شناخت، نگهداری، تربیت و سخنگویی عروس هلندی یا کاکه تیل

عروس هلندی ها پرندگانی زیبا، باهوش و دوست داشتنی هستند که نگهداری و تکثیر انها به سادگی امکان پذیر است. نگهداری انها به صورت انفرادی نیز میسر بوده و روابط عمیقی با نگهدارنده برقرار میکنند. در صورتی که این عروس ها را به صورت انفرادی و به عنوان حیوان دست اموز نگهداری میکنید باید وقت کافی برایشان بگذارید تا افسرده و بیمار نشوند

به ادامه متن توجه کنید

عروس هلندی

شناخت: عروس هلندی پرنده ای با نام علمی Genus Nyphicus بومی استرالیا می باشد. در زبان انگلیسی این پرنده را cockatiel می نامند. این پرنده در سالهای ۱۸۰۰ میلادی به انگلستان آورده شده است…. احتمالا این پرنده توسط کسانی که به استرالیا تبعید شده بودند در بازگشت به انگلستان آورده شده است. محبوبیت این پرنده کم کم افزایش پیدا کرد و امروزه این پرنده یکی از محبوب ترین پرندگان خانگی می باشد. بیشتر محبوبیت این پرنده به سبب طبیعت ملایم و سر و تاج رنگیشان می باشد، همچنین این پرنده به سادگی اهلی و دست آموز می شود.

طول یک عروس هلندی بالغ از سر تا دم حدودا ۳۰ تا ۳۵ سانتی متر می باشد و تقریبا ۱۵ تا ۲۵ سال عمر میکند. البته اگر از آنها خوب مراقبت کنید تا ۳۰ سال هم میتوانند زنده بمانند

انواع عروس هلندی: عروس هلندی در چندین جهش رنگی موجود می باشد که به قرار زیر می باشد.

خاکستری: دارای بدنی خاکستری با زمینه سفید در بالها، سر زرد رنگ و گونه های نارنجی ، پرهای تاج ممکن است خاکستری یا زرد باشند. در ماده ها رنگ گونه تیره تر می باشد.

Lutino: بدن زرد رنگ با سری به رنگ زرد که رنگ سر از بدن تیره تر می باشد. بدن می تواند سفید به نظر آید. هر دو جنس گونه های نارنجی روشنی دارند.

صدفی: رنگ پرهای بدن برنگ خاکستری روشن با زمینه سفید می باشد. دارای سر زرد و گونه های نارنجی است

دارچینی: رنگ پرهای بدن بسیار روشن و اغلب برنگ قهوه ای روشن می باشد. سر به رنگ زرد و گونه ها برنگ نارنجی می باشند.

نقره ای: در حقیقت بسیار شبیه نژاد خاکستری است بجز اینکه بدن برنگ سفید-نقره ای می باشد. ماده ها دارای گونه کدر تری هستند.

.  . .

ابلق: ۷۰% زرد یا سفید (رنگ بدن) و ۳۰% ابلق (رنگ بالها خاکستری) نشانه یک عروس هلندی ابلق تمام عیار است. نرها و ماده ها بسیار شبیه هم می باشند.

زرد کمرنگ: از نظر رنگ بسیار شبیه نژاد صدفی است با این تفاوت که پرنده صدایی تولید نمی کند.

صورت سفید: رنگ آمیزی شبیه نژاد خاکستری داشته با این تفاوت که پرهای صورت بجای زرد سفید بوده و گونه ندارد.

عروس هلندی دارای گونه های بسیار زیادی است که در اثر جهش های ترکیبی مختلف بوجود آمده اند و حتی در هر گونه رنگ امیزی زیادی را شاهد خواهیم بود ولی نژاد های بالا رایج ترین گونه ها می باشند که میتوانند از نظر رنگ امیزی کمی متفاوت تر باشند ولی در همان گونه قرار داشته باشند

رفتار:عروس هلندی پرنده ای خونگرم بوده و در صورتی که انفرادی نگهداری شود به توجه زیادی نیاز دارد. اگر به آنها بی توجهی شود شروع به جیغ کشیدن می کنند. آنها کنجکاو و شیرین هستند و به همه جا سرک میکشند. انها دوست دارند همواره پهلوی شما باشند  یک عروس هلندی در هنگامی که مشغول تمیز کردن خانه یا تماشای تلویزیون هستید بر روی شانه تان سوار می شود و همراه شما به این طرف و انطرف می اید. آنها کم تر از طوطی استرالیایی و طوطی های بزرگ خرابی به بار می آورند ولی دکرهای چوبی و یا براق ظریف از دست انها در امان نخواهد بود. انها مانند تمامی موجودات از بعضی چیزها میترسند و وقتی که می ترسند یا هیجان زده میشوند کاکل یا تاج خود را بلند میکنند و پرهای خود را به بدن چسبانده و درازتر از همیشه به نظر میرسند و در حالت نرمال و ریلکس شدن کاکل روی سر خود را به حالت اولیه یا خوابیده برمیگردانند و با تکان دادن پرها و پف کردن رضایت خود را نشان میدهند.

خرید: اگر میخواهید عروس هلندی را به صورت انفرادی و دست اموز نگهداری کنید بهترین گزینه برای خرید یک عروس هلندیی است که از طفولیت از مادر خود جدا شده و توسط انسان تغذیه شده است این کار باعث می شود که پرنده به انسان شدیدا خو گرفته و از او نترسد، گرچه عروس های بزرگ را هم میتوان دستی نمود و به انسان خو میگیرند ولی هیچ گاه مانند انواع کوچک که توسط انسان بزرگ شده اند نمیشوند


طوطیهای عروس بسیار دوست دارند که مورد توجه قرار بگیرند پس برای تربیت کردن آنها باید وقت زیادی صرف کنید, البته می توانید وقتی که خیلی کوچک هستند و هنوز پدرو مادر به آنها غذا میدهند, پرنده را خریده و خود بصورت دستی بزرگ کنید.

تربیت و آموزش: هر قدر که طوطی شما کوچکتر باشد تربیتش نیز ساده تر خواهد بود. اولین قدم این است که شاهپرهای پرنده که ۸ تا ۱۰ پر بزرگ می باشد قیچی کنید مراقب باشید که پرها خیلی کوتاه نشوند (برای اینکه زیبایی پرنده از بین نرود بهتر است دو یا سه شاه پر ابتدایی را جا بگذارید و بقیه را کوتاه کنید)، اگر در این کار وارد نیستید این کار را به یک خبره بسپارید. (اگر پرنده از کوچکی نزد شما بوده و تغذیه اش کردید لازم به کوتاه کردن بال ها نیست و در انواع وحشی برای دستی نمودن این کار انجام میشود) حالا پرنده را بر روی انگشت خود بگذارید و اجازه دهید مدتی همانجا بماند. شما باید این کار را چندین بار در روز تکرار کنید تا پرنده احساس امنیت کرده و با شما خو بگیرد.

مرحله بعدی این است که یک اسم برای پرنده انتخاب و آن را با همان نام صدا کنید تا به آن اسم عادت کند بدین شکل هر وقت که پرنده را صدا کنید او هم با سرو صدا کردن جواب شما را خواهد داد. باید گفت که نرها علاقه بیشتری به این کار دارند. آنها از ماده ها پر سرو صدا تر می باشند ولی با هوشتر نیستند.

بازی و اسباب بازی: عروس های جفت بیشتر اوقات را با هم مشغول هستند و شاید نیاز به اسباب بازی و اشتغال برای انها کمتر به نظر اید ولی تجربه نشان داده وسایل بازی  برای انواع جفت هم جذاب بوده و جفت به انها توجه میکنند و حتی گاهی با هم به رقابت میپردازند. به هر حال با توجه به مطالب یاد شده باید دانست که پرنده انفرادی بیشتر از انواع جفت به اسباب بازی و وسایل اشتغال نیاز دارند و باید برایشان تهیه کرد. آنها دوست دارند که با نوک خود چیزهایی را کنده کاری کنند که صد البته این کار هم به متوقف کردن رشد نوک پرنده کمک میکند و هم اینکه نوعی بازی برای آنها محسوب می گردد یا میتوان به اینگونه هم بیان کرد که این کنده کاری ها و بازی با وسایل جزئی از زندگی طبیعی انها به نظر میرسد بنابراین توصیه می شود که چند تا تکه چوب در قفس آنها قرار دهید همینطور میتوانید برای آنها وسایل بازی دیگری مانند زنگوله، پستونک و وسایل بازی براق که بسیار مورد توجه ان هاست قرار دهید. عروسهای هلندی دوست دارند مانند بچه ها با شما یا با اسباب بازیها خود بازی کنند, این پرندگان به راحتی خود را با وسایل اطراف سر گرم میکنند مثلا ممکن است که ساعتها با یک بند یا طناب یا حتی پر و دمی که خود انداخته اند بازی کنند و اصلا خسته هم نشوند. پس برای آنها وسیله های کوچکی بگذارید که بتوانند به راحتی با نوک خود آنها را از زمین بلند کنند.

اگر شما برای پرنده خود وقت نگذارید و با آن بازی نکنید افسرده میشود, گوشه ای کز میکند و گاهی اوقات هم سعی میکند تا با سر و صدا شما را متوجه خود کند. پس فراموش نکنید اگر جزء دسته آدمهایی هستید که نمی توانید روزانه حداقل سه تا چهار ساعت وقت برای پرنده خود بگذارید, عروس هلندی را بعنوان پرنده خانگی انتخاب نکنید.

قفس: قفس باید به اندازه ای بزرگ باشد که پرنده به راحتی بتواند در آن بالهای خود را بازو بسته کند و از یک تیرک به تیرک دیگر بپرد. از آنجایی که جثه عروسها بزرگتر از جثه مرغ عشق و قناری است بنابراین قطر تیرک باید بزرگتر از تیرک عادی و معمول داخل قفس که عمدتا پلاستیکی میباشند و حتی برای قناری هم مناسب نیست باشد.

هفته ای یک بار قفس را تمیز کنید و جای آب و دانه را هم خوب بشوئید. اگر پرنده شما دست آموز است, هر از گاهی آنرا از قفس بیرون بیاورید یا در کل زمانی که در منزل هستید او را ازادانه نگهداری کنید. عروس های رام و دستی ان هم به صورت انفرادی به هیچ عنوان دوست ندارند شما را ببینند که به اینطرف و انطرف میروید و یا در گوشه دیگری از منزل هستید و انها زندانیند. در این مواقع عروس ها به میله های قفس اویزانند و سعی میکنند خود را از قفس خلاص کنند

خواب:عروسهای هلندی شبها باید حداقل ۱۰ ساعت در تاریکی بدون وقفه بخوابند. البته با وجود زندگی صنعتی ما این ۱۰ ساعت ممکن است کمتر یا بیشتر باشد و موقع خواب انها هیچگاه درست نباشد ولی انها به زندگی صنعتی ما هم میسازند و از این بابت نگران نباشید

نکته: گاهی اوقات عروسها, مرغ عشقها, فنچها….. کلا پرنده ها ممکن است که از چیزی بترسند و شروع به پر پر زدن کنند در این حالت شما باید هرچه سریعتر چراغ اتاق را روشن کنید و با آنها حرف بزنید و آرامشان کنید چون در این حالت پرنده خیلی وحشتزده شده و خود را محکم به اطراف و سقف قفس میزند و به خود آسیب میرسانند پس در این هنگام با نهایت سرعت به داد آنها برسید و برای چند دقیقه چراغ اتاق را روشن بگذارید و بعد دوباره خاموش کنید.

غذا:

الف) اگر پرنده شما خیلی کوچک است و نمی تواند دانه بخورد از روش زیر استفاده نمایید:

ابتدا زرده یک تخم مرغ آب پز را جدا کرده , آنرا له کنید و کمی آب جوش به آن اضافه کنید. سپس چند عدد بیسکویت مادر و اگر خمیر نان باگت در دسترس دارید, مقداری به مایع اضافه کنید. در صورتی که خمیر نان باگت در دسترس نمی باشد می توانید از خمیر نان معمولی استفاده نمایید، تمام مخلوط را درمیکسر (مخلوط کن) بریزید و بگذارید تا خوب مخلوط شوند. این مایع باید کاملا یک دست باشد.

میتوانید از سایر غذاهای نرم که در قسمت تغذیه جوجه طوطی در قسمت موضوعات سایت اموزش داده شده است استفاده کنید

حالا یک سرنگ ۱۰ سی سی بردارید و یک لوله نرم و باریک و انعطاف پذیر(کرمک دوچرخه) به سر این سرنگ وصل کنید, این لوله را میتوانید از مغازه های تعمیرات دوچرخه تهیه نمایید ارتفاع این لوله باید حد اکثر ۳ الی ۵ سانتی متر باشد به طوری که این لوله مستقیما به چینه دان پرنده وارد شود. سرنگ را ۸ تا ۱۰ سی سی پر کنید, سپس با یک دست سعی کنید نوک پرنده را باز کرده و با دست دیگر لوله را آرام آرام وارد حلق پرنده کنید و تا چینه دان پایین ببرید حال مایع رو با فشار ثابت خالی کنید اگر این کار را خیلی آرام انجام دهید حیوان تقلای زیادی میکند و غذا را بالا می آورد و تمام زحمات شما به هدر میرود. اگر نمی توانید جلوی بال زدن و حرکات پرنده خود را کنترل کنید می توانید پرنده را در یک پارچه طوری که فقط سر آن بیرون باشد بپیچید و بعد به آن غذا بدهید

نکته: باید چندین باردر روز به پرنده به این صورت غذا بدهید. بهترین زمان برای غذا دادن زمانیست که چینه دان پرنده تقریبا خالی باشد شما براحتی با دست زدن به چینه دان پرنده میتوانید متوجه این قضیه شوید.

پیش از هر باز غذا دادن سرنگ را کاملا با آب جوش و مایع ظرفشویی بشوئید واین کار را دوباره بعد از غذا دادن نیز تکرار کنید.

یادتان باشد وقتی که میخواهید بصورت دستی پرنده خود را بزرگ کنید باید این کار را تا زمان روئیدن کامل پرهای پرنده ادامه دهید.

معمولا این پرنده ها باید ۱ ماه و۲ هفته تغذیه گردند(۴۰ تا ۴۵ روز) البته این زمان تقریبی است و بستگی به پرنده شما دارد در ضمن طی این مدت در قفس پرنده دانه بگذارید تا ببیند و به آن نوک بزند.

هفته های آخر باید تعداد دفعاتی که خود به پرنده غذا می دهید را کم کنید تا پرنده مجبور شود خود دانه بخورد, این مرحله مقداری سخت است و باید حوصله کنید, پرنده ها خیلی کم ولی به دفعات زیاد دانه می خورند پس همیشه دانه در دسترس آنها قرار دهید.

حیوان ممکن است در این دوران مقداری ضعیف گردد ولی نگران نباشید و برایش مقداری تخم مرغ بپزید, زرده آنرا جدا کنید و فقط سفیده را رنده کنید و در ظرفی ریخته و داخل قفس قرار دهید.

کار دیگری هم که می توانید انجام دهید پختن گندم است, عروسهای هلندی گندم پخته خیلی دوست دارند.

ب) پرنده بزرگ شده و قادر است خود غذا بخورد پس از غذاهای زیر استفاده میکیم:

غذاهایی که میتوانید به پرنده بزرگ بدهید انواع دانه ها میباشد که از ارزن ریز و درشت گرفته تا انواع تخمه افتابگردان را میتوان به انها داد. بهتر است از دانه های ریز مانند ارزن، تخم کتان، شاه دانه،سیاه دانه و ….. را به صورت مخلور یا تک تک را در یک ظرف و دانه های درشت مانند تخم افتابگردان، مغز خرد شده بادام یا فندق را در ظرف دیگر به پرنده خود ارائه دهید. اکثر عروس ها تخم افتابگردان را پوست میکنند و مغز ان را میخورند ولی برای بعضی استثناها که این کار را نمیکنند باید مغز تخمه افتابگردان را تهیه و به انها ارائه داد

در رژیم غذایی انها حتما از میوه و سبزیجات استفاده کنید. میوه هایی مانند سیب و سبزیجاتی مانند کاهو بسیار مورد علاقه عروس ها میباشد. با دادن میوه جات و سبزی ها به پرنده ویتامین های مورد نیاز عروس خود را تامین کنید

نکته:ممکن است سبزیجاتی که می خرید قبلا سم پاشی شده باشد بنابراین حتما آنها را خوب بشورید تا مشکلی برای پرنده بوجود نیاید.

حداقل هفته ای یک بار غذاهای نرم در اختیار پرنده خود قرار دهید. منظور از غذای نرم همان تخم مرغ اب پز به صورت رنده شده میباشد. میتوان به تخم مرغ، هویج و بادام رنده شده نیز افزود و کاملا با هم مخلوط نمود البته همه عروس ها به هویج و بادام علاقه یکسانی نشان نمیدهند و ممکن است از خوردن ان امتناع کنند و بهتر است از تخم مرغ خالی استفاده نمود. سایر غذاهای نرم را میتوان به انواع خمیر نان ها، نان سوخاری خیس شده در شیر یا چای کمرنگ یا اب میوه جات، برنج اب پز و حتی گوشت مرغ اب پز بدون ادویه جات نام برد

داخل قفس پرنده  حتی المقدور سپیا بگذارید. گذاشتن این نوع صدف مواد معدنی زیادی را به پرنده ارائه میدهد و به هضم غذا بخصوص دانه کمک می کند. سپیا از نوعی ماهی یا نرم تن کف اقیانوس ها تهیه میشود. ( سپیا در برخی از فروشگاه های پرندگان در ایران هم قابل تهیه میباشد)

در صورت کمبود مواد غذایی و فقر غذایی پرنده و حتی ضعیف بودن پرنده میتوان از مکمل ها و ویتامین ها نیز استفاده نمود که برخی از فروشندگان انها را ارائه میدهند

حمام: پرنده ها موجودات تمیزی هستند و دائم با نوک پرهای خود را تمیز و مرتب می کنند. این پرنده علاقه شدیدی به دوش گرفتن دارد که میتوان از اسپری های اب پاش استفاده کرد یا در انواع کاملا اهلی انها را به حمام و زیر دوش سیار برد

حرف زدن: این پرنده می تواند حرف زدن را بیاموزد. این کار در صورتی که عروس هلندی تنها پرنده خانه باشد آسانتر است. در صورتی که پرنده دیگری اطراف پرنده باشد حیوان احساس نیازی به برقراری ارتباط با شما نمی کند. تمرین کردن با آنها برای سخن گفتن بسیار آسان است. فقط به سه چیز توجه کنید فراوانی ، تکرار و پاداش. پرنده تان را بر روی انگشت گذاشته و مستقیما رو به او کلمه ای را با صدایی خوش بیان کنید. بکرات کلمه ای را که می خواهید پرنده بگوید تکرار کنید. جلسه تمرین باید پنج دقیقه یا کمتر و چندین بار در روز تکرار شود. در صورت سعی برای بیان کلمه با دادن جایزه و یا یک غذای و یژه از پرنده قدر دانی کنید. بعد به آنها فقط در صورتی که کلمه را بیان کردند جایزه بدهید. شما همچنین می توانید یک سی دی یا نوار کاست را برای تمرین ضبط نمایید

نکته: یکی از مسائلی که در مورد این پرنده باید مورد توجه قرار گیرد بلوغ جنسی حیوان است. حدود یک تا دو سالگی پرنده نر به بلوغ رسیده و در این هنگام بصورت پرنده ای مهاجم در می آید. حتی برای پرندگان دست آموز نیز این موضوع صدق می کند. در این زمان باید صبور باشید. این حالت پس از مدتی از بین می رود. ولی پرنده دوست داشتنی شما مدتی در یک حالت اندوه فرو می رود. ماده ها بنظر نمی رسد که در این حالت فرو روند یا حداقل هیچگاه در این حد نمی باشد.

بلوغ شاید یک حرکت به حالت سلطه گری مردانه در پرنده شما می باشد. آنها اغلب در حدود دو سالگی یک مقدار سلطه گر می شوند. در این حالت باز باید صبور باشید. آنها جریانی را برای رئیس بودن طی خواهند نمود ولی این رفتار برای همیشه نخواهد بود.

چند نکته هم در مورد مراقبت: اگه پرنده شما دست آموز است و آزادانه در خانه پرواز می کند باید خیلی مراقب باشید چون از صداهای آنی و بلند (بخصوص صدای تلفن) میترسند و ممکن است که با سر به جایی برخورد کنند و در نهایت آسیبی جدی ببینند.

ظروف سر باز اب یا گلدان پر از اب، اجاق گاز، وسایل گرمایشی مانند شومینه و ….. همه و همه برای پرنده ازاد منبع خطر به حساب امده و باید احتیاتات لازم را انجام داد

عروس هلندی ها پرنده های مقاوم و سالمی هستند ولی سعی کنید هیچ گاه در جریان سرد هوا قرار نگیرند

اگر پرنده شما بیمار شد به سرعت به دامپزشک مراجعه نمایید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

4,624 دیدگاه در “شناخت، نگهداری، تربیت و سخنگویی عروس هلندی یا کاکه تیل

  1. erfan1393

    سلام الهه خانم احتمالا مریض شده. این غذا رو درست کنین بهش بدین ببینید میخوره.
    اول از همه یه تخم مرغ بپزید و زردشو جدا کنید اونو له کنید و کمی آب جوش اضافه کنید چند تا بیسکویت مادر و اگه مغزنون باگت دارین یه مقدار به مایعتون اضافه کنین اگه ندارین میتونین از نون سوخاری استفاده کنین ودر آخرکمی آرد نخودچی بریزد و تمام مخلوط رو توی مخلوط کن بریزد وبگذارید مواد با هم خوب مخلوط بشن. این مایع باید کاملا یک دست باشه. این غذا خیلی مقویه. غذا های دیگر رو هم امتحان کنید. مثل سبزیجات میوه و …….

    راستی عروس رو با شامپو بچه حمام دهید البته اگر پر ریزی اش خیلی زیاد باشه.

    پاسخ
  2. نرگس

    سلام عروس نر من خیلی زیاد اواز میخونه۴ماهشم هست تنها نگهش میدارم این طبیعیه؟
    البته قبل از ۱سالگی بهش جفت میدم اما الان فعلا تنهاست فقط میخواستم ببینم اوازه زیادش دلیل خاصی داره؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      قبل از هر چیز ببخشید بنده دو تا سوال شما رو ادغام کردم.
      خب عروس شما ۴ ماهه نیست خیالتون راحت چون تازه از ۶ ماهگی میشه گفت نره یا ماده چطور این تو ۴ ماهگی بالغ هم شده ؟؟!!
      نمیدونم شاید واقعا شده باشه و بلوغ زود رسه اما بعید میدونم شما از کجا مطمئنی ۴ ماهه هست ؟؟!!
      به هر حال آواز خوندن زیاد از رسیدگی ویژه شما هست و نشون میده پرنده خدا رو شکر سرحاله و چیز عجیبی نیست و شاید هم واقعا بلوغ زود رس داره پس اصلا نگران نباشید فقط اگر بالغ شده باشه یه کمی زودتر به فکر جفت براش باشید و زودتر آستین ها رو بالا بزنید.

      پاسخ
  3. نرگس

    اخه پرنده فروشیه بهم گفت ۴ماهشه و نره اخه خیلی صدا میده مثلا ظهر که همه میخوان استراحت کنن این شروع میکنه اواز چرتو پرت خوندن شب عصر صبح…مطمنین این واسه سرحال بودنشه؟من نمیدونم بالغ شده یا نه فقط میخوام نظر شمارو بدونم این همه اواز نشون دهنده ی بالغ شدنه؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خسته نباشن اون فروشنده پرنده شما کاملا بالغ و بزرگ هست و بالای ۷ – ۸ ماه سن داره و حتی شاید یک ساله باشه. دیروز فکر کردم خودتون جوجه رو بزرگ کردین اما اگر فروشنده گفته ۴ ماه سن داره چرند گفته .
      کجا جوجه ۴ ماهه اینطوری علائم بلوغ داره ؟؟!! خیالتون راحت اینها نشانه سلامت پرنده هست پرنده بیمار کسل و بی حاله و اینقدر سر و صدا نمیکنه و آواز نمیخونه.

      پاسخ
  4. نرگس

    اوکی ممنون. من نمیدونم بالغ هست یا نه فک نکنم بالغ باشه فقط این که صداش به سر خودش خوش اومده

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بنده پرنده شما رو ندیدم ولیکن با توجه به توضیحاتی که خودتون فرمودین باید در ابتدای بلوغ باشه.

      پاسخ
  5. ناشناس

    سلام دوستان
    میشه یه عروس هلندی ۵ ۶ ماهه دستی رو با یه مرغ عشق دستی تو یه قفس نگه داشت؟اگه اینکارو بکنی اینا با هم دوست میشن یا باید به زور همو تحمل کنن؟
    ممنون میشم اگه راهنماییم کنین

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      نه دوست من. عروستون مرغ عشق رو میزنه، اگه فضا بزرگ باشه میشه(مثل پاسیو) خب میشه گونه های مختلف رو با هم نگهداری کرد اما در قفس خیر. ضمنا باید عروس و مرغ عشق به صورت جفت بخرین. انفرادی دپرس میشن. خیلی سخته اینها به این شکل با هم رابطه برقرار کنن.

      پاسخ
  6. علی

    سلام اقا مجتبی خواستم بدونم ایا فقط عروس نر میخونه؟اخه این کوچولوی من صبح ظهر عصر شب دور تا دور خونه میدوه و اواز میخونه اما از نظر ظاهری هیچیش به نر نمیخوره!!!میشه از الان گفت که این دوستمون پسره یا دختر؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      ماده ها هم آواز میخونن اما صداشون فرق میکنه و باید بتونید صدای نر رو از ماده تشخیص بدین و اینطوری بنده نمیتونم چیزی بگم.
      اگر پرنده شما یک ساله بشه دقیق جنسیت اون مشخص میشه .
      ضمنا لطف کنید با یک اسم کاربری سوال بپرسید.

      پاسخ
  7. امیرحسین

    سلام،من قصد خرید جفت مولد داشتم اما چون جفت گیرم نیومد تصمیم گرفتم جدا جدا بخرم جفت بزنم الانم یکیشو خریدم من همه چیزو میتونم تشخیص بدم بجز سن هرچی هم توسایتا میخونم روش مطمینی نیستن الان موندم چیکار کنم؟؟اخه این یکی رو گفت یک سال ونیمشه بردم ی جا گفت سه سالشه اصن موندم چیکا کنم میترسم برم یکی دیگه بخرم دوباره سرم کلاه بره!!میشه راهنماییم کنید ایا روش مطمین تری نی؟؟بجز نوک و پا!!!!

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      هیچ روشی برای تشخیص سن دقیق پرنده وجود نداره جز آزمایش .
      بقیه موارد همه تجربی هست مخصوصا در عروس هلندی حالا شاید برخی گونه ها رو بشه حدس زد اما عروس هلندی رو از روی همون نوک و پا هم درست نمیشه تشخیص داد و اصلا بی خیال این موضوع بشید

      پاسخ
  8. امیرحسین

    سلام،ممنون از پاسختون
    ی چند تا سوال دیگه داشتم،عروس تا کی مسته؟؟یعنی تا چ زمانی جفت زدنش راحته و ثمر میده؟؟؟ی سوال دیگه در سوال هایی ک دوستان پرسیدن شما گفتین عروس بالغ دپرس میشه این موضوع خطرناکه؟؟مال من اونجور ک فروشنده میگفت از اول تنها بوده، اهلیه الانم خیلی شیطونه!.ایا اختلاف سنی مهمه در جفت زدن؟؟؟یا فقط هردو بالغ باشن همه چی حله

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      از زمان بلوغ تا آخر عمرش میتونید جفتش بدین.
      فقط هر دو بالغ و آماده باشن کافیه فقط باید نر و ماده یه مدت در دو تا قفس جداگانه باشن و بعدا که به هم عادت کردن جفتشون بدین.
      اختلاف سنی هم زیاد مهم نیست.
      بله اگر تنها باشن دپرس میشن و میتونه خطرناک باشه البته بستگی به همون پرنده داره.

      پاسخ
  9. amir

    سلام دوستان نشونه های بلوغ جنسی عروس چیه؟عروس من بعضی وقتا میخوابه رو شکمم و نازش میکنم دمش رو تکون میده و یه صدای ریز در میاره این میتونه نشونه بلوغ باشه؟این رفتار براش خطرناک نیست

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      همین حرکت نشانه بلوغ و جفت گیری هست و کلا برای همین هزاران مرتبه در این سایت گفتیم از عروس هلندی تکی نگهداری نکنید.
      خب عروس شما بعد از مدتی دپرس میشه و یا خیلی عصبی و وحشی میشه و حتما باید تا دیر نشده جفتش بدین. روش صحیح جفت دادن عروس هم در همین سوال و جواب ها هست مطالعه بفرمایید.

      پاسخ
      1. amir

        سلام ممنون بابت پاسخ اخه تا جایی که من میدونم عروسم جوجس و تازه داره شروع به خوندن میکنه و بعضی کارا رو تازه یاد گرفته و تازه نوکش قوی شده یه ماه پیش که خریدمش تازه داشت یاد میگرفت دونه بخوره و هنوز جنسیتش هم مشخص نیست واسه همین هنوز براش جفت نگرفتم و واسم عجیبه تو این سن پایین به بلوغ جنسی رسیده باشه اخه این یه سال هم نداره که؟

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          اصلا اینطوری نمیشه سن پرنده رو تشخیص بدین شاید واقعا سنش بیشتر باشه و او نزمان که شما خریدین ضعیف شده بوده فکر کردین جوجه هست.
          به هر حال اینها که شما در سوال قبلیتون فرمودین نشانه های بلوغ هست و خیلی هم عجیب نیست خب ممکنه پرنده در سن کم به دلیل شرایط خوب نگهداری زود به سن بلوغ برسه.

          پاسخ
  10. پريسا

    سلام.من عروس هلندیام جوجه دار شدن.۲۰روزه شدن اما پرنده نر با نوکش اذیتشون میکنه وقتی هم جداش میکنم داد میزنه.هم غذا بهشون میده هم اذیت میکنه.نگرانم.کلی خون دل خوردم تا جوجه ها را بزرگ کردم.لطفا راهنمایی کنید.ممنون.

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      مبارک باشه.
      خب اگر کوچکترین جوجه ۲۰ روزه باشه باید از لونه بیان بیرون و ماده دوباره تخم گذاری کنه و نر هم برای همین بچه ها رو میزنه چون دوست داره با ماده جفت گیری کنه و مجددا ماده تخم گذاری کنه برای همین بچه ها مزاحمن و کتک میخورن.
      میتونید بچه ها رو جدا کنید و اونها رو با دست بزرگ کنید و یا حداقل از داخل لونه خارجشون کنید تا کمتر کتک بخورن و مزاحم والدین نباشن.
      به صورت متوسط تا سی روزگی از جوجه ها مراقبت میکنن و بعد از اون ممکنه حتی جوجه ها رو بکشن البته بستگی به همون پرنده شما داره شاید هم تا تولد جوجه های بعدی از جوجه های فعلی مراقبت کنن.
      بنظر بنده میتونید جوجه بزرگتر رو جدا کنید و جوجه های کوچکتر رو بذارید والدین بهشون غذا بدن تا بزرگ تر بشن و بعدا جداشون کنید و یا اگر جوجه های کوچکتر خیلی ضعیف شدن اول کوچکترها رو جدا کنید و خودتون بزرگشون کنید.

      پاسخ
  11. سمیرا

    من ی عروس هلندی نر دارم اونم همینطور که امیر اقا گفت میذاره نازش کنم وقتیم نازش میکنم ی صدای ریز در میاره اصلنم نمیشه تنهاش گذاشت هر وقت تنها شه خیلی صدا میده جیغ میکشه حتما باید یکی کنارش باشه تا صدا نده حتی اگه خوابم باشیم باز صدا میده باید حتما پیشش بشینیم این مشکلش چیه؟الان براش باید جفت بخرم؟تازه داره حرف میزنه اگه جفت بخرم که دیگه حرف نمیزنه که

    پاسخ
  12. سمیرا

    تازه داره حرف میزنه اگه جفت بخرم میترسم دیگه حرف نزنه

    پاسخ
    1. erfan1393

      سلام حرف که میزنه وقتی با جفتش باشه .فقط اگه جفت بخرین بهش توجه نمیکنه چون اهلیه و با شما بزرگ شده منم الان یک عروس هلندی دارم که اهلیه و یک جفت براش گرفتم ولی به خودم فقط توجه میکنه. برای سر و صداش هم توی یک جای تاریک بذارین تا بخوابه موفق باشید.

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      خب برای همین هست که بارها گفتیم عروس هلندی رو تکی نگهداری نکنید چون اجتماعی هست.
      هیچ راهی ندارید و باید جفتش بدین.
      ضمنا نباید نر و ماده رو همون اول کنار هم قرار بدین بلکه باید در دو تا قفس جدا از هم باشن و یکی دو هفته توی دو تا قفس اما در نزدیکی هم باشن تا با هم آشنا بشن و بعدا با احتیاط جفتشون بدین.
      بله طبیعیه که وقتی جفتش بدین زیاد حرف نمیزنه در کل عروس سخنگوی خوبی نیست بی خیال حرف زدنش بشید.
      اگر هم تنها باشه هم خودتون اذیت میشید و هم پرنده دپرس میشه و ممکنه پر کنی کنه و حتی تلف بشه.

      پاسخ
  13. طناز

    سلام ۲تا سوال داشتم وقتی عروس هلندی ماده جفت گیری میکنه چه مدت طول میکشه تا تخم بذاره؟ و وقتی ۲تا عروس جفت باشن میشه از هم جداشون کرد تا با عروس هلندیای دیگه جفت شن یا این که کلن جداشون کنیمو تنها نگهشون داریم؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      دوست عزیز به این سوال بارها پاسخ داده شده اما باز عرض میکنم خدمتتون.
      هیچ زمان عروس هلندی رو تکی نگهداری نکنید چون دپرس میشه.
      حالا دیگه اگر جفت باشه که بدتر و هرگز جفت عروس رو از هم جدا نکنید خیالتون راحت به این راحتی ها عروس جفتش رو تغییر نمیده و حتی ممکنه اینقدر غذا نخوره تا تلف بشه.
      همینطوری دیمی هم نمیتونید هرچی دلتون خواست به جفت هم بدین باید نر و ماده حداقل یک هفته ده روز در دو تا قفس جداگانه اما جلوی دید هم باشن تا با هم آشنا بشن و بعدا جفتشون بدین.
      از زمانیکه ماده جفت خورد و نطفه تشکیل شد دقت کنید تشکیل نطفه فرق داره تا جفت گیری ممکنه جفت گیری کنن اما نطفه ای تشکیل نشه خب از زمانیکه نطفه در بدن ماده ببنده تا تشکیل تخم و تخم گذاری ده روز زمان لازمه.

      پاسخ
  14. حامد

    سلا این عروس هلندیای من تازه جفت شدن توی ۱روز ۷ ۸ بار جفت گیری کردن مشکلی نیس؟چرا انقد زیاد؟؟همشون اینطورین؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      نه چه مشکلی هست اتفاقا طبیعیه ضمنا نباید هنگام جفت گیری به اونها نگاه کنید چون باعث ترس اونها میشه و ممکنه درست جفت نخورن.

      پاسخ
  15. طناز

    اما من عروس هلندیامو که اصلانم همو ندیده بودن ۱ساعت کناره هم گذاشتمو با هم خوب شدن روزه سومم جفت گیری کردن.میگم شما ی کوچولو بزرگش میکنید ها

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      نه دوست عزیز حالا اینها شانسی جفت شدن دلیل نمیشه همیشه اینطوری باشه در کل ما باید شرایط کلی رو توضیح بدیم در صورتیکه خب استثناء هم زیاد پیش میاد.

      پاسخ
  16. مریم

    سلام ی عروس تقریبا۶ ماهه از اصفهان رسیده دستم ک کسله فک کنم بخاطر اب وهوا باشه لطفا درمورد تغذیه و درمانش راهنماییم کنید باتشکر

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      نه کسلی ربط زیادی به آب و هوا نداره و بیشتر به بیماری نزدیک هست تا آب و هوا.
      فعلا نباید اون رو زیاد دست کاری کنید و باید یه جایی خلوت و ساکت باشه تا تغذیه کنه و تلف نشه بعدا محلش رو گرمتر کنید و یک کپسول تتراسیکلین رو داخل یک لیتر آب حل کنید و ظرف آبخوریش رو با این آب پر کنید و به مدت ۲۴ ساعت جلوی پرنده بذارید.
      اگر پرنده ترسیده بجای تتراسیکلین باید از ویتامین ب کمپلکس و ویتامین ث استفاده کنید چون باعث کاهش استرس میشن.
      از حالات پرنده بیشتر توضیح بدین تا بشه دقیق راهنماییتون کنیم. مثلا نوع فضله – شکل پرها و ….

      پاسخ
  17. مریم

    سلام فضلش سفیدو مشکی هس فک نکنم بیماری خواصی داشته باشه-غذا کتان وارزن جلوش هس نسبتا کم اشتهاس وبیشترروز پف میکنه اما جلو بخاری نسبتا سرحال تره -انتهای پرای دمش هم کثیف شده فک کنم خوب نگهداری نشده و دوروز تو راه بوده بخاطر اون باشه-بیرون ازقفس پروازمیکنه کمیم کنجکاوی میکنه ولی یکم بعد میره رو قفس دپرس میشه

    پاسخ
  18. حسن

    سلام .عروس هلندی نگهداریش راحت تره یا قناری ۲.کدومشون رو بهتر میشه تکثیر کرد۳. کدومشون نسبت به بیماری حساس ترند؟ من میخوام توی اتاق خوابم مگهداری کنم میزان سر و صدای کدومشون بیشتره
    عذوس هلندی سر و صداش بیشتره یا قناری یا فنج .؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      فرقی نمیکنه و اگه اصول نگهداری پرنده رو رعایت کنید هر دو نگهداری راحتی دارن و نمیشه گفت این راحتره یا اون سخته (ضمنا عروس ها جفت در نظر گرفته شد چون نگهداری انفرادیشون نیاز به وقت زیاد داره وگر نه افسرده میشن) در مورد تکثیر و بیماری هم همینطور و بهداشت رعایت نشه هیچ کدوم در برابر بیماری ها مقاوم نیستند ولی خب بخوایم یکدوم رو انتخاب کنیم عروس ها مقداری نسبت به بیماری ها مقاوم ترند ولی این مورد چیزی که درباره رعایت بهداشت گفتم رو تغیری نمیده
      همشون سر و صدا دارن. قناری ها مخصوصا گونه نر بیشتر و ممکنه دائم بخونه و بعضی وقتا بره رو اعصاب….. جفتشون هم بزنین ممکنه اصلا دیگه صداشون رو نشنوین. عروسم سر و صدا داره. اینطور نیست که نخونن یا صدا ندن. حالا ممکنه یه موقع شما از صداشون لذت ببرین و ممکنه یه وقت رو اعصاب باشه. مخصوصا اوایل صبح که ادم هنوز میخواد بخوابه
      توصیه هم میکنم پرنده رو تو اتاق خواب نگهداری نکنید. ممکنه اگه حساسیت داشته باشین اذیتتون کنه یا کلا کار صحیحی نیست.
      موفق باشید

      پاسخ
      1. حسن

        یعنی مثل مرغ عشق از اول صبح جیغ میزنند؟

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          بله همه پرنده ها با روشن شدن هوا و طلوع آفتاب سر و صدا میکنن و به عبارتی عبادت میکنن.

          پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      از هیچ پرنده ای و کلا از هیچ حیوونی اینطوری نبای دنگهداری کنید بلکه ابتدا باید علاقه داشته باشید سپس فضا و محل کافی بعدا اقدام به خریداری کنید.
      در اتاق خواب هم هیچ کدوم خوب نیستند.
      فقط میتونم بگم هر کدوم از اینها نگهداری و شرایط خاص خودشون رو دارن و سر و صدای مخصوص به خودشون رو هم دارن اما عروس هلندی نسبت به بیماری ها به نسبت بقیه مقاوم تره و فنچ هم به نسبت صدای ضعیف تری داره و قناری هم صدای دلنشین تری داره.
      عروس هلندی رو تکی نباید نگهداری کنید.
      قناری هم تکی اگر ماده باشه که هیچ اما اگر نر باشه دیگه خراب میشه و آواز خوبی نمیخونه و ممکنه دپرس بشه.
      فقط فنچ رو میتونید به تنهایی نگهداری کنید تازه همون هم ممکنه تنهایی دق کنه.

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *