بهداشت اکواریوم و مدیریت ان

هر اکواریمداری در صورت رعایت نکردن بهداشت دچار مشکل خواهد شد و بعضی اوقات رعایت نکردن بهداشت و عدم مدیریت بهداشتی منجر به خسارات جبران ناپذیری میشود در اینجا به صورت ساده و مختصر در مورد مدیریت بهداست و استفاده و به کارگیری وسایلی که ما را در امر بهداشت کمک میکند صجبت شده و همچنین رایج ترین  روشهای ضدعفونی کردن اکواریم و وسایل هم شرح داده شده است

به ادامه متن توجه فرمایید

behdasht3


مدیریت بهداشتی: یکی از کارهایی که میتوان انجام داد تا بیماریها و تلفات به حد اقل برسد مدیریت و رعایت بهداشت اکواریم خود است


وسایل تنظیف اکواریم

فیلترها:شاید لازم به ذکر نباشد که هر اکواریمی بدون فیلتر به اب راکد و الوده ای  تبدیل خواهد شد که به سرعت باعث میکرب و بیماری خواهد شد و هر اکواریمی نیازمند فیلتر کارامدی که توانایی تمیز سازی وتناسب فاکتورهای شیمیایی را داشته باشد است فیلتر ها کمک خوبی برای تمیز سازی و بهداشت اکواریم محسوب خواهند شد پس انها را فراموش نکنید


نکته: فیلترها به تنهایی قادر به تمیز سازی اکواریم و بهداشت ان نیستند پس به موارد زیر هم دقت کنید

شیشه پاک کن: یکی از وسایلی که برای انجام نظافت میتوانید از ان استفاده کنید شیشه پاک کن است این وسیله دارای دسته بلندی است که در انتهای ان تیغی جاسازی شده است که باکشیدن تیغ روی شیشه خزه های تشکیل شده تراشیده و تمیز میگردد.در صورتی که از کت لجن خوار دراکواریم استفاده شود دیگر نیازی به تمیز کردن شیشه نیست

سیفون: یکی از وسایل کارامد و مناسب که هر اکواریم داری به ان نیازمند است سیفن است که به راحتی در مغازه های اکواریمی قابل تهیه است اگر طرز کار با ان را بلد نیستید از مغازه دار بخواهید تا راهنمایتان کند (مختصر عرض میکنم سیفون ها مدل های مختلفی دارند ولی اصل  کار انها یکی است بدین صورت که از یک طرف اب کشیده شده و از یک طرف اب به بیرون از اکواریم خارج میشود. در طرفی که اب مکیده میشود یک ثوطی مانند است که شما ان را بر روی سنگها فشار میدهید و کثافات از بین سنگها کشیده و به بیرون خارج میشود) با استفاده از سیفون اب اکواریم تمیز شده و اسیدی و قلیایی اب متناسب شده و به بهداشت اکواریم هم کمک قابل توجه ای خواهد کرد

روش صحیح سیفن کردن : بهتر است در مخازن کوچک هر دو هفته یک بار و مخازن بزرگ هر یک ماه یک بار اکواریم را سیفون کنیم به این صورت که یک چهارم اب را سیفون کرده و اب تازه که از قبلا اماده کردیم و کلر ان از بین رفته و دمای ان نیز تقریبا با اب اکواریم یکسان است را جایگزین ان میکنیم)برای اطلاعات در مورد نحوه سیفون کردن به موضوعات سایت مراجعه کنید)

تغذیه در بهداشت:در صورتی که به اندازه و بیش از حد به ماهیان غذا ندهیم کمتر دچار اکودگی اب بر اثر تغذیه خواهیم شد

در هر صورت بهترین روش  برای از بین بردن ته مانه غذا در اکواریم استفاده از همان ماهیان رفتگر در اکواریم میباشند یا اینکه میتوان ۴۸ ساعت به ماهیان غذا ندهیم این کار هم باعث بین رفتن ته مانده غذا شده هم به سلامت دستگاه گوارش و خود ماهیان کمک میکند

روشهای ضدعفونی اکواریم: بعضی اوقات پیش خواهد امد که بنا به هر دلایلی ماهیان دچار بیماری شده و شما به ناچار باید اب اکواریم را تخلیه کنید و مخزن و وسایل را ضد عفونی کنید.البته شست و شو وضد عفونی در کارگاهای تکثیر به صورتی دوره ای انجام میگیرد به این صورت که پس از هر بار عرضه ماهیان یک مخزن پرورش به بازار ،قبل از شروع دوره بعدی پرورش مخزن راشسته وضد افونی میکنند تا اگر عامل بیماری وجود دارد از بین برود

در اینجا رایج ترین انها را شرح میدهیم:

۱)ضد عفونی با پرمنگنات پتاسیم:اکواریم را پراز اب کرده وسایر وسایل و لوازم را در ان قرار میدهیم انگاه پودر پرمنگنات را به اب اضافه میکنیم به طوری که اب به رنگ بنفش تیره در اید این محلول را سه روز به همین ترتیب باقی گذارده وپس از ان اب اکواریم را تخلیه میکنیم اکواریم و سایر وسایل را انقدر با اب شستشو میدهیم که هیج رنگ بنفشی در اب دیده نشود

۲)ضدعفونی با نمک طعام: ابتدا مقدار ۳۵۰ گرم نمک طعام را در یک لیتر اب حل میکنیم ووسایل زینتی و کوچک را در ان قرار میدهیم . برای ضد عفونی کردن اکواریم تمام دیواره های ان را نمک اندود میکنیم و برای مدت ۲۴ ساعت به همین شکل باقی میگذاریم بعد از ۲۴ ساعت ان را شسته و مجددا نمک اندود میکنیم .پس از یک روز دیگر اکواریم و وسایل را شسته و مورد استفاده قرار دهید

۳)روش ضد عفونی با اب اکسیژنه ۳۰%: در این روش وسایل و سایر تزئینات را در اکواریم گداشته وان را پر از اب میکنیم سپس به ازای هر لیتر اب ۵۰ میلی گرم اب اکسیژنه ۳۰ درصد به ان میافزاییم پس از سه روز اب اکواریم را تخلیه و با اب شستشو میدهیم و استفاده میکنیم

برتری این روش این است که هیچ ماده سمی در اکواریم بر جای نزاشته و شستشوی اکواریم و وسایل به اسانی صورت میگیرد

۴)روش ضد عفونی با فرمالین:برای ضد عفونی ۳۰ میلی لیتر از محلول فرمالین ۳۰ تا ۴۰ درصد را در ۱۰ لیتر اب در سطلی ریخته و وسایل وتزیینات را در ان به مدت ۲ ساعت قرار میدهم

ضد عفونی به دلیل سمی بودن شدید این ماده و کار درهوای باز توصیه نمیشود

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

532 دیدگاه در “بهداشت اکواریوم و مدیریت ان

  1. صادق

    اقا این فیلتر (اینترنال) و پمپ هوای من صدا میده؟؟؟ میشه کاریش کرد یا نه؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      به توضیحات اقا رضا توجه کنید + اینکه فیلتر رو هم شلنگ هواشو بلندتر کنید یا یه پنبه ای چیزی بچپونید توش صداش خیلی کمتر میشه و کاراییشو هم از دست نمیده.

      پاسخ
  2. رضا جدي

    سلام
    فیلتر باید کاملا داخل آب باشه ونزدیک کف
    زیر پمپ هوا باید صاف باشه و از حوله یا موکت میشه استفاده کرد

    پاسخ
  3. Ft

    سلام. ایا استفاده طولانی مدت از لامپ های ال ای دی باعث کدر شدن رنگ اب میشه ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      کدر شدن آب مربوط به طی نشدن چرخه آب هست و خیلی کم ارتباط به نور پیدا میکنه اما اگر روشنایی مناسب نباشه و یا زیاد از حد باشه تانک جلبک میزنه و آب سبز میشه.

      پاسخ
  4. Yt

    سلام.یکی از کت افریقایی هام چند روزه کم اشتها شده و لوفاک زیر ابی رو خیلی کم میخوره در حالی که تا چند روز پیش مثل جارو برقی لوفاک میخورد!!بهش غذای گوشتی هم دادم نخورد.حالا اب سیفون کردم کمی هم نمک زدم.به نظرتون چرا اینطور شده؟ضمنا بهداشت اکواریوم خوبه و مطمئنم انگل نداره.بقیه ماهیا سالمن.حتی اون یکی کت افریقایی.دما هم ۳۰ درجه است.سایر شرایط هم خوبه.

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      علائم ظاهری روی بدنش مشخص نیست؟ مثل قرمز شدن پوست یا ابشش، جوش های پوستی، مدفوع اویزان، بزرگ شدن شکم و ….
      با توضیحاتی که دادین چیز خاصی مشخص نمیشه و ممکنه طبیعی باشه مگر مشکلش ادامه دار باشه و مثلا یه بیماری داخلی باشه که احتمالا علائم ظاهری رو هم تا چند روز اینده نمایان میکنه. تنها کاری که در حال حاضر میشه انجام داد از داروهای جنرال برای جلوگیری از کسترش بیماری و درمان ماهیتون استفاده کنید.

      پاسخ
      1. Yt

        ممنون.والا هیچ علامتی نداره و ظاهرا کاملا سالمه.از بابت بیماری تقریبا محاله.چون من به بهداشت اک اهمیت زیادی میدم و حتی خیلی وقته ماهی هم نخریدم.غذا میخوره اما خیلی کم.اما اون یکی کت مثل جارو برقیه!! اندازشون هم حدود ۲۴ سانته.ضمنا سیکل رو هم کامل با باکتری ساز گذروندم.الان چیکار کنم دما رو بالا ببرم؟ضمنا اکسیژن دهی و فیلتراسیون هم عالیه و اب کاملا کریستاله هست.

        پاسخ
        1. شهریار (onlypet.ir)

          سلام
          خب اینکه که بگین محاله که نمیشه و هر چقدر هم بهداشت رو رعایت کنید ممکنه یه ماهی ضعیف بشه، کتک بخوره یا به هر دلیلی مریض بشه. به هر حال…..
          دما رو نیاز نیست بالاتر ببرید و ۳۰ درجه زیادم هست. مخصوصا برای کت فیش ها که دمای خیلی پایین تر رو ترجیح میدن. ضمنا این ماهی اونقدرا به شرایط اب حساس نیست. ممکنه از هم جنسش کتک بخوره که خب اگه به اینصورته اثارش روی بدن ماهی مشخص میشه. بهتره رژیم غذاییشون رو تغیر بدید و حداقل لوفاک بهشون ندید و از غذای تر و تازه استفاده کنید و صبر کنید ببینید چی میشه. چون ممکنه لوفاک زیادی بهشون دادید یا کلا تغذیه بیش از حد و نامناسب بوده. به هر حال یا طی روزهای اینده علائم ظاهری هم بروز میکنه یا نه بیخود نگران شدید و با تغیر رژیم غذایی ماهی مشکل برطرف میشه. باز منتظر نظر دیگر دوستان هم باشید شاید دلایل دیگه ای رو مطرح کنن.

          پاسخ
  5. مجتبی

    سلام
    خب برای ماهی گوشتخوار این مورد زیاد پیش میاد چون غذای گوشتی هم استفاده کردین و این ماهی ها در خوردن زیاده روی میکنن شما هم تشویق میشید و بیش از حد بهشون غذا میدین و ماهی سنگین میشه و یا انگل روده ای میگیره.
    بنظر بنده یکی دو روز اصلا هیچ غذایی بهشون ندین حداقل یک روز کامل هیچ غذایی نخورن تا روده ماهی تمیز و سبک بشه و بعدا با غذای سبک و کم تغذیش کنید.

    پاسخ
  6. Yt

    سلام.طبق گفته شما به کت افریقایی یه روز کامل غذا ندادم.امروز دل دادم و به خوبی خوردن و مثل اینکه فقط لوفاک رو نمیخورن.اما یه چیزی متوجه شدم.دیروز یه دماسنج خوب خریدم و دیدم دمای اب ۳۲.۵ درجست!!! و من حدود یه ماهه که دمای بخاری روی ۳۰ درجه گذاشتم و فکر کردم دما همونه اما ترموستات بخاری چندان دقیق نبوده.خلاصه کلا بخاری رو از برق کشیدم تا دما اروم اروم پایین بیاد.به نظرتون دلیل غذا نخوردنش دمای بالا بوده؟ایا این دما ضرر داره برای کت افریقایی و سایر کت فیشا؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اشتباه کردین بخاری رو کلا قطع کردین باید درجه بخاری رو کم کنید.
      هیچ زمان به ولوم روی بخاری اطمینان نکنید و فقط دما رو با دماسنج خوب کنترل کنید همیشه بین درجه بخاری و دماسنج اختلاف هست.
      نوسان دمای یک مرتبه از همه چی بدتره بهتر بود به تدریج دما رو کاهش میدادین ونه اینکه یک مرتبه بخاری رو از برق بکشید بنظر بنده بخاری رو روشن کنید فقط یک درجه ولوم اون رو کاهش بدین.
      کت آفریقایی ماهی مقاومی هست و به این راحتی ها مشکلی پیدا نمیکنه اما سایر کت فیش ها از جمله پلیکو حساس تر هستن به نسبت با کت آفریقایی.

      پاسخ
      1. Yt

        ممنون.بله دما رو به ۳۱ درجه کاهش دادم.توی اون ۶ ساعتی که بخاری خاموش بود دما فقط یک درجه کاهش پیدا کرد. اما حالا بخاریو روشن کردم و دما رو روی ۲۹ گذاشتم. به نظرتون راست میگن که ماهی ها توی دمای بالا سریعتر رشد میکنن و بیشتر غذا میخورن؟

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          بله در دمای بالا و البته در دمایی که برای ماهی قابل تحمل و مناسب باشه سرعت سوخت و ساز بدن ماهی افزایش پیدا میکنه و تحرک بیشتری هم داره و بهتر رشد میکنه اما باز هم تاکید کنم که دما باید در رنج دمایی مناسب محیط طبیعی همون گونه باشه .
          مثلا ماهی سرد آبی رو نمیشه در دمای بالا نگهداری کرد و سلامت باشه و زیاد رشد کنه از جمله استروژن – لوچ پروانه ای رو اگر در دمای بالا نگهداری کنید به راحتی تلف میشن و حتی گلدفیش و کوی هم از عمرشون کم میشه.

          پاسخ
  7. علی87

    با سلام
    یه راهکار برای ضد عفونی کردن تانک همراه کل ملزوماتش به ذهنم رسیده به نظر دوستان امکان پذیر هست؟
    در تانکی که بیماری گرفته برای ریشه کن کردن انگل و هر چیز دیگه داخل تانک، ماهی ها رو به یه جای دیگه منتقل می کنیم سپس مقداری کلر داخل تانک می ریزیم بعد از ۲۴ یا ۴۸ ساعت کلر خود به خود از تانک خارج میشه و میشه ماهی ها رو به تانک بر گردوند. برای چرخه هم باید باکتری اضافه کرد.
    نظر دوستان چیه؟ اینجوری کل تانک همراه وسایلش از هر گونه بیماری پاک میشن.
    با تشکر

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اگر بعدا از باکتری ساز استفاده کنید خوبه ولیکن گاز کلر برای خودتون هم مضر هست و بهتره در هوای آزاد اینکار رو بکنید و یا تهویه اتاق خوب باشه. ضمنا اگر از قرص کلر استفاده کنید حتما باید ۴۸ ساعت و حتی بیشتر صبر کنید تا کلر آب بره و با ۲۴ ساعت صبر کردن درست نمیشه. در این مدت فیلتر و پمپ هوا و بخاری هم باید روشن باشن.

      پاسخ
  8. نیما

    با سلام سیستم هوادهی تاپ فیلتر من گرفته بود که تمیزش کردم الان بجای هوادهی از شیلنگ هواش آب میاد بیرون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      احتمالا باید شلنگ هوا رو در ارتفاع بالاتری قرار بدین تا دیگه آب نده و یا کلا اون شلنگ رو از واتر پمپ جدا کنید.

      پاسخ
  9. افشینا

    ایا ممیشود از ماهیهای پرورش قزل الا نیز دراکواریم جا بددههیم منن ااکواریوی دارم به درازای دونیم متر وبا ارتفاع صددوببیست سسانتیمتر وعرض انن چهل سانتی متراست ددوست دارم دوتا ماهی بزرگ قزل الای خواراکی بیاندازم لطفا نظرتان را برایم اعلام کنید که ایا این نوع ماهیها را میشوودد دراکواریوم نگهداری کرد

    پاسخ
    1. AHZ

      من راجع به قزل آیا اطلاعات چندانی ندارم ولی بدلیل اینکه ماهی های بسیار زیبا تری از قزل آیا هستن معمولا تو آکواریوم نگه داری نمیشن. ولی فکر کنم قزل آیا ماهی لبشور باشه که تا پنج سالگی در آب شیرین نگه داری میشه و بعد آرام آرام به آب شور انتقال داده میشه.
      یه سوال تو این آکواریوم به این ارتفاع چطور میخواد عمل سیفون کردن رو انجام بدید. چون دستشون به کف آکواریوم نمیرسه!
      معمولا ارتفاع آکواریوم رو حد اکثر ۷۰ یا ۶۰ سانتی متر در نظر میگیرم. مثلا برای من ۶۰ ساخته با اینکه قد من برنده و دست های من از میانگین جامعه بلند تره اما تا بالی صندلی نرم دستم راحت به کف آکواریوم نمیرسه!

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      قزل آلا ماهی سرد آبی هست و آب تانک اون باید خنک ودر جریان ملایم باشه و اکسیژن رساین هم بالا باشه

      پاسخ
  10. سهیلا

    با سلام
    من اکواربوم ندارم و ماهی های قرمز عیدم تخم گذاشتن و حالا ۵۰۰ تا ماهی درومده زود زود میمیرن توی یه طرف بزرگ نگه میدارم،امروزم. رفتم ضدعفونی کننده نوش دارو گرفتم روش استفادشو ننوشته نمیدونم ماهیای کوچولو باید توی اب باشن یا دربیارم ممنون میشم راهنماییم کنین

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      باید اکسیژن رسانی قوی داشته باشید و از طرفی کیفیت اب هم پایین نیاد(از نظر شیمیایی و فیزیکی). ماهیا هم باید تغذیه بشن تا نمیرن. ضدعفونی کننده نوش دارو هم نیازی نیست استفاده کنید که احتمالا متیلن بلو هست و یه ضدقارچه
      متوجه این جملتون که ماهیای کوچولو باید تو اب باشن یا دربیارم هم نشدم. واضح تر توضیح بدید.

      پاسخ
  11. Omid

    سلام. جای مناسب تری برای سوالم پیدا نکردم فکر کنم به همینجا مربوط بشه
    فیلتر آکواریوم من ماهیران این مدلی هست:
    http://www.dhresource.com/0x0s/f2-albu-g2-M00-B1-97-rBVaG1V2mQiASjkHAADnZxEp_zs484.jpg/all-types-of-aquarium-filtration-tank-top.jpg
    آیا اون شلنگ کوچیک که ازش بیرون اومده باید به پمپ هوا وصل بشه؟ یا فقط با پمپ داخلی خودش کار کنه؟ تو این مدت فقط با پمپ خودش کار میکنه، اما به پمپ هوا وصل میکنم شدتش بیشتر میشه بهش فشار نمیاد؟
    آکواریومی ها هم نمیدونستن درستش کدومه! ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    1. MAHDI rezaei

      سلام
      ن داش شما باید اون رو بیرون از اب بزاری تا همراه تصویه هوا هم وارد اب بشه
      قربان شماMAHDI

      پاسخ
  12. سامان

    سلام.من تمام مطالب سایت در زمینه اب اکواریوم و شرایطش مطالعه کردم. اما سوالم اینه که به طور کلی چه نکاتی رو رعایت کنیم که میزان نوسانات پارامترهای شیمیایی اب به حداقل برسه و اب همیشه ثبات خودشو حفظ کنه و تغییرات اب به کمترین حد برسه و کمترین استرس به ماهیا وارد بشه؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      ممنون که مطالعه کردین واقعا آدم لذت میبره یکی میاد مطالعه میکنه.
      سیفون مرتب و با برنامه – فیلتراسیون مناسب – استفاده از مدیای مرغوب در فیلتر – عدم استفاده بی مورد از دارو – تراکم مایه کم و تغذیه مناسب و به اندازه و عدم استفاده از غذای بیش از حد.

      پاسخ
  13. pejman1992esf

    سلام و خسته نباشید
    چند تا سوال داشتم
    اول اینکه آب تانک من همیشه سبزه. چیکار باید بکنم ک زلال بشه؟؟؟
    ذرات معلق هم توش زیاد هست
    فیلترمم سطلیه
    ۴۰۰ لیتر هم حجم آبمه
    سوال بعدی اینکه من نمیدونم شیلنگ های مخصوص سنگ هوا رو از کجا رد کنم
    همینجوری وسط تانک شناوره و خیلی زشت کرده آکواریوممو
    شما روشی سراغ ندارین که از ای حالت در بیاد؟؟؟
    چون هرچیم میچسبونمش به شیشه پشتی باز کنده میشه ظرف یک هفته

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اگر شدت نور زیاد باشه و یا نور مستقیم آفتاب به آک بخوره حتما جلبک میزنه و آب سبز میشه.
      بهتره نور رو کنترل کنید و سیکل آب رو طی کنید و هر هفته و یا هر ده روز یک سوم از آب رو سیفون کنید.
      برای شلنگ هوا هم اگر فیلتر زیر شنی دارید با بست های کابل برق که پلاستیکی هستن شلنگ ها رو ببندین به فیلتر زیر شنی و اگر ندارید اونها رو چسبیده به شیشه کف قرار بدین و روی اون رو با شن و ماسه بستر آک بپوشید و اگر شلنگ ها سفت و خشک شدن اونها رو تعویض کنید و شلنگ نرم بخرید هرچند بعد از مدتی دوباره خشک و سفت میشن.

      پاسخ
  14. سامان

    سلام اقا مجتبی. میخام تانکم رو ضد عفونی کنم.توی ۴۰۰ لیتر اب چقدر نمک بریزم و به چه مدت که هر نوع عامل بیماری زا که در تانکه از بین بره ؟ میشه راهنمایی کنید چطور انجام بدم.

    پاسخ
  15. سامان

    ببخشید میشه از نمک استفاده نکنم و به جاش از یه داروی جنرال تونیک معتبر استفاده کنم ؟ ایا کاملا ضد عفونی میکنه ؟ چون میخام ترجیحا ماهیارو از تانک خارج نکنم چون یه مقدار سخته و ماهیا بزرگن و زیاد. و به عنوان سوال اخر ایا جنرال تونیک ها سیکل رو کاملا از بین میبرن؟ ممنون

    پاسخ
    1. AHZ

      سلام دوست عزیز ببخشید من جواب میدم. اگر جواب من مشکلی داشته باشه آقا مجتبی ذکر میکنن.
      برای ماهی های معمولی آب شیرین همونطور که تو تالار ذکر شده ۴۰ تا ۵۰ گرم در لیتر کافیه. اما این به منزله اینکه تانک کاملا ضد عفونی بشه نیست. نمک میتونه تا حدودی از مبتلا شدن ماهی ها به بیماری هایی مثل سفیدک پیشگیری شده.
      شما نفرمودید که تو تانکتون ماهی مریض دارید یا خیر؟
      اگر توی تانکتون ماهی مریض دارید یا قبلا ماهی ای در اثر مریضی مرده و میگوید بیماری رو ریشه کن کنید. بله میتونید از دارو هایی مثل جنرال تونیک یا دارو های مشابه شرکت های دیگه استفاده کنید البته به شرط رعایت دستور روی دارو. بعدش هم بهتره باکتری ساز اضافه کنید.
      دارو ها مخصوصا دارو هایی مثل جنرال تونیک معمولا به طور کامل چرخه رو نابود نمیکنن ولی باعث آسیب رسیدن به باکتری های چرخه و کم شدن تعدادشون میشن و طول میکشه دوباره چرخه به حالت اول برگرده، پس اگر از باکتری ساز اضافه کنید ریسکش کمتره. مخصوصا اگر ماهی های حساس دارید.
      اما اگر در حال حاضر ماهی مریضی ندارید. استفاده نکنید بهتره. چون هم پولتون حروم میشه! هم ماهی ها نسبت به دارو مقاوم میشن و اگر بعدا بخواید از این دارو استفاده کنید ممکنه طول درمان زیادتر بشه یا دارو اثر نکنه! هم ممکنه در اثر استفاده نادرست چرخه بهم بخوره و این خودش باعث طلفات سنگین میشه.
      ببخشید گه طولانی شد

      پاسخ
      1. سامان

        سپاسگذارم دوست خوبم…پس از همون جنرال تونیک استفاده میکنم….

        پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      ممنون از توضیحات دوست عزیزم اما فکر میکنم یک اشتباه تایپی انجام دادن.
      قرار نیست با وجود ماهی شما ۴۰ یا ۵۰ گرم نمک برای هر لیتر بزنید اگر ماهی دارید برای هر ۵۰ لیتر آب ۲۰ گرم نمک بدون ید کافیه اما اینطوری هم نیست که این مقدار نمک کل بیماری ها رو از بین ببره و تانک رو ضد عفونی کنه.
      سایر توضیحات رو کامل دوستمون فرمودن.

      پاسخ
  16. سامان

    سلام.میخام یه داروی جنرال تونیک بگیرم.فقط مارک azoo را توانستم پیدا کنم.به نظرتون این برند کیفیت خوبی داره؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بله آزو بسیار مارک خوب و معتبری هست فقط به تاریخ مصرف دارو دقت کنید و بدونید چه دارویی رو برای چه کاری میخرید.

      پاسخ
  17. سامان

    سلام.اقا مجتبی بنده امروز یه داروی آزو مجیک خریدم که برای درمان اکثر بیماریهاست…اما رنگ محلول ابیه و بویی شبیه جوهر خطاطی داره.من چند نمونه دیدم اما پلمب نداشتن…الان رنگ اب ابیه نیلیه…به نظر شما ممکنه فیک باشه ؟
    به نظرتون ترکیب این دارو علاوه بر متیلن بلو چیه ؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      ممکنه فیک باشه. اکثر این داروها رنگی بین سبز و زرد دارن به خاطر ترکیبی بودن اکریفلاوین و متیلن بلو و … . مخصوصا اینکه پلمپ نبوده میتونه ادم شک کنه. البته بنده از این دارو استفاده نکردم و نمیدونم رنگ اون دقیقا چه رنگی هست. باید منتظر نظر دوستانی باشید که استفاده کردن.

      پاسخ
  18. سامان

    ببخشید چرا تترا جنرال تونیک سبزه اما این دارو ابیه؟ مگه هردوشون متیلن بلو داخلش نیست؟ من از ازو استفاده کردم اب ابی شد بعد نیم ساعت رنگش پرید!!!!

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      خود دارو رو تست کنید. یه قطرشو بریزید رو دستتون (با دستکش) و تست کنید. ابی تیره نباید باشه. چیزی بین سبز و زرده. مثل تترا جنرال تونیک.

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *