تکثیر و تولید مثل عروس هلندی

تکثیر عروس هلندی ها تا حد زیادی اسان است و حتی میتوان  انها را در قفس تکثیر کرد. عروس ها والدین خوبی بوده و با صبر و حوصله جوجه های خود را به نحو ماهرانه ای بزرگ میکنند. رمز موفقیت در تکثیر عروس هلندی ها داشتن یک جفت سالم و مطمئن میباشد. در ادامه متن هر انچه که برای تکثیر عروس هلندی ها لازم بوده بیان شده است.

به ادامه متن توجه کنید

تکثیر عروس هلندی: تکثیر عروس ها در ایران خوشبختانه با موفقیت همراه بوده و رنگ های مختلفی از این پرنده تکثیر یافته است. اما به دلیل جفت گیری های نامناسب، هیبرید سازی و سایر عوامل بعضی از انها عقیم هستند و توانایی تولید مثل را نخواهند داشت. یعنی تخم ها به جوجه تبدیل نخواهد شد. در صورتی که جفت جوان، سالم و نژاد دار تهیه کنید شانس تکثیر موفق پرنده به بالاترین حد خود میرسد زیرا عموما انواع نژاد دار عقیم نیستند و تخم ها به جوجه تبدیل می شود و عروس هلندی ها نیز والدین خوبی بوده و مراحل تکثیر را از ابتدا تا انتها به خوبی انجام میدهند

برای تکثیر پرنده به وسایل گرانقیمتی نیاز نیست و تنها فراهم کردن شرایط و وسایل تکثیر که در زیر اشاره میشود کافی است

۱) تهیه عروس هلندی های جوان و جفت خورده (بهتر است پرنده خریداری شده به صورت جفت خریداری شود، اگرچه عروس هلندی ها به سرعت با هم جفت میخورند ولی مدت زمانی طول میکشد تا اماده تکثیر شود، از طرفی ممکن است جفت انتخابی شما همدیگر را نپسندند. بنابراین انتخاب عروس های جفت خورده می تواند انتخاب هوشمندانه تری باشد)

۲) تغذیه مناسب برای اماده ساختن عروس ها جهت تکثیر

۳) فراهم کردن شرایط و وسایل تکثیر

۱) تهیه عروس هلندی های جوان و جفت خورده: بهتر است عروس هلندی های خریداری شده جوان و بالغ باشند. سن بلوغ عروس هلندی ها بین ۱.۵ الی ۲ سال است. همچنین بهتر است مدتی از جفت  گیری انها گذشته باشد. مزیت تهیه جفت عروس هلندی این است که شما مرحله اولیه تکثیر را پشت سر میگذارید. به دلیل اینکه جفت کردن دو پرنده  ان هم به انتخاب شما کمی مشکل است و شاید پرنده ها همدیگر را نپسندند یا مدت زمان زیادی طول بکشد تا با هم جفت بخورند. بهتر است از پرنده فروش جفت مطمئنی را درخواست کنید. بهترین عروس ها انهایی هستند که قبلا امتحان خود را پس داده باشند که قیمت نسبتا بالایی دارند. توصیه بنده این است که با رنگ خاکستری شروع کنید تا احتمال عقیم بودنشان یا مسائل ژنتیکی در تولید مثل نداشته باشید.

۲)تغذیه مناسب برای اماده ساختن عروس ها جهت تکثیر: باید عروس ها را برای تکثیر موفقیت امیز تقویت کرد استفاده از دان تقویتی و غذای نرم در این زمان بسیار مسمر ثمر می‌باشد

تهیه دان نرم یا غذای مکمل حیوانی و چند نکته: تخم مرغ شناخته شد ترین غذای نرم و مکمل محسوب می‌شود برای همین می‌توان سفیده تخم مرغ اب پز را با مقدار کمی زرده به همراه بادام و هویج رنده کرد و در اختیار پرنده قرار داد. اکثر عروس ها از هویج استقبال میکنند ولی ممکن است بعضی از انها هویج را دوست نداشته باشند که باید از مخلوط تخم مرغ حذف گردد. شاید اضافه کردن سینه مرغ اب پز بدون هیچ گونه ادویه جات غذای نرم و تکمیلی ما را کامل تر از پیش کند. عروس ها به سینه مرغ هم علاقه دارند با این حال در دادن سینه مرغ به پرنده ها زیاده روی نکنید چرا که میتواند مشکلات گوارشی را برای پرنده ها به وجود آورد.

دان ساده و معمولی پرنده نباید قطع شود و به روال عادی باید با این دان که شامل کتان و ارزن درشت است تغذیه شوند و تنها باید غذای نرم پروتئینی به رژیم روزانه پرنده اضافه گردد. گاها استفاده از برخی حشرات و کرم های تجاری مانند میل ورم یا سوپر ورم برای تامین نیازهای پروتئینی پرنده برای تولید مثل می تواند بسیار مفید واقع شود.

دانه های تکمیلی که میتوان در اختیار پرنده قرار داد همان مخلوط هفت تخم است که احتمالا در رژیم عادی پرنده نیز گاها استفاده میکنید ولی در زمان اماده سازی برای تولید مثل می توانید این مخلوط را به صورت روزانه نیز در اختیار پرنده ها قرار دهید. بادام رنده شده یا خورد شده هم میتواند غذای تکمیلی پرنده را تکمیل تر کند. تخمه افتابگردان هم که به حتم تا به حال به پرنده میدادید و نباید ان را قطع کنید

استفاده از جوانه دانه ها و سبزیجات و میوه جات در این زمان برای تامین ویتامین های مورد نیاز عروس ها و تقویت نطفه نر اجباری است. برخی از عروس ها از خوردن میوه جات و جوانه دانه ها امتناع می کنند. در این صورت استفاده از مکمل های تغذیه‌ای تجاری شامل مولتی ویتامین ها می تواند بسیار مفید باشد. از جمله مکملی که برای تولید مثل و تقویت نطفه پرندگان استفاده میگردد مکمل ad3e است که به صورت تجاری عرضه میگردد.

استفاده از کف دریا(سپیا) در این زمان توصیه میشود.

بهتر است غذای  نرم را در رژیم عادی پرنده به مقدار کم و مثلا هفته ای یک بار قرار دهید و به محض دیدن علائم جفتگیری و اماده بودن، تغذیه با غذای نرم را به طور روزانه شروع کنید.

۳)فراهم کردن شرایط و وسایل تکثیر: این قسمت مهمترین و حیاتی ترین قسمت محسوب می‌شود به این معنی که فراهم اوردن شرایط مطلوب مساوی است با تکثیر موفقیت امیز و در غیر اینصورت چیزی جز عدم موفقیت و نا امیدی نصیبتان نخواهد شد

قفس پرنده: از بزرگترین قفسی که دارید یا می‌توانید تهیه کنید استفاده نمایید. شاید ازادی پرنده و نگهداری در پاسیو یکی از رموز موفقیت باشد. البته عروس هلندی ها را میتوانید در قفسی با ابعاد ۱۰۰*۶۰*۵۰ هم تکثیر کرد

قوطی تکثیر: یکی از مهمترین عوامل در تکثیر موفق عروس هلندی انتخاب قوطی تکثیر است. بعضی عروس ها روی فضای باز هم تخمگذاری میکنند ولی اکثر انها به محلی سرپوشیده برای تولید مثل نیاز دارند. متاسفانه اکثر قوطی‌های تکثیر موجود در بازار مناسب مرغ عشق هستند تا عروس ها بنابراین دقت داشته باشید برای انتخاب قوطی به سایز ان توجه ویژه ای داشته باشید. اگر هم تمایل به تهیه قوطی های تولید مثل تجاری ندارید می‌توانید قوطی تکثیر را خودتان بسازید.

قوطی تکثیر مناسب حداقل طولی برابر با ۲۵ سانتیمتر و ارتفاعی برابر با ۱۵ سانتیمتر دارد که باید در کف آن نیز محل تو رفته‌ای برای جلوگیری از لیز خوردن تخم ها داشته باشد، همچنین می‌تواند چوبی یا پلاستیکی باشد. بعضی از عروس ها از چوب، الیاف و پوشال استقبال میکنند، در حالی که بعضی دیگر به چیز دیگری جز گودی کف لانه نیاز ندارند و ترجیح می‌دهند بدون وجود الیاف تخم گذاری کنند. بهتر است الیاف و پوشال را نیز به همراه قوطی تکثیر در اختیار عروس ها قرار دهید زیرا در صورت عدم علاقه مشکلی پیش نخواهد امد و خودشان انها را بیرون می‌ریزند یا در صورتی که مورد توجهشان باشد از ان استفاده می‌کنند.

بعد از تهیه قوطی تکثیر و قفس مناسب بهتر است قوطی تکثیر را در محلی مناسب در داخل قفس یا خارج از قفس نصب کنید و همچنین قفس پرنده را  در محلی ارام که نور روز ان محل را روشن و تاریکی شب ان محل را تاریک کند قرار دهید ( البته استفاده از نور مصنوعی مشکلی را پیش نخواهد اورد و منظور این بود که مثلا تا ۱۲ شب چراغ پرنده روشن نباشد)

مرحله اخر جفتگیری و تولید مثل: با وجود اینکه عروس هلندی ها با یکدیگر جفت هستند ولی جفتگیری زمان تکثیرچیز دیگریست و ممکن است مدتها به طول انجامد تا پرنده شروع به تولید مثل و تکثیر کند ولی اکثر انها با شرایط مناسب، در فصل بهار خود را اماده تکثیر میکنند. دقت داشته باشید پرنده ها در اسارت ممکن است فصول را با شرایط محیطی خود بسنجند و الزاما فصل بهار تنها فصل تولید مثل عروس ها در اسارت نیست. حتی در فصل زمستان و در صورت فراهم بودن شرایط محیطی مناسب عروس ها اقدام به تولید مثل میکنند.

مراحل کار به این صورت است که شما عروس هلندی های اماده را از همان ابتدا در قفس مناسب به همراه قوطی تکثیر قرار میدهید، بعد از مدتی متوجه خواهید شد که انها مرتبا در قوطی تکثیر رفت و امد دارند و حتی ممکن است ماده داخل قوطی بماند. کم کم عمل جفتگیری و لقاح انجام شده و عروس ماده تخم گذاری میکند، نرها و ماده ها هر دو روی تخم میخوابند، با این حال جنس ماده بیشترین وظیفه و نقش را برای خوابیدن روی تخم ها ایفا میکند. اگر بخواهیم وظایف را به صورت تقریبی تقسیم بندی کنیم، می‌توان گفت صبح ها وظیفه خوابیدن روی تخم ها به عهده نر و طول شب به عهده ماده باشد. یا حتی هنگام تغذیه هر یک دیگری روی تخم ها میخوابد. حتی هر دو را می تواند دید در کنار هم روی تخم ها نشته اند و این مورد در عروس های مختلف یکسان و دقیق و پیش بینی شده نیست.

در نهایت بالاخره پس از گذشت ۱۹ تا ۲۲ روز جوجه ها سر از تخم بیرون اورده و والدین بخوبی از انها مراقبت میکنند.

نکته های بسیار مهم و تکمیلی:

۱) تغذیه دان تقویتی و نرم را تا شروع شدن تخم گذاری ادامه دهید و بعد از تخم گذاری دان تقویتی را قطع کنید یا به میزان کمی در اختیار پرنده ها قرار دهید و با تولد نوزادان تغذیه با دان تقویتی را مجددا شروع کنید. دلیل اینکار برای جلوگیری از تحمیل انرژی مازاد به پرندگانی است که می خواهند با ارامش کامل روی تخم ها بخوابند.

۲) در روزهای ۱۸ الی ۲۲ روز پس از تخم گذاری محیط پرنده ها را کمی مرطوب کنید یا لااقل کاسه ابی در قفس قرار دهید تا در صورت نیاز ابتنی کنند.  رطوبت هوا در تسهیل بیرون امدن جوجه ها از تخم کمک خواهد کرد. عموما پرنده ها به طور طبیعی برای این منظور ابتنی می کنند با این حال می توانید از دستگاه بخور، حوله خیس یا قرار دادن ظروف ابتنی برای مرطوب کردن محیط استفاده نمایید.

۳) فصل تکثیر عروس ها از بهار تا اوایل تابستان است و بهتر است در این زمان مبادرت به تکثیر کنید. اگرچه در اسارت فصول برای پرنده ها مفهوم انچنانی ندارد و نسبت به شراطی محیطی واکنش های مختلفی از خود نشان می دهند و ممکن است در فصول دیگر یا هر زمان که شرایط را مناسب ببینند شروع به تولید مثل کنند

۴) در تکثیر عروس هلندی ها عجول نباشید و بهتر است بعد از خرید عروس ها تا چند ماه به انها اجازه دهید تا با محیط کاملا اشنا و اداپته شوند.

۵) دان تقویتی را در رژیم معمول پرنده به صورت کم و هفتگی قرار دهید و در زمان تکثیر با دیدن علائم جفتگیری برای تکثیر غذای تقویتی را روزانه در اختیار عروس ها قرار دهید. استفاده از مکمل های تغذیه ای می‌تواند نقش بسزایی در تکثیر موفق عروس ها داشته باشد.

موفق باشید

در صورت کپی برداری منبع مطلب (onlypet.ir) با درج لینک ذکر شود.

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,199 دیدگاه در “تکثیر و تولید مثل عروس هلندی

  1. حسین

    سلام میخواستم بدونم چند روز بعداز اولین جفتگیری ماده عروس تخم میاره وچرا به جای ماده آنقدر عروس نر داخل لونه میره؟

    پاسخ
  2. Msetayesh

    فعلا که دوساعتی هست که ماده ازروی تخم بلندشده نرهم کف قفسه اشکال نداره یعنی؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      نه مشکلی نیست و ماده فضله میزاره و اب و دونی میخوره و پرهاشو مرتب میکنه و برمیگرده روی تخم. البته دو ساعت طول نمیکشه. ممکنه هوا گرم بوده و برای همین بیشتر بیرون از لونه مونده.

      پاسخ
  3. حسین

    سلام ببخشید من عروسان دو هفته پیش جفت خوردن و جفتگیری کردن چرا پس ماده تخم نمیزاره بعد تازه نر فقط نر تو لونه میره ماده خیلی کم سمت لونه میره مرسی

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      باید صبر کنید. دست من و شما نیست. اکثرا بعد از جفتگیری دو تا سه هفته بعد تخم میزارن. حالا ممکنه یکی دیرتر بذاره، ممکنه یکی نذاره یا …. فقط باید صبر کرد و امیدوار بود..

      پاسخ
  4. Msetayesh

    سلام
    عروس ماده من چهارروزپیش تخمگذاشته ولی دیگه به لونشون سرنزدم که استرسی داشته باشنداماالان ماده شیکمش پرازتخمه چون واضح ومشخصه…میخواستم ببینم بااین حالتش یه موقع تخم توی شیکمش نپیچیده باشه؟لطفاراهنمایی کنید.ممنون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اگر چهار روز پیش اولین تخم رو گذاشته باشه به صورت طبیعی هنور تخم داخل شکمش داره و مشکلی نداره پس دستش نزنید تا بقیه تخم ها رو هم بذاره چون کلیه تخم ها رو در یک روز نمیذاره بلکه بین هر تخم یک تا دو روز فاصله هست حالا فکر کن پرنده شما ۵ تا تخم هم بخواد بذاره پس هنوز چند روزی باید تخم گذاری کنه.

      پاسخ
  5. Msetayesh

    سلام
    تاچندروزدیگه اگه شکم ماده همینطوربوداحتمال مشکل وخطروجودداره…نگرانم خیلی خداییش

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      هیچ نگران نباشید چون اگر تخم داخل شکمش چرخیده بود بین ۲۴ الی ۴۸ ساعت تلف میشد این مورد پرنده شما طبیعیه و هنوز باید تخم گذاری کنه.

      پاسخ
  6. ناشناس

    سلام
    بهترین تغذیه دردوران تخمگذاری چه چیزهایی هستن واسه پرنده؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      بغیر از دان معمول (کتان و ارزن، تخمه افتابگردون) – مخلوط هفت تخم، تخم مرغ، هویج، جوانه دانه ها، مقدار کمی سینه مرغ و استخوان مرغ پخته شده و بدون ادویه.
      در زمان اماده شدن پرنده ها برای تخم گذاری نیازشون به پروتئین و ویتامین ها زیادتر از همیشه است. در طبیعت از لارو حشرات، کرم و اینجور چیزا برای تامین پروتئین مورد نیازشون استفاده میکنن در اسارت میشه این پروتئین رو با استفاده از تخم مرغ تامین کرد.

      پاسخ
  7. Msetayesh

    اقاشهریار عروس من تخمگذاری کرده الان چیزایی که گفتید بهشون بدم؟

    پاسخ
  8. Msetayesh

    شماکه گفته بودیدتوی دوران تخمگذاری غذای سنگین مث تخم مرغ و…ندید که جفت بیتابی نکنه وبتونه راحت روی تخم بخوابه الان پس میگید بهش تخم مرغ بدید

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بله درسته هنوز هم میگم بیش از اندازه نباید بدین مثلا ویتامین و یا تخم مرغ رو نباید بیش از حد مصرف کنید چون پرنده ها رو مست میکنه و مجددا آماده جفت گیری میشن ولی مصرف معقول و متعادل مشکلی ایجاد نمیکنه قرار نیست هر روز تخم مرغ و ویتامین و … مصرف کنید هفته ای و یا ماهی یک مرتبه خوبه.
      ضمنا دقت کنید آقا شهریار فرمودن در زمان آماده شدن پرنده برای تخم گذاری مفیده.

      پاسخ
  9. Msetayesh

    شمااندازه وزمان هرچی که واسشون لازم هست روبهم بگید دقیق لطفا مخصوصاقطره کلسیم وویتامین رو

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      خب بنده برای اماده شدن برای تخم گذاری هفت تخم و تخم مرغ و …. رو گفتم که بهشون بدین. نیاز به پروتئین قبل از تخمگذاری(جهت اماده شدن) و بعد از جوجه دار شدن(برای پرورش جوجه ها) نیازه و در زمانی که پرنده تخم داره بهتره بهشون تخم مرغ و ویتامین و اینجور چیزا ندین یا خیلی کم بدین چون انرژی اضافی به پرنده تحمیل میشه و قبلا هم در این مورد فکر کنم توضیح داده بودم. الان که تخم دارن فقط همون دانه های معمول (کتان و تخمه و ارزن بهشون بدین). جوانه دانه ها رو هم استفاده کنید و میوه هم نیازی نیست به پرنده بدین و ممکنه پرنده دچار اسهال بشه و روی تخم اذیت بشه. اگه میوه بهشون میدین فقط سیب و مقدار کم. قطره کلسیوم و ویتامین هم الان نیازی نیست. ویتامین رو وقتی جوجه دار شدن هم تا یک هفته اول مصرف نکنید. ضمنا برای پرورش و تکثیر هر پرنده ای هر کسی یه ایده و نظری داره و نسبت به تجربه ای که خودش به دست اورده بیان میکنه. ایشالا خودتون بعد از اولین تکثیر کلی تجربه ناب و مختص به خودتون به دست میارین. ضمنا خواهشا از این به بعد کامنتتون رو کامل مطرح کنید که خدایی نکرده پاسخ اشتباه دریافت نکنید چون تعداد کامنت ها زیاده و گاها کامنت های گذشته و مکاتباتی که قبلا انجام دادید رو فراموش میکنیم یا تو حساب گذشته نیستیم و نسبت به سوالی که مطرح کردین پاسختون رو دریافت میکنید. با این حال اگه اشتباها پاسخ دادم از شما عذر میخوام.
      موفق باشید.

      پاسخ
  10. Msetayesh

    سلام وعرض احترام
    خواهش میکنم.اختیاردارید اقاشهریار…اشتباه ازنحوه پرسش من بود…به هرحال ازشما واقامجتبی وراهنماییهای خوب ومفیدتون سپاسگذارم عزیز

    پاسخ
  11. شهاب

    با سلام خدمت آقای دکتر پرنده نر مدتی هست که پر جوجه های خود رو میکنه و بعد غذا میده. درضمن ما جوجه ها رو از چند هفتگی به حمام ببریم. متشکرم از لطف شما

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      دوست عزیز اینجا دکتر نداریم.
      خواهشا برای دریافت پاسخ صبر کنید و سوال تکراری نپرسید.
      خب اینکه نر پرهای جوجه ها رو میکنه تقریبا میشه گفت زیاد پیش میاد و به دلیل آمادگی نر جهت جفت گیری مجددا با ماده هست و چون جوجه ها مزاحمن اونها رو میزنه و پرهاشون رو میکنه.
      هرگز جوجه ها رو حمام نکنید حداقل تا ۳ – ۴ ماهگی صبر کنید.

      پاسخ
  12. Msetayesh

    سلام
    امروزدیدم ازتوی لونه صدای جوجه میاد نگاکردم دیدم یکی ازتخمها جوجه شده…:-)
    حالا لطفا ازاین مرحله به بعدرودرباره خوراک وتغذیشون که مهم هست روراهنمایی کنید….ممنون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      مبارکتون باشه مهمترین کاری که باید انجام بدین این هست که دیگه داخل لونه رو نگاه نکنید و دست کاریشون نکنید و همین روند تغذیه رو ادامه بدین نهایتا تخم مرغ آب پز – جوانه گندم تازه و ذرت تازه – میوه و سبزی بهشون بدین.
      تا ۹ روزگی جوجه ها از هیچ مکمل و دارویی استفاده نکنید و بعد از اون میشه هفته ای یک روز بهشون ویتامین بدین یعنی در ظرف آبخوری بریزید.

      پاسخ
  13. Msetayesh

    سلام
    جوجه ها الان چهارروزشونه….چندروزدیگه بایدخاک اره کف لونشون اضافه کنم…چون قبلاگفته بودیدالان لازم نیست

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      هرگز نباید چیزی داخل لونه بذارید و کلا لازم نیست.

      پاسخ
  14. Msetayesh

    سلام
    ازچهارتخمی که گذاشتن فقط یکیشون زنده مونده بقیشون مردن…:-(

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب تلفات در بین جوجه ها طبیعیه و چیز خاصی نیست.

      پاسخ
  15. Msetayesh

    بااین حال واسه جفتگیری بعدی استراحت بایدداشته باشن یانه؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      به نظر من یه دوره دیگه هم جفتگیری کنن و بتونین جوجه بگیرین. راه استراحت دادن هم اینه که لونه رو بردارین و نهایتا اگه ماده تخم گذاشت هم تخم ها رو بردارین و یه مدت لونه نذارین تا ماده تخم نذاره. باید شرایط جسمی ماده و علاقش به جفتگیری رو دید و تصمیم درستی گرفت.

      پاسخ
  16. Msetayesh

    سلام
    بهترین زمان واسه اینکه خودم جوجه روبزرگش کنم باسرلاک چه زمانیه وازچه غذایی واسش استفاده کنم؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بنظر بنده زمانیکه پرهاش در اومده باشه و حداقل ۲۲ – ۲۳ روز سن داشته باشه چون اگر سنش کمتر باشه کمی سخته و باید تجربه داشته باشید.

      پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      روش تغذیه جوجه طوطی در سایت توضیح داده شده مطالعه بفرمایید.
      فقط از سرلاکی استفاده کنید که شیر نداشته باشه و یا بدون لاکتوز باشه.

      پاسخ
  17. حسین

    سلام من بعد از گرفتن عروس ماده برای عروس نرم کنار هم انداختم والان حدود یک ماه نیمه از اولین جفتگیریشون میگیره اما هنوز ماده تخم نزاشته نر هم لونه رو گرم میکنه لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      باید صبر کنید البته بهتر بود اینقدر سریع جفتشون نمیدادین و یک مدت در دو قفس جداگانه نگهداری میشدن تا با هم آشنا بشن و بعدا جفتشون میدادین به هر حال الان نباید دست کاریشون کنید و فقط باید صبر داشته باشید همه چی طبیعیه مشکلی نداره.

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *