جای دارو , تتراساکلین بریزم ؟
    ممنون

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      یک درجه دیگه هم دما رو بالاتر ببرید و صبر کنید. همین که دونه ها بیشتر نشده عالیه و ایک سرتاسر بدن رو میگیره و اینجور نیست که فقط چند تا دونه بزنه (مگر بیماری ایک نباشه)
      در مورد لجن خوارتون هم توضیح بدید لکه به چه صورته؟ سفیدی که جزو پوستش باشه طبیعیه و نسبت به محیط اینجوری رنگ عوض میکنن.
      برای اضافه کردن دارو هم باید سیفون بزنید و مجددا دوز جدید اضافه کنید.
      تتراسیکلین هم برای درمان بیماری های انگلی کار خاصی نمیکنه. تتراسیکلین انتی باکتریال هست.

      پاسخ
  4. sh4hram

    بیماری ایک هست , دونه رو قسمت باله پشت و بغل لوچ هست و ۲ تا دونه هم روی بدن یکیشون .
    در خصوص لجن خوار , حالت دونه برجسته و ابری مانند هست که اول ۱ دونه بود ولی الان ۵ تا شده , روی پشت و انتهای دم .
    دونه ها شبیه ایک نیست و بیشتر حالت قارچی داره .
    ببخشید , روی خود دارو نوشته روز ۱ و ۳ و اگر خوب نشد روز ۵ و ۷ دارو اضافه کنید و در پایان بهبودی مقداری سیفون .
    حرف شما رو انجام بدم یا دارو رو ؟

    پاسخ
    1. رضا جدي

      سلام
      یه مثال
      چراغ قرمزه مامور راهنمایی و رانندگی میگه رد شو شما بحرف کدوم گوش میدی ؟؟؟؟؟

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      تا جایی که من میدونم سیفون زدن و اضافه کردن دوز مجدد دارو بهترین کار ممکنه. هم کیفیت اب میاد بالا و هم به صورت اور دوز دارو مصرف نشده. باز تصمیم با خودتون. تا جایی هم که میدونم روی اکثر داروها هم این مورد ذکر شده که برای استفاده مجدد دارو از ذغال اکتیو استفاده بشه و تعویض درصدی اب. داروی مورد نظر شما رو نمیدونم.

      پاسخ
  5. محمد22

    سلام یه تانک ۱۰۰ لیتری توش فقط مولی دارم گمان میکنم سفیدک گرفتن چون تا حالا با این بیماری برخورد نکردم تمام ماهی ها رو تو یه تانک دیگه ریختم که اب تازه از روز قبل داشت سنگ هوا گذاشتم ۵ تا قاشق کوچک نمک حل کردم بخاری رو هم گذاشتم روی سی همه رو حمام نمک ۵ دقیقه ای دادم الان باید چکار کنم باز دارو باید بگیرم یا به مرور خوب میشن
    یه سوال دیگه این که بیماری تو تانک میمونه ؟ ماهی دیگه توش بندازم بگیره ؟
    با این حال که جواب سوال رو نمیدونستم آب تانک رو خالی کردم یه کم اب تازه ریختم چنتا قاشق نمک ریختم با همون اب سرجاش توی تانک رو شستم و باز آب رو خالی کردم آب تازه ریختم الان تانکم احیانا بیماری توش نیست میتونم ماهی دیگه بریزم
    لازم به ذکر است این جا صحبت از دو تانک مجزایه اول ماهی ها رو از اولی ریختم تو دومی اونجا میخوام درمانشون کنم و تانکی که تمیز کردم تانک اول بود که بیماری شروع شده بود
    ببخشید زیاد حرف زدم ممنون از صبر و حوصله تون و جواب های خوبتون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب نباید ماهی بیمار رو جابجا میکردین و باید در همون تانک اصلی دما رو افزایش میدادین و نمک اضافه میکردین الان خیلی شوک به ماهی ها وارد کردین هم جابجا شدن و هم حمام نمک بهشون دادین و هم سیکل آب طی نشده و هم خودشون بیمار بودن خب بنظر بنده اگر تلفات بدین خیلی چیز عجیب غریبی اتفاق نیوفتاده سفیدک بیماری خاصی نیست و در همون تانک دما رو به ۳۱ و حداکثر ۳۲ میرسوندی راحت درمان میشد درسته واگیر داره اما با افزایش دما انگل ایک از بین میره.
      تانک قبلی هم اگر خالی هست دو سه روز خشک بمونه انگل ایک از بین میره.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      دما رو تا ۳۲ درجه بالا ببرید مشکل بعد از یک هفته برطرف میشه.
      این همه تعویض اب و شستشو هم نیاز نبوده. الان سیکل اک رو بهم زدید و حتما باید از باکتری ساز هم استفاده کنید. البته اگه تانک ماهی دار رو شستشو دادید….
      بیماری هم بعد از یک هفته ده روز کامل از بین میره و پس از اون ماهیای دیگه هم میتونید اضافه کنید. فعلا دما روی ۳۲ درجه فیکس بشه. برای مدت یک هفته ده روز.
      اون تانکی رو هم که شستین اگه با نمک غلیظ شستشو داده باشید یا بستر رو جوشونده باشید و وسایل رو با اب نمک غلیظ ضدعفونی کرده باشید بیماری از بین رفته.

      پاسخ
  6. mohamad

    سلام چند تا از میاهیام ایک گرفته بودن حموم نمک دادم بعد برگردوندم تو همون تانک دما روی سی و سه و نمک اضافه کردم و از یه دارو به نام aquq lifeاستفاده کردم ،داروی معتبرتر دیگه گیرم نیومد .
    سوال اولم اینکه این دارو بدرد بخور هست؟روش نوشته پونزده روز دیگه دوباره باید استفاده کنم
    سوال دومم تو تانک ماهی سالمم دارم حتی بچه ماهی تو پرورشگاه هست مشکلی نداره؟ چهارتا گوپی جدید خریدم میشه تو همون اک اضافه کنم؟چون تانک دومم خالیه و سیکل طی شده نداره
    سپاس از پاسختون

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      از دارویی که فرمودید استفاده نکردم. برای درمان ایک هم نیاز به داروی خاصی نیست و همون دما بالا باشه پس از یک هفته ده روز بیماری درمان میشه.
      نه مشکلی برای سایر ماهیا پیش نمیاد و اگه هم اونا ایک گرفته باشن دسته جمعی درمان میشن. دما ۳۲ درجه به مدت یک هفته ده روز بالا باشه.

      پاسخ
  7. sh4hram

    سلام , تشکر از دوستان . خوشبختانه بیماری از بین رفت و هیچ دونه ای روی لوچ ها باقی نموند .
    فقط خواستم از شهریار عزیز تشکر کنم , من حرف ایشون رو گوش کردم و تعویض ۳۰ درصد آب انجام دادم و همه چی درست شد .ممنون

    پاسخ
  8. Mohamad

    دیروز که من چند تا صدف دریایی و دوتا ماهی گلی (صدف ها را با اب خالی شستم)وارد اکواریومم که داخل اون یک لوچ کماندو و دو گوپی و دو مولی است کردم امروز که نگاه کردم متوجه شدم لوچ کماندوم بیماری سفیدک گرفته ماهی اگه کاری براش نکنم می میره و بیماری از صدف بوده یا ماهی گلی و بهترین راه درمان از نظر خودتون چیه و برای درمان چون من فقط یک تانک دارم باید ماهی های دیگمو خارج کنم
    به نظرم دوتا مولیمم کم تحرک شدن ممکنه سفیدک گرفته باشن یا یک بیماری دیگه گرفتن تا الان که ندیدم خودشونو به جایی بمالن

    پاسخ
    1. یاشار

      درود
      دوست عزیز ابتدا بابت ویرایش کامنت شما از شما عذرخواهی میکنم. چون کامنت هاتون پشت سر هم بود بنده با هم ادغامشون کردم که شکل بهتری پیدا بکنه . دوست خوبم این بیماری نه با صدف و نه با ماهی گلی به تانکتون انتقال پیدا نکرده . البته ترکیب ماهی هاتونم زیاد جالب نیست گلد فیش ماهی سرد ابی هست و سازگاری با ماهیان شما نداره !!! نگهداری صدف در تانک فقط سختی اب رو افزایش میده که برای ماهی های شما خوب نیست و صدف ها رو آز آب خارج کنید .
      دوست عزیز شما ۳۰ درصد آب تانک رو سیفون کنید و آب تازه بدون کلر جایگزین کنید سپس به ارامی درجه حرارت تانک رو به ۳۱ الی ۳۲ درجه برسونید و ۳ الی ۴ روز بزارید ماهی هاتون در این دما باقی بمونن بیماری سفیدکشون از بین میره
      موفق باشید

      پاسخ
  9. Mohamad

    ممنون ممکنه سفیدک نباشه اخه من دونه سفیدی نمی بینم یا اگه هم باشه سخته دیدنش رو بدن لوچ کماندو ولی بدنشو به سنگ کف اکوتریوم می ماله بعد افزایش تدریجی دمانمی دونم چجور باید اینکارو کنم فقط درجه بخاری رو از دماهی ۲۸درجه رسوندم به بالا ترین دما یعنی ۳۲درجه

    پاسخ
    1. یاشار

      درود
      دوست خوبم سریعا” بخاری رو به روی ۲۹ درجه بزارید !!! افزایش دما باید به صورت آرام انجام بگیره نهایتا” روزی ۲ درجه !!! شما امروز به روی ۲۹ یا ۳۰ بزارش بعد فردا به روی ۳۱ یا ۳۲ درجه بزار البته اینم در صورتیکه ماهی شما سفیدک داشته باشه در غیر اینصورت دما رو افزایش ندید !!! اینکه ماهی شما بدنشو به کف میماله ربطی به سفیدک نداره انگل پوستی گرفته . ۳۰ درصد آب تانک رو سیفون کنید و آب تازه بدون کلر جایگزین کنید سپس به ازای هر ۵۰ لیتر ۲۵ گرم نمک بدون ید به اب بزنید و چند روزی ماهی هاتون رو زیر نظر بگیرید
      موفق باشید

      پاسخ
  10. امین

    سلام دوستان، من پرتم چن وقته رنگ سرش وشش هاش)تقریبا نصف بدنش( کم رنگ تر شده، در ضمن غذاشو کامل میخوره ولی موقع حرکت کردن های سریع مثل دعوا واسه خوردن غذا به نظر میاد پوسته های سفیدی از بدنش جدا میشه، به نظرتون مشکلش چیه؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      کیفیت آب خیلی پایینه و احتمالا سیکل آب هم طی نشده.

      پاسخ
      1. امین

        خب الان بغیر از سیفون کردن آب کاره دیگه هم باید بکنم؟

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          ظاهرا که فقط کیفیت آب پایین هست باز موردی بود توضیحات بیشتری بدین در خدمتتون هستیم.

          پاسخ
  11. Sezar

    سلام ببخشید میشه فقط با افزایش دما ایکو از بین برد بدون اضافه کردن نمک و من یه روز دمارو بردم بالا دیدم ماهی مورد نظر دیگه نداره دمارو اوردم پایین الان تقریبا همه گرفتن

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      چرا دما رو اینطوری بالا پایین کردین ؟؟؟!!! بله ایک فقط با افزایش دما از بین میره اما باید دو هفته دما رو ثابت و بالا نگهدارید و نه فقط یک روز درضمن باید دما رو به مرور زمان و طی چند روز افزایش بدین و طی چند هفته کاهش بدین نه این روشی که شما استفاده کردین با این روش ماهی ها تلف میشن و دیگه ایک نمیگیرن.

      پاسخ
  12. ناشناس

    سلام ببخشید من۳ روزه دمارو بردم ۳۲ ثابت ولی احساس میکنم ماهی های بیشتری دارن مبتلا میشن چیکار کنم لطفا کمک کنین و لطفا کامل توضیح بدین چیکار کنم این ایکه ریشه کن شه

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      بعیده دما به ۳۲ درجه رسیده باشه و ایک هنوز فعال باشه با این حال راه دیگه علاوه بر افزایش دما استفاده از داروهای تجاری مخصوص سفیدکه. به ازای هر لیتر اب یک گرم نمک بدون ید هم به اب اکواریوم اضافه کنید(البته اگه ماهی ای ندارین که نسبت به درصد کم نمک هم حساس باشه)

      پاسخ
  13. ناشناس

    مرسی شهریار جان خوشبختانه از امروز دارن ازبین میرن

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      بسیار عالی. هنگامی که سفیدک کامل از بین رفت هم دما رو تا یک هفته پایین نیارین. بعد از اون هم کم کم و طی یک هفته بعد دما رو به حد مناسب برسونید.

      پاسخ
  14. شاهین

    باسلام واحترام
    یه سوروم نانجی خوشگل گنده وسالم دارم چند وقتیه کوچیک ولاغر وبی حال شده کج کج شنا میکنه.
    چکار کنم ؟لطفا راهنماییم کنین؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اگر کج شده کیسه هوای ماهی مشکل داره و درمان هم نمیشه.
      اما اگر ضعیف شده و یا از بقیه کتک میخوره با شیشه جداش کنید و تقویتش کنید سعی کنید غذای با کیفیت به ماهی ها بدین و کیفیت آب رو بالا نگهدارید.

      پاسخ
  15. ایمان

    سلام من ماهیام این بیماریو گرفتن اما با کمک سایتتون درمانش کردم سوالم اینه العان میتونم ماهی اضافه کنم یا نه باید صبر کنم

    پاسخ
    1. AliEbrahimzadeh

      سلام بهتره دو هفته دمای آکواریوم ۳۰_۳۲ درجه باشه تا عوامل بیماری نابود بشن بعد دما رو طی دو روز به ۲۸ درجه برسونید بعد هر ماهیی خاستید اضافه کنید

      پاسخ
  16. ایمان

    ببخشید یعنی العان نمیشه چون این ماهیایی که میخوام بخرم چند ماه یک بار ماهی فروشی میاره و اگه بخوام صبر کنم باید دو باره چند ماه صبر کنم تا این ماهیا رو بیاره چون فقط یه اکواریومی تو شهر ما هست

    پاسخ
    1. AliEbrahimzadeh

      سلام میشه ولی ممکنه ماهی تازه وارد بازم همون مریضی رو بگیره اگه آکواریوم قرنطینه یا خالی دارید ماهی دلخواه تونو بخرید بعد قرنطینش کنید خیلی بهتره از مریض نبودنش هم مطمعن میشید
      فقط برای قرنطینه پمپ هوا بزارید هفته ای ۳۰ درصد هم سیفون کنید

      پاسخ
  17. سمانه

    سلام لطفا راهنماییم کنید .کوسه ماهیهام روی بدنشون سفیکای ریز زده لجن خوارمم شکمش کمی باد کرده و مدفوعش اویزونه ماهی های دیگمم کم تحرک شدن

    پاسخ
    1. oil

      سلام
      بیماری ایک یا سفیدک درمان یا از داروی ضد ایک میتونید استفاده کنید ویا روش بهتر دمای اب رو به ۳۰_۳۱ برسونید ایک از بین میره نمک بدون ید هم به اب اضافه کنید
      برای لجن خوار هم منتظر نظ دوستان باشید

      پاسخ
      1. سمانه

        ممنونم از توجهتون میشه سنگ نمک بندازم تو اب.بعد مقدارشم بگید لطفا

        پاسخ
        1. شهریار (onlypet.ir)

          بله. فقط نمک باید بدون ید باشه. حالا سنگ نمک یا نمک تصفیه نشده یا …
          نیم تا نهایتا یک گرم در لیتر
          ضمنا نمک برای کف خوارها مثل لجن خوار زیاد مناسب نیست و اگه لجن خوار دارید بیشتر از نیم گرم در لیتر اضافه نکنید.

          پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      برای ایک دوستمون راهنمایی کردن و دمای اب رو به ۳۲ درجه سانتیگراد برسونید و مقداری نمک بدون ید (نیم تا نهایتا یک گرم در لیتر) به ابشون اضافه کنید. یک هفته بعد بیماری درمان میشه.
      لجن خوارتون رو هم قرنطینه کنید و یک روز بهش هیچ غذایی ندید. اگه بهتر شد که هیچ و پرخوری کرده و در غیر اینصورت اگه شکمش مدام در حال بزرگ تر شدنه احتمالا شکمش اب اورده و یه بیماری باکتریایی هست و باید درمان بشه(استفاده از داروهای تجاری انتی باکتریال مخصوص ابزیان یا استفاده از انتی بیوتیک های انسانی)
      میتونید مطلب اب اوردگی شکم رو در سایت جستجو کنید در مورد درمان این بیماری به طور کامل توضیح داده شده.

      پاسخ
  18. سمانه

    ممنون از پاسخگوییتون
    فقط در مورد بی تحرکی ماهیهای دیگم نگفتید ایا دلیله اونم همین ایک هست؟
    و اما در مورد اویزون بودن مدفوع لجن خوارم هم نگفتید مدفوعش به حالته یه رشته ی حدودا هفت سانت هشت سانتی ازش اویزونه دلیلش چیه
    و در پایان ازتون میخوام اگر ممکنه موارد استفاده ی قطره ی ضد انگل رو بگید. با تشکر فراوان

    پاسخ
    1. یاشار

      درود
      دوست عزیز ، آقا شهریار و بقیه دوستان راهنمایی تون کردند حتما” به توضیه عای آقا شهریار عمل کنید !!!
      کم تحرکی ماهی هاتون فعلا” طبیعی هست و مشکل خاصی ندارند و پس از درمان و پایین آوردن دمای آب تانک مشکل کم تحرکیشون برطرف میشه
      در خصوص مدفوع کت فیشتون باید بگم جای هیچ نگرانی نیست و این ورم شکمش و مدفوع ۷ الی ۸ سانتیش فقط و فقط در اثر پرخوری هست . برای اینکه این مدفوع دراز دیگه در تانکتون دیده نشه و منظره زشتی به تانکتون نده سعی کنید کمتر کت فیش رو تغذیه کنید هر یک روز درمیان و یا نهایتا” هفته ایی دوبار کت فیش رو تغذیه کنید . وقتی کت فیش کم تغذیه بشه مدفوعش کوتاه تر و کمتر میشه در ضمن وقتی تغذیه رو کاهش بدید اون وقت کت فیشتون بیشتر به نظافت میپردازه .
      موفق باشید

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *