پست در تاریخ ۱۰:۵۵ ب.ظ – فوریه ۲۲, ۲۰۱۲ توسط مجتبی ویرایش شد
سلام
با آرزوی موفقیت شما سعی می کنم هر چی بلدم بگم.
اول اسکار : به این راحتی ها جفت نمی خوره و ممکنه یک جفت یکسال طول بکشه تا تخم ریزی کنند اون هم با هزار ناز اما فقط دفعه اول سخته بعد از اون هر دو ماه تخم ریزی میکنن و کلی هم بچه تولید میشه پس باید دنبال سایز بزرگ و مولد اسکار باشی و هر جفتی یه آکواریوم جداگانه می خواد چون جفت گیری و تخم ریزی اونها خیلی فضا نیاز داره. البته توی آکواریوم بزرگ مثلا ۲ متری هم میشه سه جفت نگه داشت اما به نظر من یه آکواریوم حدودا ۸۰ – ۹۰ سانت با عرض ۴۰ – ۴۵ برای یک جفت خوبه
پروت : متاسفانه پروت نر عقیم هست فقط پروت کوتوله میشه تکثیر کرد اما پروت ماده رو باید با یه نر از یک مدل دیگه مثلا تگزاس یا تگزاس کوتوله جفت کنی که اون هم معلوم نیست چی بچه بده. این پروت ها همه هیبرید و خارجی هستند.
تگزاس : خوبه خیلی راحت تر از پروت هست و طرفدار هم داره مخصوصا تگزاس کوتوله شبیه پروت هست.
آنجل : نگهداریش سخته حالا تکثیر که دیگه جای خودشو داره ولی اون هم اگه جا بیافته و جفت بخورن در سایز های بزرگ کار راحتی هست اما اگه توی هر آکواریوم مثلا دو جفت مولد نگهداری خیلی بهتره تا شلوغ باشه یه حالتی آنجل داره اگه دو جفت باشن یکی که تخم کنه اون دیگری هم تشویق میشه تخم ریزی کنه البته همه جانورا کما بیش همینطور هستند ولی باید مراقب باشی به تخم ها و بچه های هم آسیب نزنند.
اوراتوس : به نظر من از همه اینها که گفتم راحت تره و اصلا سیچلاید تکثیر راحتی داره به جز برخی نژادهای خاص کلا میتونین یه آکواریوم پر از انواع سیچلاید و یا پر از یک نوع سیچلاید داشته باشید البته با دکر بندی و صخره کافی برای همه شون همگی تخم ریزی میکنن. مثلا یه آکواریوم اوراتوس – یکی ماکرو سفید – یکی ماکرو آبی و …
گلدفیش : تو استخر میشه مشکلی نداره فقط چند روز اول رسیدگی و غذا دهی رو باید کنترل کنی تا عادت کنن بعد دیگه بگیر بخواب خودشون زیاد میشن. اصلا پرورش گلدفیش توی استخر هست.
آروانا : تکثیرش شدنی هست ولی توی حوضچه بزرگ با ارتفاع و عمق زیاد طوری باید باشه مثلا لبه حوضچه از سطح آب یک و نیم تا دو متر ارتفاع داشته باشه تا ماهی بیرون نپره بعد هم هزار تا مکافات داره تو ایران فکر نکنم تکثیر کنن تو سایت های خارجی خوندم.
سفره ماهی : شدنی هست و اتفاقا زنده زا هست و خیلی هم راحته فقط یه آکواریوم یا حوضچه بزرگ با ارتفاع زیاد از اون ماهی ها هست که عرض و ارتفاع آکواریوم براش خیلی مهمه اول باید چند تا جفت بخرین و صبر کنید تا بزرگ بشن حدودا ۳۰ – ۴۰ سانت بشن بعد یه جایی با عرض ۸۰ سانت تا یک و نیم متر و ارتفاع ۸۰ سانت تا یک متر و حتی هر چی ارتفاع بیشتر باشه بهتره و طول دو متر ، فوت کوزه گری توی ارتفاع هست برعکس اونکه فکر میکنی سفره ماهی روی کف و ماسه شنا میکنه برای جفت گیری نیاز به ارتفاع داره در غیر این صورت تکثیر نمی شه. من دو تا ۲۰ سانتی داشتم توی آکواریوم ۸۰*۸۰*۸۰ سانت.
حالا از همه مهم تر چند تا نکته رو باید بدونین :
- چند تا آکواریوم باید داشته باشی یکی برای مولد ها یکی برای بچه ها و یکی برای بچه های بزرگ تر یعنی هر مدل ماهی حداقل ۳ تا آکواریوم نیاز داره.
- بتونی غذای بچه ماهی ها رو فراهم کنی از آرتمیا – تخم میگو – آب سبز از این جور چیزا .
- یه آکواریوم داشته باشی که سیکل آبش طی شده باشه تا هر وقت نیاز به آب تازه داشتی یا مجبور به انتقال ماهی شدی مشکلی پیش نیاد.
- چند تا تور ماهی گیری برای هر آکواریوم یکی اصلا هر آکواریومی باید وسایل خاص خودشو داشته باشه و از وسایل بقیه آکواریوم ها استفاده نکنی.
- یه پمپ مرکزی – یک پمپ شارژی برای وقتیکه برق میره.
- یه تانک قرنطینه
خلاصه خیلی چیزای دیگه البته می تونین ماهی رو توی تانک های بزرگ و رو باز پلاستیکی پرورش ماهی هم پرورش بدین از این ها که تو فیلم ها و تلویزیون حتما دیدین.
یه جا رفتم سیستم سامپ و تصفیه مرکزی گذاشته بود برای همه آکواریوم هاش مثلا در مصرف برق صرفه جویی کرده بود اتفاقا خوب هم جواب داده بود بخاری رو داخل سامپ گذاشته بود و اکسیژن دهی هم خوب بود و دمای همه یکسان بود ولی بنظر من کار اشتباهی هست اگه یه ماهی توی یه تانک مریض بشه تقریبا بیست تا تانک رو به هم با این تصفیه وصل کرده که همه ماهی ها مشکل پیدا می کنن.
ولی یه جای دیگه توی یه زیر زمین بدون تشریفات و قر و فر با ۱۴ تا آکواریوم و یه تانگ کوچک برای پرورش تخم آرتمیا و میگو برای بچه ماهی ها کلی درآمد برا خودش درست کرده. فقط هم سیچلاید پرورش میده.
در مورد هر ماهی مطالب خیلی زیادی باید بدونین که من نمی دونم ولی توی قسمت خود ماهی ها به بحث ها نگاه کنید شاید دوستان نکاتی گفته باشند و تو همون تایپیک مربوط به خود ماهی در موردش بحث کنید جالب تر و کامل تر میشه تا اینطوری همه چی قاطی باشه. به نظر من در مورد هر ماهی اگه تایپیک هست همون جا بحث کنید اگر هم نیست شما تایپیک بزارید اینجوری همه دوستانی که اطلاعاتی در مورد اون ماهی دارن نظر میدن و چیز جالبتری میشه و بدرد همه میخوره الان بین خودمون هست کسی نظر نمیده اونطوری شاید یکی پیدا شد یه چیزی یاد گرفتیم.
نکته خیلی مهم برای پرورش ماهی :
کلا همه چی به نظر شما و البته جیبتون بستگی داره.
موفق باشید